Πώς να αλλάξετε τον κωδικό σας για το iCloud Mail

Διατηρήστε τον λογαριασμό σας ασφαλή με νέο ασφαλή κωδικό πρόσβασης

Ο κωδικός πρόσβασης της Apple ID είναι ο κωδικός σας iCloud Mail και είναι η πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον των χάκερ. Αν είναι εύκολο να μαντέψετε, ο λογαριασμός σας θα μπορούσε να παραβιαστεί, αλλά αν είναι πολύ δύσκολο να θυμηθείτε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να το επαναφέρετε συχνά.

Θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασης iCloud για λόγους ασφαλείας ή αν δυσκολεύεστε να το θυμηθείτε. Εάν χρειάζεται να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας επειδή δεν το θυμάστε, θα πρέπει πρώτα να ανακτήσετε τον κωδικό σας iCloud .

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό σας iCloud

  1. Μεταβείτε στη σελίδα αναγνωριστικού της Apple.
  2. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Apple ID και τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας. (Εάν ξεχάσατε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον κωδικό πρόσβασης της Apple ID , κάντε κλικ στην επιλογή Ξεχάσατε το αναγνωριστικό ή τον κωδικό πρόσβασης της Apple και ακολουθήστε τις οδηγίες έως ότου έχετε τα σωστά στοιχεία σύνδεσης).
  3. Στην περιοχή Ασφάλεια της οθόνης του λογαριασμού σας, επιλέξτε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
  4. Καταχωρίστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης Apple ID που θέλετε να αλλάξετε.
  5. Στα επόμενα δύο πεδία κειμένου, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιεί ο λογαριασμός σας. Η Apple απαιτεί να επιλέξετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης , ο οποίος είναι σημαντικός, ώστε να είναι πιο δύσκολο να μαντέψετε ή να χάσετε. Ο νέος κωδικός πρόσβασης πρέπει να έχει οκτώ ή περισσότερους χαρακτήρες, κεφαλαία και πεζά γράμματα και τουλάχιστον έναν αριθμό.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης στο κάτω μέρος της οθόνης για να αποθηκεύσετε την αλλαγή.

Την επόμενη φορά που χρησιμοποιείτε υπηρεσίες ή λειτουργίες της Apple που απαιτούν αναγνωριστικό της Apple, θα πρέπει να συνδεθείτε με τον νέο κωδικό πρόσβασής σας. Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε αυτόν τον νέο κωδικό πρόσβασης παντού όπου χρησιμοποιείτε το αναγνωριστικό της Apple σας, όπως για παράδειγμα στον υπολογιστή σας, iPad, Apple TV και υπολογιστές Mac και επιτραπέζιους υπολογιστές. Εάν χρησιμοποιείτε το λογαριασμό e-mail iCloud με μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφορετική από την Apple Mail ή iCloud, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας και στον άλλο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν αποθηκεύσετε το αναγνωριστικό της Apple σας σε μια κινητή συσκευή, ρυθμίστε ένα κλείδωμα κωδικού πρόσβασης στη συσκευή για πρόσθετη ασφάλεια. Όλοι με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας μπορούν να κάνουν αγορές που χρεώνονται στο λογαριασμό σας. Εάν πρέπει να είναι προσεκτικά φυλαγμένες πληροφορίες.