Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις Zoom και προεπιλεγμένου zoom στο Microsoft Office

Τρόποι να αναπτυχθούν ή να συρρικνωθούν εύκολα το Word, το Excel, το PowerPoint και άλλα

Εάν το κείμενο ή τα αντικείμενα στα προγράμματα του Microsoft Office φαίνονται υπερβολικά μεγάλα ή πολύ μικρά, μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις ζουμ και προεπιλεγμένων ζουμ στις προτιμήσεις σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε το επίπεδο ζουμ για το έγγραφο στο οποίο εργάζεστε. Αν θέλετε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο ζουμ για κάθε νέο αρχείο που δημιουργείτε, ανατρέξτε σε αυτόν τον πόρο για αλλαγή του Κανονικού προτύπου . Αυτή η προσέγγιση απαιτεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις μεγέθυνσης μέσα σε αυτό το πρότυπο, ωστόσο, έτσι ίσως να θέλετε να συνεχίσετε πρώτα να διαβάζετε αυτό το άρθρο στο τέλος.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να καθορίσετε μια προεπιλεγμένη ρύθμιση ζουμ για τα αρχεία που λαμβάνετε από άλλους. Έτσι, εάν κάποιος συνεχίζει να σας στέλνει έγγραφα που έχουν μεγεθυνθεί στην κλίμακα ενός μυρμηγκιού, ίσως χρειαστεί να μιλήσετε απευθείας στο άτομο ή απλώς να συνηθίσετε να αλλάζετε μόνοι σας τη ρύθμιση ζουμ!

Αυτές οι λειτουργίες ποικίλλουν ανάλογα με το πρόγραμμα (Word, Excel, PowerPoint, OneNote και άλλα) και το λειτουργικό σύστημα (επιφάνεια εργασίας, κινητό ή ιστό), αλλά αυτή η γρήγορη λίστα λύσεων θα σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση.

Τρόπος προσαρμογής της ρύθμισης μεγέθυνσης της οθόνης του προγράμματος του Office

  1. Αν δεν έχετε ήδη ανοίξει ένα πρόγραμμα όπως το Word, το Excel, το PowerPoint και άλλα, κάντε το και εισάγετε ένα κομμάτι κειμένου, ώστε να μπορείτε να δείτε καλύτερα την επίδραση αυτών των ρυθμίσεων ζουμ στην οθόνη της υπολογιστικής σας συσκευής.
  2. Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση, επιλέξτε Προβολή - μεγέθυνση από το μενού διεπαφής ή την κορδέλα. Εναλλακτικά, στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης του προγράμματος υπάρχει ένας επιλογέας στον οποίο μπορείτε να αλλάξετε κάνοντας κλικ ή σύροντας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εντολή συντόμευσης, όπως το πάτημα του πλήκτρου Ctrl και, στη συνέχεια, κύλιση πάνω ή κάτω με το ποντίκι. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καθόλου ένα ποντίκι, μια άλλη επιλογή είναι να πληκτρολογήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt + V. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Προβολή , πατήστε το γράμμα Z για να εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Ζουμ. Για να κάνετε τις προσαρμογές σας, πληκτρολογήστε Tab μέχρι να φτάσετε στο πλαίσιο Percentage ( Ποσοστό ), και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το ποσοστό ζουμ με το πληκτρολόγιό σας.
  3. Ολοκληρώστε την ακολουθία πληκτρολογίου πιέζοντας Enter . Και πάλι, ο υπολογιστής ή η συσκευή σας μπορεί να μην λειτουργούν με αυτές τις εντολές των Windows, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια συντόμευση κάποιου είδους για να κάνετε μικρότερη μεγέθυνση της μικροσκοπίας.

Πρόσθετες συμβουλές και εργαλεία ζουμ

  1. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ορίσετε την προεπιλεγμένη προβολή για προγράμματα που χρησιμοποιείτε πολύ. Δυστυχώς, πρέπει να ρυθμίσετε αυτήν την προσαρμογή σε κάθε πρόγραμμα. δεν είναι διαθέσιμη καμία ρύθμιση για τη σουίτα. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Αρχείο (ή το κουμπί Office) - Επιλογές - Γενικά. Κοντά στην κορυφή, θα πρέπει να δείτε μια αναπτυσσόμενη επιλογή για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη προβολή. Αυτό θα εφαρμοστεί σε όλα τα νέα έγγραφα. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: 15 προαιρετικές προβολές ή πίνακες που δεν χρησιμοποιείτε στο Microsoft Office ακόμα .
  2. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε μια μακροεντολή για τη μεγέθυνση εγγράφων του Office ή να κάνετε αλλαγές στο πρότυπο, σε ορισμένα προγράμματα. Αυτή η επιλογή παίρνει αρκετά τεχνική, αλλά αν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο μπορεί να αξίζει τον κόπο να περάσετε από αυτά τα βήματα.
  3. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Προβολή στο μενού εργαλείων για να βρείτε πρόσθετα εργαλεία ζουμ. Στο Word, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση σε μία, δύο ή πολλαπλές σελίδες. Το εργαλείο ζουμ σε 100% είναι διαθέσιμο σε πολλά προγράμματα του Microsoft Office, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε σε ένα βασικό επίπεδο ζουμ.
  4. Μια επιλογή που ονομάζεται Zoom to Selection είναι επίσης διαθέσιμη στα περισσότερα προγράμματα. Αυτό σας επιτρέπει να επισημάνετε μια περιοχή και στη συνέχεια να επιλέξετε αυτό το εργαλείο από αυτό το μενού Προβολή.