Γιατί οι άνθρωποι Root Android τηλέφωνα;

Και τι είναι η ρίζα

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου Android είναι ότι διαθέτει ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα . Ωστόσο, αυτό δεν κάνει πραγματικά το όλο θέμα ανοιχτό. Βλέπετε, οι μεταφορείς τηλεφώνων και οι κατασκευαστές συσκευών όπως η Samsung, η LG, η Huawei, η Xiaomi κ.λπ., έθεσαν πραγματικά κάποιες τροποποιήσεις και περιορισμούς στο τηλέφωνό σας. Ακόμα και η Google θέτει περιορισμούς στο δικό της λειτουργικό σύστημα - για την ασφάλεια και την ασφάλεια, αλλά και κατόπιν αιτήματος των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων και τηλεφώνων.

Τι είναι η ρίζα & # 34; Android;

Σε βασικό επίπεδο, η ριζοβολία ενός τηλεφώνου Android σημαίνει να προσφέρετε στον εαυτό σας πρόσβαση σε υπερ- χρήστες. Τι σημαίνει αυτό? Εάν χρησιμοποιείτε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή που επιτρέπει πολλούς λογαριασμούς χρηστών, ορισμένοι από αυτούς τους λογαριασμούς χρηστών έχουν περισσότερη ισχύ από άλλους, σωστά; Οι διοικητικοί λογαριασμοί σας επιτρέπουν να κάνετε περισσότερα, και είναι επίσης λίγο πιο επικίνδυνοι - επειδή σας επιτρέπουν να κάνετε περισσότερα. Ένας λογαριασμός superuser στο Android είναι σαν αυτόν τον λογαριασμό διαχειριστή. Επιτρέπει περισσότερη πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει περισσότερη δύναμη, αλλά σημαίνει επίσης περισσότερες πιθανότητες βλάβης.

Είστε προληπτικοί από ριζοβολία για την ασφάλεια

Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς τηλεφωνίας και ακόμη και η Google σας αντιμετωπίζουν λίγο σαν ένα μικρό παιδί. Μην με ενοχλείτε. Είμαστε λίγο σαν μικρά παιδιά όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα τηλέφωνά μας. Χάρη στην απεριόριστη πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα μπορούμε να βάλουμε εύκολα τα τηλέφωνά μας. Το πιο σημαντικό, δίνοντας μας απεριόριστη πρόσβαση σημαίνει ότι οι εφαρμογές που τρέχουμε θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές. Τι θα συμβεί αν εγκαταστήσετε μια κακόβουλη εφαρμογή που τσακίζει πλήρως το τηλέφωνό σας; Λοιπόν, τυχερός για σας, δεν έχετε αυτή την πρόσβαση. Ο λογαριασμός χρήστη σας δεν έχει συνδεθεί ως root, οπότε όλες οι εφαρμογές σας έχουν μόνο δικαίωμα να παίξουν σε περιοχές που δεν έχουν τοποθετηθεί σε sandbox.

Γιατί θα έπρεπε να παρακάμψετε την ασφάλεια και την ρίζα;

Τώρα, θα γυρίσω και θα σας πω το ακριβώς αντίθετο πράγμα. Λοιπόν, όχι ακριβώς. Δεν λέω ότι η ριζοβολία είναι για όλους. Δεν είναι. Περιλαμβάνει την χάραξη του τηλεφώνου σας και κινδυνεύει να το σπάσετε. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους, η ριζοβολία είναι πρακτικά μια απαίτηση. Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας δίνει πλήρη έλεγχο. Μπορείτε να "flash" παραλλαγές του λειτουργικού συστήματος Android που μπορεί να είναι πιο βολικό. Μπορείτε να πάρετε εφαρμογές που σας επιτρέπουν να έχετε υπερ-εξουσίες και να κάνετε πράγματα που οι φορείς τηλεφωνίας και οι κατασκευαστές τηλεφώνων δεν θα σας επιτρέπουν συνήθως να κάνετε. Μερικά από αυτά τα πράγματα είναι απολύτως καλά, και μερικά μπορεί να είναι αμφίβολα ηθικά ή νομικά, οπότε να είστε καλός δικαστής.

Πιστέψτε το ή όχι, το Google είναι πολύ δροσερό με αυτό το όλο ριζωτικό πράγμα. Θα μπορούσαν να κάνουν ριζοβολία σκληρότερα. Πολλοί κατασκευαστές τηλεφώνων Android έκαναν. Μπορείτε να βρείτε τόνους εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε ριζωμένες συσκευές Android στο Google Play store. Αν η Google δεν βρισκόταν σε κατάσταση ανατροπής, αυτό δεν θα συνέβαινε. Παρόλο που δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ασφαλής ή σοφή, αν πρόκειται να εγκαταστήσετε εφαρμογές root access, παραμένοντας στο κατάστημα Google Play είναι τουλάχιστον ένας τρόπος να αποφύγετε τους περισσότερους κακούς ηθοποιούς.

Ποιες είναι οι συνέπειες της ριζοβολίας του τηλεφώνου σας;

Λοιπόν, πρόκειται να ακυρώσετε την εγγύησή σας. Μπορεί επίσης να σπάσετε το τηλέφωνό σας μόνιμα. Τώρα είστε επίσης υπεύθυνος για την παρακολούθηση της δικής σας συντήρησης Android. Οποιεσδήποτε ενημερώσεις συστήματος είναι τώρα δική σας ευθύνη.

Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας φαίνεται να είναι σε μια νόμιμη γκρίζα περιοχή. Ωστόσο, το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας απαγορεύεται ευκολότερα, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε αγοράσει αυτό το τηλέφωνο μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Ποια είναι η διαφορά; Το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας σημαίνει ότι το αλλάζετε με τρόπο που το καθιστά διαλειτουργικό σε άλλο μεταφορέα. Προφανώς δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με κάθε φορέα - διαφορετικά τηλέφωνα χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, αλλά αν θέλετε να πάρετε το τηλέφωνο AT & T στην T-Mobile, τα δικαστήρια σας λένε ότι χρειάζεστε την άδεια της AT & T για να το κάνετε αυτό. Μερικές μέθοδοι για τη ρίζα τηλέφωνων μπορεί επίσης να τις ξεκλειδώσετε.