Μετακίνηση, διαγραφή, σήμανση μηνυμάτων στο iPhone Mail

Η εφαρμογή αλληλογραφίας που είναι ενσωματωμένη στο iPhone σας προσφέρει πολλές επιλογές για τη διαχείριση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είτε πρόκειται για την επισήμανση μηνυμάτων που θα ακολουθούν αργότερα, τη διαγραφή τους ή τη μετάβασή τους σε φακέλους, οι επιλογές είναι άφθονες. Υπάρχουν επίσης συντομεύσεις για πολλές από αυτές τις εργασίες που επιτελούν το ίδιο πράγμα με ένα μόνο σνακ που θα χρειαζόταν διαφορετικές βρύσες.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone.

Διαγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone

Ο πιο απλός τρόπος για να διαγράψετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone είναι να μετακινηθείτε από τα δεξιά προς τα αριστερά κατά μήκος του μηνύματος που θέλετε να διαγράψετε. Όταν το κάνετε αυτό, μπορούν να συμβούν δύο πράγματα:

  1. Περάστε από τη μία πλευρά της οθόνης προς την άλλη για να διαγράψετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  2. Σύρετε μερικώς τον τρόπο για να αποκαλύψετε ένα κουμπί Διαγραφής στα δεξιά. Στη συνέχεια, πατήστε αυτό το κουμπί για να διαγράψετε το μήνυμα.

Για να διαγράψετε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε το κουμπί Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία
  2. Αγγίξτε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να διαγράψετε, ώστε να εμφανίζεται ένα σημάδι αγκύρωσης στα αριστερά του
  3. Όταν επιλέξετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να διαγράψετε, πατήστε στο κουμπί Κάδος στο κάτω μέρος της οθόνης.

Σημαία, Μαρκάρισμα ως αναγνωσμένη ή Μετακίνηση σε ανεπιθύμητη

Ένα από τα βασικά πράγματα για την αποτελεσματική διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο iPhone είναι να ταξινομήσετε όλα τα μηνύματά σας για να διασφαλίσετε ότι θα αντιμετωπίζετε τα σημαντικά. Μπορείτε να κάνετε αυτήν την επισήμανση μηνυμάτων, καθιστώντας τα ως αναγνωσμένα ή μη αναγνωσμένα ή αγαπημένα τους. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Μεταβείτε στα Εισερχόμενα που περιέχουν τα μηνύματα που θέλετε να επισημάνετε
  2. Αγγίξτε το κουμπί Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία
  3. Αγγίξτε κάθε μήνυμα που θέλετε να επισημάνετε. Ένα εικονίδιο επιλογής εμφανίζεται δίπλα σε κάθε επιλεγμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  4. Αγγίξτε το κουμπί Mark στο κάτω μέρος
  5. Στο μενού που εμφανίζεται, μπορείτε να επιλέξετε είτε Σημαία , είτε ως αναγνωσμένη (μπορείτε επίσης να επισημάνετε ένα μήνυμα που έχετε ήδη διαβάσει ως Μη αναγνωσμένο σε αυτό το μενού) ή Μετακίνηση σε ανεπιθύμητο
    • Η σημαία θα προσθέσει μια πορτοκαλί κουκκίδα δίπλα στο μήνυμα για να υποδείξει ότι είναι σημαντικό για εσάς
    • Η ένδειξη ως ανάγνωσης καταργεί τη μπλε κουκκίδα δίπλα στο μήνυμα που υποδεικνύει ότι είναι μη αναγνωσμένο και μειώνει τον αριθμό των μηνυμάτων που εμφανίζονται στο εικονίδιο εφαρμογής αλληλογραφίας στην αρχική οθόνη
    • Η ένδειξη ως Μη αναγνωσμένο τοποθετεί ξανά τη μπλε κουκκίδα δίπλα στο μήνυμα, σαν να ήταν καινούργια και δεν είχε ανοιχτεί ποτέ
    • Η μετάβαση στο ανεπιθύμητο μήνυμα υποδεικνύει ότι το μήνυμα είναι ανεπιθύμητο και μετακινεί το μήνυμα στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για αυτόν το λογαριασμό
  6. Για να αναιρέσετε οποιαδήποτε από τις τρεις πρώτες επιλογές, επιλέξτε ξανά τα μηνύματα, πατήστε Mark και επιλέξτε από το μενού που εμφανίζεται.

Υπάρχουν επίσης χειρονομίες για να εκτελέσετε πολλές από αυτές τις εργασίες, όπως:

Ρύθμιση Ειδοποιήσεων Απάντησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iPhone

Εάν υπάρχει μια ιδιαίτερα σημαντική συζήτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρυθμίσετε το iPhone σας να σας στείλει μια ειδοποίηση κάθε φορά που ένα νέο μήνυμα προστίθεται σε αυτή τη συζήτηση. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βρείτε τη συζήτηση για την οποία θέλετε να ενημερωθείτε
  2. Αγγίξτε το για να ανοίξετε τη συζήτηση
  3. Πατήστε το εικονίδιο σημαίας στο κάτω αριστερό μέρος
  4. Πατήστε Ειδοποίηση με ...
  5. Πατήστε Notify Me στο νέο αναδυόμενο μενού.

Μετακίνηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε νέους φακέλους

Όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποθηκεύονται στα κύρια εισερχόμενα του κάθε λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αν και μπορούν επίσης να προβληθούν σε ένα ενιαίο φάκελο εισερχομένων που συνδυάζει τα μηνύματα από όλους τους λογαριασμούς), αλλά μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε φακέλους για να τα οργανώσετε. εδώ μπορείτε να μεταφέρετε ένα μήνυμα σε ένα νέο φάκελο:

  1. Κατά την προβολή μηνυμάτων σε οποιοδήποτε γραμματοκιβώτιο, πατήστε το κουμπί Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία
  2. Επιλέξτε το μήνυμα ή τα μηνύματα που θέλετε να μετακινήσετε αγγίζοντας τα. Εμφανίζεται ένα σημάδι επιλογής δίπλα στα μηνύματα που έχετε επιλέξει
  3. Πατήστε το κουμπί Μετακίνηση στο κάτω μέρος της οθόνης
  4. Επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να μεταφέρετε τα μηνύματα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί Λογαριασμοί στο επάνω αριστερό μέρος και επιλέξτε το σωστό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  5. Αγγίξτε το φάκελο για να μετακινήσετε τα μηνύματα και θα μετακινηθούν.

Ανάκτηση Trashed Emails

Αν κατά λάθος διαγράψετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτό δεν είναι απαραίτητα πάει για πάντα (αυτό εξαρτάται από τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τον τύπο λογαριασμού και άλλα). Δείτε πώς μπορείτε να το πάρετε πίσω:

  1. Πατήστε στο κουμπί Γραμματοκιβώτια επάνω αριστερά
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε τον λογαριασμό στον οποίο στάλθηκε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  3. Αγγίξτε το μενού Κάδος απορριμμάτων για αυτόν το λογαριασμό
  4. Βρείτε το μήνυμα που διαγράψατε κατά λάθος και αγγίξτε το κουμπί Επεξεργασία στο επάνω αριστερό μέρος
  5. Πατήστε το κουμπί Μετακίνηση στο κάτω μέρος της οθόνης
  6. Πλοηγηθείτε στα Γραμματοκιβώτια για να βρείτε τα εισερχόμενα στα οποία θέλετε να μεταφέρετε το μήνυμα και να πατήσετε το στοιχείο Εισερχόμενα . Αυτό κινεί το μήνυμα.

Χρησιμοποιώντας την Περισσότερα Συντόμευση

Ενώ βασικά, κάθε τρόπος για τη διαχείριση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone είναι διαθέσιμος εάν πατήσετε το μήνυμα για να το διαβάσετε, υπάρχει ένας τρόπος να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο χωρίς να ανοίξετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η συντόμευση "Περισσότερα" είναι δυνατή αλλά κρυμμένη. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Βρείτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο θέλετε να κάνετε κάτι
  2. Σύρετε ελαφρώς προς τα δεξιά προς τα αριστερά για να αποκαλύψετε τα τρία κουμπιά στα δεξιά
  3. Πατήστε Περισσότερα
  4. Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού από το κάτω μέρος της οθόνης, το οποίο σας επιτρέπει να απαντάτε και να προωθήσετε μηνύματα, να τα χαρακτηρίζετε ως μη αναγνωσμένα / αναγνωσμένα ή σκουπίδια, να ορίζετε ειδοποιήσεις ή να μετακινείτε το μήνυμα σε νέο φάκελο.