Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης D-Link DI-524

DI-524 Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης

Οι περισσότεροι δρομολογητές D-Link δεν χρειάζονται έναν κωδικό πρόσβασης από προεπιλογή, και αυτό ισχύει και για τον δρομολογητή DI-524. Όταν συνδέεστε στο DI-524, αφήστε το πεδίο κωδικού πρόσβασης κενό.

Ωστόσο, υπάρχει ένα προεπιλεγμένο όνομα χρήστη για το D-Link DI-524. Όταν σας ζητηθεί να εισαγάγετε το όνομα χρήστη, χρησιμοποιήστε το admin .

Το 192.168.0.1 είναι η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP για το D-Link DI-524. Αυτή είναι η διεύθυνση με την οποία συνδέονται υπολογιστές σε δίκτυο, καθώς και η διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται ως διεύθυνση URL για την πραγματοποίηση αλλαγών στο DI-524 μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

Σημείωση: Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις υλικού για τον δρομολογητή DI-524 ( A, C, D και E ), αλλά κάθε ένας από αυτούς χρησιμοποιεί τον ίδιο προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης και τη διεύθυνση IP (και δεν χρειάζεται όνομα χρήστη).

Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός DI-524 δεν λειτουργεί!

Εάν ο κενός προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης για το δρομολογητή DI-524 δεν λειτουργεί, πιθανότατα σημαίνει ότι το έχετε αλλάξει από τότε που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά (το οποίο είναι καλό). Ωστόσο, το κακό πράγμα για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης σε κάτι άλλο από ένα κενό είναι ότι είναι ευκολότερο να το ξεχάσετε.

Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας DI-524, μπορείτε απλώς να επαναφέρετε τον δρομολογητή στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις του, οι οποίες θα επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης στο κενό προεπιλεγμένο, καθώς και να επαναφέρετε το όνομα χρήστη στο admin .

Σημαντικό: Η επαναφορά του δρομολογητή στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις όχι μόνο θα καταργήσει ένα προσαρμοσμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης αλλά και οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές που έχετε κάνει, όπως ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi, οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις DNS κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει αυτές τις ρυθμίσεις κάπου ή δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των ρυθμίσεων (παραλείψτε τις οδηγίες παρακάτω για να δείτε πώς να το κάνετε αυτό).

Ακολουθεί ο τρόπος επαναφοράς του δρομολογητή D-Link DI-524 (το ίδιο και για τις τέσσερις εκδόσεις):

  1. Γυρίστε το δρομολογητή γύρω, ώστε να μπορείτε να δείτε το πίσω μέρος του, όπου είναι συνδεδεμένη η κεραία, το καλώδιο δικτύου και το καλώδιο τροφοδοσίας.
  2. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι σταθερά συνδεδεμένο.
  3. Με κάτι μικρό και αιχμηρό, όπως ένα συνδετήρα ή καρφίτσα, κρατήστε πατημένο το κουμπί μέσα στην οπή επαναφοράς για 10 δευτερόλεπτα .
    1. Η οπή επαναφοράς πρέπει να βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά του δρομολογητή, δίπλα στο καλώδιο τροφοδοσίας.
  4. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για τον δρομολογητή DI-524 για να ολοκληρωθεί η επαναφορά και στη συνέχεια αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα.
  5. Αφού ξανασυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα περίπου για να ξεκινήσει πλήρως η εκκίνηση του δρομολογητή.
  6. Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στο δρομολογητή με τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή από πάνω, μέσω http://192.168.0.1.
  7. Είναι σημαντικό να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή, επειδή ο κενός κωδικός πρόσβασης σίγουρα δεν είναι ασφαλής. Μπορεί επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος χρήστη σε κάτι διαφορετικό από το admin . Χρησιμοποιήστε έναν δωρεάν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να αποθηκεύσετε αυτές τις πληροφορίες, ώστε να μην το ξεχάσετε ξανά!

Θυμηθείτε να ξαναγυρίσετε τυχόν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που θέλετε πίσω, αλλά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης. Εάν κάνατε ένα αντίγραφο ασφαλείας, χρησιμοποιήστε το μενού Εργαλεία> Σύστημα DI-524 για να βρείτε το κουμπί φόρτωσης που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή του αρχείου ρυθμίσεων. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας, χρησιμοποιήστε το κουμπί Αποθήκευση στην ίδια σελίδα.

Βοήθεια! Δεν έχω πρόσβαση στον δρομολογητή μου DI-524!

Αν δεν μπορείτε να προσεγγίσετε τον δρομολογητή DI-524 μέσω της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP 192.168.0.1 , ίσως απλά να το αλλάξετε σε κάτι άλλο. Ευτυχώς, σε αντίθεση με τον κωδικό πρόσβασης, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε ολόκληρο το δρομολογητή μόνο για να μάθετε τη διεύθυνση IP.

Οποιοσδήποτε υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο δρομολογητή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει τη διεύθυνση IP του δρομολογητή. Αυτό ονομάζεται προεπιλεγμένη πύλη. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway εάν χρειάζεστε βοήθεια για να το κάνετε αυτό στα Windows.

D-Link DI-524 Manual & amp; Σύνδεσμοι υλικολογισμικού

Η σελίδα υποστήριξης DI-524 στην ιστοσελίδα της D-Link είναι όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα έγγραφα λήψης και βοήθειας για αυτό το δρομολογητή.

Εάν χρειάζεστε το εγχειρίδιο χρήσης για τον δρομολογητή DI-524, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό για την έκδοση υλικού του συγκεκριμένου δρομολογητή. Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο που μόλις ανέφερα και στη συνέχεια επιλέξτε την έκδοση υλικού σας από τη λίστα. Το εγχειρίδιο χρήσης παρατίθεται μαζί με ορισμένα άλλα αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε (θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF, αφού τα εγχειρίδια έρχονται ως αρχεία PDF ).

Σημαντικό: Στην ιστοσελίδα της D-Link υπάρχει ένας σύνδεσμος για την λήψη ενημερωμένου υλικολογισμικού για τον δρομολογητή DI-524, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό σύνδεσμο για την έκδοση υλικού του δρομολογητή σας. Το κάτω μέρος του δρομολογητή πρέπει να σας πει την έκδοση υλικού - μπορεί να συντομευτεί ως "H / W Version".