Χαρτοφυλάκια Γραφικών Σχεδιασμών για Εκδόσεις Desktop

Τα χαρτοφυλάκια επιτραπέζιων εκδόσεων ή γραφικών σχεδίων πρέπει να είναι περισσότερα από λίγα δείγματα που ρίχνονται σε ένα φάκελο. Οι πιθανοί εργοδότες ή πελάτες χρησιμοποιούν παραδείγματα της δουλειάς σας για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν θέλουν να σας προσλάβουν. Τα δείγματα που επιλέγετε για προβολή και ο τρόπος με τον οποίο τα παρουσιάζετε μπορούν να επηρεάσουν το αν έχετε ή όχι την εργασία.

Χρησιμοποιήστε χαρτοφυλάκια γραφικών σχεδίασης για να αντικαταστήσετε τα πράγματά σας

Εάν δεν παίρνετε νέους πελάτες ή εάν είστε τόσο γνωστοί ότι μόνο το όνομά σας μπορεί να προσγειωθεί σε μια αποστολή, τότε ίσως μπορείτε να ξεχάσετε τα επίσημα χαρτοφυλάκια γραφικών σχεδίων. Ωστόσο, λίγοι από εμάς εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες.

Οι περισσότεροι σχεδιαστές γραφικών και άλλοι που κάνουν κάποιον τύπο ανεξάρτητου εκδότη γραφικών χρειάζονται γραφικό χαρτοφυλάκιο σχεδιασμού κάποιου είδους - έναν τρόπο να δείξουν στους πιθανούς εργοδότες ή πελάτες την ποιότητα της δουλειάς μας, το επίπεδο εμπειρίας μας και να δημιουργήσουμε αξιοπιστία.

Οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία θα χρειαστούν ίσως τόσο τα βιογραφικά όσο και τα χαρτοφυλάκια. Οι δεξιότητες σε συγκεκριμένα προγράμματα λογισμικού και η εμπειρία στον σχεδιασμό εκτύπωσης και στην παραγωγή ψηφιακών αρχείων πηγαίνουν στο βιογραφικό σημείωμα. Οι πελάτες των ελεύθερων επαγγελματιών είναι γενικά λιγότερο ανήσυχοι για το συγκεκριμένο λογισμικό που χρησιμοποιείτε, αλλά ενδιαφέρονται για το τελικό προϊόν που μπορείτε να παράγετε.

Τα χαρτοφυλάκια γραφικών σχεδίων είναι γραφικά. Δείχνουν πραγματικά παραδείγματα του είδους εργασίας που κάνατε στο παρελθόν. Είναι μια ένδειξη του είδους εργασίας που μπορείτε να κάνετε στο μέλλον.

Το πρώτο βήμα στην οικοδόμηση ενός χαρτοφυλακίου είναι να αποφασίσει τι θα συμβεί σε αυτό.

Ποιοι τύποι δειγμάτων πρέπει να συμπεριληφθούν

Γενικά, θέλετε να δείξετε ότι η εργασία σας δείχνει καλύτερα τις δεξιότητες και την εμπειρία σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με ένα κομμάτι (ακόμα και αν ο πελάτης το αγάπησε), ίσως καλύτερα να το αφήσετε έξω από το γραφικό σας χαρτοφυλάκιο.

  1. Πραγματικά δείγματα: Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε πραγματικά δείγματα. Δηλαδή, εάν κάνατε φυλλάδιο τεσσάρων χρωμάτων για έναν πελάτη, βάλτε ένα από τα πρωτότυπα φυλλάδια στο χαρτοφυλάκιο του γραφικού σας σχεδίου αντί για ένα αντίγραφο inkjet. Οποτεδήποτε κάνετε μια δουλειά για έναν πελάτη, ζητήστε επιπλέον αντίγραφα στην εκτύπωση. Μερικοί πελάτες μπορεί να είναι διατεθειμένοι να χωρίσουν με λίγα δωρεάν, αλλά κανονικά θα πληρώσετε για πρόσθετα μόνοι σας. Μπορεί να είναι καλό να ορίσετε στη σύμβασή σας πόσα χαρτοφυλάκια ή δείγματα θα λάβετε. Χρησιμοποιήστε αυτά στο χαρτοφυλάκιο σχεδιασμού γραφικών σας και ως μη επιστρεφόμενα δείγματα που αποστέλλονται σε πιθανούς πελάτες.
  2. Tear Sheets: Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει αντικείμενα που εμφανίζονται σε κάποια άλλη μεγαλύτερη δημοσίευση (όπως διαφημίσεις σε εφημερίδες ή κίτρινες σελίδες ή εικόνες που χρησιμοποιούνται σε ένα περιοδικό), πάρτε τα χέρια σας σε πολλαπλά αντίγραφα της αρχικής δημοσίευσης. Περάστε τη σελίδα όπου εμφανίζεται η εργασία σας.
  3. Αντίγραφα: Αν δεν μπορείτε να λάβετε πρωτότυπα, χρησιμοποιήστε αποδείξεις που εκτυπώνονται από τα ψηφιακά σας αρχεία στον επιτραπέζιο εκτυπωτή σας . Ή, κάντε τα καλύτερα φωτοαντίγραφα που μπορείτε να τα αρχικά τυπωμένα κομμάτια.
  1. Φωτογραφίες: Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει σχέδια που είναι υπερβολικά μεγάλα ή περίεργα για να χωρέσουν σε παραδοσιακά χαρτοφυλάκια γραφικών (μεγάλα κιβώτια, πινακίδες), πάρτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα τελικά κομμάτια. Ίσως θελήσετε επίσης να συνοδεύσετε αυτές τις φωτογραφίες με μικρότερες εκτυπώσεις των ψηφιακών αρχείων από τα οποία εργαστήκατε.
  2. Σκηνές οθόνης: Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει σχεδιασμό ιστοσελίδων ή άλλα σχέδια που δεν εκτυπώνονται, μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε τυπωμένα χαρτοφυλάκια. Δημιουργήστε στιγμιότυπα οθόνης της εργασίας ή εκτυπώστε ιστοσελίδες από το πρόγραμμα περιήγησης Web. Επειδή η ανάλυση οθόνης μπορεί να μην εκτυπώνει πάντα καθαρή και ξεκάθαρη, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε εκτυπώσεις υψηλής ανάλυσης ειδικών λογοτύπων ή άλλων γραφικών που δημιουργήσατε για την προβολή της οθόνης. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ακόμη και αν το λογότυπο ή τα γραφικά που σχεδιάζετε για την προβολή του Web, ξεκινήστε με μια έκδοση υψηλής ανάλυσης και αποθηκεύστε τα σε διάφορα στάδια. Ποτέ δεν ξέρεις πότε ένας πελάτης θα αποφασίσει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το σχέδιο σε έντυπη μορφή. Και βεβαίως, αυτή η έκδοση υψηλής ανάλυσης θα φανεί καλύτερο στο τυπωμένο γραφικό χαρτοφυλάκιο.

Εάν έχετε ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς για να διαλέξετε, η πιο σκληρή απόφαση σας είναι να αποφασίσετε ποια κομμάτια πρέπει να συμπεριλάβετε και ποια να παραλείψετε. Ωστόσο, όταν ξεκινάτε απλά, μπορεί να έχετε λίγα - ή τίποτα - να βάζετε στο χαρτοφυλάκιό σας. Τα χαρτοφυλάκια σχεδιασμού αρχαρίων μπορεί να απαιτούν λίγο περισσότερη δημιουργικότητα, αλλά μπορούν να γίνουν. Οι σχεδιαστές που επιθυμούν να αλλάξουν την εστίασή τους ή που θέλουν να γεμίσουν κενά στα χαρτοφυλάκιά τους μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις συμβουλές του αρχάριου για το χαρτοφυλάκιο.

Τι συμβαίνει στα χαρτοφυλάκια γραφικών του αρχαρίου

Χρειάζεστε δείγματα για να πάρετε τη δουλειά αλλά χρειάζεστε τη δουλειά για να έχετε δείγματα. Αυτό το παλιό Catch-22 δεν χρειάζεται να σας εμποδίσει να δημιουργήσετε ένα καλό χαρτοφυλάκιο γραφικών σχεδίων. Χρειάζεται λίγο περισσότερη δημιουργικότητα.

Αυτές οι συμβουλές δεν είναι μόνο για εκείνους που μόλις ξεκινούν. Για παράδειγμα, εάν έχετε κάνει κυρίως επαγγελματικές κάρτες και επιστολόχαρτα, αλλά θέλετε να ενημερώσετε τους πελάτες ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα, χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες για να δείξετε τις ικανότητές σας στο σχεδιασμό άλλων τύπων εκδόσεων.

Χρησιμοποιήστε δειγμένα δείγματα σε χαρτοφυλάκια γραφικών

Σε γενικές γραμμές, οι δυνητικοί πελάτες δεν ενδιαφέρονται τόσο για το ποιοι είναι οι πελάτες σας όσο για ό, τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτούς. Σε ένα τσίμπημα, ένα κατασκευασμένο κομμάτι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με κάτι που δημιουργήσατε για έναν πραγματικό πελάτη.

  1. Χρησιμοποιήστε το Freebies για φίλους και οικογένεια: Δείξτε την εργασία που κάνατε για τους άλλους, ακόμα κι αν δεν σας προσλάμβαναν. Σχεδιάζετε το ενημερωτικό δελτίο για το σχολείο σας ή εκτυπώνετε φυλλάδια για τον κήπο σας; Χρησιμοποιήστε το καλύτερο από αυτά τα κομμάτια. Σχεδιάστε επαγγελματικές κάρτες για την οικογένεια και τους φίλους σας. Έχω κάνει επαγγελματικές κάρτες (έντυπη με λέιζερ) για το χόμπι του μπαμπά μου, τη δουλειά ενός άλλου συγγενή του (δεν το έδωσαν) και άλλοι που πιθανώς δεν θα είχαν ενοχλήσει να πάρουν κάρτες αν δεν είχα προσφερθεί να κάνω μερικές δωρεάν.Σε ένα σημείο το χαρτοφυλάκιο γραφικών μου περιελάμβανε δείγματα που δημιούργησα για τις επιχειρήσεις του πατέρα μου. Παίρνει τους πελάτες του από το στόμα εξ ολοκλήρου και δεν χρησιμοποιεί επαγγελματικές κάρτες, επιστολόχαρτα, διαφημίσεις, κλπ. Ωστόσο, καθόμουν ακόμα και πέρασε τη διαδικασία να έρχονται με κάποιες ιδέες λογότυπων. Ήταν πρόθυμος να εξετάσει τα σχέδια και να διαλέξει μερικά που θα μπορούσε να εξετάσει αν επρόκειτο να χρησιμοποιήσει ένα λογότυπο. Τα δείγματα αυτά μπήκαν στο χαρτοφυλάκιό μου.
  2. Τοποθετήστε τα δικά σας κομμάτια ταυτότητας: Τα κομμάτια ταυτότητας που δημιουργείτε για τη δική σας επιχείρηση μπορεί να αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου γραφικών σας. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε στοιχεία που συνήθως δεν βλέπουν οι πελάτες, όπως οι δικές σας προσαρμοσμένες φόρμες (για τους εκτυπωτές) ή τις φόρμες παρακολούθησης εργασιών.
  1. Βάλτε σε Προσωπικά Έργα Σχεδιασμού: Κάνετε τις δικές σας κάρτες διακοπών ή γενεθλίων; Συμπεριλάβετε τα καλύτερα από αυτά στο χαρτοφυλάκιό σας. Έχετε μια προσωπική ιστοσελίδα; Συμπεριλάβετε στιγμιότυπα οθόνης ή εκτυπώσεις υψηλής ανάλυσης από οποιαδήποτε προσαρμοσμένη γραφική παράσταση που δημιουργήσατε για τον ιστότοπό σας.
  2. Χρησιμοποιήστε τμήματα φροντιστηρίων: Πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε το λογισμικό σας προτού αρχίσετε να ενοικιάζετε τις υπηρεσίες σας. Ένας τρόπος για να μάθετε το λογισμικό είναι να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τους ίδιους τύπους αντικειμένων που θα κάνετε για πελάτες-φυλλάδια, ενημερωτικά δελτία, διαφημίσεις κλπ. Χρησιμοποιήστε τα τελικά κομμάτια από τα δικά σας μαθήματα για το γραφικό σας χαρτοφυλάκιο.
  3. Χρήση απορρίπτει (προσεκτικά): Κανονικά θα χρησιμοποιούσατε μόνο τα τελικά σχέδια που δημιουργήσατε για έναν πελάτη. Ωστόσο, αν έχετε μόνο λίγους πελάτες, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβετε τα καλύτερα από τα προκαταρκτικά σχέδια που δημιουργήσατε, για να δείξετε καλύτερα το φάσμα των πελατών σας. Καθώς παράγετε νέα κομμάτια για πελάτες (που πληρώνουν ή όχι) αντικαταστήστε τα λιγότερο εντυπωσιακά στοιχεία του χαρτοφυλακίου σας με τα νέα δείγματα. Τα χαρτοφυλάκια γραφικού σχεδιασμού δεν είναι στατικές δημιουργίες. Θα πρέπει να αναπτυχθούν και να αλλάξουν καθώς μεγαλώνει η τεχνογνωσία σας.

Αφού αποφασίσετε τι θα συμβεί στο χαρτοφυλάκιο του γραφικού σας σχεδιασμού (και δημιουργήσατε αυτά τα κομμάτια αν ξεκινάτε απλά) θα πρέπει να αποφασίσετε πώς να παρουσιάσετε καλύτερα αυτά τα δείγματα.

Αφήστε τα δείγματα σας να υπαγορεύσουν το μέγεθος της θήκης χαρτοφυλακίου γραφικού σχεδίου σας

Το στυλ και το μέγεθος της θήκης χαρτοφυλακίου γραφικών σας θα πρέπει να υπαγορεύεται από τον τύπο των κομματιών που πρέπει να εμφανίσετε και όχι από την άλλη. Μια θήκη μεγέθους γράμματος είναι εύκολη στη μεταφορά και προβάλλει μικρότερα έργα όπως επαγγελματικές κάρτες, καρτ ποστάλ, ευχετήριες κάρτες και απλά γράμματα. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα μεγαλύτερα μεγέθη επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στην παρουσίαση ακόμη και αυτών των μικρών αντικειμένων, επιτρέποντάς σας να εμφανίσετε πολλά κομμάτια που ταιριάζουν σε μία σελίδα. Και αν τα δείγματα του σχεδιασμού σας είναι μεγάλα, επιλέξτε μια θήκη χαρτοφυλακίου γραφικού σχεδιασμού που σας επιτρέπει να παρουσιάσετε το πλήρες δείγμα χωρίς να το διπλώσετε, αν είναι εφικτό.

Επίσης, να έχετε κατά νου το είδος των πελατών που αναζητάτε καθώς και πού και πώς θα παρουσιάσετε το χαρτοφυλάκιο γραφικών σας σχεδιασμού. Πολύ μεγάλες περιπτώσεις χαρτοφυλακίου μπορεί να συντρίψει μερικούς μικρότερους πελάτες και μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να μεταφερθεί ή να παρουσιαστεί όταν συναντάς πελάτες σε καφετιέρα ή σε ένα μικρό, περιορισμένο γραφείο.

Πολλά από αυτά τα νέα στην εκτύπωση desktop ξεκινούν με τίποτα περισσότερο από ένα τριών δαχτυλιδιών φορητού υπολογιστή και προστατευτικά φύλλα για να κρατήσουν τα δείγματά τους. Αυτό είναι απολύτως αποδεκτό αν και θα συνιστούσα την αποφυγή φτηνών πλαστικών συνδετικών. Επίσης, χρησιμοποιήστε προστατευτικά φύλλων ποιότητας. Ορισμένες από τις φτηνές εμφανίζουν γρατσουνιές ή δάκρυ εύκολα.

Μπορεί να μην χρειαστείτε μια φυσική περίπτωση χαρτοφυλακίου χαρτοφυλακίου καθόλου. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων ή εκείνοι που απευθύνονται κυρίως σε πελάτες μεγάλων αποστάσεων μπορούν να παρουσιάσουν τα χαρτοφυλάκια γραφικών σχεδιασμού τους ηλεκτρονικά. Η μορφή PDF ή τα σε απευθείας σύνδεση χαρτοφυλάκια αποτελούν επιλογές μόνοι τους ή σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά χαρτοφυλάκια γραφικών σχεδιασμού εκτύπωσης.

Περιηγηθείτε σε αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα για να δείτε μερικά από τα πολλά στυλ των διαθέσιμων χαρτοφυλακίων χαρτοφυλακίου: Dick Blick Art Materials ή χαρτοφυλάκια και Art περιπτώσεις. Τα καταστήματα εφοδιασμού και καταστημάτων γραφείου του καλλιτέχνη έχουν συχνά ένα φάσμα περιπτώσεων χαρτοφυλακίου από τα οποία μπορούν να επιλέξουν.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε δείγματα στο γραφικό σας χαρτοφυλάκιο είναι εξίσου σημαντικός με την περίπτωση και το περιεχόμενό της.

Οργάνωση της σειράς σελίδων χαρτοφυλακίου γραφικού σχεδιασμού

Η απόφαση για το ποια σειρά για την παρουσίαση αντικειμένων στο χαρτοφυλάκιο γραφικών σας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση.

  1. Best First, Last: Ένας βασικός κανόνας προτείνει να τοποθετήσετε πρώτα και τελευταία τα καλύτερα στοιχεία σας. Αν δεν τα περπατάτε μέσα από σελίδες μία φορά, ένα τυπικό μοτίβο ανάγνωσης είναι να ρίξετε μια ματιά στα πρώτα δείγματα και, στη συνέχεια, να περάσετε στο πίσω μέρος. Η καλύτερη πρώτη, τελευταία μέθοδος εξασφαλίζει ότι οι πελάτες ή οι εργοδότες θα σας δουν στο καλύτερο δυνατό φως.
  2. Ομάδες ανά τύπο δημοσίευσης: Μια οργανωτική μέθοδος είναι η ομαδοποίηση όλων των αντικειμένων-όλες οι επαγγελματικές κάρτες , όλα τα φυλλάδια, όλα τα σχέδια λογοτύπων. Ή, αν κάνετε πολλά κομμάτια για έναν πελάτη, τότε ομαδοποιείτε τα πάντα για κάθε πελάτη / έργο μαζί.
  3. Ομαδοποίηση κατά ικανότητα / τεχνική: Μπορείτε να επιλέξετε να ομαδοποιήσετε τα δείγματα ανάλογα με τον τύπο των δεξιοτήτων που απαιτούνται όπως η τοποθέτηση όλων των τετραχρωμάτων σε μια περιοχή. Η ομαδοποίηση ανά στυλ είναι μια άλλη πιθανότητα ομαδοποίησης συντηρητικών κομματιών και τεχνικών παραδειγμάτων στα δικά τους τμήματα του χαρτοφυλακίου.

Εάν στερεώσετε δείγματα στη σελίδα του χαρτοφυλακίου γραφικών σχεδίων - μια καλή ιδέα αν οι σελίδες τείνουν να γλιστρήσουν ή να πέσουν έξω - συμπεριλάβετε μερικά χαλαρά αντίγραφα κάθε κομμάτι επίσης. Οι πιθανοί πελάτες ή εργοδότες ενδέχεται να επιθυμούν να χειριστούν αντικείμενα, ειδικά πτυσσόμενα κομμάτια, αντικείμενα με κοπές ή κομμάτια με ασυνήθιστα χαρτιά. Εάν κάνετε συνεντεύξεις με δύο ή περισσότερους ανθρώπους στην ίδια συνάντηση, τα επιπλέον κομμάτια επιτρέπουν στους υπόλοιπους στη συνέντευξη να δουν την εργασία σας, ενώ κάποιος στρέφει το χαρτοφυλάκιο γραφικών σας.

Αν γνωρίζετε εκ των προτέρων τι είδους εργασία απασχολεί ο εργοδότης ή ο πελάτης, προσαρμόστε το χαρτοφυλάκιο του γραφικού σας σχεδιασμού στις ανάγκες του. Μπορείτε να αναδιατάξετε τις ομάδες ή τη σειρά των αντικειμένων ή να ανταλλάξετε ένα τύπο δείγματος με ένα άλλο. Τα χαρτοφυλάκια γραφικού σχεδιασμού δεν είναι στάσιμα. Αλλαγή τους, όπως δικαιολογεί η κατάσταση.

Εάν το χαρτοφυλάκιο γραφικών έχει μεγάλο αριθμό σελίδων ή τμημάτων, η χρήση διαχωριστικών με καρτέλες είναι ένας τρόπος να σας βοηθήσουμε ή ο πελάτης να εντοπίσει γρήγορα τα συγκεκριμένα δείγματα που το ενδιαφέρουν περισσότερο.

Διαμόρφωση σε απευθείας σύνδεση χαρτοφυλακίων

Ορισμένες από αυτές τις ίδιες οδηγίες θα ισχύουν και για χαρτοφυλάκια Web. Το Web προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου σας με ποικίλες μεθόδους, όπως κινούμενες εικόνες, παρουσιάσεις διαφανειών, αρχεία PDF με δυνατότητα λήψης και μεμονωμένες σελίδες που συνδέονται από πολλές διαφορετικές κατηγορίες.

Η μορφή των πραγματικών εικόνων του χαρτοφυλακίου Web είναι συνήθως GIF ή JPG ή PDF.