Χειριστείτε με τον βιντεοπροβολέα DLP Ben5 MH530 1080p DLP

01 του 06

Εισαγωγή στο BenQ MH530

Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Αν και οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία της τηλεόρασης έχουν όλη τη δημοσιότητα, η κατηγορία των βιντεοπροβολέων είχε τη δική της επανάσταση: μικρότερα μεγέθη, περισσότερη απόδοση φωτός και, πιο σημαντικά, όλο και πιο προσιτά σημεία τιμών. Για παράδειγμα, όταν συγκρίνετε τη δυνατότητα προβολής μιας εικόνας πολύ μεγάλου μεγέθους (80 ιντσών και άνω) - ένας βιντεοπροβολέας μπορεί να είναι πολύ πιο οικονομικός από την αντίστοιχη τηλεόραση.

Το BenQ MH530 είναι ένας συμπαγής και οικονομικά προσιτός βιντεοπροβολέας σχεδιασμένος τόσο για οικιακή ψυχαγωγία όσο και για επαγγελματική χρήση.

Στον πυρήνα της, το MH530 ενσωματώνει την τεχνολογία DLP (Digital Light Processing) . Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες δημιουργούνται από ένα τσιπ με μικρο-καθρέφτες με ταχεία κλίση. Μια λυχνία χρησιμοποιείται για να αναπηδήσει το φως από τους καθρέφτες, και εκείνες που αντανακλούν τα μοτίβα φωτός περνούν έπειτα από έναν ταχέως περιστρεφόμενο τμηματοποιημένο τροχό χρώματος, και, τελικά, μέσα από ένα φακό και πάνω σε μια οθόνη.

Από την άποψη της λεπτομέρειας εικόνας, η εγγενής ανάλυση οθόνης του MH530 είναι 1080p , αλλά παρέχει επίσης αναβάθμιση βίντεο για πηγές χαμηλότερης ανάλυσης.

Το MH530 μπορεί επίσης να εμφανίζει τόσο εικόνες 2D όσο και 3D (εξαρτώμενη από το περιεχόμενο).

Πριν βγείτε στη συνδεσιμότητα, τη ρύθμιση, τη χρήση και την αξιολόγηση του BenQ MH530, παρουσιάζονται μερικά πρόσθετα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά.

Έξοδος φωτός και αντίθεση

Το MH530 έχει τη δυνατότητα να παράγει μέγιστη απόδοση λευκού φωτός 3200 ANSI lumen. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος προβολέας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ορατές εικόνες ακόμη και σε ρυθμίσεις όπου μπορεί να υπάρχει κάποιο φως περιβάλλοντος, όπως ένα μέσο καθιστικό ή αίθουσα συσκέψεων. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η έγχρωμη έξοδος φωτός είναι μικρότερη , έτσι ώστε όσο αυξάνεται η ποσότητα φωτός στο δωμάτιο, η φωτεινότητα του χρώματος θα επηρεαστεί δραματικά από τη λευκή φωτεινότητα.

Μαζί με τη δυνατότητα εξόδου φωτός, ο MH530 έχει έναν αναφερόμενο λόγο αντιστάθμισης (Full On / Full Off) 10.000: 1. Αυτό παρέχει μια μέση περιοχή από μαύρο σε λευκό που είναι κατάλληλη για γενική χρήση.

Ρυθμίσεις χρώματος και εικόνας

Το MH530 παρέχει πολλές προκαθορισμένες λειτουργίες ρύθμισης χρώματος / εικόνας (Δυναμική, Παρουσίαση, SRGB, Κινηματογράφος, 3D, Χρήστης 1, Χρήστης 2).

Το Dynamic παρέχει τη μέγιστη φωτεινότητα και αντίθεση, που είναι επιθυμητή σε ένα δωμάτιο με φως περιβάλλοντος, αλλά μπορεί να είναι έντονη σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο.

Η παρουσίαση προσφέρει μια ισορροπία χρωμάτων που ταιριάζει περισσότερο με τις οθόνες PC και Laptop.

Η δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης sRGB είναι πολύ χρήσιμη για όσους ασχολούνται με την επιχείρηση και την εκπαίδευση, καθώς οι εικόνες που προβάλλονται με τη λειτουργία sRGB θα μοιάζουν με αυτές που εμφανίζονται σε οθόνη LCD sRGB

Ο κινηματογράφος παρέχει μια ελαφρώς πιο ζωντανή και θερμότερη εικόνα που χαρακτηρίζει τις πηγές ταινιών και χρησιμοποιείται καλύτερα σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο,

Το 3D ορίζει τη σωστή ισορροπία φωτισμού και χρώματος για την παρακολούθηση ταινιών 3D.

Ο χρήστης 1 / χρήστης 2 παρέχει δύο επιλογές χειροκίνητης ρύθμισης που μπορούν να τοποθετηθούν στη μνήμη.

Πρόσθετη υποστήριξη χρώματος παρέχεται από την εμπορική ονομασία της BenQ, η τεχνολογία Colorific, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σταθερή, σταθερή, ανθεκτική στο χρώμα απόχρωση με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και πρόσθετες ρυθμίσεις διαχείρισης χρώματος που παρέχονται για έμπειρους χρήστες.

Λόγος διαστάσεων και εύρος μεγέθους εικόνας

Χαρακτηριστικό όλων σχεδόν των βιντεοπροβολέων που διατίθενται για γενική χρήση, το MH530 έχει Native 16x9 Screen Aspect Ratio , αλλά και συμβατές πηγές αναλογίας 16x10, 4x3 και 2,35: 1.

Το MH530 μπορεί να προβάλλει εικόνες μεγέθους από 40 έως 300 ίντσες μετρούμενη διαγώνια με βάση τον συνδυασμό της φυσικής αναλογίας διαστάσεων 16x9 και της απόστασης προβολέα προς οθόνη. Το BenQ παρέχει ένα λεπτομερέστερο διάγραμμα για συγκεκριμένα μεγέθη οθόνης και αποστάσεις προβολέα στο εγχειρίδιο χρήσης.

Χαρακτηριστικά λάμπας

Προκειμένου να εμφανίζονται εικόνες σε μια οθόνη, ένας βιντεοπροβολέας χρειάζεται μια πηγή φωτός. Η πηγή φωτός που χρησιμοποιείται στο MH530 είναι ένας λαμπτήρας 280 Watt. Διάρκεια ζωής της λυχνίας: 4,000 (Κανονική), 6,000 (Οικονομική), 6,500 (Λειτουργία SmartECO). Χρησιμοποιώντας τον αριθμό κανονικής κατάστασης λειτουργίας των 4.000 ωρών, αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε τον προβολέα για 2 ώρες την ημέρα, μπορείτε να περιμένετε μια ωφέλιμη ζωή περίπου 5½ χρόνια @ 730 ώρες το χρόνο). Η λάμπα μπορεί να αντικατασταθεί από τον χρήστη.

Υπάρχει μια πρόσθετη λειτουργία που ονομάζεται "Λάμπα αποθήκευσης" που μειώνει την ισχύ με την ανάλυση των απαιτήσεων φωτεινότητας του περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι, δεδομένου ότι οι σκούρες σκηνές δεν απαιτούν τόση φως, μειώνοντας την έξοδο φωτός σε αυτές τις περιόδους, η διάρκεια ζωής της λυχνίας επεκτείνεται περαιτέρω.

Φυσικά, για να διατηρήσετε τη λάμπα δροσερή, χρειάζεστε ανεμιστήρα και ο ανεμιστήρας που είναι ενσωματωμένος στο MH530 παράγει 33 db θορύβου υπό κανονική λειτουργία και 28db όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ECO. Αυτά τα επίπεδα θορύβου είναι περίπου στο μέσο όρο για έναν βιντεοπροβολέα και μπορεί να παρατηρηθούν σε ήσυχες σκηνές ή σε ένα μικρό δωμάτιο.

Μέγεθος / Βάρος προβολέα

Το Benq MH530 έχει ένα συμπαγές μέγεθος που μετρά 11,4 ίντσες (Wide) x 8,7 ίντσες (Deep) x 3,7 ίντσες (Υψηλή), και ζυγίζει μόνο 4.32 lbs.

Τι έρχεται στο κουτί

Τα παρελκόμενα που παρέχονται με το MH530 περιλαμβάνουν ένα τηλεχειριστήριο με μπαταρία, αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας, καλώδιο οθόνης υπολογιστή, CD-Rom (εγχειρίδιο χρήσης), οδηγός γρήγορης εκκίνησης, κάρτα εγγύησης.

Τα προαιρετικά διαθέσιμα αξεσουάρ περιλαμβάνουν μια οροφή, τρισδιάστατα γυαλιά, ασύρματο κιτ σύνδεσης HDMI και φυσικά μια λάμπα αντικατάστασης.

Τιμή και Περισσότερα ...

Η αρχική προτεινόμενη τιμή για το BenQ MH530 είναι $ 999.

Ωστόσο, προτού τραβήξετε το πορτοφόλι σας, ας δούμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησής του, τη χρήση του και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, για να διαπιστώσετε καλύτερα εάν είναι ο σωστός βιντεοπροβολέας για εσάς.

02 του 06

BenQ MH530 Βιντεοπροβολέας - Συνδεσιμότητα

Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Τώρα που έχετε μια βασική ιδέα για την τεχνολογία και μερικά από τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται στο MH530, προτού αντιμετωπίσετε τις διαδικασίες ρύθμισης, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και ελέγχου.

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω φωτογραφίες ως οδηγό, οι προσφορές σύνδεσης έχουν ως εξής.

Ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά του πλαισίου σύνδεσης που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι ο βρόχος μέσω υποδοχών ήχου 3,5 mm. Ο μπλε βύσμα είναι μια είσοδος ήχου, ενώ η πράσινη υποδοχή είναι η υποδοχή εξόδου ήχου. Η μπλε υποδοχή παρέχει ένα εισερχόμενο ηχητικό σήμα (το MH530 διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο) για τις εισόδους S-Video και Composite Video που βρίσκονται ακριβώς δεξιά, ενώ η υποδοχή εξόδου ήχου μπορεί να μεταφέρει το εισερχόμενο ηχητικό σήμα πίσω σε εξωτερικό ήχου (μπορεί να απαιτείται προσαρμογέας 3,5 χιλ. RCA).

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνετε ότι ακόμη και αν μια στερεοφωνική πηγή ήχου είναι συνδεδεμένη στον προβολέα, το σήμα εξόδου ήχου από τον προβολέα θα είναι μόνο Mono. Για μια εμπειρία ήχου οικιακού κινηματογράφου, είναι καλύτερο να συνδέσετε την έξοδο ήχου από το εξάρτημα προέλευσης απευθείας σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου, αντί να βγάζετε μέσω του MH530.

Μετακίνηση στα δεξιά των συνδέσεων εισόδου S-Video και Composite Video είναι 1 είσοδος HDMI ακολουθούμενη από 2 εισόδους VGA / Component (μέσω VGA / Component Adapter), μία έξοδος VGA / PC, 1 θύρα USB (μίνι τύπου B) μια θύρα RS232.

Οι είσοδοι VGA / PC επιτρέπουν τη σύνδεση ενός υπολογιστή ή ενός φορητού υπολογιστή, καθώς και μιας πηγής βίντεο συνιστωσών (όπως μια παλαιότερη συσκευή αναπαραγωγής DVD που δεν διαθέτει HDMI) για προβολή σε οθόνη. Με τη σειρά του, η έξοδος οθόνης VGA / PC επιτρέπει την προβολή ενός σήματος βίντεο χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τον προβολέα και την οθόνη υπολογιστή. Η ενσωματωμένη θύρα USB επιτρέπει συμβατή μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστή / φορητού υπολογιστή και προβολέα.

Η θύρα RS232 παρέχει τη δυνατότητα του MH530 να ενσωματωθεί σε μια προσαρμοσμένη ή ελεγχόμενη από τον υπολογιστή εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερες βασικές επιλογές ελέγχου που παρέχονται.

03 του 06

BenQ MH530 DLP Βιντεοπροβολέας - Χαρακτηριστικά επί του σκάφους και του τηλεχειριστηρίου

Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξοικειωθείτε πριν εγκαταστήσετε το MH530 είναι το σύστημα ελέγχου που παρέχει τόσο λειτουργίες άμεσης πρόσβασης όσο και λειτουργίες πλοήγησης στην οθόνη.

Η επάνω εικόνα δείχνει το πληκτρολόγιο ελέγχου που βρίσκεται στο επάνω μέρος του προβολέα και η κάτω φωτογραφία δείχνει το παρεχόμενο ασύρματο τηλεχειριστήριο.

Και οι δύο είναι πολύ εύκολο στη χρήση, αφού γνωρίζετε τι κάνουν τα κουμπιά.

Ξεκινώντας με το πληκτρολόγιο πληκτρολογίου ελέγχου, στην κορυφή βρίσκονται οι ενδείξεις κατάστασης θερμοκρασίας και λυχνίας.

Η ένδειξη Temp δεν πρέπει να ανάβει όταν ο προβολέας είναι σε λειτουργία. Αν ανάβει (κόκκινο) τότε ο προβολέας είναι πολύ ζεστός και θα πρέπει να απενεργοποιηθεί.

Ομοίως, η ενδεικτική λυχνία Lamp θα πρέπει επίσης να είναι απενεργοποιημένη κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, εάν υπάρχει πρόβλημα με τη λυχνία, αυτή η ένδειξη θα αναβοσβήνει με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα.

Μετακινώντας προς τα κάτω στην πρώτη γραμμή πληκτρολογίου, στα αριστερά είναι το κουμπί πρόσβασης στο μενού / το κουμπί εξόδου από το μενού, το οποίο ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το μενού της οθόνης.

Στα δεξιά είναι το κουμπί AUTO. Αυτό το κουμπί επιτρέπει στον προβολέα να ρυθμίσει αυτόματα τις παραμέτρους της προβαλλόμενης εικόνας - πρέπει να επιλέξετε αυτή την ευκολία.

Το κουμπί στο κέντρο είναι το πλήκτρο Mode / Enter. Η λειτουργία λειτουργίας αποκτά πρόσβαση στις ρυθμίσεις ρύθμισης της εικόνας, ενώ το κουμπί εισαγωγής ενεργοποιεί τους επιλογείς μενού στην οθόνη.

Το πλήκτρο στο κάτω αριστερό μέρος (του συμπλέγματος εννέα πλήκτρων) είναι το πλήκτρο ECO BLANK. Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να "σίγαση" την προβαλλόμενη εικόνα χωρίς να χρειάζεται να σβήσει ο προβολέας.

Το κουμπί στην κάτω δεξιά πλευρά είναι το κουμπί επιλογής πηγής. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάζετε χειροκίνητα τις επιλογές εισόδου πηγής (HDMI, Composite / S-Video, VGA).

Τα κουμπιά βέλους χρησιμοποιούνται κυρίως για την πλοήγηση στις επιλογές του μενού στην οθόνη, αλλά τα αριστερά και τα δεξιά βέλη χρησιμεύουν επίσης ως ρυθμιστές έντασης προς τα επάνω / κάτω, ενώ τα επάνω και κάτω βέλη χρησιμοποιούνται για χειροκίνητες προσαρμογές διόρθωσης Keystone .

Τέλος, στη δεξιά πλευρά βρίσκεται η ενδεικτική λυχνία λειτουργίας και η ενδεικτική λυχνία λειτουργίας. Όταν ο προβολέας είναι ενεργοποιημένος, η ένδειξη λειτουργίας αναβοσβήνει με πράσινο χρώμα και στη συνέχεια θα παραμείνει πράσινο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Όταν αυτή η ένδειξη εμφανίζει συνεχώς πορτοκαλί χρώμα. Στη λειτουργία ψύξης, η ένδειξη ισχύος αναβοσβήνει πορτοκαλί.

Η μετακίνηση στην κάτω φωτογραφία είναι το παρεχόμενο ασύρματο τηλεχειριστήριο, το οποίο αντιγράφει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στο πληκτρολόγιο ελέγχου επί του σκάφους, αλλά χωρίζει ορισμένες λειτουργίες για ευκολότερη πρόσβαση και χρήση, αλλά ως έλεγχος έντασης ήχου, έλεγχος αναλογίας όψεων, 3D ρυθμίσεις, σίγαση, Image Freeze και Smart Eco.

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να επισημάνετε σχετικά με το MH530 Remote Control είναι ότι έχει μήκος μόνο 5 ίντσες και τα πρακτικά γκρι, πράσινα και κόκκινα κουμπιά του σε λευκό φόντο κάνουν το τηλεχειριστήριο ευκολότερο στη χρήση σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αλλά ήταν οπίσθιο φωτισμό που θα ήταν ακόμα καλύτερο.

Τώρα που καλύπτεστε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, τη σύνδεση και τα βασικά ελέγχου, ήρθε η ώρα να ρυθμίσετε το MH530 και να απολαύσετε κάποιες ταινίες!

04 του 06

Εγκατάσταση του προβολέα βίντεο BenQ MH530 DLP

BenQ MH530 Προβολέας βίντεο DLP - Χαρακτηριστικό οθόνης μοτίβου δοκιμής για βοήθεια στη ρύθμιση. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Τοποθετώντας το MH530

Για να ρυθμίσετε το BenQ MH530, καθορίστε πρώτα εάν θέλετε να προβάλλετε σε τοίχο ή οθόνη, στη συνέχεια τοποθετήστε τον προβολέα σε τραπέζι ή σχάρα ή τοποθετήστε την στην οροφή, στη βέλτιστη απόσταση από την οθόνη ή τον τοίχο.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το MH530 απαιτεί απόσταση περίπου 10 ποδιών από απόσταση προβολέα σε οθόνη / τοίχο για να προβάλλετε μια εικόνα 80 ιντσών. Έτσι, αν έχετε ένα μικρό δωμάτιο και επιθυμείτε μια μεγάλη προβαλλόμενη εικόνα, αυτός ο προβολέας μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Επίσης, προτού τοποθετήσετε μόνιμα τον προβολέα (ειδικά στην οροφή), σίγουρα συμβουλευτείτε το διάγραμμα μεγέθους εικόνας στο pge 14 του εγχειριδίου χρήσης (στο CD-ROM).

Τι συμβαίνει όταν συνδέετε τα πάντα και ενεργοποιείτε

Μόλις προσδιορίσετε το καλύτερο σημείο για το MH530, συνδέστε την πηγή (DVD / Blu-ray Disc player / PC / Roku Streaming Stick / Amazon Fire TV Stick κ.λπ. προβολέας. Στη συνέχεια, συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και ενεργοποιήστε τον προβολέα χρησιμοποιώντας το κουμπί στην κορυφή του προβολέα ή στο τηλεχειριστήριο.

Μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα βλέπετε το λογότυπο BenQ και την ένδειξη ανάλυσης οθόνης 1080p που προβάλλεται στην οθόνη σας. Ωστόσο, ένα πράγμα που μπορείτε να παρατηρήσετε στο MH530 είναι ότι το χρώμα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην οθόνη φαίνεται λίγο μακριά προς τη θερμή πλευρά, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζεται η σωστή ισορροπία χρώματος.

Πώς να ρυθμίσετε το μέγεθος και το σχήμα εικόνας στο MH530

Αφού ο προβολέας είναι πλήρως ενεργοποιημένος, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε το μέγεθος της εικόνας και να εστιάσετε στην οθόνη σας. Για αυτή την εργασία μπορείτε είτε να ενεργοποιήσετε το ενσωματωμένο μοτίβο ελέγχου MH530 (στο μενού ρύθμισης συστήματος του προβολέα) είτε να ενεργοποιήσετε μία από τις πηγές σας.

Με την εικόνα στην οθόνη, σηκώστε ή κατεβάστε το μπροστινό μέρος του προβολέα χρησιμοποιώντας το ρυθμιζόμενο πόδι που βρίσκεται στο κάτω μπροστινό κέντρο του MH530 (ή ρυθμίστε τη γωνία στερέωσης οροφής).

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη γωνία της εικόνας στην οθόνη προβολής ή στο λευκό τοίχο, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία διόρθωσης Keystone μέσω των κουμπιών πλοήγησης του μενού στην οθόνη στην επάνω πλευρά του προβολέα ή στο τηλεχειριστήριο ή τα τηλεχειριστήρια απομακρυσμένου ελέγχου.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε τη διόρθωση Keystone καθώς λειτουργεί, αντισταθμίζοντας τη γωνία του προβολέα με τη γεωμετρία της οθόνης. Κάτι τέτοιο μπορεί μερικές φορές να έχει ως αποτέλεσμα οι άκρες στην αριστερή και δεξιά πλευρά της εικόνας να μην είναι ευθεία, αλλά να είναι ευθυγραμμισμένες ή ενωμένες. Η λειτουργία διόρθωσης Keystone MH530 Keystone λειτουργεί μόνο στο κατακόρυφο επίπεδο.

Αφού το πλαίσιο εικόνας είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα ομοιόμορφο ορθογώνιο, μεγεθύνετε ή μετακινήστε τον προβολέα, για να έχετε την εικόνα σωστή για να γεμίσετε την οθόνη, ακολουθώντας το χειροκίνητο έλεγχο εστίασης για να οξύνετε την εικόνα σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χρησιμοποιείτε μόνο τον οπτικό έλεγχο ζουμ, αν είναι δυνατόν, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του προβολέα, ακριβώς πίσω από τον φακό. Αποφύγετε τη χρήση της δυνατότητας ψηφιακού ζουμ που παρέχεται στο μενού της οθόνης του προβολέα. Το ψηφιακό ζουμ, αν και χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις για να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά είναι μερικές πτυχές της προβαλλόμενης εικόνας, υποβαθμίζει την ποιότητα της εικόνας.

Δύο περισσότερες συμβουλές ρύθμισης: Το MH530 θα αναζητήσει την είσοδο της πηγής που είναι ενεργή. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στις πηγές εισόδου χειροκίνητα μέσω των χειριστηρίων του προβολέα ή μέσω του ασύρματου τηλεχειριστηρίου.

Χρησιμοποιώντας το 3D

Εάν έχετε αγοράσει αξεσουάρ 3D γυαλιά - το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα γυαλιά, να τα ενεργοποιήσετε (βεβαιωθείτε ότι έχετε χρεωθεί πρώτα). Ενεργοποιήστε την πηγή 3D, αποκτήστε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας (όπως 3D Blu-ray Disc) και το MH530 θα εντοπίσει και θα εμφανίσει αυτόματα το περιεχόμενο 3D στην οθόνη σας.

Έτσι, αφού εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά του MH530 και το παίρνετε ρυθμισμένο - Τι θα πρέπει να περιμένετε όσον αφορά τις επιδόσεις;

05 του 06

BenQ MH530 Προβολέας βίντεο DLP - Απόδοση

BenQ MH530 Προβολέας βίντεο DLP - Δείγμα ποιότητας εικόνας - Γέφυρα, Καταρράκτης, Κήπος. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια να About.com - Πηγή εικόνας: Spears και Munsil

Βίντεο απόδοσης - 2D

Το BenQ MH530 κάνει μια πολύ καλή δουλειά, παρουσιάζοντας 2D υψηλής ευκρίνειας (1080p) εικόνες σε μια παραδοσιακή σκηνική αίθουσα home theater, παρέχοντας σταθερό χρώμα και λεπτομέρεια (Σημειώστε την παραπάνω φωτογραφία ως παράδειγμα - εικόνα 2D - λειτουργία sRGB).

Με την ισχυρή έξοδο φωτός, το MH530 μπορεί να προβάλει μια ορατή εικόνα σε ένα δωμάτιο που μπορεί να έχει κάποιο φως περιβάλλοντος. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει κάποιο φως, θυσιάζετε τη μαύρη στάθμη και την αντίθεση. Από την άλλη πλευρά, σε περιπτώσεις όπου ένα δωμάτιο δεν μπορεί να γίνει εντελώς σκοτεινό, όπως αίθουσα διδασκαλίας ή επαγγελματικού συνεδρίου, η αυξημένη φωτεινή έξοδος του MH530 παρέχει μια εικόνα που μπορεί να προβληθεί.

Το MH530 παρέχει αρκετές προκαθορισμένες λειτουργίες για διάφορες πηγές περιεχομένου, καθώς και δύο τρόπους χρήστη που μπορούν επίσης να εμφανιστούν, μόλις ρυθμιστούν. Για προβολή στο Home Theater (Blu-ray, DVD) η λειτουργία Cinema παρέχει την καλύτερη επιλογή. Από την άλλη πλευρά, διαπίστωσα ότι για την τηλεόραση και το περιεχόμενο συνεχούς ροής, προτιμώ πραγματικά τη λειτουργία sRGB, παρόλο που ο τρόπος αυτός προορίζεται περισσότερο για επιχειρηματικές / εκπαιδευτικές παρουσιάσεις. Η κατάσταση που ένιωσα ήταν πραγματικά τρομερή ήταν η Δυναμική Λειτουργία - σε φωτεινό, πολύ σκληρό, πολύ κορεσμό χρώματος. Ωστόσο, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να επισημάνετε είναι ότι παρόλο που το MH530 παρέχει ανεξάρτητα ρυθμιζόμενους τρόπους χρήστη, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις χρωμάτων / αντίθεσης / φωτεινότητας / ευκρίνειας σε οποιαδήποτε από τις Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (εκτός από 3D) περισσότερο για σας.

Εκτός από τις πηγές περιεχομένου 1080p, το MH530 κάνει επίσης μια πολύ καλή δουλειά, αναβαθμίζοντας τις πηγές χαμηλότερης ανάλυσης, με ελάχιστη οδοντοφυΐα και άλλα τεχνουργήματα. Ωστόσο, οι πηγές που αποστέλλονται μέσω των σύνθετων συνδέσεων και των συνδέσεων S-Video θα είναι πολύ πιο μαλακές από αυτές που εισάγονται μέσω συνδέσεων VGA ή HDMI.

Απόδοση βίντεο - 3D

Το MH530 είναι συμβατό με 3D οθόνη και είναι συμβατό με γυαλιά γυαλιών DLP-Link 3D που πωλούνται ξεχωριστά).

Για να μάθω πόσο καλά κάνει το BenQ MH530 με το 3D, χρησιμοποίησα τους OPPO BDP-103 και BDP-103D 3D-enabled Blu-ray Disc players σε συνδυασμό με τα 3D γυαλιά BenQ που παρέχονται κατόπιν αιτήματός μου (3D γυαλιά δεν έρχονται ως μέρος το πακέτο του βιντεοπροβολέα - απαιτεί προαιρετική αγορά και διατίθεται σε περίπου 50 δολάρια ανά ζεύγος).

Χρησιμοποιώντας αρκετές ταινίες 3D δίσκων Blu-ray (δείτε τη λίστα στο τέλος αυτής της ανασκόπησης) και τρέχοντας τις δοκιμές βάθους και αφύπνισης που είναι διαθέσιμες στο Spear & Munsil HD Benchmark Disc 2η έκδοση , βρήκα ότι η εμπειρία προβολής 3D ήταν καλή, χωρίς ορατή διόρθωση και μόνο δευτερεύουσα θόλωση και θόλωση κίνησης.

Ωστόσο, οι 3D εικόνες είναι κάπως πιο σκούρες και μαλακές από τις αντίστοιχες των 2D. Σε αντίθεση με το 2D, εάν θέλετε να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο 3D σε σταθερή βάση, σκεφτείτε σίγουρα ένα δωμάτιο που μπορεί να σκοτεινιάσει καλά.

Δεδομένου ότι οι εικόνες 3D είναι πιο σκούρες από το 2D, όσο πιο σκούρα είναι το δωμάτιο, τόσο καλύτερη είναι η εμπειρία προβολής 3D. Όταν το MH530 εντοπίσει περιεχόμενο 3D, ο προβολέας μεταβαίνει αυτόματα σε μια προκαθορισμένη λειτουργία 3D για φωτεινότητα, αντίθεση, χρώμα και φωτισμό.

Ωστόσο, μια πρόσθετη χρήσιμη συμβουλή είναι να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τη λάμπα σε κανονική λειτουργία και όχι σε δύο από τις δύο λειτουργίες ECO, οι οποίες, αν και εξοικονομούν ενέργεια και επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της λάμπας, μειώνουν την απόδοση φωτισμού που είναι επιθυμητή για καλή προβολή 3D .

Πρόσθετη σημείωση σχετικά με την απόδοση βίντεο

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να επισημάνουμε για την απόδοση βίντεο του MH530 είναι ότι δεδομένου ότι είναι ένας βιντεοπροβολέας που βασίζεται σε DLP, κάποιοι μπορεί να παρατηρήσουν την εμφάνιση του Rainbow Effect. Ωστόσο, παρόλο που είμαι ευαίσθητος σε αυτό το φαινόμενο (μερικοί άνθρωποι είναι περισσότεροι από άλλους), κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με το MH530, δεν το γνώρισα πολύ, και αυτό που έβλεπα δεν ήταν να αποσπά την προσοχή - Τι είναι το Effect Rainbow Effect DLP .

Ηχητική απόδοση

Το BenQ MH530 ή πραγματικά φτηνό Bluetooth ενσωματώνει ένα μονοφωνικό ενισχυτή 2 watt και ενσωματωμένο μεγάφωνο. Η ποιότητα ήχου είναι κάτι που θα περίμενε κανείς από κάτι σαν ένα ραδιόφωνο AM επιτραπέζιο, το οποίο σίγουρα δεν είναι επιθυμητό σε μεγάλες χρονικές περιόδους και σίγουρα δεν είναι πρακτικό για μεσαίες (15x20) ή μεγάλες αίθουσες (20x30).

Σας συνιστώ σίγουρα να στέλνετε τις πηγές ήχου σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου, άλλο τύπο εξωτερικού ηχοσυστήματος για μια πιο ικανοποιητική εμπειρία ακρόασης ή να επωφεληθείτε από τις ενσωματωμένες εξόδους ήχου του MH530 σε συνδυασμό με ένα ηχοσύστημα που ταιριάζει καλύτερα για μια μεγάλη συνεδρίαση ή τάξη.

Επόμενη επάνω - Η σύνοψη και η αξιολόγηση ...

06 του 06

BenQ MH530 Προβολέας βίντεο DLP - σύνοψη και βαθμολογία αναθεώρησης

Προβολέας βίντεο BenQ MH530 1080p DLP - Σύστημα μενού στην οθόνη. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Τι μου άρεσε για το BenQ MH530

1. Πολύ καλή ποιότητα έγχρωμης εικόνας - Το sRGB είναι μια ωραία πινελιά.

2. Αποδέχεται αναλύσεις εισόδου μέχρι 1080p. Επίσης, όλα τα σήματα εισόδου κλιμακώνονται σε 1080p για προβολή.

3. Η υψηλή έξοδος λευκού φωτός παράγει φωτεινές εικόνες για μεγάλα δωμάτια και μεγέθη οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο ο βιντεοπροβολέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για περιβάλλοντα σαλόνι όσο και για επαγγελματικά / εκπαιδευτικά δωμάτια. Το MH530 θα λειτουργεί επίσης και σε εξωτερικούς χώρους τη νύχτα.

4. Η επιλογή προβολής 3D, αν και ελαφρώς πιο σκούρα και πιο ζεστή από την 2D, είναι πολύ συμπαγής, χωρίς ορατή διόρθωση.

5. Μπορεί να ενσωματωθεί σε περιβάλλον PC ή δικτύου.

6. Συμπαγές φυσικό μέγεθος το καθιστά εύκολο να μετακινηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, ή για ταξίδια, αν χρειαστεί.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το BenQ MH530

1. Η απόδοση του μαύρου επιπέδου είναι απλή.

2. Δεν υπάρχει μετατόπιση φακού - παρέχεται μόνο η κατακόρυφη διόρθωση του τραπεζοειδούς .

3. Μόνο 1 είσοδος HDMI - Αν έχετε πολλές πηγές βίντεο HDMI, θα πρέπει να τις μεταβιβάσετε μέσω δέκτη οικιακού κινηματογράφου ή διακόπτη HDMI .

4. Υποστηριζόμενο ενσωματωμένο σύστημα ηχείων.

5. Ο θόρυβος του ανεμιστήρα μπορεί να είναι αισθητός όταν εκτελείται σε Δυναμικές και 3D λειτουργίες.

6. Τα γυαλιά 3D απαιτούν επιπλέον αγορά.

Τελική λήψη

Λαμβάνοντας όλα τα υπόψη, αν ψάχνετε για έναν καλό προσιτό βιντεοπροβολέα που να φαίνεται ότι είναι καλός, είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσετε τόσο στο σπίτι (ένας μεγάλος προβολέας για την οικογένεια) είτε στο γραφείο ή στην τάξη και είναι πολύ προσιτό, το Το BenQ MH530 σίγουρα αξίζει τον έλεγχο - δίνω μια σταθερή βαθμολογία 4 από 5 αστέρια.

Τα συστατικά βίντεο που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκοι Blu-ray Disc (αναπαραγωγή Bu-ray και DVD): OPPO BDP-103 και BDP-103D .

Οθόνες προβολής: οθόνη SMX Cine-Weave 100 ² και φορητή οθόνη Epson Accolade Duet ELPSC80.

Δίσκοι Blu-ray (3D): Drive Angry , Godzilla (2014) , Hugo , Μετασχηματιστές: Ηλικία Εξαπάτησης , Αύξουσα του Δία , Οι Περιπέτειες της Tintin , Εξέγερση Terminator , X-Men: Ημέρες Μελλοντικού Μελλοντικού .

Blu-ray Discs (2D): Ηλικία του Adaline , αμερικανικού σκοπευτή , Max Max: Fury Road , αποστολή: Αδύνατο - Rogue Nation , Pacific Rim και San Andreas

John Wick, σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - τόμος 1/2, βασίλειο του ουρανού (Cut του διευθυντή), άρχοντα των δαχτυλιδιών trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, το σπήλαιο, U571, και V για Vendetta .

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.

Αποκάλυψη: Ο σύνδεσμος ηλεκτρονικού εμπορίου που περιλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο είναι ανεξάρτητος από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.