Δημιουργία λογαριασμού iCloud στο Mac σας

Αποκτήστε το Mac και το iCloud σας δουλεύοντας μαζί

Το iCloud της Apple παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες που βασίζονται στο σύννεφο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Mac σας, όπως Mail & Notes, Επαφές, Ημερολόγια, Σελιδοδείκτες, Φωτογραφική ροή, Έγγραφα & Δεδομένα, Πίσω στο Mac μου, Εύρεση Mac και πολλά άλλα. Κάθε υπηρεσία σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε δεδομένα στους διακομιστές iCloud και συγχρονίστε το Mac και όλες τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Windows και iOS .

Τι χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία iCloud

Το iCloud στο Mac απαιτεί OS X 10.7.2 ή νεότερη έκδοση.

Ή

macOS Sierra ή αργότερα.

Μόλις εγκαταστήσετε την κατάλληλη έκδοση OS X ή macOS , θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το iCloud. Αν ενημερώσατε το OS X 10.7.2 ή μεταγενέστερο μετά την εκκίνηση της υπηρεσίας iCloud, το παράθυρο προτιμήσεων iCloud θα ανοίξει αυτόματα την πρώτη φορά που εκκινείτε το Mac μετά την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Αν ενημερώσατε το OS X 10.7.2 ή νεότερο πριν ξεκινήσει η υπηρεσία iCloud, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud με μη αυτόματο τρόπο.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το iCloud είναι ενεργό στο Mac σας, μπορείτε να προχωρήσετε στη μη αυτόματη μέθοδο ρύθμισης του iCloud που περιγράφεται παρακάτω.

Υποθέτουμε ότι πρόκειται να ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία, αποκτώντας πρόσβαση στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud με μη αυτόματο τρόπο.

Ενεργοποιήστε το iCloud

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέξτε το στοιχείο System Preferences στο μενού Apple .
  2. Στο παράθυρο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος), κάντε κλικ στο εικονίδιο iCloud, το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομάδα Internet & Wireless. Σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Mac, τα ονόματα κατηγοριών για τις προτιμήσεις συστήματος απενεργοποιούνται ως προεπιλεγμένη κατάσταση. Εάν δεν βλέπετε τα ονόματα των κατηγοριών, απλώς αναζητήστε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud στην τρίτη σειρά από την κορυφή.
  3. Το παράθυρο προτιμήσεων του iCloud πρέπει να εμφανίζει την ταυτότητα iCloud, ζητώντας την Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αν αντίθετα, το παράθυρο προτιμήσεων iCloud εμφανίζει μια λίστα με τις διαθέσιμες υπηρεσίες iCloud, τότε εσείς (ή κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας) έχετε ήδη ενεργοποιήσει το iCloud.
  4. Αν το iCloud ήταν ενεργοποιημένο χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της Apple κάποιου άλλου, ελέγξτε με το άτομο αυτό προτού αποσυνδεθείτε από το iCloud. Εάν το iCloud έχει ήδη ωθήσει δεδομένα στον υπολογιστή σας, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των δεδομένων προτού αποσυνδεθείτε από την υπηρεσία.
  5. Αν αποφασίσετε να απενεργοποιήσετε το iCloud για τον τρέχοντα λογαριασμό, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Αποσύνδεση στο κάτω μέρος του παραθύρου προτιμήσεων iCloud.
  1. Με το παράθυρο προτιμήσεων iCloud που τώρα ζητά ένα αναγνωριστικό της Apple, εισαγάγετε το αναγνωριστικό της Apple που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην υπηρεσία iCloud.
  2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση.
  4. Μπορείτε να διαλέξετε να αποθηκεύσετε και να αποθηκεύσετε στους διακομιστές του iCloud τις επαφές σας , τα ημερολόγια , τις φωτογραφίες , τις υπενθυμίσεις, τις σημειώσεις, τους σελιδοδείκτες του Safari , το μπρελόκ και τους σελιδοδείκτες, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή iOS, Mac ή Windows. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή αυτή εάν θέλετε να μεταφορτώσετε αυτά τα δεδομένα.
  5. Το iCloud Drive σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία που σας αρέσουν στο σύννεφο. Η Apple παρέχει ένα περιορισμένο ποσό ελεύθερου χώρου και στη συνέχεια χρεώνει επιπλέον χώρο.
  6. Βρείτε το My Mac, ένα από τα χαρακτηριστικά του iCloud, χρησιμοποιεί υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού για να εντοπίσετε πού βρίσκεται ο Mac σας. Μπορείτε επίσης να στείλετε στο Mac σας ένα μήνυμα, να κλειδώσετε από απόσταση το Mac σας ή ακόμα και να διαγράψετε τα δεδομένα στη μονάδα εκκίνησης. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή αυτή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Find My Mac.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  8. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το Find My Mac, θα λάβετε μια προειδοποίηση που σας ζητά να επιτρέψετε στο Find My Mac να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της τοποθεσίας Mac σας. Κάντε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται.

Το iCloud θα ενεργοποιηθεί τώρα και θα εμφανίσει μια λίστα με τις υπηρεσίες iCloud που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στον ιστότοπο iCloud για να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες iCloud, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών εκδόσεων Σελίδων, Αριθμών και Keynote.

Λήψη της αλληλογραφίας του iCloud στο Mac σας

Αρχικά δημοσιεύθηκε: 10/14/2011

Ιστορικό ενημερώσεων: 7/3/2015, 6/30/2016