Χρησιμοποιώντας το παράθυρο Προτιμήσεις επιφάνειας εργασίας και οθόνης προφύλαξης οθόνης

Χρησιμοποιώντας την Ενσωματωμένη Προστασία οθόνης του Mac σας

Οι προφυλάξεις οθόνης ήταν περίπου από τις πρώτες μέρες των προσωπικών υπολογιστών. Αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τη μόνιμη διάτρηση της εικόνας σε φώσφορο του CRT, ένα φαινόμενο γνωστό ως καύση.

Το Burn-in δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα με τις οθόνες υπολογιστών , επομένως, ως επί το πλείστον, οι προφυλακτήρες οθόνης δεν εξυπηρετούν κανένα χρήσιμο σκοπό, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό να παρακολουθήσουν.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενσωματωμένη προφύλαξη οθόνης του Mac σας από το παράθυρο προτιμήσεων Desktop & Screen Saver.

Ανοίξτε το Desktop & amp; Πίνακας προτιμήσεων οθόνης εξοικονόμησης οθόνης

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Προτιμήσεις συστήματος" στο Dock ή επιλέξτε "Προτιμήσεις συστήματος" από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Desktop & Screen Saver" στην προσωπική ενότητα του παραθύρου System Preferences.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'Προστασία οθόνης'.

Η Προφύλαξη οθόνης έχει τρεις κύριους τομείς: μια λίστα με διαθέσιμες ενότητες προφύλαξης οθόνης και ένα παράθυρο προεπισκόπησης που δείχνει τι μοιάζει με μια επιλεγμένη προφύλαξη οθόνης. και διάφορα χειριστήρια και κουμπιά για τη ρύθμιση της επιλεγμένης προφύλαξης οθόνης.

Προστασία οθόνης

Η περιοχή Screen Saver περιέχει μια πτυσσόμενη λίστα ενοτήτων προφύλαξης οθόνης. Η λίστα περιλαμβάνει τις λειτουργικές μονάδες που παρέχονται από την Apple, καθώς και οποιεσδήποτε προφυλακτήρες οθόνης τρίτου μέρους που μπορείτε να εγκαταστήσετε. Εκτός από τις ενσωματωμένες ή τρίτων ετικετογράφους, μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα που είναι αποθηκευμένη στο Mac σας για να χρησιμεύσει ως προφύλαξη οθόνης.

Όταν επιλέγετε μια ενότητα προφύλαξης οθόνης ή μια εικόνα, θα εμφανιστεί στην ενότητα Προεπισκόπηση της καρτέλας Εξοικονόμηση οθόνης.

Προεπισκόπηση

Το παράθυρο Προεπισκόπηση εμφανίζει την τρέχουσα επιλεγμένη προφύλαξη οθόνης, η οποία σας δείχνει τον τρόπο εμφάνισης της προφύλαξης οθόνης όταν ενεργοποιηθεί. Ακριβώς κάτω από το παράθυρο Προεπισκόπηση υπάρχουν δύο κουμπιά: Επιλογές και Δοκιμή.

Έλεγχοι οθόνης

Τα στοιχεία ελέγχου οθόνης στο OS X 10.4 και OS X 10.5 είναι ελαφρώς διαφορετικά. Το 10.5 έχει μερικές πρόσθετες επιλογές.

Κοινά στοιχεία ελέγχου

OS X 10.5 & Πρόσθετοι έλεγχοι

Αφού κάνετε τις επιλογές σας, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο προτιμήσεων Desktop & Screen Saver.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί: Εάν ο χρόνος ενεργοποίησης που έχετε ορίσει σε μια προφύλαξη οθόνης είναι μεγαλύτερος από τον χρόνο αναμονής που καθορίζεται στο παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας, δεν θα δείτε ποτέ την προφύλαξη οθόνης, επειδή ο Mac θα κοιμάται πριν ενεργοποιηθεί η προφύλαξη οθόνης . Ελέγξτε τη ρύθμιση στο παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας, αν η οθόνη σας παραμείνει κενή αντί να εμφανίσει την προφύλαξη οθόνης.

Δημοσιεύθηκε: 9/11/2008

Ενημερώθηκε: 2/11/2015