Fyuse, Η εφαρμογή κοινωνικής εικόνας 3D για το έξυπνο τηλέφωνο σας

Κατά την καθημερινή μου εξέταση των κοινωνικών δικτύων μου, έτρεξα σε μια διαφήμιση στο Facebook για μια ακόμη εφαρμογή φωτογραφίας. Έπιασε την προσοχή μου εξαιτίας του βίντεο. Το βίντεο έδειξε ότι αυτή η γυναίκα τρώει ένα επιδόρπιο (που φαινόταν υπέροχο από το δρόμο) και γέρνοντας το τηλέφωνό της για να συλλάβει κάτι που φαινόταν σαν ένα απλό ταψί της πλάκας της γλυκιάς καλοσύνης. Εάν κάτι άλλο ήταν πειστικό και έπρεπε να προσπαθήσω μόνος μου.

Η εφαρμογή ονομάζεται Fyuse (προφέρεται "ασφάλεια") από την Fyusion. Πρόκειται για μια εφαρμογή διαθέσιμη για iOS και Android και η εφαρμογή είναι να δημιουργεί εικόνες που είναι πιο διαδραστικές για το κοινό του χρήστη. Για να χρησιμοποιήσετε το Fyuse, τραβάτε μια εικόνα μετακινώντας το τηλέφωνό σας γύρω από το θέμα σας - όπως στην αγγελία, το δελεαστικό επιδόρπιο. Σίγουρα σας φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα του θέματος moreso από μια εικόνα, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά διαφορετικό από ένα βίντεο. Είναι περισσότερο σαν ένα GIF. Σύμφωνα με το Fyuse, ονομάζεται "χωρική φωτογραφία" και έχει κορυφωθεί το ενδιαφέρον μου και είμαι σίγουρος ότι και εσείς.

Φαίνεται ότι η εφαρμογή ήταν γύρω για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η πιο πρόσφατη επανάληψη της εφαρμογής είναι ωραία. Έχει ένα απλό interface που είναι απαραίτητο για όλες τις εφαρμογές τηλεφώνου. Τα φίλτρα και τα εργαλεία επεξεργασίας είναι βασικά στοιχεία τα οποία νομίζω ότι είναι πραγματικά όλα όσα χρειάζεστε για να συνεχίσει η χρήση της εφαρμογής. Είναι μια πραγματικά δροσερή μικρή εφαρμογή. Αυτό που έβλεπε το μάτι μου ήταν ο τρόπος που συλλαμβάνει τις εικόνες. Νομίζω ότι από αυτό που υπάρχει εκεί τώρα, είναι κάτι που θα είναι νεότερο για πολλούς χρήστες.

Η ιδέα είναι μεγάλη και μπορώ να δω ότι πραγματικά απογειώνεται. Νομίζω ότι είναι καλύτερο από το GIF επειδή βάζει στο φως τον κόσμο των χρηστών. Πιστεύω επίσης ότι είναι καλύτερο από το Boomerang της Instagram - το οποίο είναι ουσιαστικά ο δημιουργός του Instagram GIF. Μοιάζει με την εφαρμογή Live Photos της Apple ή τις εφαρμογές Zoey της Android. Το ίδιο ζήτημα που πλήττει αυτές τις εφαρμογές, ειδικά όταν πρόκειται για τις κοινωνικές πτυχές της κινητής φωτογραφίας, είναι ότι περιορίζει ποιος μπορεί να δει τις δημιουργίες σας. Από πολλές απόψεις, αυτό μπορεί να είναι ο δολοφόνος των εφαρμογών.

Πραγματικά γρήγορη, θυμηθείτε, η κινητή φωτογραφία αποτελείται από αυτά τα στοιχεία: κατασκευαστής εικόνας, πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και κοινή χρήση εικόνων. Και πάλι αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι διαθέσιμα για την επιτυχία της κινητής φωτογραφίας.

Η Fyuse προσπαθεί να οικοδομήσει την κοινότητά της και αν και μια ανηφορική μάχη ενάντια στο Instagram, το Snapchat, ακόμα και το Facebook. μπορεί να το κάνει αν κερδίσει έλξη.

Κάνε το Fyuse

Πριν να σας φέρουμε Fyusing την εφαρμογή (δείτε τι έκανα εκεί), ας περάσουμε από το "unboxing", αν θέλετε. Αφού αρχικά ανοίξετε την εφαρμογή, θα επιλέξετε ποια κοινωνικά δίκτυα θα θέλατε να συνδέσετε. Διάλεξα το Twitter αλλά έχετε την επιλογή για το Facebook ή απλά χρησιμοποιώντας το email σας. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να εγγραφείτε στην κοινότητα των εφαρμογών. Μόλις συνδεθείτε, θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιοι αμοιβαίοι φίλοι (από τις επαφές Twitter σας στην περίπτωσή μου) θα ακολουθήσουν. Μετά από αυτό, η κοινότητα Fyuse είναι ο κόσμος σας. Μπορείτε να δείτε τις προβαλλόμενες εικόνες και στη συνέχεια να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες εφαρμογών.

Τώρα ας δημιουργήσουμε μερικούς Fyuses.

Η κατασκευή του Fyuse είναι σχετικά εύκολη. Δείχνει σαν οποιαδήποτε άλλη λήψη φωτογραφιών και πυροβολεί - στη συνέχεια, προσθέτοντας πανοραμική εικόνα γύρω από το θέμα σας (σκεφτείτε πώς δημιουργείτε μια πανοραμική εικόνα - την ίδια ιδέα). Ανοίξτε την εφαρμογή και την κάμερα μέσα, τοποθετήστε το στο θέμα σας, πατήστε παρατεταμένα το κλείστρο και, στη συνέχεια, πατήστε. Αφού ολοκληρώσετε αυτό, μπορείτε να πατήσετε στη συνέχεια, να δείτε το Fyuse, να το κρατήσετε ή να το διαγράψετε. Πατήστε επόμενο και στη συνέχεια θα μπείτε στην οθόνη χαρακτηριστικών φίλτρων. Εδώ είναι όπου έχετε 12 φίλτρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη σύλληψή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε βασικές επεξεργασίες στη συλλογή σας μαζί με την περικοπή όπως κρίνετε κατάλληλο. Αφού πληκτρολογήσετε την επόμενη, μεταβαίνετε σε μια άλλη οθόνη όπου μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, αυτοκόλλητα και σύμβολα.

Όταν φωτογραφίζετε με Fyuse, θα πρέπει να πυροβολείτε μόνο οριζόντια και κάθετα. Και πάλι, σκεφτείτε πώς τραβάτε μια πανοραμική εικόνα. Μπορείτε να κάνετε λήψη τόσο σε τοπίο όσο και σε πορτραίτο, καθώς και οι δύο λειτουργούν καλά για την εφαρμογή.

Ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό (πριν Snapchat) είναι η λήψη και η μεταγενέστερη συνιστώσα. Μπορείτε να πυροβολήσετε όλη την ημέρα και στη συνέχεια να επιστρέψετε στις δημιουργίες σας και να επεξεργαστείτε όπως κρίνετε κατάλληλο, στη συνέχεια μοιραστείτε. Αυτό είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που πιστεύω ότι τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τώρα και η Fyuse το έχει κάνει πριν από τους άλλους.

Χάθηκα σε μερικές από τις εμφανιζόμενες εικόνες που έβαλε η ομάδα Fyuse στο επιμελημένο τμήμα. Δεν ήταν ότι σκέφτηκα ότι οι εικόνες του καφέ και ενός τυροβόλου ή ενός γαλλικού μπουλντόγκ σε ένα πεζοδρόμιο ήταν πρωτότυπες, αλλά οι Φούσες είχαν απλώς μια διαφορετική αίσθηση σε αυτούς. Το κίνημα είναι περίεργο και νομίζω ότι αυτοί οι τύποι Fyuses ξεπέρασαν πραγματικά την ιδέα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Η εφαρμογή σας δίνει αυτή την ελευθερία να πυροβολείτε αυτό που θέλετε, αλλά η χρήση αυτής της τεχνολογίας ήταν διαφορετική. Πιο διαφορετικό από αυτό που είδα είναι το πιο κοντινό πράγμα που έχω δει σε αυτό το είδος κοινωνικής φωτογραφίας - Snapchat. Ακόμη και με τις ιστορίες του Instagram, υπάρχει κάτι που λειτουργεί μόνο για τους Φούσες. Απλώς φαίνεται, για τώρα, πολύ πιο αξέχαστη, η οποία είναι πραγματικά η πρόθεση πίσω από τη λήψη εικόνων και την αφήγηση ιστοριών.

Η άνοδος της πρόσληψης της κοινότητας της Fyuse;

Όπως ανέφερα παραπάνω, εξακολουθεί να είναι μια ανησυχητική μάχη για την Fyuse να συλλάβει τις καρδιές των μαζών. Δεν είναι το σφάλμα των προγραμματιστών σας. Είναι απλά ότι το Instagram και το Snapchat έγιναν τόσο τρελοί ώστε, για να μπουν σε αυτόν τον τομέα, η κοινότητα πρέπει να γίνει πρεσβευτές και τότε όλα θα πέσουν στη θέση τους.

Παρόλο που μπορείτε να διατηρήσετε ιδιωτικά τα Fyuses σας, η εφαρμογή ευδοκιμεί στην κοινότητά της φωτογράφων που μοιράζονται τις δημιουργίες τους με μια ροή που μοιάζει με Instagram. Καθώς περνάτε μέσα από την τροφοδοσία, οι Fyuses φορτώνονται αυτόματα και μπορείτε να βάλετε το τηλέφωνό σας για να τις δείτε σε δράση. Πατήστε σε οποιοδήποτε Fyuse για να δείτε την έκδοση πλήρους μεγέθους, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη σας.

Η εφαρμογή διαθέτει κοινωνικές λειτουργίες που βοηθούν την κοινότητα να κάνει ακριβώς αυτό. Είστε σε θέση να hashtag και "echo" άλλοι χρήστες μετά (μοιραστείτε με τους οπαδούς σας). Μπορείτε να μοιραστείτε τα προσωπικά σας κοινωνικά δίκτυα και να αναδείξετε τα Fyuses εκτός της εφαρμογής. Τα στοιχεία είναι σίγουρα εκεί.

Η κοινότητα είναι σχετικά μικρή και με αυτό η έκθεση για τα άτομα και για την ίδια την εφαρμογή είναι μικρή. Όσο μικρότερη είναι η κοινότητα, τόσο μικρότερη είναι η αλληλεπίδραση.

Προτείνω σε όλους τους Φύλακες εκεί έξω να μοιράζεστε πάντα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να μοιραστείτε με τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram και το Facebook, αλλά θα προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και θα αποθηκεύσετε το Fyuse στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας και στη συνέχεια να το μοιραστείτε με το Snapchat.

Όσο περισσότερη έκθεση δίνετε στους Φύους σας, τόσο περισσότερη έκθεση δίνετε στην κοινότητα και τελικά στην εφαρμογή και την ιδέα της "χωρικής φωτογραφίας".

Τελικό Λόγο μου

Το Fyuse είναι μια εξαιρετική εφαρμογή και αντίθετα από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή πραγματικά. Μπορεί να είναι ειδική για τους χρήστες και την κοινότητα κινητών φωτογράφων σε όλο τον κόσμο. Οι δημιουργίες που συλλαμβάνετε σας αφήνουν με διαφορετικό συναίσθημα και η ιδέα της "χωρικής φωτογραφίας" είναι πολύ φοβερή. Οι φιγούρες (αν τα αλιεύματα σε μεγαλύτερη κλίμακα) μπορούν να αναφερθούν σε περιστασιακές συνομιλίες σαν τις ακίνητες εικόνες, το βίντεο και το GIF. Είναι ένας νέος τρόπος για να κοιτάξετε τη λήψη του παραθύρου σας στον κόσμο.

Δίνω στην app 4 αστέρια, καθώς νομίζω ότι μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να δημιουργηθεί ένας νεότερος κινητός τύπος μέσου. Επίσης, αν είναι τίποτα, είναι αναζωογονητικό να χρησιμοποιείτε όταν είστε κουρασμένοι ή σε μια διαδρομή με τα άλλα κοινωνικά δίκτυα.