Επιταχύνετε το Safari με αυτές τις συμβουλές συντονισμού

Μην αφήνετε το Safari να επιβραδύνεται

Το Safari είναι ο web browser μου επιλογής. Το χρησιμοποιώ καθημερινά, για σχεδόν όλα τα σχετικά με το διαδίκτυο. Το Safari παίρνει μια αρκετά προπόνηση από μένα, και τις περισσότερες φορές προσφέρει εξαιρετική απόδοση.

Υπάρχουν όμως στιγμές, όταν το Safari φαίνεται να είναι υποτονικό. μερικές φορές η απόδοση μιας ιστοσελίδας επιβραδύνεται ή ο περιστρεφόμενος τροχός αναλαμβάνει. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ιστοσελίδες αποτυγχάνουν να φορτωθούν ή τα έντυπα εμφανίζονται περίεργα ή απλά δεν λειτουργούν.

Ποιος είναι στο Fault;

Ένα από τα προβλήματα με τη διάγνωση μιας επιβράδυνσης του Safari είναι ο προσδιορισμός του ποιος είναι ένοχος. Ενώ η εμπειρία μου μπορεί να μην είναι η ίδια με τη δική σας, τις περισσότερες φορές βρίσκω ότι οι επιβραδύνσεις του Safari σχετίζονται με τον πάροχο υπηρεσιών ISP ή DNS που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή τον ιστότοπο που προσπαθώ να προσεγγίσω έχοντας τα δικά του προβλήματα διακομιστή.

Δεν προσπαθώ να πω ότι οι επιβραδύνσεις του Safari προκαλούνται πάντα από μια εξωτερική πηγή. μακριά από αυτό, αλλά θα πρέπει να εξετάσετε τη δυνατότητα όταν προσπαθείτε να διαγνώσετε ένα πρόβλημα Safari.

Θέματα DNS

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για τις συμβουλές μας για το Safari στο Mac σας, πρέπει να αφιερώσετε μια στιγμή και να ρυθμίσετε τον παροχέα DNS. Είναι η δουλειά του συστήματος DNS που χρησιμοποιείτε για να μεταφράσετε μια διεύθυνση URL στη διεύθυνση IP του διακομιστή ιστού που θα εξυπηρετήσει πραγματικά το περιεχόμενο που αναζητάτε. Πριν το Safari μπορεί να κάνει τίποτα, πρέπει να περιμένει την υπηρεσία DNS να παρέχει τη μετάφραση διεύθυνσης. Με ένα αργό διακομιστή DNS, η μετάφραση μπορεί να διαρκέσει λίγο και να προκαλέσει αργή εμφάνιση του Safari, μόνο μερική απόδοση μιας ιστοσελίδας ή απλώς αδυναμία εύρεσης του ιστότοπου.

Για να βεβαιωθείτε ότι το Mac σας χρησιμοποιεί μια αξιοπρεπή υπηρεσία DNS, ρίξτε μια ματιά στο: Δοκιμάστε τον παροχέα DNS να αποκτήσει ταχύτερη πρόσβαση στο Web .

Αν χρειαστεί να αλλάξετε τον παροχέα DNS, μπορείτε να βρείτε οδηγίες στον οδηγό: Χρησιμοποιήστε το παράθυρο Προτιμήσεις δικτύου για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS του Mac σας .

Τέλος, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με λίγους μόνο ιστότοπους, δώστε αυτόν τον οδηγό τη μία φορά: Χρησιμοποιήστε το DNS για να διορθώσετε μια σελίδα που δεν φορτώνεται στο πρόγραμμα περιήγησης .

Με τα εξωτερικά προερχόμενα από το Safari θέματα, ας δούμε ένα γενικό ρυθμό Safari.

Ρυθμίστε το Safari

Αυτές οι συμβουλές συντονισμού μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση σε διάφορους βαθμούς, από ήπιες έως μεγάλες, ανάλογα με την έκδοση του Safari που χρησιμοποιείτε. Με την πάροδο του χρόνου, η Apple τροποποίησε ορισμένες από τις ρουτίνες στο Safari για να βελτιστοποιήσει την απόδοση. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες τεχνικές συντονισμού μπορούν, για παράδειγμα, να δημιουργήσουν τεράστιες αυξήσεις απόδοσης στις πρώτες εκδόσεις του Safari, αλλά όχι τόσο σε μεταγενέστερες εκδόσεις. Ωστόσο, δεν θα πειράξει να τους δοκιμάσετε.

Πριν δοκιμάσετε τις διάφορες τεχνικές συντονισμού, μια λέξη για την ενημέρωση του Safari.

Κρατήστε το Safari Ενημερωμένο

Η Apple ξοδεύει πολύ χρόνο για να αναπτύξει την βασική τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Safari, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού JavaScript που οδηγεί σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του Safari. Έχοντας την πιο σύγχρονη μηχανή JavaScript στην καρδιά του Safari είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσετε μια γρήγορη και ανταποκρινόμενη εμπειρία Safari.

Ωστόσο, οι ενημερώσεις JavaScript για το Safari συνδέονται συνήθως με την έκδοση του Mac OS που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι για να διατηρείτε το Safari ενημερωμένο, θα θέλετε να διατηρείτε το λειτουργικό σύστημα Mac ενημερωμένο. Αν είστε μεγάλος χρήστης του Safari, πληρώνετε για να διατηρήσετε το OS X ή το macOS σε ισχύ.

Ώρα να το αποθηκεύσετε

Το Safari αποθηκεύει τις σελίδες που βλέπετε, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων που είναι μέρος των σελίδων, σε μια τοπική μνήμη cache, επειδή μπορεί να αποδίδει προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες γρηγορότερα από τις νέες σελίδες, τουλάχιστον θεωρητικά. Το πρόβλημα με την προσωρινή μνήμη του Safari είναι ότι μπορεί τελικά να αναπτυχθεί πολύ μεγάλο, προκαλώντας επιβράδυνση του Safari ενώ προσπαθεί να αναζητήσει μια προσωρινά αποθηκευμένη σελίδα για να αποφασίσει αν θα φορτώσει τη σελίδα ή θα κατεβάσει μια νέα έκδοση .

Η διαγραφή της προσωρινής μνήμης του Safari μπορεί να βελτιώσει προσωρινά τους χρόνους φόρτωσης σελίδων μέχρι να ξανανοίξει η προσωρινή μνήμη και να γίνει υπερβολικά μεγάλο για το Safari να ταξινομήσει αποτελεσματικά, οπότε θα χρειαστεί να το διαγράψετε ξανά.

Για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Safari:

  1. Επιλέξτε Safari, Empty Cache από το μενού Safari .
  2. Το Safari 6 και αργότερα κατάργησε την επιλογή διαγραφής της προσωρινής μνήμης από το μενού Safari. Ωστόσο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το μενού ανάπτυξης Safari και στη συνέχεια να αδειάσετε την προσωρινή μνήμη

Πόσο συχνά πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Safari; Αυτό εξαρτάται συχνά από τη χρήση του Safari. Επειδή χρησιμοποιώ καθημερινά το Safari , διαγράφω την κρυφή μνήμη περίπου μία φορά την εβδομάδα ή όποτε το θυμάμαι να το κάνω, κάτι που μερικές φορές είναι λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Το Favicons Aren δεν είναι το αγαπημένο μου

Τα Favicons (σύντομα για τα αγαπημένα εικονίδια) είναι τα μικρά εικονίδια που εμφανίζει το Safari δίπλα στις διευθύνσεις URL των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε. (Κάποιοι προγραμματιστές δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν favicons για τους ιστοτόπους τους · στις περιπτώσεις αυτές, θα δείτε το γενικό εικονίδιο Safari.) Οι Favicons δεν χρησιμεύουν παρά μόνο για να παρέχουν μια γρήγορη οπτική αναφορά στην ταυτότητα μιας ιστοσελίδας. Για παράδειγμα, εάν δείτε την κίτρινη γραμμή με μαύρο favicon, γνωρίζετε ότι βρίσκεστε. Τα Favicons αποθηκεύονται μόνιμα στον ιστότοπο προέλευσής τους, μαζί με όλα τα άλλα δεδομένα που αποτελούν τις ιστοσελίδες του ιστότοπου. Το Safari δημιουργεί επίσης ένα τοπικό αντίγραφο κάθε favicon που συναντάμε και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

Όπως και οι προσωρινά αποθηκευμένες ιστοσελίδες που αναφέραμε παραπάνω, η κρυφή μνήμη favicon μπορεί να γίνει τεράστια και αργή από το Safari, αναγκάζοντάς την να ταξινομήσει μέσα από ορδές των favicons για να βρει το σωστό για εμφάνιση. Οι Favicons έχουν ένα τέτοιο βάρος στην απόδοση που στο Safari 4 , η Apple τελικά διόρθωσε τον τρόπο με τον οποίο το Safari αποθηκεύει τα favicons. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Safari, μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη favicon σε τακτική βάση και να βελτιώσετε σημαντικά την απόδοση φόρτωσης της σελίδας του Safari. Εάν χρησιμοποιείτε το Safari 4 ή μεταγενέστερο, δεν χρειάζεται να διαγράψετε τα favicons.

Για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη favicons:

  1. Κλείστε το Safari.
  2. Χρησιμοποιώντας το Finder, πηγαίνετε στο homefolder / Library / Safari, όπου ο αρχικός φάκελος είναι ο αρχικός κατάλογος του λογαριασμού χρήστη.
  3. Διαγράψτε το φάκελο "Εικονίδια".
  4. Ξεκινήστε το Safari.

Το Safari θα ξεκινήσει την ανοικοδόμηση της προσωρινής μνήμης favicon κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο. Τελικά, θα χρειαστεί να διαγράψετε ξανά την προσωρινή μνήμη favicon. Σας συνιστώ να ενημερώσετε τουλάχιστον το Safari 6 για να αποφύγετε αυτήν την διαδικασία εντελώς.

Ιστορία, τα μέρη που έχω δει

Το Safari διατηρεί ιστορικό κάθε ιστοσελίδας που βλέπετε. Αυτό έχει το πρακτικό πλεονέκτημα να σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τα κουμπιά μπροστά και πίσω για τις εγκάρσιες σελίδες που βλέπετε πρόσφατα. Σας επιτρέπει επίσης να επιστρέψετε εγκαίρως για να βρείτε και να δείτε μια ιστοσελίδα που ξεχάσατε να κάνετε σελιδοδείκτη.

Η ιστορία μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη, αλλά όπως και άλλες μορφές αποθήκευσης στο cache, μπορεί επίσης να γίνει εμπόδιο. Το Safari αποθηκεύει έως και ένα μήνα το ιστορικό επισκέψεων του ιστότοπού σας. Εάν επισκέπτεστε μόνο μερικές σελίδες την ημέρα, αυτό δεν είναι αρκετό ιστορικό σελίδας για αποθήκευση. Εάν επισκέπτεστε εκατοντάδες σελίδες κάθε μέρα, το αρχείο Ιστορικού μπορεί γρήγορα να ξεπεραστεί.

Για να διαγράψετε το ιστορικό σας:

  1. Επιλέξτε Ιστορικό, Εκκαθάριση ιστορικού από το μενού Safari .

Ανάλογα με την έκδοση του Safari που χρησιμοποιείτε, είναι πιθανό να δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε την χρονική περίοδο από την οποία θέλετε να καθαρίσετε το ιστορικό ιστού. Οι επιλογές είναι όλες ιστορία, σήμερα και χθες, σήμερα, την τελευταία ώρα. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση ιστορικού.

Plug-ins

Συχνά παραβλέπεται η επίδραση προσθηκών τρίτου μέρους. Πολλές φορές δοκιμάζουμε ένα plug-in που παρέχει ό, τι φαίνεται να είναι μια χρήσιμη υπηρεσία, αλλά μετά από λίγο, θα σταματήσουμε να το χρησιμοποιούμε επειδή πραγματικά δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Σε κάποιο σημείο, ξεχνάμε αυτά τα plug-ins, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στον κατάλογο plug-in του Safari, καταναλώνοντας χώρο και πόρους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω οδηγό για να ρίξετε αυτές τις ανεπιθύμητες προσθήκες .

Επεκτάσεις

Οι επεκτάσεις είναι παρόμοιες σε έννοιες με plug-ins. τόσο οι προσθήκες όσο και οι επεκτάσεις παρέχουν δυνατότητες τις οποίες το Safari δεν παρέχει από μόνο του. Όπως με τις προσθήκες, οι επεκτάσεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα με την απόδοση, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός επεκτάσεων που έχουν εγκατασταθεί, ανταγωνιστικές επεκτάσεις ή χειρότερες επεκτάσεις των οποίων η προέλευση ή ο σκοπός έχετε ξεχάσει εδώ και καιρό.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις αχρησιμοποίητες επεκτάσεις, ρίξτε μια ματιά στα εξής: Πώς να εγκαταστήσετε, να διαχειριστείτε και να διαγράψετε τις επεκτάσεις του Safari .

Αυτές οι συμβουλές απόδοσης Safari θα διατηρήσουν την περιήγησή σας στο Web να κινείται μαζί με την ταχύτητα της, της ταχύτητας της σύνδεσης στο Internet και της ταχύτητας του διακομιστή ιστού που φιλοξενεί τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Και αυτό είναι πόσο γρήγορα θα έπρεπε να είναι.

Αρχική δημοσίευση: 8/22/2010

Ιστορικό ανανέωσης: 12/15/2014, 7/1/2016