Πώς να δημιουργήσετε ένα CD MP3 στο Windows Media Player 11

Κάψτε τις ώρες μουσικής σε ένα μόνο CD Χρησιμοποιώντας το WMP 11

Τα CD MP3 διευκολύνουν την ακρόαση ωρών μουσικής χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε μια στοίβα από τυποποιημένα CD ήχου - συνήθως μπορείτε να αποθηκεύσετε 8 έως 10 άλμπουμ σε ένα δίσκο MP3! Για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας ειδικά CD MP3 για χρήση στο σπίτι και στο αυτοκίνητο (εάν το στερεοφωνικό σας σύστημα υποστηρίζει αναπαραγωγή MP3), ξεκινήστε τώρα το Windows Media Player 11 και ακολουθήστε τον απλό οδηγό παρακάτω.

Ρύθμιση του Windows Media Player για τη δημιουργία δεδομένων CD

Το πρώτο καθήκον είναι να βεβαιωθείτε ότι το WMP 11 πρόκειται να κάψει το σωστό είδος CD. Θα πρέπει να ελέγξετε ότι έχει ρυθμιστεί η επιλογή δίσκου δεδομένων - και όχι το CD ήχου !

  1. Εάν δεν εμφανίζεται ήδη, μεταβείτε στην προβολή πλήρους λειτουργίας . Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κάνοντας κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέγοντας την επιλογή Full Mode - Εάν δεν βλέπετε την καρτέλα του κύριου μενού, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πιέστε [M] για να ενεργοποιήσετε το κλασικό σύστημα μενού. Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο πράγμα με το πληκτρολόγιο αν προτιμάτε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πιέζοντας 1 .
  2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Εγγραφή στο επάνω μέρος της οθόνης για να μεταβείτε στην οθόνη εγγραφής CD. Κοιτάξτε στο δεξιό τμήμα του παραθύρου για να δείτε ποια είναι η κατάσταση καύσης που έχει διαμορφωθεί για το WMP. Εάν δεν έχει ήδη ρυθμιστεί η δημιουργία ενός δίσκου δεδομένων , κάντε κλικ στο μικρό βέλος κάτω από την καρτέλα μενού Burn και επιλέξτε την επιλογή Data CD από τη λίστα.

Κλείστε τα αρχεία MP3 στη Λίστα καύσης

  1. Για να κάνετε μια συμπίεση MP3 CD, θα χρειαστεί να επιλέξετε τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη WMP για εγγραφή. Για να δείτε όλη τη μουσική που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, κάντε κλικ στο φάκελο Μουσική (κάτω από τη Βιβλιοθήκη ) στο αριστερό παράθυρο.
  2. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία στη λίστα εγγραφής (δεξιά στήλη). Μπορείτε να μεταφέρετε μεμονωμένα αρχεία το ένα μετά το άλλο, να κάνετε κλικ και να σύρετε ολόκληρα άλμπουμ ή να επισημάνετε μια επιλογή τραγουδιών για να μπείτε στη λίστα εγγραφής. Για να επιλέξετε πολλά κομμάτια ταυτόχρονα για να σύρετε μεταξύ τους, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [ CTRL] και κάντε κλικ στα τραγούδια που θέλετε. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε και να αποθέσετε όλες τις λίστες αναπαραγωγής που έχετε δημιουργήσει προηγουμένως στην ενότητα Λίστα καύσης του WMP.

Εάν είστε νέοι στο Windows Media Player 11 και πρέπει να μάθετε πώς να δημιουργήσετε μια μουσική βιβλιοθήκη, το σεμινάριο μας για την προσθήκη ψηφιακής μουσικής στο Windows Media Player θα σας δείξει πώς.

Καύση της σύνταξής σας σε ένα MP3 CD

  1. Τοποθετήστε έναν κενό δίσκο (CD-R ή επανεγγράψιμο δίσκο (π.χ. CD-RW)) στη μονάδα CD / DVD. Όταν χρησιμοποιείτε ένα CD-RW που έχει ήδη πληροφορίες σχετικά με αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Media Player για να διαγράψετε τα δεδομένα - αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί που πρέπει να κρατήσετε πρώτα! Για να διαγράψετε έναν επανεγγράψιμο δίσκο, κάντε δεξί κλικ στο γράμμα της μονάδας δίσκου που συσχετίζεται με τον οπτικό σας δίσκο (στο αριστερό παράθυρο) και επιλέξτε την επιλογή Διαγραφή δίσκου . Στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα που σας ενημερώνει ότι όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν επί του δίσκου θα διαγραφούν. Για να συνεχίσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι .
  2. Για να δημιουργήσετε το δικό σας CD MP3, κάντε κλικ στο κουμπί Start Burn στο δεξί παράθυρο. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής αρχείων - ο δίσκος πρέπει να εκτοξευθεί αυτόματα αν δεν έχετε απενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις του WMP.