Επιλογές υψηλής ευκρίνειας (HD) για ψηφιακή εγγραφή βίντεο

Οι συσκευές ψηφιακής εγγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD) αρχίζουν να γίνονται πιο εύκολα διαθέσιμες και προσιτές για τους καταναλωτές. Τα DVRs προσφέρουν όλες τις λειτουργίες ενός τυπικού DVR (όπως το TiVo), αλλά επιτρέπουν επίσης την προβολή και την εγγραφή εκπομπών HD. Αν είστε συνδρομητής καλωδιακής τηλεόρασης, υπάρχουν διαθέσιμα HD DVRs για ενοικίαση από τους παρόχους για μηνιαία χρέωση. Οι παροχείς δορυφόρων διαθέτουν HD DVRs διαθέσιμα για αγορά. Υπάρχουν επίσης υπολογιστές Media Center και κάρτες λήψης τηλεόρασης με συμβατότητα HD. Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε όλες τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές για εγγραφή HD και ποιες μέθοδοι είναι κατάλληλες για εσάς.

Δορυφορικές επιλογές

Η δορυφορική τηλεόραση έρχεται σε δύο ποικιλίες, το DirecTV και το Dish Network. Κάθε εταιρεία προσφέρει ψηφιακό βίντεο εγγραφής υψηλής ευκρίνειας που λειτουργεί επίσης ως δορυφορικός δέκτης.

Το Dish Network προσφέρει στους πελάτες του το DVR ViP722, έναν δέκτη διπλού δέκτη και δύο DVR. Αυτός είναι ο κορυφαίος δέκτης δικτύου Dish Network, καθώς σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να εγγράφετε εκπομπές HD και SD, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε το δέκτη ως DVR. Πρόκειται για δέκτη διπλού δέκτη για την εγγραφή μιας εκπομπής κατά την παρακολούθηση άλλου και περιλαμβάνει έναν ισχυρό σκληρό δίσκο για έως και 350 ώρες εγγραφής SD και έως και 55 ώρες εγγραφής HD. Παρέχει επίσης έναν Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγραμματισμού (EPG) για τον προγραμματισμό των εγγραφών εκ των προτέρων. Το κόστος αυτής της μικρής μονάδας; 549,99 δολάρια για τον Δέκτη και στη συνέχεια το μηνιαίο δορυφορικό σας χρέωση (προς το παρόν $ 19,99 και πάνω, ανάλογα με τον προγραμματισμό σας).

Η DirecTV προσφέρει ένα HD DVR που περιλαμβάνει την υπηρεσία TiVo ενσωματωμένη στο δέκτη. Όχι μόνο λαμβάνετε εκπομπές HD για εγγραφή, αλλά έχετε ένα πλήρως λειτουργικό DVR TiVo. Περιλαμβάνει τους διπλούς δέκτες, το σκληρό δίσκο 250GB και το EPG TiVo.

Η DirecTV προσφέρει σήμερα το HD DVR με TiVo για $ 499 μετά την έκπτωση.

Επιλογές καλωδίων

Οι παροχείς καλωδιακής τηλεόρασης προσφέρουν HD DVRs σε πολύ προσιτή τιμή, πολύ καλύτερη τιμή από τους παρόχους δορυφόρων. Για μόλις 10 δολάρια το μήνα, μπορείτε να έχετε έναν πλήρως λειτουργικό ψηφιακό βίντεο εγγραφής υψηλής ευκρίνειας με χώρο αποθήκευσης άνω των 100GB και διπλούς δέκτες. Οι περισσότερες εταιρίες καλωδίων προσφέρουν τώρα υπηρεσία HD DVR για χαμηλή μηνιαία αμοιβή και παρέχουν στους πελάτες τους είτε ένα DVR Motorola DCT6412 HD είτε ένα Scientific Atlanta 8300HD DVR, ανάλογα με τον παροχέα καλωδίων. Είναι πολύ ωραίο να έχετε ένα HD DVR για μια τόσο χαμηλή τιμή.

Άλλες επιλογές εγγραφής ψηφιακού βίντεο υψηλής ευκρίνειας


Μετά από το δορυφόρο και το καλώδιο , οι επιλογές για ψηφιακή εγγραφή βίντεο HD περιλαμβάνουν σήματα Sony HD DVR (που λειτουργούν μόνο με αναλογική καλωδιακή τηλεόραση) και υπολογιστές που περιλαμβάνουν κάρτες λήψης υψηλής ευκρίνειας.

HD DVR της Sony

Η Sony κατασκευάζει δύο μοντέλα HD DVR, το DHG-HDD500 και το DHG-HDD250. Και οι δύο DVR λειτουργούν με υπάρχοντα αναλογικά καλωδιακά συστήματα και περιλαμβάνουν έναν δωρεάν Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγραμματισμού (EPG). Περιλαμβάνουν επίσης κεραία για την εγγραφή δωρεάν HDTV μέσω τηλεόρασης. Το DHG-HDD500 μπορεί να καταγράφει και να αποθηκεύει τουλάχιστον 60 ώρες βίντεο υψηλής ευκρίνειας και έως 400 ώρες βίντεο με τυπική ευκρίνεια, ενώ ο HDD250 μπορεί να εγγράψει τουλάχιστον 30 ώρες υψηλής ευκρίνειας και έως 200 ώρες βίντεο με τυπική ευκρίνεια. Και οι δύο περιλαμβάνουν πολλαπλές αναλογικές εισόδους και εξόδους καθώς και εξόδους Component, HDMI και ψηφιακού ήχου. Αυτά είναι τα ακριβά και υψηλής ποιότητας DVR που είναι ιδανικά για τους συνδρομητές αναλογικών καλωδίων που θέλουν την δυνατότητα εγγραφής σημάτων HD ελεύθερα μέσω του αέρα .

Κάρτες τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας και λήψης βίντεο

Η ATI κάνει το HDTV WONDER , μια κάρτα PCI για αναλογική τηλεόραση, ψηφιακή τηλεόραση over-the-air και πλήρη ποιότητα δωρεάν λήψης HDTV over-the-air. Προσφέρει δυνατότητες ψηφιακής εγγραφής βίντεο, με τα χειριστήρια για παρακολούθηση, παύση και εγγραφή της τηλεόρασης στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών σας ή σε CD και DVD. Εκτός από την υποστήριξη αναλογικού καλωδίου, το HDTV WONDER περιλαμβάνει μια κεραία HDTV που επιτρέπει στους καταναλωτές να παρακολουθήσουν εκπομπές HDTV μέσω τηλεόρασης χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν σε καλωδιακές ή δορυφορικές χρεώσεις. Μια κεραία χρησιμοποιείται για την ανάκτηση των εκπομπών OTA HD Broadcasts, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να καταγραφούν και να μετατοπιστούν ως οποιοδήποτε σύστημα DVR .

Το AVerMedia AVerTVHD MCE A180 είναι μια τηλεοπτική κάρτα PCI ATSC HDTV και μια κάρτα λήψης βίντεο για δωρεάν ψηφιακή τηλεόραση over-the-air και πλήρη ποιότητα υψηλής ποιότητας λήψης μέσω HDTV. Αυτό επιτρέπει την ελεύθερη HDTV over-the-air σε έναν υπολογιστή, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε, να κάνετε παύση και να εγγράφετε προγράμματα HDTV στον υπολογιστή σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την κάρτα πρέπει να αγοράσετε μια ξεχωριστή κεραία HDTV. Η κάρτα ATI λειτουργεί σε Windows XP ή Windows Media Center O / S. Η κάρτα AverMedia λειτουργεί μόνο με το Windows Media Center .

Το λειτουργικό σύστημα Windows Media Center της Microsoft προσφέρεται τώρα από πολλούς κατασκευαστές υπολογιστών και πολλές από αυτές προσφέρουν μια αναβάθμιση HDTV σε μια κάρτα ATI ή Avermedia HD.

Ή, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Media Center O / S, τότε η κάρτα ATI θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα μηχάνημα των Windows XP.

Η τελική απόφαση για το είδος συσκευής που χρησιμοποιείτε για την εγγραφή εκπομπών HD οδηγείται από πολλούς παράγοντες, όπως η τιμή, ο τύπος τηλεοπτικής υπηρεσίας που έχετε σήμερα και το επίπεδο άνεσης σε έναν υπολογιστή. Αυτός είναι ένας συναρπαστικός χρόνος για εγγραφή σε High Definition και ενθαρρύνω όλους να εξετάσουν τις διάφορες επιλογές που είναι διαθέσιμες σε εσάς. (Απλά θυμηθείτε και την HDTV!)