Πώς μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή μου Wi-Fi;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι που ίσως θέλετε να αλλάξετε τον δρομολογητή , το διακόπτη ή άλλο κωδικό πρόσβασης υλικού δικτύου. Ένας προφανής λόγος για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας είναι αν νομίζετε ότι το δίκτυό σας έχει συμβιβαστεί κατά κάποιον τρόπο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, θα αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο δρομολογητή ή το διακόπτη, οπότε δεν χρησιμοποιείτε πλέον τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης που έχει οριστεί από το εργοστάσιο. Καμία συσκευή, ειδικά ένα δρομολογητή, δεν πρέπει να λειτουργεί ποτέ με τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης επειδή αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης δημοσιεύονται και διατίθενται ελεύθερα.

Ευτυχώς είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον δρομολογητή σας ή σε άλλη συσκευή δικτύου.

& # 34; Πώς μπορώ να αλλάξω τον δρομολογητή μου, τον διακόπτη ή τον άλλο κωδικό πρόσβασης συσκευής υλικού δικτύου; & # 34;

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε δρομολογητή, διακόπτη, σημείο πρόσβασης, επαναλήπτη, γέφυρα κλπ. Από τη σελίδα διαχείρισης , ασφάλειας ή άλλης σελίδας μέσα στην κονσόλα διαχείρισης της συσκευής.

Τα ακριβή βήματα που σχετίζονται με την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης ενδέχεται να διαφέρουν από τη συσκευή στη συσκευή και ιδιαίτερα από τον κατασκευαστή έως τον κατασκευαστή.

Ο Bradley Mitchell είναι ο συγγραφέας εμπειρογνωμόνων για το site wireless.com / networking και έχει ένα εξαιρετικό, βήμα προς βήμα φροντιστήριο σχετικά με την αλλαγή του προεπιλεγμένου κωδικού πρόσβασης ενός δρομολογητή:

Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης σε έναν δρομολογητή δικτύου

Το σεμινάριο του Bradley είναι συγκεκριμένο σε ένα δημοφιλές δρομολογητή Linksys, αλλά τα ίδια γενικά βήματα ισχύουν για κάθε δρομολογητή, διακόπτη και άλλη συσκευή δικτύου εκεί έξω.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην αλλαγή του κωδικού πρόσβασης της συσκευής σας και χρειάζεστε πιο συγκεκριμένη βοήθεια, ο ιστότοπος του κατασκευαστή του υλικού θα πρέπει να παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές διαθέτουν επίσης διαθέσιμα εγχειρίδια για κάθε μοντέλο συσκευής που πωλούν, τα οποία θα περιλαμβάνουν επίσης οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης.

Μπορείτε να κάνετε λήψη του εγχειριδίου του δρομολογητή, του διακόπτη ή άλλης συσκευής δικτύου από τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Σημείωση: Εάν δεν γνωρίζετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας, τότε προφανώς δεν μπορείτε να την αλλάξετε. Ανατρέξτε στην Προεπιλεγμένη λίστα κωδικών πρόσβασης για να βρείτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή, του διακόπτη ή του άλλου υλικού.

Εάν γνωρίζετε ότι ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης της συσκευής έχει αλλάξει, αλλά δεν γνωρίζετε τον νέο κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να επαναφέρετε τις εργοστασιακές προεπιλογές. Μπορείτε να το κάνετε συνήθως εκτελώντας μια συγκεκριμένη σειρά ενεργειών στο υλικό, λεπτομέρειες για τα οποία μπορείτε επίσης να βρείτε στο εγχειρίδιο σας.

Αφού γίνει επαναφορά της συσκευής δικτύου, μπορείτε να την αποκτήσετε με τις προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης και, στη συνέχεια, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.