Πώς να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις στο iPhone

Δεν χρειάζεται να ανοίξετε μια εφαρμογή για να δείτε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να δώσετε προσοχή. Χάρη στις ειδοποιήσεις push , οι εφαρμογές είναι αρκετά έξυπνες ώστε να σας ενημερώνουν πότε πρέπει να τις ελέγξετε. Αυτές οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται ως σήματα στα εικονίδια της εφαρμογής, ως ήχοι ή ως μηνύματα που εμφανίζονται στην οθ νη της οικίας iOS της συσκευής iOS ή στις οθόνες κλειδώματος. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε περισσότερο.

Απλώστε τις απαιτήσεις κοινοποίησης

Για να χρησιμοποιήσετε ειδοποιήσεις push, χρειάζεστε:

Ενώ η ώθηση λειτουργεί στις περισσότερες εκδόσεις του iOS, αυτό το σεμινάριο υποθέτει ότι εκτελείτε το iOS 11 .

Πώς να διαχειριστείτε Push ειδοποιήσεις στο iPhone

Οι ειδοποιήσεις push είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή ως τμήμα του iOS. Απλά πρέπει να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από και τι είδους ειδοποιήσεις στέλνουν. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " για να την ανοίξετε.
  2. Πατήστε Ειδοποιήσεις.
  3. Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας και οι οποίες υποστηρίζουν τις ειδοποιήσεις.
  4. Εμφάνιση προεπισκόπησης είναι μια σφαιρική ρύθμιση που ελέγχει το περιεχόμενο που εμφανίζεται στις ειδοποιήσεις στην οθόνη σας στο σπίτι ή στο κλείδωμα. Μπορείτε να ορίσετε αυτήν την επιλογή ως προεπιλογή και, στη συνέχεια, να αλλάξετε μεμονωμένες ρυθμίσεις εφαρμογής αργότερα. Πατήστε αυτό και επιλέξτε Πάντα , Όταν ξεκλειδωθεί (ώστε να μην εμφανίζεται κείμενο ειδοποίησης στην οθόνη κλειδώματος για την προστασία του απορρήτου σας) ή Ποτέ .
  5. Στη συνέχεια, πατήστε σε μια εφαρμογή των οποίων οι ρυθμίσεις ειδοποιήσεων θέλετε να αλλάξετε. Η πρώτη επιλογή είναι να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις από αυτήν την εφαρμογή. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο Ανοιχτό / Πράσινο για να αποκαλύψετε άλλες επιλογές ειδοποιήσεων ή να το μετακινήσετε σε Off / White και να μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή.
  6. Οι ήχοι ελέγχουν αν το iPhone σας προκαλεί θόρυβο όταν έχετε ειδοποίηση από αυτήν την εφαρμογή. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο Ενεργοποίηση / πράσινο, εάν το επιθυμείτε. Οι παλαιότερες εκδόσεις του iOS σας επέτρεψαν να επιλέξετε έναν ήχο κλήσης ή έναν ήχο ειδοποίησης , αλλά τώρα όλες οι ειδοποιήσεις χρησιμοποιούν τον ίδιο τόνο.
  7. Η ρύθμιση " Εικονίδιο εφαρμογής εικονιδίου " καθορίζει αν εμφανίζεται ένας κόκκινος αριθμός στο εικονίδιο εφαρμογής όταν έχει ειδοποιήσεις για εσάς. Μπορεί να είναι χρήσιμο να δούμε τι χρειάζεται προσοχή. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο On / green για να το χρησιμοποιήσετε ή στο Off / white για να το απενεργοποιήσετε.
  1. Η επιλογή Εμφάνιση σε κλείδωμα οθόνης σάς επιτρέπει να ελέγχετε αν οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται στην οθόνη του τηλεφώνου σας ακόμα και όταν είναι κλειδωμένες. Μπορεί να θέλετε αυτό για πράγματα που χρειάζονται άμεση προσοχή, όπως τα μηνύματα τηλεφωνητή και τα συμβάντα ημερολογίου, αλλά μπορεί να θέλετε να τα απενεργοποιήσετε για περισσότερες προσωπικές ή ευαίσθητες πληροφορίες.
  2. Εάν ενεργοποιήσετε την προβολή του Ιστορικού , θα μπορείτε να προβάλετε προηγούμενες ειδοποιήσεις από αυτήν την εφαρμογή στο Κέντρο ειδοποιήσεων. Περισσότερα για το τι είναι στο τέλος αυτού του άρθρου.
  3. Η ρύθμιση " Εμφάνιση ως διαφημιστικά " καθορίζει τον χρόνο εμφάνισης των ειδοποιήσεων στην οθόνη σας. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση και στη συνέχεια πατήστε την επιλογή που προτιμάτε:
    1. Προσωρινή: Αυτές οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εξαφανίζονται αυτόματα.
    2. Συνεχής: Αυτές οι ειδοποιήσεις παραμένουν στην οθόνη μέχρι να τους αγγίξετε ή να τις απορρίψετε.
  4. Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρύθμιση σφαιρικής εμφάνισης προεπισκόπησης από το βήμα 4, αγγίζοντας αυτό το μενού και πραγματοποιώντας μια επιλογή.

Με αυτές τις επιλογές, οι ειδοποιήσεις ώθησης έχουν ρυθμιστεί για αυτήν την εφαρμογή. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλες τις εφαρμογές των οποίων οι ειδοποιήσεις θέλετε να προσαρμόσετε. Δεν θα έχουν όλες οι εφαρμογές τις ίδιες επιλογές. Μερικοί θα έχουν λιγότερα. Μερικές εφαρμογές, ειδικά μερικές που έρχονται με το iPhone, όπως ημερολόγιο και αλληλογραφία , θα έχουν περισσότερα. Πειραματιστείτε με αυτές τις ρυθμίσεις μέχρι να λάβετε τις ειδοποιήσεις που θέλετε.

Διαχείριση ειδοποιήσεων AMBER και έκτακτης ανάγκης στο iPhone

Στο κάτω μέρος της κύριας οθόνης ειδοποιήσεων , υπάρχουν δύο άλλα ρυθμιστικά που ελέγχουν τις προειδοποιήσεις σας ειδοποίησης:

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αυτές τις ειδοποιήσεις. Διαβάστε όλα τα σχετικά με το πώς να απενεργοποιήσετε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και AMBER Alerts στο iPhone .

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone

Αυτό το άρθρο σάς διδάσκει πώς να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, αλλά όχι πώς να τις χρησιμοποιήσετε. Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται σε μια λειτουργία που ονομάζεται Κέντρο ειδοποιήσεων. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτήν τη λειτουργία στο Keep Up to Date χρησιμοποιώντας το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone .

Εκτός από την εμφάνιση ειδοποιήσεων, το Κέντρο ειδοποιήσεων σάς επιτρέπει να ενσωματώσετε μικροεφαρμογές για να παρέχετε άμεση λειτουργικότητα χωρίς να ανοίγετε μια εφαρμογή, απευθείας από το παράθυρο που βρίσκεται στο πάτωμα. Μάθετε πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια του κέντρου ειδοποιήσεων σε αυτό το άρθρο.