Εγγραφή μουσικής σε CD χρησιμοποιώντας τα Windows

Σε αυτή την εποχή του Spotify , USB sticks και smartphones, πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάγκη να εγγράψουν μουσική σε ένα CD, αλλά υπάρχουν στιγμές που θα κάνει μόνο ένας δίσκος περιστροφής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς ή για οποιονδήποτε άλλο που χρειάζεται να διανείμει μια ηχογράφηση σε μια ομάδα όσο το δυνατόν φθηνότερα και πιο εύκολα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εγγράψετε ένα CD στα Windows χάρη σε προγράμματα τρίτων όπως το iTunes, για να μην αναφέρουμε τα ίδια τα προγράμματα της Microsoft όπως το Windows Media Player .

Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένας τρόπος να εγγράψετε CD χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα της Microsoft που είναι ανεξάρτητο από οποιοδήποτε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πριν ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε ένα CD burner συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας (είτε ένα ενσωματωμένο στοιχείο είτε μια εξωτερική συσκευή) και ένα κενό, εγγράψιμο CD.

Ανάλογα με την ταχύτητα του μηχανήματός σας και την ποσότητα περιεχομένου που χρειάζεται να καψετε, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγα δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι πολύ δύσκολο και στην πραγματικότητα αρκετά αυτονόητο.

Πώς να γράψετε ένα CD μουσικής

Windows 10, Windows 8 και Windows 7

  1. Ανοίξτε το φάκελο με τα αρχεία μουσικής που θέλετε να καψετε.
  2. Επιλέξτε τα τραγούδια που θέλετε στο CD, επισημαίνοντας / επιλέγοντάς τα.
  3. Κάντε δεξί κλικ σε μία από τις επιλογές και επιλέξτε Αποστολή σε από το δεξί κλικ μενού περιβάλλοντος.
  4. Κάντε κλικ στο CD burner σας από τη λίστα. Είναι πολύ πιθανό η μονάδα δίσκου D:
  5. Εάν ένα CD υπάρχει ήδη στη μονάδα δίσκου, θα σας δοθεί ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας ρωτά πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον δίσκο. Επιλέξτε με ένα CD / DVD player . Στο επάνω μέρος του παραθύρου, υπάρχει επίσης ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου όπου μπορείτε να δώσετε στο δίσκο ένα όνομα. Αφού γίνει αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
    1. Αν ο δίσκος είναι κενός, θα σας ζητηθεί να τοποθετήσετε ένα δίσκο, μετά από τον οποίο μπορείτε να επιστρέψετε στο Βήμα 4.
  6. Ένα παράθυρο της Εξερεύνησης των Windows θα εμφανιστεί με τα επιλεγμένα αρχεία σας.
  7. Στην καρτέλα Κοινή χρήση (των Windows 10 και 8), κάντε κλικ στην επιλογή Εγγραφή στο δίσκο . Τα Windows 7 θα πρέπει να έχουν αυτή την επιλογή στο πάνω μέρος της οθόνης.
  8. Στο επόμενο αναδυόμενο παράθυρο, θα έχετε την επιλογή να επεξεργαστείτε ξανά τον τίτλο του δίσκου και να ρυθμίσετε την ταχύτητα εγγραφής. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.
  9. Θα ειδοποιηθείτε όταν η μουσική έχει τελειώσει με την εγγραφή στο CD.

Windows Vista

  1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Υπολογιστής.
  2. Μεταβείτε στο φάκελο με τα αρχεία μουσικής που θέλετε στο CD.
  3. Επιλέξτε τα τραγούδια που θέλετε να συμπεριληφθούν στο δίσκο, επισημαίνοντάς τα με το ποντίκι ή χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Ctrl + A για να επιλέξετε όλα αυτά.
  4. Κάντε δεξί κλικ σε ένα από τα τραγούδια που έχετε επιλέξει και επιλέξτε το μενού Αποστολή σε .
  5. Στο μενού αυτό, επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που έχετε εγκαταστήσει. Μπορεί να ονομάζεται κάτι σαν το CD-RW Drive ή το DVD RW Drive.
  6. Ονομάστε τη μονάδα δίσκου όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Εγγραφή δίσκου .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  8. Περιμένετε να μορφοποιηθεί το CD εάν χρειάζεται και στη συνέχεια τα αρχεία ήχου θα εγγραφούν στο δίσκο.