Χειριστείτε με την τηλεόραση UN40KU6300 4K UHD της Samsung

Οι τηλεοράσεις έχουν κάνει σίγουρα ένα άλμα τα τελευταία χρόνια με αυξημένη ενσωμάτωση της δυνατότητας προβολής ανάλυσης 4K . Στην πραγματικότητα, οι τηλεοράσεις 1080p καθίστανται λιγότερο πολυάριθμες καθώς οι τιμές των τηλεοράσεων 4K Ultra HD βυθίζονται.

Ένα παράδειγμα στην τάση των προσιτών τηλεοράσεων 4K είναι η τηλεόραση UN40KU6300 UHD της Samsung (η Samsung αναφέρεται στις τηλεοράσεις 4K Ultra HD ως τηλεοράσεις QLED, SUHD ή UHD).

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα μέτριο μέγεθος οθόνης 40 ιντσών, το 40KU6300 εξακολουθεί να προσφέρει κάποιες αξιοσημείωτες βελτιώσεις σε τηλεοράσεις 1080p με το ίδιο μέγεθος οθόνης.

Το UN40JU6300 είναι επίσης εντυπωσιακό όταν είναι απενεργοποιημένο, χάρη στο σχεδιασμό λεπτού καπακιού και σε ένα λεπτό σκελετό που στεγάζει ένα επίπεδη οθόνη LCD με επιφάνεια που ελαχιστοποιεί τη λάμψη της οθόνης.

01 από 05

Βασικά χαρακτηριστικά του Samsung UN40KU6300

Τηλεόραση UHD της σειράς KU6300 της Samsung - Προβολή γωνίας. Εικόνα παρέχεται από το Amazon.com

Κρυμμένο μέσα στο ελκυστικό πλαίσιο του και πίσω από την οθόνη 40 ιντσών του, το KU6300 ενσωματώνει ανάλυση εγγενής προβολής 4K και Direct Backlighting με τοπικό φωτισμό (UHD Dimming) . Αυτό παρέχει πιο ακριβή έλεγχο φωτεινότητας και αντίθεσης για συγκεκριμένες περιοχές (ή ζώνες) της οθόνης κατά την προβολή φωτεινών ή σκοτεινών αντικειμένων.

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

02 του 05

Samsung UN40KU6300 - Ενσύρματη και ασύρματη συνδεσιμότητα

Samsung UN40KU6300 4K UHD TV - Ηλεκτρονικό εγχειρίδιο και συνδέσεις. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Οι επιλογές σύνδεσης για το 40KU6300 περιλαμβάνουν 3 εισόδους HDMI. 1 Η είσοδος HDMI είναι συμβατή με DVI μέσω προσαρμογέα και η άλλη είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα Audio Return Channel (ARC) . Όλες οι είσοδοι HDMI είναι συμβατές με 4Κ και HDR (περισσότερα για HDR αργότερα).

Παρέχονται τρεις θύρες USB. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε συμβατό περιεχόμενο ήχου, βίντεο και φωτογραφιών από μονάδες flash, καθώς και για σύνδεση σε εξωτερικό πληκτρολόγιο και / ή ποντίκι παραθύρων. Αυτό είναι βολικό όταν χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και πληκτρολογείτε τις πληροφορίες σύνδεσης λογαριασμού που ενδέχεται να απαιτούνται για την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες της τηλεόρασης και της εφαρμογής.

Οι πρόσθετες συνδέσεις περιλαμβάνουν ένα σύνολο κοινών εισόδων σύνθετου / συνιστωσικού / αναλογικού ήχου και είσοδο RF για σύνδεση κεραίας εσωτερικού / εξωτερικού χώρου ή RF εξόδου καλωδιακού / δορυφορικού κουτιού.

Σημείωση: Για να εξοικονομήσετε χώρο, οι αναλογικές είσοδοι / έξοδοι ήχου / εικόνας χρησιμοποιούν συνδέσεις 3,5mm παρά το παραδοσιακό στυλ RCA. Η Samsung παρέχει τους απαραίτητους αναλογικούς προσαρμογείς καλωδίου ήχου / βίντεο ως μέρος του τηλεοπτικού πακέτου.

Το Ethernet και το WiFi περιλαμβάνονται για εύκολη πρόσβαση σε μια ποικιλία σερβιρίσματος διαδικτυακής προβολής, καθώς και σε περιεχόμενο ήχου, βίντεο και φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα σε συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως διακομιστές υπολογιστών ή πολυμέσων.

Ένα άλλο πρακτικό χαρακτηριστικό είναι η ασύρματη κοινή χρήση / οθόνη mirroring (Miracast), την οποία η Samsung αναφέρεται ως Smart View. Αυτό επιτρέπει άμεση κοινή χρήση πολυμέσων από συμβατές φορητές συσκευές απευθείας στην τηλεόραση χωρίς να περάσει από δρομολογητή οικιακού δικτύου

Το Samsung UN40KU6300 είναι επίσης ενεργοποιημένο με δυνατότητα Bluetooth, το οποίο παρέχει δύο δυνατότητες. Η πρώτη δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν απευθείας ήχο από συμβατές φορητές συσκευές και να τις ακούν μέσω των ηχείων της τηλεόρασης. Η άλλη δυνατότητα είναι όπου ο ήχος που προέρχεται από την τηλεόραση μπορεί να μεταδοθεί απευθείας σε συμβατό σύστημα Sound Bar, σύστημα Home Theater-in-box ή ασύρματο ηχείο ή ακουστικά Bluetooth.

Για να σας καθοδηγήσει σε όλες τις λειτουργίες ρύθμισης και λειτουργίας του UN40K6300, η ​​Samsung παρέχει έναν οδηγό χρήσης (ηλεκτρονικό εγχειρίδιο) προσβάσιμο στην οθόνη, όπως φαίνεται στο πάνω μέρος της παραπάνω φωτογραφίας.

03 του 05

Samsung UN40KU6300 - Απόδοση βίντεο και ήχου

Τηλεόραση Samsung UN40KU6300 4K UHD - Παράδειγμα ποιότητας εικόνας. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Βίντεο απόδοση - 4K

Αφού βγήκε το KU6300 σε λειτουργία, το χρώμα βρέθηκε πολύ ακριβές από το κουτί, με καλά ισορροπημένους τόνους σάρκας και καλό κορεσμό. Επίσης, τα μαύρα επίπεδα, αν και δεν είναι τόσο βαθιά όσο θα βρείτε σε μια τηλεόραση OLED , είναι αρκετά καλά, χωρίς τα θέματα που αφορούν στο γωνιακό φως που βλέπετε συχνά στις τηλεοράσεις LED / LCD με άκρη.

Το UN40KU6300 κάνει εξαιρετική δουλειά με εγγενές περιεχόμενο 4K και παρά τη μικρή οθόνη. Καθισμένος σε απόσταση 6 ποδιών, εξακολουθεί να υπάρχει μια μικρή βελτίωση λεπτομέρειας σε σχέση με μια τυπική τηλεόραση 1080p.

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε πολύ περιεχόμενο 4K, το περιεχόμενο 720p / 1080i από τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν και το περιεχόμενο 1080p από το Blu-ray Disc και οι πηγές ροής πολυμέσων εξακολουθούσαν να φαίνονται εξαιρετικά, χάρη στην εξαιρετική αναβάθμιση του βίντεο. Οι πηγές DVD με τυπική ανάλυση φαίνονται καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Χρησιμοποιώντας τυποποιημένες δοκιμές επιδόσεων βίντεο, η επεξεργασία και η αναβάθμιση του βίντεο αποδείχθηκαν σταθερά καλές, χωρίς υπερβολικά ανεπιθύμητα προβλήματα ακανόνιστου άκρου, pixelation ή macroblocking, εκτός εάν υπήρχαν ήδη στην αρχική πηγή περιεχομένου

Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον τηλεοπτικό προγραμματισμό μέσω αναλογικού καλωδίου ή ακόμα παίζετε ταινίες VHS - προειδοποιήστε - δεν θα δείτε μεγάλη βελτίωση. Ακόμη και η αναβάθμιση 4K δεν μπορεί να βελτιώσει σημαντικά αυτές τις πηγές - δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες βίντεο για να δουλέψουν και υποφέρουν επίσης όταν μεγεθύνονται σε μεγάλα μεγέθη οθόνης.

Απόδοση βίντεο - HDR

Το UN40KU6300 παρέχει δυνατότητα προβολής HDR. Αυτό παρέχει αυξημένη φωτεινότητα και ευρύτερη αντίθεση (η οποία, με τη σειρά της, βελτιώνει επίσης το χρώμα). Το HDR είναι πιο ακριβές από το να χρησιμοποιείτε τα στοιχεία ελέγχου φωτεινότητας / αντίθεσης / χρώματος των τηλεοράσεων, καθώς λαμβάνει υπόψη συγκεκριμένα τμήματα της εικόνας.

Ωστόσο, υπάρχει μια αλίευση. Για να επιτύχετε αυτή την πρόσθετη ενίσχυση της ποιότητας εικόνας, το περιεχόμενο της πηγής πρέπει να είναι κωδικοποιημένο με HDR, ώστε η τηλεόραση να γνωρίζει ποια τμήματα της εικόνας πρέπει να ενισχυθούν. Όταν η τηλεόραση εντοπίσει την ύπαρξη περιεχομένου με κωδικοποίηση HDR, ενεργοποιεί αυτόματα αυτή τη λειτουργία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το HDR, ανατρέξτε στο άρθρο μου Dolby Vision και HDR10 - Τι σημαίνει για τους τηλεθεατές

Η Samsung εφαρμόζει το HDR στις τηλεοράσεις της με τρεις τρόπους.

Για την Samsung UN40KU6300, η ​​βελτίωση HDR σίγουρα δεν είναι τόσο δραματική όσο στα high-end σύνολα, αλλά υπάρχει αξιοσημείωτη βελτίωση.

Κατά τη δοκιμή του HDR σε περιεχόμενο που βασίζεται σε δίσκους, διαπιστώθηκε ότι οι ταινίες που περιέχουν κωδικοποίηση HDR εμφανίζουν πιο φωτεινές επισημάνσεις (χωρίς να φαίνονται ξεθωριασμένες ή υπερβολικά εκτεθειμένες), ενώ αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες στις πιο σκούρες περιοχές της εικόνας. Ο συνδυασμός των δύο αποκαλύπτει περισσότερη χρωματική υφή σε αντικείμενα.

Όπου βλέπετε τη διαφορά, οι περισσότερες είναι σε σκηνές με ανατολές / ηλιοβασιλέματα, πυρκαγιά τη νύχτα (όπως πυρκαγιά ή πυρσός), λάμπες στους διαδρόμους και αντανακλάσεις φωτός από μέταλλο (όπως πανοπλίες και εξωτερικές λεπτομέρειες αυτοκινήτου). Όταν γυρίζετε πίσω και βλέπετε το ίδιο περιεχόμενο στο τυπικό Blu-ray, το φωτεινό ηλιακό φως, οι φωτιές, οι λάμπες και οι μεταλλικές αντανακλάσεις είναι πιο σκούρες και ο τόνος χρώματος ολόκληρης της εικόνας δεν είναι τόσο πλούσιος.

Φυσικά, ενώ βλέπετε τον κανονικό δίσκο Blu-ray σε μια καλή τηλεόραση 1080p ή HDR 4K Ultra HD, φαίνεται πραγματικά καλή, βλέποντας HDR-encoded Ultra HD Blu-ray ή streaming περιεχόμενο, προσθέτει περισσότερη ζωντάνια και ρεαλισμό στην εικόνα - το KU6300 σας δίνει μια γεύση από αυτή τη διαφορά. Ωστόσο, δεδομένου ότι το KU6300 δεν πληροί τις προδιαγραφές πλήρους HDR, δεν εκμεταλλεύεται πλήρως το τι HDR έχει να προσφέρει.

Αναφορικά με το HDR +, ενώ ενισχύει τη φωτεινότητα και την αντίθεση, είναι πιο παγκόσμιας φύσης, καθώς χρησιμοποιεί αλγορίθμους για να μαντέψει πώς να ενισχύσει περιεχόμενο χωρίς κωδικοποίηση HDR. Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα δεν είναι συνεπές σε όλο το περιεχόμενο, ειδικά όταν χρησιμοποιείται για την προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπου υπάρχει διαφορά ποιότητας πηγής από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, από κανάλι σε κανάλι και μεταξύ προγραμμάτων και διαφημίσεων.

Ηχητική απόδοση

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, αυτό το 40KU6300 έρχεται εξοπλισμένο με ένα ενσωματωμένο στερεοφωνικό σύστημα ήχου.

Για να προσαρμόσετε τον ήχο, παρέχεται μια επιλογή από προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ήχου: Τυπική, Μουσική, Ταινία, Clear Voice (δίνει έμφαση στα φωνητικά και το παράθυρο διαλόγου), Ενισχύστε (τονίζει τους ήχους υψηλής συχνότητας). Για πρόσθετη υποστήριξη, όταν επιλέγετε την τυπική προεπιλογή ήχου, η τηλεόραση παρέχει επίσης πρόσβαση σε έναν ισοσταθμιστή συχνότητας 5 σημείων.

Παρόλα αυτά, παρόλο που οι παρεχόμενες επιλογές ρύθμισης ήχου παρέχουν καλύτερη ποιότητα από την ποιότητα του ήχου για ένα ενσωματωμένο σύστημα ηχείων τηλεόρασης και η σαφήνεια φωνής είναι στην πραγματικότητα πολύ καλή, δεν υπάρχει αρκετός χώρος εσωτερικού χώρου για την παροχή ισχυρού τύπου home theater εμπειρία ακρόασης.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα ακρόασης, ειδικά για την παρακολούθηση ταινιών, υπάρχουν καλύτερες επιλογές για ένα εξωτερικό σύστημα ήχου, όπως μια καλή μπάρα ήχου, σε συνδυασμό με ένα μικρό υπογούφερ ή ένα πλήρες σύστημα που διαθέτει δέκτη home theater και σύστημα ηχείων 5.1 ή 7.1 καναλιών.

04 του 05

Samsung UN40KU6300 - Χαρακτηριστικά Smart TV και απόδοση

Samsung UN40KU6300 4K UHD TV - Smart Hub και εφαρμογές μενού. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Μέσω της διασυνδεδεμένης οθόνης Smart Hub (που παρουσιάζεται λεπτομερώς παραπάνω σε τέσσερα στιγμιότυπα οθόνης), η Samsung παρέχει εύχρηστες λειτουργίες Smart που επιτρέπουν τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο οικιακό δίκτυο.

Μερικές από τις προσβάσιμες υπηρεσίες και τοποθεσίες περιλαμβάνουν Netflix, Pandora, Vudu, Hulu, HBOGo, HBO Now, NatGeo, Plex, Pluto TV και άλλα ...

Η τηλεόραση έχει επίσης πρόσβαση σε online υπηρεσίες κοινωνικών μέσων, όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν περισσότερες υπηρεσίες περιεχομένου μέσω του Samsung Apps Store, αλλά η επιλογή για τις τηλεοράσεις της σειράς KU6300 είναι περιορισμένη σε σύγκριση με ορισμένους ανταγωνιστές. Από τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες, μερικές είναι δωρεάν, και άλλες απαιτούν μικρή χρέωση ή η εφαρμογή μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά η σχετική υπηρεσία ενδέχεται να απαιτεί μια συνδρομητική συνδρομή συνεχούς πληρωμής.

Η ποιότητα βίντεο του περιεχομένου με ροή ποικίλλει, λόγω τόσο της ποιότητας της πηγής περιεχομένου συνεχούς ροής όσο και της ταχύτητας της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η ποιότητα κυμαίνεται από συμπιεσμένο βίντεο χαμηλής ανάλυσης που είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε σε μεγάλη οθόνη σε υψηλής ευκρίνειας και 4k βίντεο που ταιριάζουν τουλάχιστον τόσο καλά όσο το DVD και, με περιεχόμενο 1080p και 4K, προσεγγίζοντας την ποιότητα δίσκου Blu-ray. Οι δυνατότητες αναβάθμισης και επεξεργασίας βίντεο του UN4KU6300 βοηθούν επίσης, αλλά όπως υποδείξαμε προηγουμένως, αν η πηγή είναι πραγματικά κακής ποιότητας, υπάρχουν μόνο πολλά που μπορούν να γίνουν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναβάθμιση και η επεξεργασία βίντεο μπορούν να κάνουν πραγματικά το χαμηλό ποιοτικό περιεχόμενο φαίνεται χειρότερο.

DLNA, USB και Mirroring οθόνης

Εκτός από το περιεχόμενο από το διαδίκτυο, το UN40KU6300 μπορεί επίσης να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο από διακομιστές πολυμέσων συμβατούς με DLNA και υπολογιστές συνδεδεμένους στο ίδιο οικιακό δίκτυο. Η πρόσβαση στο περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένες μέσω του οικείου δικτύου που χρησιμοποιείτε, καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης σε αρχεία ήχου, βίντεο και φωτογραφιών από συσκευές τύπου flash USB ήταν απλή,

Η πρόσβαση στο περιεχόμενο από το δίκτυο και τις συσκευές plug-in USB ήταν εύκολη, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το UN40KU6300 δεν είναι συμβατό με όλες τις μορφές αρχείων ψηφιακών πολυμέσων (ανατρέξτε στο eManual μέσω του μενού της τηλεόρασης για λεπτομέρειες).

Επίσης, η ροή του περιεχομένου ήχου και βίντεο από ένα τηλέφωνο HTC One M8 Harman Kardon Edition στην τηλεόραση ήταν εύκολη, χρησιμοποιώντας το Screen Mirroring / Samsung Smart View (Miracast) και τις επιλογές DLNA που είναι διαθέσιμες στο τηλέφωνο.

05 του 05

Samsung UN40KU6300 - Η κατώτατη γραμμή

Samsung UN40KU6300 4K UHD TV - Τηλεχειριστήριο. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Με το κομψό σχεδιασμό πλαισίου από άκρη σε άκρη και την ελάχιστα ανακλαστική οθόνη ματ, το UN40KU6300 φαίνεται καλό σε ένα περιβάλλον στο σπίτι. Επίσης, με το μέγεθος των 40 ιντσών, όσοι επιθυμούν τηλεόραση 4K, αλλά δεν έχουν μεγάλο χώρο για τηλεόραση (ή βλέπουν σε ένα μικρό δωμάτιο) έχουν μια βιώσιμη επιλογή.

Η απόδοση του βίντεο υποστηρίζεται από τον άμεσο οπίσθιο φωτισμό LED και τη μείωση του φωτισμού UHD και η προσθήκη τεχνολογίας HDR προσθέτει ώθηση στη φωτεινότητα και την αντίθεση με συμβατό περιεχόμενο.

Τα ενσωματωμένα ηχεία UN40KU6300 ακούγονται καλύτερα από τον μέσο όρο για μια LCD τηλεόραση με αντάπτορα (αν και μια εξωτερική λύση ήχου, μια τέτοια μπάρα ή ένα πλήρες σύστημα πολυφωνικών ηχείων θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία ακρόασης - ειδικά για ταινίες).

Για την τελική πινελιά, το UN40KU6300 περιλαμβάνει εύχρηστες λειτουργίες Smart TV που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και το τοπικό περιεχόμενο που βασίζεται στο δίκτυο και προστιθέμενο μπόνους Miracast. Αν ψάχνετε για σταθερή UHD TV για να μην έχετε πολλά μετρητά για ένα μικρό χώρο προβολής, η τηλεόραση UN40KU6300 UHD της Samsung σίγουρα αξίζει ένα σημείο στη λίστα αγορών τηλεόρασης σας.

Για όσους αισθάνονται ότι είναι απορίας να αγοράσουν μια τηλεόραση 4Κ με μια τόσο μικρή οθόνη, όταν συνδυάσετε την ικανότητα 4K, την αναβάθμιση βίντεο, το χρώμα και την αντίθεση, εξακολουθεί να είναι μια βελτίωση σε τηλεοράσεις 1080p σε παρόμοια μεγέθη οθόνης. Ωστόσο, εάν κάνετε αγορές για μια τηλεόραση 4K Ultra HD και έχετε τόσο τον προϋπολογισμό όσο και τον χώρο, η μετάβαση σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα.

Οι επαγγελματίες

Τα μειονεκτήματα

Η UN40KU6300 UHD TV που ανασκοπείται σε αυτό το άρθρο αγοράστηκε off-the-shelf σε δημόσια διαφημιζόμενη τιμή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Samsung UN40KU6300 εισήχθη το 2016 και μπορεί τώρα να είναι περιορισμένης προσφοράς. Για παρόμοιες, περιοδικά ενημερωμένες προτάσεις, δείτε τις λίστες των Καλύτερων Τηλεοράσεων 4Κ Ultra HD και των τηλεοράσεων Ultra HD 4K κάτω από $ 1.000 .