Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή μετατόπιση στο Mac σας

Μειώστε την οφθαλμό και πάρτε έναν ύπνο της καλής νύχτας

Η επιλογή Night Shift (Μετατόπιση νυχτερινής κίνησης) στο Mac φέρνει πολλά οφέλη, όπως μείωση της διάρκειας των ματιών και καλύτερος ύπνος. Αυτό είναι πολύ από αυτό που είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ απλό χαρακτηριστικό του Mac OS. Η Night Shift μεταβάλλει την ισορροπία χρωμάτων της οθόνης του Mac σας, μειώνοντας το φωτεινό μπλε φως στις βραδινές ώρες και αποκαθιστώντας τα μπλε στη διάρκεια της ημέρας.

Στην περιγραφή του Night Shift, η Apple εξηγεί ότι η μείωση του μπλε φωτός και η μετατόπιση της ισορροπίας χρώματος προς το θερμό άκρο του φάσματος παράγει μια εικόνα ευκολότερη στα μάτια. Η Apple λέει επίσης ότι η μικρότερη διάρκεια των οφθαλμών κατά τις βραδινές ώρες προάγει καλύτερα μοντέλα ύπνου.

Είμαι όλοι για τον καλύτερο ύπνο, αλλά όπως πολλοί ανέφεραν, η εύρεση των χειριστηρίων για Night Shift και η εγκατάσταση της υπηρεσίας μπορεί να είναι λίγο κόπο. Έτσι, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να πάρει τη νυχτερινή αλλαγή για σας.

Ελάχιστες απαιτήσεις μετατόπισης νύχτας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Night Shift έχει αρκετά αυστηρές ελάχιστες απαιτήσεις και αυτές οι απαιτήσεις προκαλούν πολλούς χρήστες, σκέπτοντας ότι οι Mac είναι έτοιμοι για Night Shift όταν, σύμφωνα με την Apple, οι Mac και / ή οι οθόνες τους δεν υποστηρίζονται.

Για να χρησιμοποιήσετε το Night Shift, ο υπολογιστής σας Mac πρέπει να συμπεριληφθεί στον παρακάτω κατάλογο και να εκτελεστεί macOS Sierra 10.12.4 ή νεότερη έκδοση.

Η Night Shift υποστηρίζει επίσης τις ακόλουθες εξωτερικές οθόνες:

Σημείωση : Ο κατάλογος των υποστηριζόμενων οθονών είναι μικρός, αλλά δεν φαίνεται να αποτελεί πραγματικό εμπόδιο στη χρήση του Night Shift. Πολλοί χρήστες έχουν επιτύχει τη χρήση του Night Shift με άλλες μάρκες και μοντέλα οθόνης.

Εάν ο υπολογιστής σας Mac πληροί τις παραπάνω απαιτήσεις, θα πρέπει να μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή μετατόπιση και να κάνετε χρήση των χαρακτηριστικών του.

Ενεργοποίηση και διαχείριση της αλλαγής νύχτας στο Mac σας

Η κύρια διεπαφή Night Shift έχει προστεθεί στο υπάρχον παράθυρο Προβολής εμφάνισης . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο Προβολής εμφάνισης για να ενεργοποιήσετε το Night Shift, να ορίσετε ένα πρόγραμμα και να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χρώματος της οθόνης όταν εκτελείται το Night Shift.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple .
  2. Επιλέξτε το παράθυρο Προβολής .
  3. Εάν ο υπολογιστής σας Mac πληροί όλες τις απαιτήσεις συστήματος που αναφέρονται παραπάνω, θα δείτε μια καρτέλα Shift Νύχτας . προχωρήστε και επιλέξτε το. Αν λείπει η καρτέλα "Μετατόπιση νύχτας" , θα βρείτε συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων και εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσετε τη λειτουργία "Shift Night" σε αυτό το άρθρο.
  4. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Χρονοδιάγραμμα για να απενεργοποιήσετε το Night Shift, να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα Sunset για Sunrise ή να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα.
    • Ηλιοβασίλεμα στην ανατολή : Θα μετατραπεί η νυχτερινή μετατόπιση στην τοπική ώρα του ηλιοβασιλέματος και θα μετατραπεί η νυχτερινή μετατόπιση στην τοπική ώρα ανατολής.
    • Custom ( Προσαρμοσμένο) : Σας επιτρέπει να επιλέξετε την ώρα που η Night Shift θα ενεργοποιηθεί και θα απενεργοποιηθεί.
    • Απενεργοποίηση : Απενεργοποιεί τη νυχτερινή μετατόπιση.
  5. Κάντε την επιλογή σας από το αναπτυσσόμενο μενού Χρονοδιάγραμμα .
  6. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή μετατόπιση, ανεξάρτητα από την τρέχουσα ώρα. Για να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή μετατόπιση, τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο Εγχειρίδιο . Όταν ενεργοποιείται χειροκίνητα, το Night Shift θα παραμείνει ενεργοποιημένο μέχρι την ανατολή της επόμενης ημέρας ή μέχρι να απενεργοποιηθεί είτε με προσαρμοσμένο πρόγραμμα είτε με αφαίρεση του σημείου επιλογής από το πλαίσιο Manual .
  1. Ο ρυθμιστής Θερμοκρασία χρώματος καθορίζει πόσο ζεστή θα εμφανιστεί η οθόνη όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Night Shift. Αν πατήσετε και κρατήσετε πατημένο το ρυθμιστικό, θα δείτε μια προεπισκόπηση του τρόπου εμφάνισης της οθόνης σας με τη λειτουργία Νύχτα Shift ενεργοποιημένη. Σύρετε το ρυθμιστικό μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρήση του Κέντρου ειδοποιήσεων για τον έλεγχο της νυχτερινής αλλαγής

Ενώ το παράθυρο προτιμήσεων προβολής είναι η κύρια διεπαφή για το Night Shift, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τη λειτουργία Night Shift.

Ανοίξτε το Κέντρο ειδοποιήσεων μετακινώντας το αριστερό με δύο δάχτυλα στο trackpad σας ή κάνοντας κλικ στο στοιχείο Κέντρο ειδοποιήσεων στη γραμμή μενού. Μόλις ανοίξει το Κέντρο ειδοποιήσεων, μετακινηθείτε προς τα επάνω για να δείτε το διακόπτη Night Shift. Κάντε κλικ στο διακόπτη για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο το Night Shift.

Θέματα αλλαγής νύχτας

Τα χειριστήρια αλλαγής νύχτας δεν εμφανίζονται: Η αιτία που είναι ως επί το πλείστον είναι ότι ο Mac σας δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, όπως περιγράφεται παραπάνω. Μπορεί επίσης να είναι ένα ζήτημα εάν χρησιμοποιείτε μια εξωτερική οθόνη σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη οθόνη του Mac. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που προσπαθήσατε να αποκτήσετε πρόσβαση στη Shift Night μετά την αναβάθμιση σε μια έκδοση συμβατή με το Night Shift του Mac OS, ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε επαναφορά NVRAM για Night Shift για εμφάνιση.

Η εξωτερική οθόνη δεν εμφανίζει αλλαγές στο χρώμα του Night Shift, παρόλο που η κύρια οθόνη είναι: Αυτό είναι ένα κομμάτι ενός ευαίσθητου προβλήματος με Night Shift. Η Apple λέει ότι το Night Shift λειτουργεί με εξωτερικές οθόνες, αλλά λέει επίσης ότι δεν θα λειτουργήσει με προβολείς ή τηλεοράσεις. Και οι δύο τύποι εξωτερικών οθονών συνήθως συνδέονται μέσω θύρας HDMI και αυτό μπορεί να είναι το πραγματικό πρόβλημα. πολλά από τα άτομα που αναφέρουν εξωτερικά προβλήματα οθόνης χρησιμοποιούν μια σύνδεση HDMI. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αντ 'αυτού μια σύνδεση Thunderbolt ή Θύρα εμφάνισης.

Εναλλακτικές λύσεις στη νυχτερινή αλλαγή

Η Night Shift στο Mac λειτουργεί καλύτερα με τα νεότερα μοντέλα Mac. Αυτό φαίνεται να οφείλεται σε ένα κοινό μπλοκ κώδικα με την έκδοση iOS της Night Shift. Όσο καλύτερα μπορώ να καταλάβω, το Night Shift κάνει χρήση του πλαισίου CoreBrightness και όταν το MacOS δεν εντοπίσει μια πρόσφατη έκδοση του πλαισίου, η Night Shift είναι απενεργοποιημένη.

Αν πραγματικά πρέπει να έχετε Night Shift και είστε πρόθυμοι να χάσετε το Mac σας, είναι δυνατό να αντικαταστήσετε το πλαίσιο CoreBrightness με μια ενημερωμένη έκδοση που θα επιτρέψει τη λειτουργία Night Shift. Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες στη Νυχτερινή μετατόπιση σε μη υποστηριζόμενους Mac.

Παρακαλώ σημειώστε: Δεν συνιστώ την επιδιόρθωση του πλαισίου CoreBrightness. Παρείχα τον παραπάνω σύνδεσμο για τον προηγμένο χρήστη Mac, ο οποίος έχει λάβει εύλογες προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος αντιγράφου ασφαλείας , και ο οποίος διαθέτει ένα εφεδρικό Mac που θα χρησιμοποιηθεί για πειραματισμούς.

Μια καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε το F.lux, μια εφαρμογή που εκτελεί την ίδια λειτουργία με το Night Shift, αλλά θα τρέχει σε τρέχοντες και παλαιότερους Mac. Έχει επίσης αρκετά πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως καλύτερη υποστήριξη για εξωτερικές οθόνες και δυνατότητα ορισμού εφαρμογών που θα απενεργοποιούν το F.lux από το να τρέχει (σημαντικό στοιχείο όταν εργάζεστε με εφαρμογές που χρειάζονται πιστότητα χρωμάτων), καθώς και καλύτερους προγραμματισμούς και χρώματα έλεγχος θερμοκρασίας.

Μάθετε περισσότερα για το F.lux, το οποίο ήταν το Tom Software's Mac Pick .

Μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αφαίρεση του μπλε φωτός από την οθόνη του υπολογιστή σας, καθώς και πρόσθετες εφαρμογές που εκτελούν φιλτράρισμα με μπλε φως για εσάς, στο άρθρο: 6 Εφαρμογές φίλτρου με μπλε φως για τη μείωση της στέλεχος ψηφιακού ματιού .