Δημιουργήστε ένα 3D εφέ φωτογραφίας με το GIMP

Εδώ είναι μια διαφορετική βήμα για την έξοδο από το κουτί που θα έκανε ένα φανταστικό αποτέλεσμα φωτογραφιών για λευκώματα, ευχετήριες κάρτες, ενημερωτικά δελτία και φυλλάδια. Θα τραβήξετε μια ψηφιακή φωτογραφία, θα της δώσετε ένα λευκό περίγραμμα σαν να ήταν μια εκτυπωμένη φωτογραφία και θα φανεί ότι το θέμα φαίνεται να ξεφεύγει από την εκτυπωμένη φωτογραφία.

Τα κύρια εργαλεία ή / και δεξιότητες που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος είναι:

Εάν χρειάζεστε μια ανανέωση για αυτές τις εργασίες, δείτε τους συνδέσμους οδηγιών από το λογισμικό γραφικών που συνοδεύει αυτό το βήμα-βήμα tutorial.

Εμπνευσμένο από ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο από τον Andrew546, δημιούργησα αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών GIMP. Ήταν η πρώτη φορά που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτό το λογισμικό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα ως εναλλακτική λύση σε προγράμματα όπως το Photoshop ή το Photo-Paint. Αν και οι οδηγίες σε αυτό το βήμα-βήμα είναι για το GIMP για Windows, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα σε άλλο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας.

01 από 09

Επιλέξτε μια φωτογραφία

Επιλέξτε μια κατάλληλη φωτογραφία με την οποία θα εργαστείτε. © J. Howard Bear

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε μια κατάλληλη φωτογραφία. Λειτουργεί καλύτερα με μια φωτογραφία όπου το κύριο θέμα που θα σκάσει έξω από το φόντο έχει καλές, καθαρές γραμμές. Ένα στερεό ή αρκετά ξεκάθαρο φόντο λειτουργεί καλά, ειδικά την πρώτη φορά που δοκιμάζετε αυτήν την τεχνική. Τα μαλλιά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αλλά επέλεξα να συνεργαστώ με αυτή τη φωτογραφία για αυτό το σεμινάριο.

Δεν χρειάζεται να τραβήξετε τη φωτογραφία σε αυτό το σημείο. Θα αφαιρέσετε ανεπιθύμητα τμήματα της εικόνας κατά τη διάρκεια του μετασχηματισμού.

Σημειώστε τις διαστάσεις της επιλεγμένης φωτογραφίας.

02 του 09

Ρύθμιση των επιπέδων σας

Δημιουργήστε μια εικόνα 3 επιπέδων με φόντο, φωτογραφία και διαφανές επάνω στρώμα. © J. Howard Bear
Δημιουργήστε μια νέα κενή εικόνα με το ίδιο μέγεθος με τη φωτογραφία με την οποία σχεδιάζετε να εργαστείτε.

Ανοίξτε την αρχική σας φωτογραφία ως νέο επίπεδο στη νέα σας κενή εικόνα. Θα έχετε τώρα δύο στρώματα.

Προσθέστε ένα νέο επίπεδο με διαφάνεια. Αυτή η στρώση θα κρατήσει το πλαίσιο για την 3D φωτογραφία σας. Τώρα θα έχετε τρία επίπεδα:

03 του 09

Δημιουργήστε ένα πλαίσιο

Δημιουργήστε το πλαίσιο φωτογραφιών σας στο διαφανές επάνω στρώμα. © J. Howard Bear
Στο νεώτερο διαφανές στρώμα δημιουργήστε το πλαίσιο για τη νέα σας 3D φωτογραφία. Αυτό το πλαίσιο είναι το ισοδύναμο του λευκού περιγράμματος γύρω από μια εκτυπωμένη φωτογραφία.

Στο GIMP:

04 του 09

Προσθέστε προοπτική

Αλλάξτε την προοπτική του πλαισίου. © J. Howard Bear
Με την επιλογή του σκελετού πλαισίου, χρησιμοποιήστε το εργαλείο προοπτικής ( Εργαλεία> Εργαλεία μετασχηματισμού> Προοπτική ) για να κάνετε το πλαίσιο κάτω κάτω (όπως φαίνεται εδώ) ή να σηκωθείτε πίσω και στο πλάι του αντικειμένου σας (όπως φαίνεται στο άγαλμα της ιππότης στην αρχή αυτού του εγχειριδίου).

Απλά πιέστε και τραβήξτε τις γωνίες του πλαισίου οριοθέτησης γύρω για να αλλάξετε την προοπτική. Στο GIMP θα δείτε τόσο την αρχική όσο και τη νέα προοπτική μέχρι να κάνετε κλικ στο κουμπί Μετασχηματισμός στην εργαλειοθήκη προοπτικών.

05 του 09

Προσθέστε μια μάσκα

Προσθέστε μια μάσκα στο στρώμα με την κύρια εικόνα σας. © J. Howard Bear
Επιλέξτε το μεσαίο στρώμα της εικόνας (την αρχική φωτογραφία) και προσθέστε μια νέα μάσκα στο στρώμα. Στο GIMP, κάντε δεξί κλικ στο επίπεδο και επιλέξτε Προσθήκη μάσκας στρώματος από το μενού fly-out. Επιλέξτε Λευκό (πλήρης αδιαφάνεια) για τις επιλογές μάσκας επιπέδου.

Πριν αρχίσετε να αφαιρείτε το φόντο στην εικόνα σας, ίσως θέλετε να κάνετε διπλό έλεγχο ή να ορίσετε μερικές άλλες επιλογές στο GIMP. Όταν σχεδιάζετε ή ζωγραφίζετε στη μάσκα σας, θα θέλετε να σχεδιάσετε ή να ζωγραφίσετε με το χρώμα του προσκηνίου να είναι μαύρο.

Το φόντο σας είναι ίσως λευκό σε αυτό το σημείο. Επειδή το καρέ σας είναι επίσης λευκό, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να μεταβείτε στο στρώμα φόντου και να γεμίσετε το φόντο με ένα άλλο συμπαγές χρώμα που ασκεί πίεση τόσο στο πλαίσιο σας όσο και στο κύριο θέμα της φωτογραφίας σας. Γκρι, κόκκινο, μπλε - δεν έχει σημασία όσο είναι γερό. Μπορείτε να αλλάξετε το φόντο αργότερα. Όταν ξεκινάτε το επόμενο βήμα, το χρώμα φόντου πρόκειται να εμφανιστεί και είναι χρήσιμο αν δεν είναι ένα χρώμα που συνδυάζεται με το πλαίσιο και το θέμα φωτογραφιών σας.

06 του 09

Αφαιρέστε το φόντο

Αφαιρέστε προσεκτικά τα τμήματα φόντου που δεν θέλετε να εμφανίζονται. © J. Howard Bear
Αν αλλάξατε το φόντο στο προηγούμενο βήμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τώρα επιλέξει το μεσαίο στρώμα (αρχική φωτογραφία) με το επίπεδο μάσκας του.

Αρχίστε να αφαιρείτε όλα τα ανεπιθύμητα τμήματα της φωτογραφίας καλύπτοντάς τα με μια μάσκα. Μπορείτε να σχεδιάσετε με το μολύβι ή με το εργαλείο πινέλου (βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε ή ζωγραφίζετε με μαύρο χρώμα).

Καθώς σχεδιάζετε ή ζωγραφίζετε τα ανεπιθύμητα τμήματα, το χρώμα του φόντου θα εμφανιστεί. Σε αυτό το παράδειγμα, έχω κάνει το φόντο ένα γκριζωπό τριαντάφυλλο χρώμα. Μεγέθυνση κοντά για βοήθεια στην αφαίρεση των ανεπιθύμητων τμημάτων προσεκτικά γύρω από τα μέρη της εικόνας που θέλετε να παραμείνετε.

Μόλις έχετε τη μάσκα όπως θέλετε, κάντε δεξί κλικ στο στρώμα φωτογραφίας και επιλέξτε Εφαρμογή μάσκας επιπέδου .

07 του 09

Επεξεργαστείτε το πλαίσιο

Αφαιρέστε το τμήμα του πλαισίου που διασχίζει μπροστά από το θέμα 3D. © J. Howard Bear
Το εφέ 3D είναι σχεδόν πλήρες. Αλλά πρέπει να τοποθετήσετε μέρος αυτού του πλαισίου πίσω αντί να κόψετε το θέμα.

Επιλέξτε το στρώμα πλαισίου. Μπορεί να είναι χρήσιμο να ρυθμίσετε την αδιαφάνεια του στρώματος σκελετού σε 50% -60% έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να δείτε ακριβώς πού να επεξεργαστείτε τις άκρες του πλαισίου καθώς αυτός διασχίζει μπροστά από το θέμα της φωτογραφίας σας. Μεγέθυνση εάν είναι απαραίτητο.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο γόμας, απλά διαγράψτε το τμήμα του πλαισίου που κόβει μπροστά από το θέμα σας. Δεδομένου ότι το πλαίσιο είναι το μόνο πράγμα σε αυτό το στρώμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαμονή σας στις γραμμές. Δεν θα καταστρέψετε τα υποκείμενα στρώματα όταν διαγράψετε το πλαίσιο.

Επαναφέρετε την αδιαφάνεια του στρώματος πίσω στο 100% όταν τελειώσετε.

08 από 09

Αλλάξτε το φόντο

Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα φόντου, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ενός σχεδίου ή άλλης φωτογραφίας. © J. Howard Bear

Επιλέξτε το φόντο και γεμίστε το με οποιοδήποτε χρώμα, μοτίβο ή υφή που επιθυμείτε. Μπορείτε ακόμη να το γεμίσετε με μια άλλη φωτογραφία. Τώρα έχετε μια φωτογραφία ενός ατόμου ή ενός αντικειμένου που βγαίνει από μια φωτογραφία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο αρχικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο του Andrew546, το οποίο ενέπνευσε αυτό.

09 του 09

Finetune Η 3D φωτογραφία σας

Βασιστείτε στο βασικό εφέ 3D. © J. Howard Bear

Μπορείτε να βελτιώσετε ή να προσαρμόσετε αυτό το 3D εφέ φωτογραφιών με διάφορους τρόπους.