ICloud Drive: Χαρακτηριστικά και κόστος

iCloud Drive σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή Mac ή iOS

Η υπηρεσία iCloud ήταν η απάντηση της Apple στο computing με βάση το cloud. Προσφέρει τρόπους συγχρονισμού περιεχομένου μεταξύ συσκευών Mac και iOS και χρήση εφαρμογών που βασίζονται σε σύννεφο, όπως Σελίδες , Αριθμοί και Keynote, για να μην αναφέρουμε το Mail , τις Επαφές και το Ημερολόγιο. Αλλά το iCloud δεν έχει πάντα αποθηκευτικό χώρο γενικής χρήσης.

Βεβαίως, μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία που σχετίζονται με συγκεκριμένες εφαρμογές, υπό την προϋπόθεση ότι ο προγραμματιστής της εφαρμογής ενεργοποίησε αυτήν τη λειτουργία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple οραματίστηκε το iCloud ως υπηρεσία που βασίζεται στην εφαρμογή.

Η πρόθεσή του ήταν για τις εφαρμογές που έχουν επίγνωση του iCloud να παρέχουν πρόσβαση στην υπηρεσία αποθήκευσης του iCloud. Αυτό θα επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα, να επεξεργάζονται και να αποθηκεύουν, για παράδειγμα, ένα έγγραφο σελίδων στο σύννεφο και, στη συνέχεια, να έχουν πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο σελίδων από οπουδήποτε, με οποιαδήποτε πλατφόρμα που διέθετε Σελίδες διαθέσιμες.

Αυτό που η Apple δεν φάνηκε να συνειδητοποιεί είναι ότι οι πραγματικοί χρήστες Mac διαθέτουν τόνοι αρχείων που δεν δημιουργήθηκαν από εφαρμογές iCloud-aware και ότι αυτά τα αρχεία θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το iCloud storage όσο και τα αρχεία που δημιουργήθηκαν από εφαρμογές με iCloud.

Η iCloud Drive φέρνει πίσω το iDisk

Εάν είστε παλιά χέρι στη χρήση των Mac, ίσως να θυμάστε το iDisk, το πρωτότυπο της Apple για την αποθήκευση αρχείων στο cloud. Το iDisk χρησιμοποίησε το Finder για να προσαρμόσει μια εικονική μονάδα δίσκου στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας. η εικονική μονάδα οδήγησης παρείχε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που αποθηκεύσατε στην υπηρεσία cloud της Apple, η οποία πήρε το όνομα του MobileMe.

Το iCloud Drive δεν είναι ένα άμεσο αντίγραφο του iDisk. σκεφτείτε ότι είναι εμπνευσμένο από το παλαιότερο σύστημα αποθήκευσης με βάση το σύννεφο, αντί να το επαναλάβετε.

Το iCloud Drive θα εγκατασταθεί στην πλευρική γραμμή του παραθύρου του Finder ως μια ακόμα θέση Αγαπημένων στο σύστημα αρχείων του Mac.

Επιλέγοντας το εικονίδιο iCloud Drive θα ανοίξει το παράθυρο Finder στα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στο iCloud. Οι εφαρμογές που είναι iCloud-aware θα έχουν αφιερωμένους φακέλους στο δίσκο, οπότε περιμένετε να δείτε φακέλους για Keynotes, Σελίδες και Αριθμούς.

Η Apple θα προσθέσει επίσης μερικούς φακέλους γενικής χρήσης για φωτογραφίες, μουσική και βίντεο. Αλλά σε αντίθεση με την παλαιότερη υπηρεσία iCloud, θα είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε τους δικούς σας φακέλους, καθώς και να μετακινήσετε αρχεία γύρω. στην ουσία, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud Drive ως ένα άλλο μέρος για την αποθήκευση των δεδομένων σας.

Εάν θέλετε να πάρετε μια γεύση από το τι θα είναι το iCloud Drive, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό μας για να χρησιμοποιήσετε το iCloud για Αποθήκευση Δεδομένων για να ενεργοποιήσετε μια βασική υπηρεσία iCloud Drive-like από τον τρέχοντα λογαριασμό iCloud με OS X Mountain Lion ή OS X Mavericks .

iCloud Drive Cost

Η Apple θα προσφέρει πολλαπλά επίπεδα αποθήκευσης με iCloud Drive, ξεκινώντας από το δωρεάν επίπεδο των 5 GB. Αυτό δεν έχει αλλάξει από τα προηγούμενα όρια αποθήκευσης iCloud, αλλά μόλις περάσετε από τα δωρεάν 5 GB, θα πληρώσετε μηνιαία ή ετήσια τέλη αποθήκευσης.

Εδώ είναι το εκπληκτικό μέρος: η δομή των τελών δεν είναι μόνο ανταγωνιστική με άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, είναι στην πραγματικότητα λίγο φθηνότερη.

Η σύγκριση του κόστους της νέας υπηρεσίας iCloud Drive με τρεις από τους κύριους ανταγωνιστές της Apple στην αποθήκευση μονάδων δίσκου αποκαλύπτει αξιοπρεπή εξοικονόμηση κόστους με το iCloud Drive, υποθέτοντας ότι ένα από τα καθορισμένα επίπεδα πακέτων ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Η Apple δήλωσε ότι θα είναι διαθέσιμη μια επιλογή 1 TB για το iCloud Drive, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει την τιμή.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο iCloud Drive. όλα τα τέλη ισχύουν από τις 6 Ιουνίου 2017.

Κορυφαία έξοδα αποθήκευσης σύννεφων σε μηνιαία βάση
Μέγεθος iCloud Drive Dropbox OneDrive Google Drive
Ελεύθερος 5 GB 2 GB 5 GB 15 GB
50 GB $ 0.99 1,99 δολάρια
100 GB 1,99 δολάρια
200 GB $ 2.99
1 TB 8,25 δολάρια 6,99 δολάρια * 9,99 δολάρια
2 TB 9,99 δολάρια
5 TB 9.99 € *
10 TB 99,99 δολάρια

* Απαιτείται συνδρομή του Office 360.

Παρόλο που αναφέρουμε το κόστος αποθήκευσης μέχρι το έτος, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης σύννεφων προσφέρουν επίσης μηνιαία υπηρεσία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ελαφρώς φθηνότερο σε μακροπρόθεσμη βάση να καταβάλει ετήσια αμοιβή από μία μηνιαία, αλλά όχι πάντα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον ιστότοπο του παροχέα υπηρεσιών αποθήκευσης cloud για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος και την υπηρεσία.

Μερικοί από τους άλλους πωλητές προσφέρουν λίγο περισσότερο χώρο αποθήκευσης, αλλά μέχρι στιγμής, στα επίπεδα που ανταγωνίζεται η Apple, προσφέρει το χαμηλότερο κόστος.

Το iCloud Drive της Apple, το οποίο θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή το φθινόπωρο με την κυκλοφορία του OS X Yosemite, φέρνει πίσω χαρακτηριστικά και υπηρεσίες που πολλοί χρήστες Mac αναμένουν από την ημέρα που το iCloud αντικατέστησε το MobileMe. Το νέο iCloud Drive προσφέρει τόσο τη βασική αποθήκευση του παλιού συστήματος iDisk όσο και το έξυπνο και εύχρηστο σύστημα διαχείρισης αρχείων της τρέχουσας υπηρεσίας iCloud. Στο τέλος, μοιάζει με το iCloud Drive που θα κερδίσει το OS X Yosemite και τις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Mac.