Πώς να απενεργοποιήσετε το Geo IP στον Firefox

Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Geo IP , το οποίο μοιράζεται τη γεωγραφική σας θέση με ιστότοπους. Το Geo IP λειτουργεί διότι μοιράζεται τη δημόσια IP διεύθυνση σας όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες. Είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για μερικούς ανθρώπους, καθώς οι διακομιστές ιστού μπορούν να προσαρμόσουν τα αποτελέσματα που αποστέλλουν (όπως τοπικές πληροφορίες και διαφημίσεις) ανάλογα με την τοποθεσία σας. Ωστόσο, ορισμένοι προτιμούν να κρατούν την τοποθεσία τους κρυμμένη.

Διαδικασία

Για να απενεργοποιήσετε το Geo IP στον Firefox:

Σκέψεις

Ο Firefox, από προεπιλογή, ρωτά εάν θέλετε να παρέχετε γεωγραφικά δεδομένα σε έναν ιστότοπο. Η απενεργοποίηση της ρύθμισης Geo IP αλλάζει την προεπιλογή για να "αρνηθεί πάντα" όταν ένας ιστότοπος ζητά αυτό το είδος πληροφοριών. Ο Firefox δεν παρέχει δεδομένα τοποθεσίας σε ιστότοπους χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη μέσω ειδοποίησης που ζητεί άδεια.

Η ρύθμιση Geo IP ελέγχει την ικανότητα του Firefox να μεταβιβάσει γεωγραφικά δεδομένα σε ιστότοπους, ενημερωμένοι από τη διεύθυνση IP της συσκευής σας και τους κοντινούς κυψελωτούς πύργους όπως επιβεβαιώνεται από τις Υπηρεσίες τοποθεσίας Google. Αν και η απενεργοποίηση του ελέγχου Geo IP σημαίνει ότι το πρόγραμμα περιήγησης δεν μπορεί να μεταβιβάσει δεδομένα, ένας ιστότοπος μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει άλλες τεχνικές για να τριγωνίσει την τοποθεσία σας.

Επιπλέον, ορισμένες υπηρεσίες που απαιτούν τη λειτουργία μιας θέσης (π.χ. ηλεκτρονικά συστήματα επεξεργασίας πληρωμών) ενδέχεται να μην λειτουργούν εάν δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που ελέγχονται από τη ρύθμιση Geo IP.