Συμβατότητα μεταξύ των μορφών πρόσβασης ACCDB και MDB

Η πρόσβαση 2007 και 2013 χρησιμοποιούν τη μορφή αρχείου ACCDB

Πριν από την κυκλοφορία του 2007, η μορφή αρχείου βάσης δεδομένων της Microsoft Access ήταν MDB. Το Access 2007 και η Access 2013 χρησιμοποιούν τη μορφή αρχείου ACCDB. Ενώ οι μεταγενέστερες εκδόσεις συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα αρχεία βάσεων δεδομένων MDB για σκοπούς συμβατότητας προς τα πίσω, η μορφή αρχείου ACCDB είναι η συνιστώμενη επιλογή όταν εργάζεστε στην Access.

Οφέλη μορφής αρχείου ACCDB

Η νέα μορφή υποστηρίζει λειτουργικότητα που δεν είναι διαθέσιμη στην Access 2003 και νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η μορφή ACCDB σας επιτρέπει να:

Συμβατότητα του ACCDB με εκδόσεις παλαιότερης πρόσβασης

Εάν δεν χρειάζεται να μοιράζεστε αρχεία με βάσεις δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην Access 2003 και παλαιότερα, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσετε να είστε συμβατοί προς τα πίσω χρησιμοποιώντας μια μορφή MDB.

Υπάρχουν επίσης δύο περιορισμοί που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε ACCDB. Οι βάσεις δεδομένων ACCDB δεν υποστηρίζουν την ασφάλεια ή την αναπαραγωγή σε επίπεδο χρήστη. Εάν χρειάζεστε κάποια από αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μορφή MDB.

Μετατροπή μεταξύ μορφών αρχείων ACCDB και MDB

Εάν έχετε υπάρχουσες βάσεις δεδομένων MDB που έχουν δημιουργηθεί με προηγούμενες εκδόσεις της Access, μπορείτε να τις μετατρέψετε σε μορφή ACCDB. Απλά ανοίξτε τα σε οποιαδήποτε έκδοση της Access μετά το 2003, επιλέξτε το μενού Αρχείο και, στη συνέχεια, Αποθήκευση ως . Επιλέξτε τη μορφή ACCDB .

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε μια βάση δεδομένων ACCDB ως αρχείο μορφοποιημένου MDB εάν πρέπει να εργαστείτε με τις εκδόσεις της Access πριν από το 2007. Απλώς ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, αλλά επιλέξτε MDB ως μορφή αρχείου ως αρχείο.