Προσθετική από 3D εκτύπωση

Η προσθετική είναι ένα πεδίο που βελτιώνεται ριζικά από την Τρισδιάστατη εκτύπωση.

Πέρυσι, ενώ ταξιδεύαμε στις ΗΠΑ για το εθνικό δρόμο 3DRV, συναντήσαμε μια σειρά από νεαρές εταιρείες που έκαναν τη διαφορά για τους ανθρώπους που έχασαν ένα άκρο. Οι προσθετικές είναι συνήθως πολύ ακριβές, αλλά ο κόσμος της τρισδιάστατης εκτύπωσης αλλάζει και γρήγορα.

Ανάλογα με το πού λαμβάνετε τα στατιστικά στοιχεία σας, υπάρχουν μεταξύ 10 και 15 εκατομμυρίων άκαρπων στον κόσμο. Συχνά, οι άνθρωποι που χάνουν ένα άκρο περνούν από πολύ πόνο και προκαλούν να πάρουν ένα προσθετικό άκρο που τους επιτρέπει να λειτουργήσουν ξανά πλήρως. Κατώτατη γραμμή, υπάρχει μεγάλη, μεγάλη ανάγκη σε αυτόν τον τομέα της ιατρικής και της υγείας.

Χωρίς το crowdfunding, μπορεί να είστε σε θέση να εκτυπώσετε 3D ένα απλό προσθετικό με τη βοήθεια ορισμένων υποστηρικτών ανοιχτού κώδικα. Καθώς συναντώ με τους εφευρέτες 3D εκτύπωσης και τους επιχειρηματίες παντού, δεν με εκπλήσσει η ευρηματικότητα και η φροντίδα που έχουν οι άνθρωποι για όσους υπέφεραν από ατύχημα ή ασθένεια. Είμαι έκπληκτος από τους ανθρώπους που προσπαθούν να οικοδομήσουν μια επιχείρηση για να βοηθήσουν τους πολλούς στον κόσμο που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ή που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία (χρηματοδότηση από το πλήθος) για να το καταστήσουν δυνατό.

Τα νέα είναι γεμάτα ιστορίες για γενναιόδωρες πράξεις, αλλά βρήκα μια ομάδα που προσπαθεί να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο. Αυτή η οργάνωση, που ονομάζεται e-NABLE, κάνει μια εντυπωσιακή δουλειά δημιουργώντας μια συνεργατική προσέγγιση για να πάρει ηγέτες στον τομέα της ιατρικής, της βιομηχανίας και της δημόσιας πολιτικής να δημιουργήσουν μια εκδήλωση που όχι μόνο θα εκπαιδεύει τους επαγγελματίες, αλλά θα προσφέρεται προσθετική προσθετική σε παιδιά με αναπηρίες του ανώτερου άκρου .

Αυτή η ομάδα εθελοντών έχει δημιουργήσει ένα προσθετικό χέρι για περίπου $ 50 με τρισδιάστατα τυπωμένα μέρη και σε μεγάλο βαθμό διαθέσιμες βίδες και συνδετήρες. Προσπαθούν να δημιουργήσουν αρχεία σχεδιασμού ανοιχτού κώδικα για να εκτυπώσουν, καθώς και ιστορίες για τη θέρμανση της καρδιάς των παιδιών, των ενηλίκων και των στρατιωτικών βετεράνων που έχουν προικίσει αυτά τα 3D τυπωμένα χέρια από ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών e-NABLE.

Η ομάδα του e-NABLE επισκέφθηκε πρόσφατα έναν κορυφαίο χειρουργό τραυματισμού, τον Δρ Albert Chi, για να δείξει στον χειρουργό το πλαστικό χέρι με το τρισδιάστατο έντυπο $ 50. Ο Δρ Chi είδε τις πιθανότητες για αυτό το χέρι και πιθανόν πολλούς άλλους τύπους προσθετικής, για να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως, οι οποίοι ποτέ δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά μια εμπορική προσφορά $ 30,000 - $ 50,000 προσθετική.

Μία από τις εταιρείες που κάνουν προσθετική που είναι επίσης μέρος του e-NABLE που αναφέρθηκε παραπάνω: Η Limbitless Solutions είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργεί λειτουργικά όπλα για παιδιά (και άλλα) που τα χρειάζονται. Εάν μελετάτε αυτό το χώρο ή σας ενδιαφέρεστε, είναι μια ομάδα για να παρακολουθήσετε και να επισκεφθείτε.

Ενώ στην Shapeways για μια κοινοτική συνάντηση, συναντήθηκα με έναν τοπικό καλλιτέχνη της Νέας Υόρκης που έδωσε το χρόνο της για να βοηθήσει μια γυναίκα Νάτασα Λονγκ της Νέας Σκοτίας, η οποία ήταν σε ατύχημα και έχασε το πόδι της. Η γυναίκα είχε μια καταπληκτική στάση και θεώρησε την απώλεια του ποδιού της ως "ευκαιρία για τέχνη στην προσθετική". Η τρισδιάστατη καλλιτέχνης, η Melissa Ng που κατέχει το Lumecluster, άκουσε για την ανάγκη και έδωσε ένα από τα κομψά, καλλιτεχνικά τρισδιάστατα εκτυπωμένα σχέδια της μάσκας της για να χρησιμοποιηθεί στην προσθετική για τη Natasha. Η ομάδα στο Thinking Robot Studios δημιούργησε το προσθετικό πόδι - μπορείτε να διαβάσετε τη θέση στο blog του Melissa.

Ενώ οι προσθετικές ανάγκες του κόσμου δεν μπορούν να επιλυθούν με ανοιχτές πηγές ή με τρισδιάστατη εκτύπωση, υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι με ελπίδα όταν βλέπουν αυτά τα είδη έργων και τα νέα που διαμορφώνουν οι ομάδες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κόστους και της προσαρμογής των προσθετικών ποδιών , τα χέρια και τα χέρια.