Η Sony παρουσιάζει τρεις νέους δέκτες οικιακού κινηματογράφου ES για το 2014/15

Ημερομηνία αναφοράς: 09/13/2014
Ακολουθώντας την πρόσφατη ανακοίνωση της μεσαίας σειράς σειράς "50-series" οικιακού κινηματογράφου , η Sony μόλις πρόσθεσε τρεις νέους δέκτες στη σειρά ES high-end. Επίσης, για να διακρίνει νέες καταχωρήσεις από την υπόλοιπη γραμμή δέκτη ES, η Sony τις έχει επισημάνει με μνημεία ES-Z. Οι τρεις δέκτες είναι οι STR-ZA1000ES, STR-ZA2000ES και STR-ZA3000ES.

Η βασική ιδέα και των τριών δεκτών είναι ότι παρόλο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε τυποποιημένη εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου, έχουν σχεδιαστεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες των εξειδικευμένων εγκαταστατών.

Ορισμένες από τις προσαρμοσμένες λειτουργίες εγκατάστασης και στους τρεις δέκτες περιλαμβάνουν: Πλήρεις έλεγχοι στο μπροστινό πίνακα, πλήρη συμβατότητα με απαιτήσεις HDMI ver 2.0 και HDCP 2.2, μεταγωγή μήτρα HDMI, πιστοποίηση ελέγχου τρίτου μέρους (AMX / Crestron), ενεργοποιητές 12 volt, επαναλήπτες, θύρα RS232C, ενσωμάτωση ελέγχου IP και ρυθμίσεις ρύθμισης ηχείων στην οροφή (περισσότερα για αυτό αργότερα). Επίσης, και οι τρεις δέκτες μπορούν να αποδεχθούν ενημερώσεις υλικολογισμικού μέσω USB.

Επίσης, και οι τρεις δέκτες μπορούν να τοποθετηθούν στο rack μέσω προαιρετικών WS-RE1 Rack Uars ($ 99).

Ακολουθεί μια βασική περίληψη για ορισμένες ομοιότητες και διαφορές μεταξύ κάθε δέκτη.

STR-ZA1000ES

Μέχρι 7.2 Διαμόρφωση καναλιού (90wpc στα 8 ohms , 1 kHz, THD 0,9% - Ωστόσο, ο αριθμός των καναλιών που εκτελούνται για την απόκτηση της ονομαστικής ισχύος δεν αναφέρεται).

Πέντε εισόδους 3D και εισόδου HDMI και δύο έξοδοι HDMI, 2 εισόδους βίντεο συνιστωσών.

HDMI, ψηφιακή ( οπτική , ομοαξονική ), αναλογικές έξοδοι προεπιλογής 2ων και 3ων ζωνών καθώς και τροφοδοτούμενη επιλογή ζώνης 2 (μέσω ακροδεκτών οπίσθιου ηχείου surround).

Αναβάθμιση 1080p και 4K .

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία Dolby και DTS πολλαπλών μορφών , η Sony Digital Cinema Sound Processing.

3 επαναλήπτες IR (1-in / 2-out)

1 σκανδάλη 12 volt

Προτεινόμενη τιμή: $ 899 - Επίσημη σελίδα προϊόντος

STR-ZA2000ES

Έξοδος ισχύος (100W @ 8 ohm, 1 kHz, THD 0,9%)

Προσθέτει είσοδο μπροστά HDMI (για συνολικά 6).

Προσθέστε το κάλυμμα της πρόσοψης από αλουμίνιο για να αποκρύψετε τα στοιχεία ελέγχου της πρόσοψης όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Προτεινόμενη τιμή: $ 1,399 - Επίσημη σελίδα προϊόντος

STR-ZA3000ES

Δηλωμένη έξοδος ισχύος (110wpc στα 8 ohm, 1 kHz, THD 0,9% - αριθμός καναλιών που δεν οδηγούνται)

Προσθέτει θύρα Ethernet 8 θυρών με υποστήριξη PoE (Power Over Ethernet).

Προσθέτει δύο ακόμη ενεργοποιητές 12 volt (3 συνολικά).

Προσθέτει ένα σύνολο εξόδων προενίσχυσης καναλιού 5/7 (εκτός από τις 2 εξόδους προενίσχυσης υπογούφερ που είναι κοινές και στους τρεις δέκτες).

Προτεινόμενη τιμή: $ 1.699 - Επίσημη σελίδα προϊόντος

Οι επίσημες σελίδες προϊόντων παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με πρόσθετες λειτουργίες, αλλά το μόνο πράγμα που θεωρώ ενδιαφέρον είναι ότι παρόλο που έχουν εγκατασταθεί ηχεία οροφής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποιος από τους παραπάνω δέκτες ES-Z είναι ενεργοποιημένος με Dolby Atmos . Το αν η Sony σκοπεύει να προσφέρει μια ενημέρωση υλικολογισμικού ή να εισαγάγει έναν άλλο γύρο ανώτερης ποιότητας για δέκτες οικιακού κινηματογράφου με δυνατότητα Dolby Atmos δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το αν οποιοσδήποτε από τους τρεις δέκτες διαθέτει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ροής, όπως πρόσβαση στο internet radio ή bluetooth ή εάν οι δέκτες είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένο Wifi.

Ωστόσο, βάσει των πληροφοριών που έχουν παρασχεθεί έως τώρα, μπορεί να αξίζει μια επίσκεψη στον τοπικό αντιπρόσωπο της Sony ES και να μάθετε εάν αυτοί οι δέκτες ενδέχεται να ταιριάζουν σωστά με τη ρύθμιση του home theatre.