Διασκέδαση Tech Στο 2015 Σαν Ντιέγκο Comic-con

Ημερομηνία αναφοράς: 07/14/2015
Μαζί με όλες τις μεγάλες κυκλοφορίες ταινιών, όπως το Star Wars: A Force Awakens, το Superman εναντίον Batman, και μεγάλες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Game of Thrones, το The Walking Dead και το Dr Who , το ετήσιο San Diego Comic-con έχει αφθονία πρόσθετων παρουσιάσεων και δραστηριοτήτων.

Επίσης, όπως και πολλές συμβάσεις μεγάλης κλίμακας, λόγω διασταυρούμενων χρονοδιαγραμμάτων και τοποθεσιών που δεν είναι πάντα κοντά, δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος για να δείτε ή να ζήσετε τα πάντα - και υπάρχουν πάντα γεγονότα για τα οποία ακούτε αφού περάσουν .

Με αυτό το πνεύμα, τρεις ενδιαφέρουσες στιγμές που έκαναν το μάτι μου φέτος ήταν ένα γυαλί Free 3TV Display σε έναν από τους θαλάμους στο πάτωμα των εκθεμάτων, ένας πίνακας συζήτησης που καλύπτει το Blu-ray από τα Digital Bits και μια μεγάλη αγκαλιά της εικονικής πραγματικότητας από αρκετές κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο.

Γυαλιά Ultra-D χωρίς 3D εμφάνιση

Οι Nobility , Cowboy Errant Pictures έκαναν την εμφάνισή τους για την παρουσίαση του ρυμουλκούμενου Nobility που προβλήθηκε στο περίπτερο τους χρησιμοποιώντας μια τηλεόραση χωρίς γυαλιά που παρέχεται από την Ultra-D από την τηλεόραση Stream. Η Stream TV έχει εκθέσει την τεχνολογία της για αρκετά χρόνια σε εμπορικές εκθέσεις, όπως η CES, και τώρα κινείται για να προσφέρει γυαλιά δωρεάν τηλεοράσεως στους καταναλωτές μέσω επιλεγμένων συνεργατών.

Το demo που παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Nobility φαινόταν αρκετά καλό, ακόμα και από μια μικρή γωνία θέασης εκτός του άξονα, αλλά το περιεχόμενο που παρουσιάστηκε δεν εγχύθηκε στο 3D - παρουσιάστηκε χρησιμοποιώντας τη διαδικασία μετατροπής 2D σε 3D σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες μερικές φορές εμφανίζουν λανθασμένα στρώματα ή "διπλώνουν" σε ορισμένες εικόνες. Έχω δει τη διαδικασία Ultra-D με το εγγενές περιεχόμενο 3D και τα αποτελέσματα, αν και δεν είναι τόσο ακριβή όσο το γυάλινο σύστημα 3D, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ακριβές από αυτό που είδα σε αυτή την επίδειξη στο 2015 San Diego Comic-con .

Ο πίνακας Blu-ray Digital Bits

Αν και το κύριο μέλημα του πάνελ Digital Bits ήταν να προβάλλει την ανεξάρτητη ταινία Star Trek: Axanar , με κύριο άξονα την επερχόμενη δισκέτα Blu-ray: Prelude To Axanar , οι συμμετέχοντες (από αριστερά προς τα δεξιά στην παραπάνω φωτογραφία) Bill Hunt (Clift Stephenson), ο Charles de Lauzirika και ο Robert Meyer Burnett, συζήτησαν επίσης για την τρέχουσα κατάσταση και τις επικείμενες εξελίξεις για την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Μορφή δίσκου Blu-ray.

Οι απόψεις που εξέφρασαν τα μέλη της ομάδας περιελάμβαναν ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της επερχόμενης μορφής δίσκων Blu-ray Ultra HD υπό το πρίσμα της τάσης που απομακρύνθηκε από τα φυσικά μέσα, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη έλλειψη δέσμευσης από κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο - Εκδόσεις πακέτων δίσκων Blu-ray από κλασικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Ένα παράδειγμα που χτύπησε σκληρά ήταν το ακριβό έργο που τέθηκε στο Blu-ray Disc Release του Star Trek: Η σειρά επόμενης γενιάς TV , η οποία περιελάμβανε αποκατεστημένα footage ταινιών, νέα ειδικά εφέ και εκτεταμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά μπόνους. Εντούτοις, όσο εντυπωσιακό ήταν και το πακέτο, αυτό δεν έπαψε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, οπότε τώρα είναι απίθανο το Star Trek: Deep Space Nine , το Star Trek Voyager ή κάποια άλλη κλασσική τηλεοπτική σειρά να πάρει τον ίδιο "deluxe" δίσκο Blu-ray λόγω της απαιτούμενης χρονικής και οικονομικής δέσμευσης για να γίνει σωστό.

Επίσης, ένα άλλο πράγμα που επισημάνθηκε ήταν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός στούντιο "καλλιεργούν έξω" Blu-ray Disc κυκλοφορίες σε τρίτους, όπως Shout! Factory και Twilight Χρόνος για την κυκλοφορία παλαιότερων τίτλων καταλόγου σε Blu-ray, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πλέον να επιβαρύνονται με το κόστος παραγωγής και προώθησης. Ως αποτέλεσμα, μερικοί ενδιαφέροντες τίτλοι των καταλόγων που είναι διαθέσιμοι σε DVD δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν στο Blu-ray.

Ένας επιπλέον παράγοντας που επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον των δίσκων που αναφέρθηκε εν συντομία είναι η μετάβαση από την προβολή περιεχομένου βίντεο σε τηλεοράσεις σε smartphones και tablet, καθώς και μεγαλύτερη έμφαση σε πιο διαδραστικό παιχνίδι παιχνιδιών βίντεο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συζήτηση του Blu-ray Digital Bits στο 2015 San Diego Comic-con, διαβάστε την αναλυτική αναφορά από το περιοδικό Home Media.

Εικονική πραγματικότητα

Εκτός από την οθόνη 3D Glasses και τον πίνακα συζητήσεων Blu-ray, οι μεγάλες διαδηλώσεις τεχνολογίας τόσο στο πάτωμα των εκθεμάτων όσο και σε χώρους εκτός του Συνεδριακού Κέντρου του Σαν Ντιέγκο κατά τη διάρκεια της Comic-con 2015 επικεντρώθηκαν στην εμπειρία Virtual Reality , Προβολή τηλεόρασης "από παθητική έως ενεργή εμπειρία.

Η TNT παρείχε μια εμπειρία VR βασισμένη στην τηλεοπτική τους σειρά The Last Ship χρησιμοποιώντας το σύστημα Oculus Rift. Επίσης, το Google Cardboard ήταν εμφανές στο πάτωμα των εκθεμάτων, με το Legendary Films να προσφέρει τρεις εμπειρίες VR του Google Cardboard με βάση την προηγούμενη ταινία Pacific Rim , καθώς και δύο επερχόμενες ταινίες Crimson Peak και Warcraft .

Επιπλέον, ο Conan O'Brien εισέρχεται στην πράξη του VR με τη δική του εμπειρία VR του Google Cardboard στο πλαίσιο της εκπομπής της τηλεοπτικής εκπομπής του, η οποία ήταν μια από τις πολλές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν παράλληλα με την εκδήλωση Comic-con του 2015 στο Σαν Ντιέγκο .

Εκτός από τις TNT, τις Legendary Films και τον Conan O'Brien, αρκετά άλλα στούντιο θεωρήθηκαν να πηδούν στη μόδα της Virtual Reality. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε την αναφορά από Upload VR.

Τα επόμενα βήματα στην εμπειρία ψυχαγωγίας;

Το Σαν Ντιέγκο Comic-con είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από τα κόμικς και τα κοστούμια. Κάθε χρόνο υπάρχει μια αυξανόμενη τεχνολογική παρουσία στη σύμβαση που φέρνει νέους τρόπους για να γνωρίσετε την ψυχαγωγία, και η τάση φαίνεται να απέχει από τη μετάβαση στην προβολή σε ενεργό συμμετοχή σε αυτή την εμπειρία. Στην πραγματικότητα, υπήρχε ακόμη και μια ομάδα συζήτησης με τίτλο «Building the Holodeck», η οποία επικεντρώθηκε στο θέμα του πώς η εξελισσόμενη οπτική τεχνολογία θα μπορούσε κάποια μέρα να οδηγήσει στην πραγματοποίηση μιας πραγματικής εμπειρίας holodeck τύπου Star Trek, ίσως πολύ νωρίτερα από τον 24ο αιώνα .