Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Google Drive στο Mac

Το Google Drive προσφέρει πολλά σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των 15 GB δωρεάν αποθήκευσης

Η ρύθμιση του Google Drive θα σας δώσει πρόσβαση σε αποθηκευτικό χώρο που βασίζεται σε σύννεφο για Mac, PC, iOS και συσκευές Android.

Το Google Drive σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε και να μοιράζεστε δεδομένα μεταξύ των διαφόρων συσκευών σας καθώς και να αφήνετε τους φίλους και τους συνεργάτες σας να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που έχετε ορίσει για κοινή χρήση.

Μόλις την εγκαταστήσετε στο Mac σας, το Google Drive φαίνεται να είναι απλά ένας άλλος φάκελος . Μπορείτε να αντιγράψετε δεδομένα σε αυτό, να τα οργανώσετε με υποφακέλους και να διαγράψετε στοιχεία από αυτά.

Οποιοδήποτε στοιχείο τοποθετείτε στο φάκελο Goggle Drive αντιγράφεται στο σύστημα αποθήκευσης νέφους της Google, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα από οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή.

Χρησιμοποιώντας το Google Drive

Το Google Drive είναι καλά ενσωματωμένο σε άλλες υπηρεσίες της Google, όπως τα Έγγραφα Google, η σουίτα εργαλείων που βασίζεται σε σύννεφο, που περιλαμβάνει Έγγραφα Google, επεξεργαστή κειμένου, Φύλλα Google, ηλεκτρονικό υπολογιστικό φύλλο και Παρουσιάσεις Google, μια εφαρμογή παρουσίασης που βασίζεται σε σύννεφο.

Το Google Drive προσφέρεται για τη μετατροπή των εγγράφων που αποθηκεύετε στο Google Drive στα ισοδύναμα του Google Doc, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε τη μετατροπή. Μπορείτε να ενημερώσετε την Google για να κρατήσει τα πόδια της από τα έγγραφά σας. ευτυχώς, αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση.

Υπάρχουν και άλλα συστήματα αποθήκευσης που βασίζονται σε νέφος που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε, όπως το iCloud Drive της Apple , το OneDrive της Microsoft και το Dropbox . Όλα προσφέρουν κάποια χρήσιμη μορφή χώρου αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο για χρήστες Mac. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στο Google Drive.

Σχέδια του Google Drive

Το Google Drive είναι διαθέσιμο σε πολλαπλά επίπεδα. Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι για νέους πελάτες και εκφράζονται ως μηνιαίες χρεώσεις. Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Τιμολόγηση του Google Drive

Αποθήκευση

Μηνιαία χρέωση

15 GB

Ελεύθερος

100 GB

1,99 δολάρια

1 TB

9,99 δολάρια

2 TB 19,99 δολάρια

10 TB

99,99 δολάρια

20 TB

199,99 δολάρια

30 TB

299,99 δολάρια

Αυτό είναι ένα ευρύ φάσμα επιλογών αποθήκευσης.

Ρύθμιση του Google Drive στο Mac σας

  1. Θα χρειαστείτε έναν Λογαριασμό Google. Αν δεν έχετε ακόμα ένα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στο: https://accounts.google.com/SignUp
  2. Μόλις έχετε λογαριασμό Google, μπορείτε να δημιουργήσετε το Google Drive και να κάνετε λήψη της εφαρμογής Mac που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο.

Οι παρακάτω οδηγίες υποθέτουν ότι δεν έχετε εγκαταστήσει το Google Drive στο παρελθόν.

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού και μεταβείτε στη διεύθυνση https://drive.google.com ή στη διεύθυνση https://www.google.com/drive/download/. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λήψη κοντά στην κορυφή της ιστοσελίδας.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε τις επιλογές λήψης. Επιλέξτε Λήψη για Mac.
  3. Αφού συμφωνήσετε με τους όρους παροχής υπηρεσιών, θα ξεκινήσει η λήψη του Google Drive για το Mac σας.
  4. Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Google Drive θα μεταφορτωθεί στη θέση λήψης του προγράμματος περιήγησης, συνήθως στο φάκελο "Downloads" του Mac.
  5. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης που κατεβάσατε. το αρχείο ονομάζεται installgoogledrive.dmg.
  6. Από το παράθυρο του προγράμματος εγκατάστασης που ανοίγει, κάντε κλικ και σύρετε το εικονίδιο του Google Drive, που ονομάζεται επίσης Συγχρονισμός διαφημίσεων αντιγράφων ασφαλείας από το Google, στο φάκελο "Εφαρμογές" .

Πρώτη εκκίνηση του Google Drive

  1. Εκκινήστε το Google Drive ή το Backup και Sync από το Google, το οποίο βρίσκεται στο / Applications.
  2. Θα ειδοποιηθείτε ότι το Google Drive είναι μια εφαρμογή που κατεβάσατε από το Internet. Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.
  1. Θα ανοίξει το παράθυρο "Καλώς ορίσατε στο Google Drive". Κάντε κλικ στο κουμπί Get Started.
  2. Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google. Εάν δεν διαθέτετε λογαριασμό Google, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν, κάνοντας κλικ στο κείμενο Δημιουργία λογαριασμού και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Αν έχετε ήδη λογαριασμό Google, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση.
  4. Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Google Drive θα εμφανίσει μια σειρά συμβουλών σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής, η οποία απαιτεί να κάνετε κλικ στα στοιχεία. Μερικά από τα κομμάτια της σοφίας περιλαμβάνουν:
  5. Το Google Drive θα προσθέσει έναν ειδικό φάκελο στο Mac σας, με το όνομα "Google Drive", στον αρχικό σας φάκελο. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  1. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του Google Drive για την κινητή συσκευή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  2. Μπορείτε να ορίσετε στοιχεία στο Google Drive για κοινή χρήση με άλλους. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

Το πρόγραμμα τερματισμού ολοκληρώνεται προσθέτοντας ένα στοιχείο γραμμής μενού και, τέλος, δημιουργώντας το φάκελο του Google Drive στον οικείο κατάλογό σας. Το πρόγραμμα εγκατάστασης προσθέτει επίσης ένα στοιχείο πλευρικής εργαλειοθήκης του Google Drive στο Finder.

Χρησιμοποιώντας το Google Drive στο Mac σας

Η καρδιά της συνεργασίας με το Google Drive είναι ο φάκελος του Google Drive, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα στοιχεία που θέλετε να αποθηκεύσετε στο Google Cloud, καθώς και να μοιραστείτε με άλλους χρήστες που ορίζετε. Ενώ ο φάκελος του Google Drive είναι εκεί που θα περάσετε πολύ το χρόνο σας, είναι το στοιχείο γραμμής μενού που θα σας επιτρέψει να ασκήσετε τον έλεγχό σας στο Google Drive.

Στοιχείο γραμμής μενού του Google Drive

Το στοιχείο γραμμής μενού σας δίνει γρήγορη πρόσβαση στο φάκελο του Google Drive που βρίσκεται στο Mac σας. περιλαμβάνει επίσης έναν σύνδεσμο για το άνοιγμα του Google Drive στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εμφανίζει επίσης πρόσφατα έγγραφα που έχετε προσθέσει ή ενημερώσει και σας ενημερώνει εάν έχει ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός στο σύννεφο.

Ίσως πιο σημαντική από τις πληροφορίες κατάστασης και τους συνδέσμους κίνησης στο στοιχείο γραμμής μενού του Google Drive είναι η πρόσβαση σε πρόσθετες ρυθμίσεις.

  1. Κάντε κλικ στο στοιχείο της γραμμής μενού του Google Drive. θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού.
  2. Κάντε κλικ στην κατακόρυφη ελίκωση στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Αυτό θα εμφανίσει ένα μενού που περιλαμβάνει πρόσβαση για βοήθεια, αποστολή σχολίων στην Google και, το πιο σημαντικό, η δυνατότητα να ορίσετε τις προτιμήσεις του Google Drive και να τερματίσετε την εφαρμογή Google Drive. Προς το παρόν, κάντε κλικ στο στοιχείο Προτιμήσεις.

Θα ανοίξει το παράθυρο Προτιμήσεις Google Drive, εμφανίζοντας μια διασύνδεση τριών καρτελών. Η πρώτη καρτέλα, Επιλογές συγχρονισμού, σας επιτρέπει να καθορίσετε ποιοι φάκελοι στο φάκελο του Google Drive θα συγχρονιστούν αυτόματα στο σύννεφο. Η προεπιλογή είναι να συγχρονίζονται τα πάντα στο φάκελο, αλλά εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να καθορίσετε ότι θα συγχρονίζονται μόνο ορισμένοι φάκελοι.

Η καρτέλα Λογαριασμός σάς επιτρέπει να αποσυνδέσετε το φάκελο του Google Drive για το λογαριασμό σας στο Google. Αφού αποσυνδεθείτε, τα αρχεία στο φάκελο του Google Drive του Mac θα παραμείνουν στο Mac σας, αλλά δεν θα είναι πλέον συγχρονισμένα με τα δεδομένα στο διαδίκτυο στο cloud της Google. Μπορείτε να επανασυνδεθείτε συνδεόμενος ξανά στο λογαριασμό σας στο Google.

Η καρτέλα Λογαριασμός είναι επίσης όπου μπορείτε να αναβαθμίσετε το αποθηκευτικό σας χώρο σε άλλο σχέδιο.

Η τελευταία καρτέλα, Για προχωρημένους, σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης, εάν χρειάζεται, και να ελέγχετε το εύρος ζώνης, αν είστε βολικοί εάν χρησιμοποιείτε αργή σύνδεση ή που έχει ανώτατο όριο ρυθμού δεδομένων. Τέλος, μπορείτε να διαμορφώσετε το Google Drive να εκκινείται αυτόματα όταν συνδεθείτε στο Mac σας, να εμφανίσετε την κατάσταση συγχρονισμού αρχείων και να εμφανίσετε μηνύματα επιβεβαίωσης κατά την κατάργηση κοινόχρηστων αντικειμένων από το Google Drive.

Αυτό είναι λίγο πολύ. ο υπολογιστής Mac σας διαθέτει τώρα επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο σύννεφο της Google για να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Ωστόσο, μια από τις καλύτερες χρήσεις οποιουδήποτε συστήματος αποθήκευσης με βάση το σύννεφο είναι η σύνδεση του χώρου αποθήκευσης σε πολλαπλές συσκευές, για εύκολη πρόσβαση σε συγχρονισμένα αρχεία από όλες τις συσκευές σας: Mac, iPads, iPhones, Windows και πλατφόρμες Android. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το Google Drive σε οποιαδήποτε συσκευή έχετε στην κατοχή σας ή έχετε έλεγχο.