Επιλέγοντας την καλύτερη λύση DVR για εσάς

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός DVR , εδώ στις ΗΠΑ, είμαστε αρκετά περιορισμένοι. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, των παρόχων περιεχομένου (καλωδιακά / δορυφορικά) προσφέρουν κάποιο είδος υπηρεσίας DVR και στη συνέχεια υπάρχει το TiVo. Εκτός από αυτό, ωστόσο, δεν υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές στην αγορά.

Ακόμα και με περιορισμένη επιλογή, ωστόσο, κάθε χρήστης DVR έχει την επιλογή να κάνει και αυτό είναι αυτό μεταξύ της χρήσης της λύσης του προμηθευτή σας ή την αγορά ενός για σας. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για να πάμε σε κάθε τρόπο, ώστε να ρίξουμε μια ματιά σε κάθε μία για να βοηθήσει να αποφασίσει ποια λύση είναι καλύτερο για σας. Και οι δύο έχουν τα υπέρ και τα κατά και θα προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε όλα εδώ.

Σύνδεση της συσκευής σας

Η σύνδεση του DVR με την τηλεόρασή σας δεν είναι υπερβολικά δύσκολη πρόταση, αλλά απαιτεί κάποια τεχνική τεχνογνωσία. Η κατανόηση των τύπων καλωδίων που χρησιμοποιούνται και του είδους του περιεχομένου είναι σημαντική. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χειριστούν τη σύνδεση μερικά καλώδια, αν δεν είναι κάτι που θέλετε να ασχοληθεί με τότε ένας πάροχος υπηρεσιών DVR είναι για σας. Όταν παραγγείλετε την υπηρεσία σας, ένας τεχνικός θα χειριστεί τη σύνδεση όλων για εσάς. Μέχρι να ολοκληρωθεί, το σύστημά σας θα λειτουργήσει και δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι ιδιαίτερο.

Ενώ αυτό σας εξοικονομεί το βήμα της ανάγκης να ανησυχείτε για τη σύνδεση, συνιστάται να δώσετε κάποια προσοχή στο πώς ο τεχνικός συνδέει την υπηρεσία σας. Αν αποφασίσετε ποτέ να μετακινήσετε την τηλεόρασή σας ή να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση, θα θελήσετε να είστε σε θέση να επανασυνδέσετε τα πάντα μόνοι σας.

Εάν αισθάνεστε άνετα με την τυπική καλωδίωση A / V, τότε ένα DVR που αγοράσατε αυτομάτως ίσως είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για την εργασία που εμπλέκεται, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε τα πράγματα όπως εσείς θέλετε την πρώτη φορά. Απλά σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε πώς να συνδέσετε και να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα συντονισμού ανάλογα με τον παροχέα σας, όπως ίσως απαιτείται για να λάβετε όλες τις υπηρεσίες σας.

Τιμή

Αυτό είναι ένα δύσκολο σημείο για να κατανοήσουμε δεδομένου ότι πρέπει να συγκρίνουμε το προκαταβολικό κόστος με το κόστος ζωής με μηνιαία τέλη . Παρόλο που ένα DVR παρόχου δεν θα έχει άλλο κόστος εκτός από τα τέλη εγκατάστασης, θα χρειαστεί να πληρώσετε μηνιαία χρέωση DVR. Πρέπει να εξετάσετε το κόστος ζωής της συσκευής, όχι μόνο την τιμή που πληρώνετε στην αρχή.

Διατηρώντας το περιεχόμενό σας

Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που θέλει να αποθηκεύσει συγκεκριμένο προγραμματισμό για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε την αγορά της δικής σας συσκευής. Με DVR που ανήκει στον πάροχο, το περιεχόμενο είναι παγιδευμένο στο DVR. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας τρόπος να το φέρετε σε άλλη μορφή. Επίσης, οι DVR παρόχων έχουν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο. Είναι καλύτερα με το MSO DVR της Samsung που προσφέρει σκληρό δίσκο 1TB, αλλά οι εγγραφές HD μπορούν να το γεμίσουν πολύ γρήγορα. Η πιο πρόσφατη συσκευή του TiVo προσφέρει 2TB αποθήκευσης που θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε έναν καλό αριθμό εκπομπών. Για το απόλυτο, ένα HTPC έχει σχεδόν απεριόριστη αποθήκευση. Χρειάζεται μόνο να προσθέσετε επιπλέον σκληρούς δίσκους. Επίσης, κερδίζετε τη δυνατότητα να εγγράψετε κάποιο περιεχόμενο σε DVD ή Blu-ray για να το κρατήσετε για αργότερα.

Συντήρηση

Με τα DVR παρόχου, όλες οι εργασίες συντήρησης και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται από την εταιρεία καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης. Αν το DVR σας καταρρεύσει, ένας τεχνικός μπορεί να κληθεί να το αντικαταστήσει για εσάς. Εάν, ωστόσο, αγοράζετε το DVR σας, θα χρειαστεί να χειριστείτε τη συντήρηση και να επισκευάσετε τον εαυτό σας. Ακόμη και με συσκευές όπως το TiVo ή το Moxi, θα είναι δική σας ευθύνη να ασχοληθείτε με αντικαταστάσεις ή επισκευές. Ένα HTPC απαιτεί ένα ορισμένο ποσό τακτικής συντήρησης, ανεξάρτητα από το σύστημα που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τη χρήση ενός DVR παρόχου μέσω μιας συσκευής άλλου κατασκευαστή. Το κόστος, καθώς και το ποσό εργασίας που κάποιος είναι πρόθυμος να κάνει, είναι και τα δύο μέρος της εξίσωσης. Στο τέλος, η συσκευή που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε θα είναι μια ανταλλαγή μεταξύ εργασίας και κόστους. Αν είστε πρόθυμοι να βάλετε το έργο, μπορείτε συνήθως να έχετε καλύτερη εμπειρία επιλέγοντας τη δική σας συσκευή. Αν θέλετε κάποιος άλλος να χειριστεί τη βαριά ανύψωση, ο πάροχος περιεχομένου μπορεί να σας δώσει μια αξιοπρεπή εμπειρία και να φροντίσει για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.