Πώς να αγοράσετε ένα όνομα τομέα

Αναδείξτε τον ιστότοπό σας με τη διεύθυνση URL που θέλετε

Τα ονόματα τομέων ή οι διευθύνσεις ιστότοπων, όπως το Google .com ή το facebook .com, είναι διαθέσιμα για αγορά από πολλές υπηρεσίες ιστότοπων ή καταχωρητές. Εσείς, επίσης, μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας για να βοηθήσετε στην εδραίωση της επιχείρησής σας ως μάρκα στο διαδίκτυο .

Ένα όνομα τομέα θα δώσει στον ιστότοπό σας μια μοναδική ταυτότητα και μερικές φορές (αν και σήμερα δεν είναι τόσο πιθανό) επηρεάζουν την επιτυχία του ιστότοπού σας. Αφού αγοράσετε ένα όνομα και δημιουργήσετε ένα εμπορικό σήμα γύρω του, είναι δική σας να χρησιμοποιήσετε μέχρι να επιλέξετε να μην το ανανεώσετε.

Πώς να βρείτε διαθέσιμα ονόματα τομέα

Με τα εκατομμύρια των ήδη καταχωρημένων ονομάτων τομέα, ποιο όνομα τομέα θα αγοράσει θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό που είναι ακόμα διαθέσιμο. Εάν ψάχνετε να αγοράσετε ένα όνομα αλλά δεν θέλετε να επενδύσετε πολλά χρήματα, ίσως χρειαστεί να περάσετε πολύ χρόνο σκέψης ονόματα και στη συνέχεια να τα ψάξετε.

Όλοι οι ιστότοποι που πωλούν ονόματα τομέα θα σας επιτρέψουν πρώτα να αναζητήσετε αυτά που είναι διαθέσιμα. Όταν εμφανίζονται ονόματα, θα έχετε συχνά την επιλογή να αγοράσετε το όνομα για υψηλότερο κόστος. Ενώ πολλά ονόματα έχουν ληφθεί, πολλά δεν είναι σε χρήση και είναι προς πώληση.

Εκτός από την τυφλή αναζήτηση ονομάτων, μερικοί ιστότοποι θα προτείνουν διαθέσιμα ονόματα σχετικά με την αναζήτησή σας. Το NameStation σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση ανά λέξη-κλειδί, φράσεις έναρξης και λήξης και επέκταση τομέα για να βρείτε διαθέσιμα ονόματα και ονόματα για αγορά. Το Domain Tools προσφέρει επίσης ένα δωρεάν εργαλείο αναζήτησης.

Πού να αγοράσετε ένα νέο όνομα τομέα

Τα ονόματα τομέα μπορούν να αγοραστούν από πολλούς ηλεκτρονικούς καταχωρητές. Πληρώνει για να ψωνίσει γύρω, όχι μόνο για την τιμή, αλλά και για τη φήμη και την ευκολία χρήσης του ιστότοπου και του online λογαριασμού. Οι περισσότερες προσφορές αφορούν μακροπρόθεσμες καταχωρίσεις, μαζικές εγγραφές και μεταφορές από άλλες υπηρεσίες (για υπάρχοντα ονόματα). Μερικές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για την αγορά ονομάτων είναι:

Πού να αγοράσετε ένα υπάρχον όνομα τομέα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να κάνετε αναζήτηση στα υπάρχοντα ονόματα τομέα για τη σωστή διεύθυνση. Πολλές υπηρεσίες προσφέρουν εκτεταμένες συλλογές ονομάτων με δυνατότητα προσφοράς ή αγοράς διευθύνσεων. Ορισμένοι θα έχουν ελάχιστες τιμές, ενώ άλλοι θα χρειαστούν μια αρχική προσφορά από εσάς.

Χωρίς ακριβή επιστήμη για τον προσδιορισμό της αξίας ενός ονόματος, αυτό που είστε πρόθυμοι να πληρώσετε θα βασίζεται στην προσωπική προτίμηση και την αξία του ονόματος σε σας. Δύο δημοφιλείς υπηρεσίες για την αγορά ονομάτων είναι:

Αναζητήσεις WHOIS

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα όνομα που γνωρίζετε ότι υπάρχει, μπορείτε συχνά να βρείτε τον ιδιοκτήτη μέσω αναζήτησης WHOIS. Διατίθεται στους περισσότερους ιστότοπους καταχωρητών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται παραπάνω, οι αναζητήσεις WHOIS θα εμφανίζουν τις διαθέσιμες πληροφορίες επαφών που συνδέονται με ένα συγκεκριμένο όνομα. Για αμοιβή, μπορείτε να αποκρύψετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας από αναζήτηση WHOIS όταν αγοράζετε τα δικά σας ονόματα τομέα.