Ελέγξτε το Mac με εντολές φωνής

Προχώρα; Να είστε δικτάτορας

Ενώ είναι αλήθεια ότι το Siri στο Mac μπορεί να ελέγξει μερικές βασικές λειτουργίες Mac , όπως ρύθμιση της έντασης ή αλλαγή της φωτεινότητας της οθόνης, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεστε Siri για να εκτελέσετε αυτές τις εργασίες. Πιθανώς δεν το γνωρίζατε, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να ελέγχετε το Mac σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντί να βασίζεστε στο Siri για τον έλεγχο πολύ βασικών επιλογών συστήματος Mac , δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις Εφαρμογές υπαγόρευσης και φωνητικές εντολές. σας δίνουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και λειτουργούν με τρέχουσες και παλαιότερες εκδόσεις του Mac OS.

Υπαγόρευση

Το Mac είχε τη δυνατότητα να πάρει υπαγόρευση και να μετατρέψει μια προφορική λέξη σε κείμενο, καθώς το χαρακτηριστικό γνώρισμα εισήχθη με OS X Mountain Lion . Η αρχική έκδοση της υπαγόρευσης Mountain Lion είχε μερικά μειονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να στείλετε μια καταγραφή της υπαγόρευσης σας στους διακομιστές της Apple, όπου πραγματοποιήθηκε η πραγματική μετατροπή σε κείμενο.

Αυτό όχι μόνο επιβραδύνει τα πράγματα, αλλά και μερικοί άνθρωποι ανησυχούν λίγο για θέματα ιδιωτικότητας. Με το OS X Mavericks , η υπαγόρευση θα μπορούσε να εκτελεστεί απευθείας στο Mac σας, χωρίς να χρειάζεται να στέλνετε πληροφορίες στο cloud. Αυτό επέτρεψε τη βελτίωση της απόδοσης και εξάλειψε την ανησυχία ασφάλειας σχετικά με την αποστολή δεδομένων στο νέφος.

Ο, τι χρειάζεσαι

Παρόλο που το Mac έχει υποστηρίξει τη φωνητική είσοδο από τις ημέρες των μοντέλων Quadra και Mac OS 9, αυτός ο οδηγός χρησιμοποιεί συγκεκριμένα τις λειτουργίες υπαγόρευσης που είναι διαθέσιμες σε Mac που εκτελούν το OS X Mountain Lion και αργότερα, συμπεριλαμβανομένου του νεότερου macOS.

Ένα μικρόφωνο: Πολλά μοντέλα Mac έρχονται με ενσωματωμένα μικρόφωνα που θα λειτουργούν καλά για φωνητικό έλεγχο. Εάν το Mac σας δεν διαθέτει μικρόφωνο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά διαθέσιμα combos μικροφώνων ακουστικών που μπορούν να συνδεθούν μέσω USB ή Bluetooth.

Χρήση υπαγόρευσης για εντολές φωνής

Το σύστημα υπαγόρευσης του Mac δεν περιορίζεται στην ομιλία στο κείμενο. Μπορεί επίσης να μετατρέψει την ομιλία σε φωνητικές εντολές, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε το Mac σας μόνο με τις ομιλούμενες λέξεις σας.

Το Mac έρχεται εξοπλισμένο με μια σειρά εντολών που είναι έτοιμες για χρήση από εσάς. Μόλις ρυθμίσετε το σύστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να ξεκινήσετε εφαρμογές, να αποθηκεύσετε έγγραφα ή να αναζητήσετε Spotlight , για μερικά μόνο παραδείγματα. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο σύνολο εντολών για πλοήγηση, επεξεργασία και μορφοποίηση κειμένου.

Προσαρμογή των εντολών φωνής

Δεν περιορίζεστε στις εντολές που περιλαμβάνονται στην Apple με το Mac OS. μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες εντολές που σας επιτρέπουν να ανοίξετε αρχεία, να ανοίξετε εφαρμογές, να εκτελέσετε ροή εργασίας, να επικολλήσετε κείμενο, να επικολλήσετε δεδομένα και να προκαλέσετε την εκτέλεση οποιασδήποτε συντόμευσης πληκτρολογίου .

Mac Dictator

Εάν θέλετε να γίνετε δικτάτορας Mac, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ρυθμίσετε την υπαγόρευση Mac και να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη φωνητική εντολή που θα ελέγξει για νέα μηνύματα.

Ενεργοποιήστε την υπαγόρευση

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προτιμήσεις συστήματος στο Dock.
  2. Επιλέξτε είτε το παράθυρο προτιμήσεων Dictation & Speech (OS X El Capitan και νωρίτερα) είτε το παράθυρο προτιμήσεων πληκτρολογίου ( macOS Sierra και αργότερα).
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Υπαγόρευση στο παράθυρο προτιμήσεων που ανοίξατε.
  4. Χρησιμοποιήστε το κουμπί επιλογής υπαγόρευσης για να επιλέξετε Ενεργοποίηση.
  5. Θα εμφανιστεί ένα φύλλο με προειδοποίηση ότι η χρήση της υπαγόρευσης χωρίς την ενεργοποίηση της επιλογής Ενισχυμένη υπαγόρευση προκαλεί την καταγραφή των όσων λέτε ότι θα σταλούν στην Apple για μετατροπή σε κείμενο. Δεν θέλουμε να επιβαρύνονται από την αναμονή των διακομιστών της Apple να μετατρέπουν την ομιλία σε κείμενο και δεν μας αρέσει η ιδέα της Apple να ακούει. Επομένως, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή Ενισχυμένη υπαγόρευση, αλλά να ενεργοποιήσουμε βελτιωμένες επιλογές, θα πρέπει πρώτα να τελειώσουμε επιτρέποντας τη βασική υπαγόρευση. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση υπαγόρευσης.
  6. Τοποθετήστε ένα πλαίσιο επιλογής στο πλαίσιο ελέγχου Χρήση ενισχυμένης υπαγόρευσης. Αυτό θα προκαλέσει την λήψη και την εγκατάσταση των αρχείων Enhanced Dictation στο Mac σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Μόλις εγκατασταθούν τα αρχεία (θα δείτε τα μηνύματα κατάστασης στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου προτιμήσεων), είστε έτοιμοι να συνεχίσετε.

Δημιουργήστε μια προσαρμοσμένη εντολή φωνής

Τώρα που έχει ενεργοποιηθεί η υπαγόρευση και έχουν εγκατασταθεί τα αρχεία ενισχυμένης υπαγόρευσης, είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε την πρώτη προσαρμοσμένη φωνητική εντολή. Πρόκειται να ελέγξουμε το Mac για νέα μηνύματα όταν εκφωνούμε τη φράση "Υπολογιστής, έλεγχος αλληλογραφίας".

  1. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος, αν το κλείσετε ή κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση όλων στη γραμμή εργαλείων.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων προσβασιμότητας.
  3. Στο αριστερό παράθυρο, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε το στοιχείο Υπαγόρευση.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο "Ενεργοποίηση φράσης λέξης κλειδιού υπαγόρευσης".
  5. Στο πεδίο κειμένου, ακριβώς κάτω από το πλαίσιο, πληκτρολογήστε μια λέξη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ειδοποιήσετε το Mac σας ότι μια φωνητική εντολή πρόκειται να μιλήσει. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το προτεινόμενο προεπιλεγμένο "Υπολογιστής" ή ίσως το όνομα που δώσατε στο Mac σας.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί εντολών υπαγόρευσης.
  7. Θα παρατηρήσετε μια λίστα εντολών που είναι ήδη κατανοητές από το Mac σας. Κάθε εντολή περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ελέγχου που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την εντολή ομιλίας.
  8. Εφόσον δεν υπάρχει εντολή ελέγχου αλληλογραφίας, θα πρέπει να το δημιουργήσουμε οι ίδιοι. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Ενεργοποίηση προηγμένων εντολών".
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί συν (+) για να προσθέσετε τη νέα εντολή.
  10. Στο πεδίο 'Όταν λέω', πληκτρολογήστε το όνομα της εντολής. Αυτή θα είναι και η φράση που μιλάτε για να επικαλεστεί την εντολή. Για αυτό το παράδειγμα, εισάγετε Έλεγχος αλληλογραφίας.
  1. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Ενώ χρησιμοποιείτε για να επιλέξετε Αλληλογραφία.
  2. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Εκτέλεση για να επιλέξετε Πιέστε Συντόμευση πληκτρολογίου.
  3. Στο πεδίο κειμένου που εμφανίζεται, πληκτρολογήστε τη συντόμευση για τον έλεγχο αλληλογραφίας: Shift + Command + N
  4. Αυτό είναι το πλήκτρο shift, το πλήκτρο εντολών ( στα πληκτρολόγια της Apple, μοιάζει με ένα τριφύλλι ) και το πλήκτρο n, όλα πατημένα ταυτόχρονα.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

Δοκιμάζοντας την εντολή ελέγχου φωνητικού ταχυδρομείου ελέγχου

Δημιουργήσατε μια νέα εντολή Ελέγξτε τη φωνητική εντολή και τώρα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τόσο τη φράση λέξης-κλειδιού υπαγόρευσης όσο και τη φωνητική εντολή. Στο παράδειγμά μας, θα ελέγξετε αν είναι διαθέσιμη νέα αλληλογραφία λέγοντας:

"Υπολογιστής, έλεγχος αλληλογραφίας"

Αφού πείτε την εντολή, ο Mac σας θα εκκινήσει την εφαρμογή Mail, εάν δεν είναι ήδη ανοικτή, φέρτε το παράθυρο Mail στο μπροστινό μέρος και, στη συνέχεια, εκτελέστε τη συντόμευση του πληκτρολογίου Check Mail.

Δοκιμάστε το Automator για Advanced Voice Control

Η εντολή Ελέγξτε τη φωνητική αλληλογραφία είναι απλώς ένα παράδειγμα του τι μπορείτε να κάνετε με τις επιλογές υπαγόρευσης του Mac. Δεν περιορίζεστε σε εφαρμογές με συντομεύσεις πληκτρολογίου. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Automator για να χτίσετε απλές ή σύνθετες ροές εργασίας που μπορούν να ενεργοποιηθούν με μια φωνητική εντολή.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Automator, ελέγξτε τα παρακάτω παραδείγματα:

Χρησιμοποιήστε το Automator για να μετονομάσετε αρχεία και φάκελο

Αυτοματοποιήστε το άνοιγμα εφαρμογών και φακέλων

Δημιουργία στοιχείου μενού για απόκρυψη και εμφάνιση κρυφών αρχείων στο OS X