Πώς να προσθέσετε λογαριασμούς διαχειριστή στον υπολογιστή Mac

Ο Mac σας μπορεί να έχει περισσότερους λογαριασμούς διαχειριστή

Όταν εγκαταστήσατε για πρώτη φορά το Mac OS, δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός διαχειριστή. Κάθε Mac χρειάζεται μόνο ένα λογαριασμό διαχειριστή, αλλά ίσως είναι καλή ιδέα να επιτρέψετε σε ένα ή δύο άλλα άτομα να έχουν δικαιώματα διαχειριστή. Μετά από όλα, πιθανότατα δεν σκοπεύατε να είστε το τμήμα πληροφορικής της οικογένειάς σας 24/7.

Οι λογαριασμοί διαχειριστών έχουν τις ίδιες βασικές δυνατότητες με τους τυπικούς λογαριασμούς χρηστών , συμπεριλαμβανομένου του δικού τους φακέλου Αρχική σελίδα , επιφάνεια εργασίας, φόντα και προτιμήσεις, καθώς και τις δικές τους βιβλιοθήκες iTunes και φωτογραφιών , σελιδοδείκτες Safari, λογαριασμούς iChat ή Μηνύματα και φίλους και Βιβλίο διευθύνσεων / Επαφές .

Επιπλέον, ένας λογαριασμός διαχειριστή έχει αυξημένα επίπεδα δικαιωμάτων που επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Mac. Οι διαχειριστές μπορούν να αλλάξουν τις προτιμήσεις του συστήματος που ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αισθάνεται το Mac , εγκαθιστούν λογισμικό και εκτελούν πολλές ειδικές εργασίες τις οποίες δεν επιτρέπεται στους τυπικούς λογαριασμούς χρηστών να εκτελούν.

Η δημιουργία λογαριασμών διαχειριστή είναι μια απλή διαδικασία. (Μπορείτε επίσης να προωθήσετε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη σε ένα λογαριασμό χρήστη διαχειριστή, κάτι περισσότερο για αυτό αργότερα.) Θα χρειαστεί να συνδεθείτε ως διαχειριστής για να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε λογαριασμούς χρηστών. Ο λογαριασμός διαχειριστή είναι ο λογαριασμός που δημιουργήσατε κατά την πρώτη ρύθμιση του Mac. Συνεχίστε και συνδεθείτε με το λογαριασμό διαχειριστή και θα ξεκινήσουμε.

Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Λογαριασμοί" ή "Χρήστες και ομάδες" (το οποίο εξαρτάται από την έκδοση του Mac OS που χρησιμοποιείτε) για να ανοίξετε το παράθυρο προτιμήσεων Λογαριασμοί.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος. Θα σας ζητηθεί να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό διαχειριστή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί συν (+) που βρίσκεται κάτω από τη λίστα λογαριασμών χρηστών.
  5. Θα εμφανιστεί το φύλλο του νέου λογαριασμού.
  6. Επιλέξτε "Διαχειριστής" από το αναπτυσσόμενο μενού των τύπων λογαριασμού.
  7. Καταχωρίστε το όνομα αυτού του λογαριασμού στο πεδίο "Όνομα" ή "Ολόκληρο όνομα". Αυτό είναι συνήθως το πλήρες όνομα του ατόμου, όπως ο Tom Nelson.
  8. Εισαγάγετε ένα ψευδώνυμο ή μικρότερη έκδοση του ονόματος στο πεδίο "Σύντομο όνομα" ή "Όνομα λογαριασμού". Στην περίπτωσή μου, θα εισέλθω στο «tom». Τα σύντομα ονόματα δεν πρέπει να περιλαμβάνουν κενά ή ειδικούς χαρακτήρες, και με σύμβαση, να χρησιμοποιείτε μόνο μικρά γράμματα. Το Mac σας θα προτείνει ένα σύντομο όνομα. μπορείτε να αποδεχτείτε την πρόταση ή να εισαγάγετε το σύντομο όνομα της επιλογής σας.
  1. Καταχωρίστε έναν κωδικό πρόσβασης για αυτόν το λογαριασμό στο πεδίο "Κωδικός πρόσβασης". Μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το πλήκτρο δίπλα στο πεδίο "Κωδικός πρόσβασης" και ο Βοηθός κωδικού πρόσβασης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης.
  2. Καταχωρίστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο 'Επαλήθευση'.
  3. Εισαγάγετε μια περιγραφική υπόδειξη για τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο 'Κωδικός συμβολής'. Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που θα τρεμοπαίζει τη μνήμη σας αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μην εισάγετε τον πραγματικό κωδικό πρόσβασης.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία λογαριασμού" ή "Δημιουργία χρήστη".

Θα δημιουργηθεί ο νέος λογαριασμός χρήστη διαχειριστή. Θα δημιουργηθεί ένας νέος αρχικός φάκελος, χρησιμοποιώντας το σύντομο όνομα του λογαριασμού και ένα τυχαία επιλεγμένο εικονίδιο που θα αντιπροσωπεύει το χρήστη. Μπορείτε να αλλάξετε το εικονίδιο χρήστη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο και επιλέγοντας ένα νέο από την αναπτυσσόμενη λίστα εικόνων.

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για τη δημιουργία πρόσθετων λογαριασμών διαχειριστή. Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία λογαριασμών , κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου προτιμήσεων λογαριασμών, για να αποτρέψετε οποιονδήποτε άλλον να κάνει αλλαγές.

Προωθήστε έναν υπάρχοντα τυποποιημένο χρήστη σε διαχειριστή

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Λογαριασμοί" ή "Χρήστες και ομάδες" για να ανοίξετε το παράθυρο προτιμήσεων λογαριασμών.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος. Θα σας ζητηθεί να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό διαχειριστή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.
  4. Επιλέξτε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη από τη λίστα λογαριασμών χρηστών.
  5. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Να επιτρέπεται στο χρήστη να διαχειριστεί αυτό το υπολογιστή".

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για κάθε τυπικό λογαριασμό χρήστη που θέλετε να προωθήσετε σε έναν διαχειριστή. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου προτιμήσεων λογαριασμών, για να αποτρέψετε οποιονδήποτε άλλον να κάνει αλλαγές.

Τώρα που έχετε επιπλέον διαχειριστές, μπορείτε να τους θέσετε σε λειτουργία ενώ παίρνετε ένα καλά άξιζε υπνάκο.

Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή;

Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης λογαριασμού διαχειριστή, μπορείτε να τον επαναφέρετε . Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού διαχειριστή, είναι πιθανό, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να δημιουργήσετε ένα ολοκαίνουργιο λογαριασμό διαχειριστή .

Εφεδρικός λογαριασμός χρήστη

Μια άλλη χρήση για λογαριασμό διαχειριστή είναι να βοηθήσετε στη διάγνωση προβλημάτων στον υπολογιστή σας Mac. Η κατοχή ενός λογαριασμού διαχειριστή σε παρθένα κατάσταση μπορεί να σας βοηθήσει να αποκλείσετε τα προβλήματα που προκαλούνται από διεφθαρμένα αρχεία στο λογαριασμό ενός χρήστη.