Ρυθμίστε το iCloud Keychain στο Mac σας

Το iCloud Keychain είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης κωδικών που βασίζεται σε σύννεφο για πρώτη φορά με το OS X Mavericks . Το iCloud Keychain βασίζεται στη δημοφιλή υπηρεσία keychain που αποτελεί μέρος του OS X από την αυγή της χιλιετίας .

Από τότε που εισήχθη η εφαρμογή keychain, παρέχει έναν βολικό τρόπο αποθήκευσης των κωδικών πρόσβασης και τη χρήση τους για την αυτόματη πρόσβαση σε υπηρεσίες με κωδικό πρόσβασης, όπως λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δίκτυα. Η Apple έχει λάβει εύλογα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πληροφοριών keychain που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στο cloud και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για συγχρονισμό με τις υπόλοιπες συσκευές Mac ή iOS.

01 από 07

Τι είναι το iCloud Keychain;

Το iCloud Keychain είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, οπότε προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, πρέπει να την ενεργοποιήσετε. Αλλά πριν ενεργοποιήσουμε το iCloud Keychain, μια ή δύο λέξεις για την ασφάλεια. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Από τότε που εισήχθη η εφαρμογή keychain, παρέχει έναν βολικό τρόπο αποθήκευσης των κωδικών πρόσβασης και τη χρήση τους για την αυτόματη πρόσβαση σε υπηρεσίες με κωδικό πρόσβασης, όπως λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δίκτυα.

Το iCloud Keychain σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε τα αποθηκευμένα ονόματα χρήστη, τους κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία πιστωτικών καρτών των Mac σε πολλαπλές συσκευές Mac και iOS. Τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια. Μπορείτε να καθίσετε στο iMac σας, να εγγραφείτε για μια νέα υπηρεσία ιστότοπου και στη συνέχεια να έχετε συγχρονιστεί αυτόματα οι πληροφορίες σύνδεσης στο MacBook Air ή το iPad σας. Την επόμενη φορά που ταξιδεύετε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία ιστού, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να θυμηθείτε τα στοιχεία σύνδεσής σας. αυτό είναι ήδη αποθηκευμένο στο Air ή στο iPad και θα εισαχθεί αυτόματα όταν εμφανιστεί ο ιστότοπος.

Φυσικά, αυτό λειτουργεί για περισσότερα από απλά σύνδεση ιστοτόπων. Το iCloud Keychain μπορεί να χειριστεί σχεδόν κάθε είδους πληροφορίες λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών πιστωτικών καρτών και σύνδεσης στο δίκτυο.

Το iCloud Keychain είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, οπότε προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, πρέπει να την ενεργοποιήσετε. Αλλά πριν ενεργοποιήσουμε το iCloud Keychain, μια ή δύο λέξεις για την ασφάλεια.

02 του 07

iCloud Security Keychain

Η Apple χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για τη μετάδοση και την αποθήκευση των πληροφοριών για τα μπρελόκ. Αυτό κάνει τα ακατέργαστα δεδομένα αρκετά ασφαλή. είστε καλά προστατευμένοι από οποιοδήποτε είδος βίαιης προσπάθειας να ανακαλύψετε το κλειδί κρυπτογράφησης.

Αλλά το iCloud Keychain έχει μια αδυναμία που θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάθε ημι-ικανό προγραμματιστή να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του keychain. Αυτή η αδυναμία είναι στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για τη δημιουργία ενός κώδικα ασφαλείας iCloud Keychain.

Ο προεπιλεγμένος κωδικός ασφαλείας είναι ένας τετραψήφιος κωδικός που δημιουργείτε. Αυτός ο κώδικας εξουσιοδοτεί κάθε επιλεγμένη συσκευή Mac ή iOS να χρησιμοποιεί τα δεδομένα που αποθηκεύετε στο iCloud Keychain.

Ένας τετραψήφιος κωδικός ασφαλείας μπορεί να είναι εύκολο να θυμηθεί, αλλά αυτό είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα. Η αδυναμία του είναι ότι υπάρχουν μόνο 1.000 δυνατοί συνδυασμοί. Σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει μια εφαρμογή για να τρέξει μέσα από όλους τους δυνατούς συνδυασμούς για τέσσερα ψηφία, να βρει τον κωδικό ασφαλείας και να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα iCloud Keychain.

Ευτυχώς, δεν είστε κολλημένοι με τον προεπιλεγμένο τετραψήφιο κωδικό ασφαλείας. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο μακρύ, και κατά συνέπεια πολύ πιο δύσκολο να σπάσετε, κώδικα ασφαλείας. Θα είναι πιο δύσκολο να θυμάστε αυτόν τον κώδικα όταν θέλετε να επιτρέψετε σε μια συσκευή Mac ή iOS να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του iCloud Keychain, αλλά η πρόσθετη ασφάλεια το καθιστά καλό εμπόδιο.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να ρυθμίσετε το iCloud Keychain στο Mac σας, χρησιμοποιώντας έναν πιο ισχυρό κώδικα ασφαλείας από την προεπιλεγμένη μέθοδο.

Ο, τι χρειάζεσαι

03 του 07

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας από την περιστασιακή πρόσβαση κατά τη χρήση του κλειδιού iCloud

Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να ορίσετε μια ώρα για το πόσο σύντομα απαιτείται ένας κωδικός πρόσβασης μετά από ξυπνητήρι ή μετά την εκκίνηση της προφύλαξης οθόνης. Πέντε δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό είναι λογικές επιλογές. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το πρώτο βήμα για τη ρύθμιση του iCloud Keychain στο Mac σας είναι να προσθέσετε λίγο ασφάλεια για να αποτρέψετε τυχαία χρήση. Θυμηθείτε, το iCloud Keychain έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αποθηκεύει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστοχώρο, αλλά και την πιστωτική κάρτα, τις τραπεζικές υπηρεσίες και άλλες ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Εάν επιτρέπετε την απρόσκοπτη πρόσβαση στο Mac σας, κάποιος μπορεί να συνδεθεί σε μια υπηρεσία ιστού και να αγοράσει αντικείμενα χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες του λογαριασμού σας.

Για να αποτρέψετε αυτόν τον τύπο πρόσβασης, σας συνιστώ να διαμορφώσετε το Mac σας για να απαιτήσετε σύνδεση κατά την εκκίνηση και έναν κωδικό πρόσβασης για να ξυπνήσετε από τον ύπνο.

Διαμόρφωση κωδικού πρόσβασης σύνδεσης

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Χρήστες και ομάδες.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος, που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου παραθύρων προτιμήσεων χρηστών και ομάδων.
  4. Προσθέστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και κάντε κλικ στην επιλογή Ξεκλείδωμα.
  5. Κάντε κλικ στο κείμενο Επιλογές σύνδεσης στο κάτω μέρος της αριστεράς πλευρικής γραμμής.
  6. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού, ρυθμίστε την επιλογή Αυτόματη σύνδεση σε Απενεργοποίηση.
  7. Οι υπόλοιπες επιλογές σύνδεσης μπορούν να ρυθμιστούν όπως επιθυμείτε.
  8. Όταν ολοκληρώσετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος για να αποτρέψετε την πραγματοποίηση περαιτέρω αλλαγών.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση όλων, κοντά στο επάνω αριστερό τμήμα του παραθύρου προτιμήσεων Χρηστών και ομάδων.

Ρυθμίστε τον κωδικό πρόσβασης αναστολής και προστασίας οθόνης

  1. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος", επιλέξτε το παράθυρο Προτιμήσεις ασφαλείας και απορρήτου.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά.
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Απαίτηση κωδικού πρόσβασης".
  4. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να ορίσετε μια ώρα για το πόσο σύντομα απαιτείται ένας κωδικός πρόσβασης μετά από ξυπνητήρι ή μετά την εκκίνηση της προφύλαξης οθόνης. Πέντε δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό είναι λογικές επιλογές. Δεν θέλετε να επιλέξετε "αμέσως" επειδή θα υπάρξουν στιγμές που ο Mac σας πηγαίνει να κοιμηθεί ή η προφύλαξη οθόνης σας ξεκινά όταν βρίσκεστε ακόμα στο Mac σας, ίσως διαβάζοντας ένα άρθρο στον ιστό. Επιλέγοντας πέντε δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό, έχετε τον χρόνο να περιστρέψετε το ποντίκι ή να πατήσετε ένα πλήκτρο για να ξυπνήσετε το Mac χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης. Αν επιλέξετε μεγαλύτερη χρονική περίοδο, υπάρχει κίνδυνος να επιτρέψετε σε κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση στο Mac σας όταν περπατάτε για μερικά λεπτά.
  5. Αφού επιλέξετε τη ρύθμιση που προτιμάτε, μπορείτε να τερματίσετε τις Προτιμήσεις συστήματος.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ενεργοποίησης του iCloud Keychain.

04 του 07

Χρησιμοποιήστε τις προαιρετικές επιλογές κώδικα ασφαλείας του iCloud Keychain

Υπάρχουν τρεις επιλογές για τη δημιουργία ενός κωδικού ασφαλείας για εκ των προτέρων. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το iCloud Keychain είναι μέρος της υπηρεσίας iCloud, οπότε η ρύθμιση και η διαχείριση γίνεται μέσω του παραθύρου προτιμήσεων iCloud.

Αυτός ο οδηγός προϋποθέτει ότι έχετε ήδη ένα αναγνωριστικό της Apple και ότι έχετε ήδη ενεργοποιήσει την υπηρεσία iCloud. Εάν όχι, ρίξτε μια ματιά στο Ρύθμιση ενός λογαριασμού iCloud στο Mac σας για να ξεκινήσετε.

Ρύθμιση του κλειδιού iCloud

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud.
  3. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις διαθέσιμες υπηρεσίες iCloud. Μετακινηθείτε στη λίστα μέχρι να βρείτε το στοιχείο Keychain.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Keychain.
  5. Στο φύλλο που πέφτει κάτω, πληκτρολογήστε τον κωδικό σας Apple ID και κάντε κλικ στο OK.
  6. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ένα νέο φύλλο θα πέσει κάτω, ζητώντας σας να εισαγάγετε έναν τετραψήφιο κωδικό ασφαλείας. Θα χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κώδικα κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε μια συσκευή Mac ή iOS στη λίστα των συσκευών που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο iCloud Keychain σας. Κατά τη γνώμη μου, ένας τετραψήφιος κωδικός ασφαλείας είναι πολύ αδύναμος (βλ. Σελίδα 1). θα σας εξυπηρετηθούν καλύτερα δημιουργώντας έναν μεγαλύτερο κωδικό ασφαλείας.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους".

Υπάρχουν τρεις επιλογές για τη δημιουργία ενός κώδικα ασφαλείας:

Οι δύο πρώτες επιλογές απαιτούν να εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας όταν ρυθμίζετε την πρόσβαση στο iCloud Keychain για επόμενες συσκευές Mac ή iOS. Εκτός από τον κωδικό ασφαλείας, ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν πρόσθετο κωδικό που θα σας αποσταλεί μέσω μηνύματος κειμένου SMS.

Η τελευταία επιλογή απαιτεί να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό σας iCloud και να περιμένετε για έγκριση έναρξης από τη συσκευή που έχετε ρυθμίσει για πρώτη φορά το iCloud Keychain πριν να μπορέσετε να χορηγήσετε πρόσβαση σε άλλη συσκευή.

Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

05 του 07

Χρησιμοποιήστε έναν σύνθετο κώδικα ασφαλείας iCloud

Θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τον αριθμό ενός τηλεφώνου που μπορεί να λαμβάνει μηνύματα SMS. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους" στο παράθυρο διαλόγου "Δημιουργία ενός κώδικα ασφαλείας iCloud" και κάντε κλικ στο κουμπί "Χρήση σύνθετου κώδικα ασφαλείας", είναι καιρός να καταλήξετε πραγματικά.

Ο κώδικας πρέπει να είναι κάτι που μπορείτε να θυμάστε χωρίς πολύ κόπο, αλλά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 χαρακτήρες, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης. Πρέπει να περιέχει τόσο κεφαλαία όσο και πεζά γράμματα και τουλάχιστον ένα σύμβολο ή αριθμό στίξης. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να είναι μια λέξη ή μια φράση που θα βρεθεί σε ένα λεξικό.

  1. Στο πλαίσιο Δημιουργία ενός κώδικα ασφαλείας iCloud, πληκτρολογήστε τον κωδικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η Apple δεν μπορεί να ανακτήσει τον κωδικό ασφαλείας αν το ξεχάσετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει τον κώδικα και ότι το αποθηκεύσετε σε ασφαλές μέρος. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο όταν είστε έτοιμοι.
  2. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε εκ νέου τον κωδικό ασφαλείας. Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό και πατήστε Επόμενο.
  3. Θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τον αριθμό ενός τηλεφώνου που μπορεί να λαμβάνει μηνύματα SMS. Η Apple χρησιμοποιεί αυτόν τον αριθμό για να στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης όταν ρυθμίζετε πρόσθετες συσκευές Mac και iOS για να χρησιμοποιήσετε το iCloud Keychain. Πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου και κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.
  4. Το iCloud Keychain θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εγκατάστασης. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το στοιχείο Keychain στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud θα έχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα του.
  5. Μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την εγκατάσταση πρόσθετων Mac για να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό iCloud Keychain .

06 του 07

Χρησιμοποιήστε έναν τυχαία δημιουργούμενο κώδικα ασφαλείας για το iCloud

Το Mac σας θα δημιουργήσει τυχαία έναν κωδικό ασφαλείας για εσάς. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Προχωρημένης ασφάλειας στο iCloud Keychain για να δημιουργήσετε στον υπολογιστή Mac έναν τυχαίο κωδικό ασφαλείας, τότε δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε ένα. Αντ 'αυτού, το Mac θα δημιουργήσει έναν κωδικό 29 χαρακτήρων για εσάς.

  1. Σιγουρευτείτε ότι γράφετε αυτόν τον κώδικα , επειδή είναι μακρύ και ίσως πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να το θυμάστε. Εάν ξεχάσετε ή χάσετε τον κωδικό ασφαλείας, η Apple δεν μπορεί να την ανακτήσει για εσάς. Θα χρειαστείτε αυτόν τον κωδικό ασφαλείας όποτε θέλετε να ρυθμίσετε μια άλλη συσκευή Mac ή iOS για πρόσβαση στο iCloud Keychain.
  2. Αφού έχετε αποθηκεύσει τον κώδικα ασφαλείας κάπου μακριά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Επόμενο στο αναπτυσσόμενο φύλλο.
  3. Ένα νέο αναπτυσσόμενο φύλλο θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τον κωδικό ασφαλείας, εισάγοντάς τον ξανά. Αφού ολοκληρώσετε την εισαγωγή των πληροφοριών, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  4. Πληκτρολογήστε τον αριθμό για ένα τηλέφωνο που μπορεί να λαμβάνει μηνύματα SMS. Η Apple θα στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης σε αυτόν τον αριθμό όταν ρυθμίσετε πρόσθετες συσκευές Mac και iOS για να χρησιμοποιήσετε το iCloud Keychain. Καταχωρίστε τον αριθμό και πατήστε Τέλος.
  5. Η διαδικασία εγκατάστασης του iCloud Keychain έχει ολοκληρωθεί . Θα δείτε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο Keychain στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud.
  6. Μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud.

Τώρα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση των πρόσθετων Mac για να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό iCloud Keychain .

07 του 07

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν κώδικα ασφαλείας iCloud

Αν δεν δημιουργήσετε έναν κωδικό ασφαλείας, πρέπει να εγκρίνετε εκ των προτέρων κάθε συσκευή Mac ή iOS που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε με το iCloud Keychain. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το iCloud Keychain υποστηρίζει πολλαπλές μεθόδους επαλήθευσης ότι οι επόμενες συσκευές Mac και iOS είναι εξουσιοδοτημένες να χρησιμοποιούν το μπρελόκ σας. Αυτή η τελευταία μέθοδος δεν δημιουργεί πραγματικά κανένα τύπο κώδικα ασφαλείας. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τα δεδομένα σύνδεσης του λογαριασμού iCloud. Επίσης, στέλνει μια ειδοποίηση πίσω στη συσκευή που χρησιμοποιήσατε για τη ρύθμιση της υπηρεσίας iCloud Keychain, ζητώντας να παραχωρήσετε πρόσβαση.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεται να θυμάστε έναν περίπλοκο κώδικα ασφαλείας για να αποκτήσετε πρόσβαση. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να προ-εξουσιοδοτείτε κάθε συσκευή Mac ή iOS που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε με το iCloud Keychain.

Αυτός ο οδηγός εγκατάστασης συνεχίζει από τη σελίδα 3 αφού επιλέξετε την επιλογή "Να μην δημιουργηθεί κωδικός ασφαλείας".

  1. Θα εμφανιστεί ένα νέο φύλλο, το οποίο θα σας ρωτάει αν είστε βέβαιοι ότι δεν θέλετε να δημιουργήσετε έναν κωδικό ασφαλείας. Κάντε κλικ στο κουμπί Παράλειψη κωδικού για να συνεχίσετε ή στο κουμπί Πίσω, αν έχετε αλλάξει γνώμη.
  2. Το iCloud Keychain θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εγκατάστασης.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, το στοιχείο Keychain στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud θα φέρει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο όνομά του, υποδηλώνοντας ότι η υπηρεσία εκτελείται.
  4. Μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud.

Για να επιτρέψετε σε άλλους Mac να έχουν πρόσβαση στο keychain σας, ανατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση πρόσθετων Mac για να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό iCloud Keychain .