Πώς να φτιάξετε το δικό σας εξωτερικό σκληρό δίσκο

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε την χωρητικότητα αποθήκευσης του Mac. Είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή αν διαθέτετε ένα Mac που δεν σας επιτρέπει να προσθέσετε εύκολα έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο ή να αλλάξετε τον υπάρχοντα σκληρό δίσκο για μεγαλύτερο.

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. απλά συνδέστε τα και πηγαίνετε. Αλλά πληρώνετε για αυτή την ευκολία με δύο τρόπους: σε πραγματικό κόστος και σε περιορισμένες επιλογές διαμόρφωσης.

Η κατασκευή του δικού σας εξωτερικού σκληρού δίσκου εξαλείφει τα μειονεκτήματα μιας έτοιμης μονάδας. Μπορεί να είναι σημαντικά λιγότερο δαπανηρή, ειδικά εάν επανατοποθετήσετε ένα σκληρό δίσκο που ήδη έχετε στην κατοχή σας. Για παράδειγμα, ίσως μπορείτε να κλέψετε ένα από έναν παλαιότερο υπολογιστή που δεν χρησιμοποιείτε πια, ή ίσως να έχετε ένα επιλεγμένο σκληρό δίσκο που αντικαταστάθηκε με ένα μεγαλύτερο μοντέλο. Δεν έχει νόημα να αφήσετε αυτούς τους αχρησιμοποίητους σκληρούς δίσκους να σπαταληθούν.

Αν κατασκευάσετε το δικό σας εξωτερικό σκληρό δίσκο, θα λάβετε όλες τις αποφάσεις σχετικά με τη διαμόρφωση. Μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος του σκληρού δίσκου, καθώς και τον τύπο διεπαφής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ( USB , FireWire , eSATA ή Thunderbolt ). Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε μια εξωτερική θήκη που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις δημοφιλείς μεθόδους σύνδεσης ενός εξωτερικού περιβλήματος σε έναν υπολογιστή.

Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

01 του 06

Επιλέγοντας μια υπόθεση

Αυτή η περίπτωση προσφέρει και τις τρεις κοινές διεπαφές. Φωτογραφία © Coyote Moon Inc.

Η επιλογή μιας εξωτερικής θήκης μπορεί να είναι το πιο δύσκολο μέρος της κατασκευής του δικού σας εξωτερικού σκληρού δίσκου . Υπάρχουν εκατοντάδες δυνατότητες για επιλογή, που κυμαίνονται από βασικές μονάδες χωρίς περιττές επιλογές σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν πολύ πολύ να κοστίζουν περισσότερο από το Mac σας. Αυτός ο οδηγός υποθέτει ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική θήκη σχεδιασμένη για έναν σκληρό δίσκο 3,5 ιντσών, τον τύπο που χρησιμοποιείται συχνότερα μέσα σε ένα Mac ή PC. Μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε μια θήκη για έναν σκληρό δίσκο 2,5 ", τον τύπο που χρησιμοποιείται σε φορητούς υπολογιστές, αν αυτός είναι ο τύπος δίσκου που έχετε.

Επιλογή εξωτερικής θήκης

02 του 06

Επιλέγοντας έναν σκληρό δίσκο

Οι σκληροί δίσκοι που βασίζονται σε SATA είναι μια καλή επιλογή κατά την αγορά ενός νέου HD. Φωτογραφία © Coyote Moon Inc.

Η δυνατότητα επιλογής του σκληρού δίσκου είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της κατασκευής του δικού σας εξωτερικού σκληρού δίσκου. Σας επιτρέπει να επαναχρησιμοποιήσετε έναν σκληρό δίσκο ο οποίος διαφορετικά θα συγκεντρώνει σκόνη, μειώνοντας το συνολικό κόστος της προσθήκης αποθηκευτικού χώρου στο Mac σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αγοράσετε ένα νέο σκληρό δίσκο που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Επιλογή σκληρού δίσκου

03 του 06

Άνοιγμα της θήκης

Όταν σύρετε τον φορέα έξω, θα μπορείτε να δείτε τα ηλεκτρονικά και τα σημεία στήριξης του σκληρού δίσκου. Φωτογραφία © Coyote Moon Inc.

Κάθε κατασκευαστής έχει το δικό του τρόπο ανοίγματος μιας εξωτερικής θήκης για να προσθέσει έναν σκληρό δίσκο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες που συνοδεύουν το περίβλημα σας.

Οι οδηγίες που παρέχω εδώ είναι για μια γενική περίπτωση που χρησιμοποιεί μια κοινή μέθοδο συναρμολόγησης.

Αποσυναρμολογήστε την θήκη

  1. Σε μια καθαρή και καλά φωτισμένη τοποθεσία, προετοιμαστείτε για αποσυναρμολόγηση συγκεντρώνοντας τα εργαλεία που θα χρειαστείτε. Ένα κατσαβίδι Phillips είναι συνήθως το μόνο που απαιτείται. Έχετε ένα ή δύο μικρά βάζα ή κύπελλα βολικό για να κρατήσετε μικρές βίδες ή εξαρτήματα που μπορεί να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποσυναρμολόγησης.
  2. Αφαιρέστε τις δύο βίδες συγκράτησης. Τα περισσότερα περιβλήματα έχουν δύο ή τέσσερις μικρές βίδες που βρίσκονται στο πίσω μέρος, συνήθως ένα ή δύο σε κάθε πλευρά του πίνακα που συγκρατεί τους συνδετήρες ρεύματος και εξωτερικής διασύνδεσης. Τοποθετήστε τις βίδες σε ασφαλή θέση για αργότερα.
  3. Αφαιρέστε το πίσω πλαίσιο. Μόλις αφαιρέσετε τις βίδες, μπορείτε να αφαιρέσετε τον πίνακα που φιλοξενεί τις συνδέσεις τροφοδοσίας και εξωτερικής διασύνδεσης. Αυτό συνήθως απαιτεί μόνο μια μικρή έλξη με τα δάχτυλά σας, αλλά εάν ο πίνακας φαίνεται λίγο κολλημένος, μπορεί να βοηθήσει ένα μικρό κατσαβίδι κατσαβιδιών μεταξύ του πίνακα και των επάνω ή κάτω πλακών κάλυψης. Μην πιέζετε όμως τον πίνακα. θα πρέπει απλά να γλιστρήσει. Ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα.
  4. Σύρετε τον εσωτερικό φορέα από το περίβλημα. Μόλις αφαιρέσετε τον πίνακα, μπορείτε να σύρετε τον εσωτερικό φορέα από τη θήκη. Ο φορέας περιέχει τα ηλεκτρονικά της εσωτερικής διασύνδεσης, την τροφοδοσία ρεύματος και τα σημεία στήριξης του σκληρού δίσκου. Ορισμένα περιβλήματα διαθέτουν καλωδίωση που συνδέει το φορέα με διακόπτη ή με φωτισμό οθόνης τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του περιβλήματος. Με αυτά τα περιβλήματα, δεν αφαιρείτε τον φορέα από τη θήκη, αλλά μόνο το σύρετε αρκετά μακριά για να μπορέσετε να τοποθετήσετε το σκληρό δίσκο.

04 του 06

Συνδέστε το σκληρό δίσκο

Η θήκη με την ενσωματωμένη μονάδα σκληρού δίσκου και την εσωτερική διασύνδεση που έχει συνδεθεί. Φωτογραφία © Coyote Moon Inc.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι τοποθέτησης ενός σκληρού δίσκου σε μια θήκη. Και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικές. εναπόκειται στον κατασκευαστή να αποφασίσει ποια συσκευή θα χρησιμοποιήσει.

Οι σκληροί δίσκοι μπορούν να τοποθετηθούν με τέσσερις βίδες που συνδέονται στο κάτω μέρος της μονάδας ή με τέσσερις βίδες που είναι στερεωμένοι στην πλευρά της μονάδας. Μία μέθοδος που γίνεται δημοφιλής είναι να συνδυάσετε τα πλευρικά σημεία στερέωσης με μια ειδική βίδα που έχει ένα ελαστικό μανίκι. Όταν συνδέεται με τον οδηγό, η βίδα λειτουργεί ως αποσβεστήρας κραδασμών, για να αποτρέψει την υποτροπή του σκληρού δίσκου από τις αναπηδήσεις και τις ανωμαλίες που μπορεί να δημιουργήσει ένα εξωτερικό περίβλημα όταν το μετακινείτε ή το μεταφέρετε.

Τοποθετήστε τη μονάδα δίσκου στην θήκη

  1. Τοποθετήστε τις τέσσερις βίδες στερέωσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως είναι πιο εύκολο να τοποθετήσετε μια βίδα και να την αφήσετε χαλαρή, και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε μια άλλη βίδα διαγώνια σε σχέση με την πρώτη. Αυτό βοηθά να διασφαλίσετε ότι οι οπές στερέωσης στη θήκη και ο σκληρός δίσκος ευθυγραμμίζονται σωστά. Αφού τοποθετήσετε όλες τις βίδες, σφίξτε τις με το χέρι. δεν ασκούν υπερβολική δύναμη.
  2. Κάντε τις ηλεκτρικές συνδέσεις μεταξύ της θήκης και του σκληρού δίσκου. Υπάρχουν δύο συνδέσεις που πρέπει να γίνουν, η ισχύς και τα δεδομένα. Κάθε λειτουργεί με τη δική του συναρμολόγηση καλωδίων.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάνοντας τις συνδέσεις είναι λίγο δύσκολο λόγω του περιορισμένου χώρου. Μερικές φορές είναι ευκολότερο να αντιστραφεί η σειρά για την τοποθέτηση του σκληρού δίσκου. Εγκαταστήστε πρώτα τις ηλεκτρικές συνδέσεις και στη συνέχεια τοποθετήστε τη μονάδα στη θήκη με τις βίδες στερέωσης. Αυτό σας δίνει περισσότερο χώρο εργασίας για να συνδέσετε αυτά τα πεισματάρια καλώδια.

05 του 06

Επανασυναρμολογήστε την θήκη

Ο πίσω πίνακας της θήκης πρέπει να ταιριάζει άνετα, χωρίς κενά. Φωτογραφία © Coyote Moon Inc.

Τοποθετήσατε το σκληρό δίσκο στη θήκη και πραγματοποιήσατε την ηλεκτρική σύνδεση. Τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξετε την υπόθεση πίσω, η οποία είναι βασικά απλώς θέμα αντιστροφής της διαδικασίας αποσυναρμολόγησης που εκτελέσατε νωρίτερα.

Βάλτε το πίσω μαζί

  1. Σύρετε το φορέα σκληρού δίσκου πίσω στη θήκη. Ελέγξτε την εσωτερική ηλεκτρική καλωδίωση, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν κολλήσει τα καλώδια ή ότι παρεμποδίζουν τη θήκη και το φορέα πίσω.
  2. Σπρώξτε το πίσω πλαίσιο στη θέση του. Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες του πλαισίου και της θήκης ευθυγραμμίζονται και είναι κατάλληλες. Εάν δεν καταφέρουν να ευθυγραμμιστούν, είναι πιθανό ένα καλώδιο ή σύρμα στην θήκη να έχει τσαλακωθεί και εμποδίζει την περίπτωση να κλείσει τελείως.
  3. Βιδώστε τον πίσω πίνακα στη θέση του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δύο μικρές βίδες που έχετε θέσει στην άκρη νωρίτερα για να ολοκληρώσετε το κλείσιμο της θήκης.

06 του 06

Συνδέστε το εξωτερικό περίβλημα στο Mac σας

Το περίβλημα που δημιουργήσατε είναι έτοιμο να πάει. Φωτογραφία © Coyote Moon Inc.

Το νέο σας περίβλημα είναι έτοιμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε τη σύνδεση στο Mac σας.

Δημιουργία συνδέσεων

  1. Συνδέστε τη δύναμη στο περίβλημα. Τα περισσότερα περιβλήματα διαθέτουν διακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης είναι απενεργοποιημένος και, στη συνέχεια, συνδέστε το παρεχόμενο καλώδιο τροφοδοσίας ή το μετασχηματιστή ρεύματος στο περίβλημα.
  2. Συνδέστε το καλώδιο δεδομένων στο Mac σας. Χρησιμοποιώντας την εξωτερική διασύνδεση της επιλογής σας, συνδέστε το κατάλληλο καλώδιο δεδομένων (FireWire, USB, eSATA ή Thunderbolt) στο περίβλημα και μετά στο Mac σας.
  3. Ενεργοποιήστε την τροφοδοσία του περιβλήματος. Αν το περίβλημα έχει φωτισμό, θα πρέπει να ανάβει. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα (οπουδήποτε από 5 έως 30), το Mac πρέπει να αναγνωρίζει ότι έχει συνδεθεί ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Αυτό είναι! Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που δημιουργήσατε με το Mac σας και να απολαύσετε όλο το επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Λίγα λόγια συμβουλών σχετικά με τη χρήση εξωτερικών περιβλημάτων. Πριν αποσυνδέσετε το περίβλημα από το Mac ή απενεργοποιώντας την ισχύ του περιβλήματος, πρέπει πρώτα να αποσυνδέσετε τη μονάδα δίσκου. Για να το κάνετε αυτό, είτε επιλέξτε τη μονάδα δίσκου από την επιφάνεια εργασίας και σύρετέ την στον Κάδο απορριμμάτων είτε κάντε κλικ στο εικονίδιο μικρής εξαγωγής δίπλα στο όνομα της μονάδας σε ένα παράθυρο Finder. Μόλις η εξωτερική μονάδα δίσκου δεν είναι πλέον ορατή στην επιφάνεια εργασίας ή σε ένα παράθυρο Finder, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε με ασφάλεια. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τον Mac σας . Η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας αποσυνδέει αυτόματα όλες τις μονάδες δίσκου. Μόλις κλείσει το Mac, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εξωτερική μονάδα δίσκου.