Πώς να σχεδιάσετε τη δική σας ιστοσελίδα

Ο προγραμματισμός είναι πιο σημαντικός από το HTML

Ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου απαιτεί πολλή δουλειά, αλλά σας δίνει μεγάλη ευελιξία ότι το Facebook και τα blogs δεν το κάνουν. Σχεδιάζοντας τον δικό σας ιστότοπο μπορείτε να φανείτε ακριβώς όπως θέλετε και να εκφράσετε τη δική σας προσωπικότητα. Αλλά θυμηθείτε ότι η εκμάθηση πώς να δημιουργήσετε έναν καλό ιστότοπο μπορεί να χρειαστεί χρόνο.

Πού να ξεκινήσετε κατά το σχεδιασμό της δικής σας ιστοσελίδας

Πολλά μαθήματα θα σας πω ότι η πρώτη θέση που πρέπει να ξεκινήσετε είναι να πάρετε το web hosting ή κάποιο άλλο μέρος για να βάλετε τις ιστοσελίδες σας. Και ενώ αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, δεν χρειάζεται να το κάνετε πρώτα. Στην πραγματικότητα, για πολλούς ανθρώπους, η τοποθέτηση του ιστοτόπου επάνω σε έναν οικοδεσπότη είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουν όταν το σχέδιο είναι προς όφελός τους.

Σας συνιστώ, αν πρόκειται να σχεδιάσετε μια νέα ιστοσελίδα από το μηδέν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε τι επεξεργαστή θα χρησιμοποιήσετε. Ενώ μερικοί άνθρωποι βασίζονται μόνο στην τιμή, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ελεύθεροι εκδότες εκεί έξω, οπότε είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε τι θέλετε από έναν συντάκτη. Σκεφτείτε πράγματα όπως:

Ξεκινήστε το σχεδιασμό του ιστοτόπου σας μόλις έχετε έναν επεξεργαστή

Αλλά δεν εννοώ στον επεξεργαστή ή σε HTML. Ενώ θα καταφέρουμε να μάθουμε HTML, όταν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο, θα πρέπει πρώτα να εργαστείτε με τη φαντασία σας. Ο σχεδιασμός ενός καλού σχεδιασμού ιστοσελίδων θα διασφαλίσει ότι είναι πραγματικά καλό.

Η διαδικασία σχεδιασμού web που χρησιμοποιώ πηγαίνει έτσι:

  1. Προσδιορίστε τον σκοπό της τοποθεσίας.
  2. Σχεδιάστε πώς θα λειτουργήσει το σχέδιο.
  3. Ξεκινήστε το σχεδιασμό του ιστότοπου σε χαρτί ή σε γραφικό εργαλείο.
  4. Δημιουργήστε το περιεχόμενο του ιστότοπου.
  5. Ξεκινήστε την οικοδόμηση του ιστότοπου με HTML, CSS, JavaScript και άλλα εργαλεία.
  6. Δοκιμάστε το site καθώς πηγαίνω και όταν σκέφτομαι ότι τελειώσω.
  7. Μεταφορτώστε τον ιστότοπο σε πάροχο φιλοξενίας και δοκιμάστε ξανά.
  8. Αγορά και προωθήστε τον ιστότοπό μου για να αποκτήσετε νέους επισκέπτες.

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας είναι κάτι περισσότερο από HTML

Μόλις νομίζετε ότι ξέρετε τι θα έπρεπε να δείχνει ο ιστότοπός σας, μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε HTML. Αλλά θυμηθείτε ότι οι καλύτερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν περισσότερο από HTML. Όπως αναφέρω παραπάνω, χρησιμοποιούν CSS , JavaScript, PHP, CGI και πολλά άλλα για να το κρατήσουν καλά. Αλλά αν πάρετε το χρόνο σας, μπορείτε να οικοδομήσουμε μια ιστοσελίδα που θα είναι υπερήφανη για.