Πιστοποιήσεις βάσεων δεδομένων

Δημοφιλή Πιστοποιητικά Βάσεων Δεδομένων

Οι δημοφιλείς πιστοποιήσεις βάσεων δεδομένων είναι πάντα απαιτητικές, είτε πρόκειται για MCSA της Microsoft είτε για MCSE SQL, OCA για OCA, OCP και OCM ή για CMA, CMDEV και CMDBA του MySql.

Είστε μια επαγγελματική βάση δεδομένων που επιδιώκει να γυαλίσει το βιογραφικό σας με την ελπίδα να προσγειωθεί μια καλύτερη συναυλία; Ίσως αρχίζετε απλώς στη διαχείριση βάσεων δεδομένων και θα θέλατε να δημιουργήσετε τα διαπιστευτήριά σας στον τομέα. Οι προμηθευτές βάσης δεδομένων προσφέρουν μια ποικιλία επαγγελματικών προγραμμάτων πιστοποίησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην καριέρα σας, κερδίζοντας πολύτιμες τεχνικές δεξιότητες. Μετά από όλα, ακόμη και ο πιο έμπειρος επαγγελματίας δεν έχει ακόμη εξερευνήσει πλήρως κάποια γωνιά ή κολόνα του πεδίου που καλύπτεται σε μια εξέταση πιστοποίησης.

Έτσι, πού ξεκινάτε; Οι περισσότεροι βεβαιώσεις βάσης δεδομένων είναι συγκεκριμένες για τον προμηθευτή, επομένως θα θελήσετε να κερδίσετε μια πιστοποίηση από την εταιρεία που βγάζει το λογισμικό στο οποίο εργάζεστε αυτήν την περίοδο ή με το οποίο επιθυμείτε να εργαστείτε στο μέλλον. Θα εξετάσουμε σύντομα τα διαπιστευτήρια που έχουν στη διάθεσή τους οι μεγαλύτεροι προμηθευτές.

Μαντείο

Εάν είστε χρήστης της Oracle, το πρόγραμμα Oracle Certified Professional μπορεί να είναι για εσάς. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα για αυτό το πρόγραμμα. Πριν από την παραλαβή οποιωνδήποτε διαπιστευτηρίων της Oracle, όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να παρακολουθήσουν τουλάχιστον ένα μάθημα με εκπαιδευτή. Εάν είστε σαν εμένα και απλά θέλετε να πάρετε το βιβλίο, να μελετήσετε και να πάρετε τις εξετάσεις, δεν έχετε τύχη εδώ. Το πρόγραμμα της Oracle περιλαμβάνει τρία επίπεδα πιστοποίησης, αρχίζοντας από τον πιστοποιημένο συνεργάτη Oracle Database Administrator Certified Associate (OCA), ο οποίος προχωρά μέσω του OCP Database Administrator Certified Professional (OCP) και ολοκληρώνεται με το Oracle Database Administrator Certified Master (OCM). Κάθε πιστοποίηση είναι συγκεκριμένη για την έκδοση, επομένως θα χρειαστεί να ενημερώσετε την πιστοποίησή σας κάθε φορά που μια νέα έκδοση της Oracle απομακρύνεται από τη γραμμή παραγωγής.

Microsoft

Η Microsoft είναι ένας δυναμικός παίκτης στο χώρο πιστοποίησης της βάσης δεδομένων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα πιστοποιήσεων.

Εάν διατηρείτε βάσεις δεδομένων της Microsoft Access για τον οργανισμό σας, η απλούστερη πιστοποίηση βάσης δεδομένων είναι το Track Access της Microsoft Office Specialist. Πρόκειται για μια πιστοποίηση μιας εξέτασης που καλύπτει τις βασικές γνώσεις της Microsoft Access 2013 ή 2016.

Για τον SQL Server, η Microsoft προσφέρει τρία επίπεδα πιστοποιήσεων για συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων από την καταχώρηση, για τη συσχέτιση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

Σημείωση : Η δημοφιλής πιστοποίηση διαχειριστή βάσεων δεδομένων της Microsoft MCDBA αποσύρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012.

IBM

Η IBM προσφέρει δύο βασικές πιστοποιήσεις DB2: έναν βασικό πιστοποιημένο διαχειριστή βάσης δεδομένων και μια έκδοση Advanced Database Administrator. Το βασικό επίπεδο παρέχει ενδιάμεση έως προηγμένη γνώση της καθημερινής διαχείρισης DB2 και περιλαμβάνει δύο δοκιμές. το προηγμένο επίπεδο απαιτεί τρεις δοκιμές και θα πρέπει να σας επιτρέπουν να εκτελείτε σύνθετες εργασίες βάσης δεδομένων, όπως συντονισμό απόδοσης, ασφάλεια και δικτύωση.

MySQL

Τέλος, αν είστε χρήστης της MySQL, ίσως βρείτε μία από τις τέσσερις πιστοποιήσεις που είναι χρήσιμες στην καριέρα σας:

Μόλις επιλέξετε μια πιστοποίηση που είναι κατάλληλη για εσάς, ήρθε η ώρα να χτυπήσετε τα βιβλία και / ή να πάρετε ένα μάθημα και να ξεκινήσετε την πορεία σας προς την επαγγελματική πιστοποίηση!