Προσαρμόστε την τοποθεσία του Dock

Έλεγχος όπου εμφανίζεται η οθόνη στην οθόνη σας

Ορισμένες από τις ιδιότητες του Dock, το εύχρηστο πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών που συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας στο OS X, μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επειδή συχνά χρησιμοποιείτε την αποβάθρα, θα πρέπει να την ρυθμίσετε όπως ακριβώς θέλετε.

Τοποθεσία, Τοποθεσία, Τοποθεσία

Η προεπιλεγμένη θέση του Dock είναι το κάτω μέρος της οθόνης, το οποίο λειτουργεί καλά για πολλά άτομα. Αν προτιμάτε, μπορείτε να μετακινήσετε την αποβάθρα στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά της οθόνης χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων του Dock.

Αλλαγή της θέσης της βάσης με το παράθυρο προτιμήσεών της

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέξτε το στοιχείο System Preferences από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Dock" στην ενότητα "Προσωπικά" του παραθύρου "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά επιλογής 'Θέση στην οθόνη' για να επιλέξετε μια θέση για το Dock:
    • Αριστερά τοποθετήστε την αποβάθρα στο αριστερό άκρο της οθόνης σας.
    • Κάτω τοποθετήστε το Dock στο κάτω μέρος της οθόνης σας, την προεπιλεγμένη θέση.
    • Τοποθετήστε τη δεξαμενή δεξιά στο δεξιό άκρο της οθόνης σας.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής της επιλογής σας και, στη συνέχεια, κλείστε το παράθυρο του παραθύρου προτιμήσεων.

Δοκιμάστε και τις τρεις θέσεις και δείτε ποια σας αρέσει καλύτερα. Μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε το Dock ξανά αν αλλάξετε γνώμη.

Αλλαγή θέσης της βάσης με σύρσιμο

Η χρήση των Προτιμήσεων συστήματος για να μετακινήσετε την αποβάθρα είναι αρκετά απλή, αλλά υπάρχει ένας ακόμη πιο εύκολος τρόπος εκτέλεσης της εργασίας. Η αποβάθρα, για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, είναι πραγματικά ακριβώς ένα άλλο παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορεί να είναι ένα πολύ τροποποιημένο παράθυρο, αλλά μοιράζεται ένα κοινό παράθυρο χαρακτηριστικό: τη δυνατότητα να σύρονται σε μια νέα θέση.

Παρόλο που μπορείτε να σύρετε το Dock γύρω, εξακολουθείτε να περιορίζεστε στις τρεις τυπικές τοποθεσίες: στην αριστερή πλευρά, στο κάτω μέρος ή στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Το μυστικό της σύρσιμο του Dock γύρω είναι η χρήση ενός κλειδιού τροποποίησης και το ειδικό σημείο στο Dock που πρέπει να τραβήξετε για να εκτελέσετε τη μεταφορά.

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift και τοποθετήστε το δρομέα πάνω από το διαχωριστικό Dock. ξέρετε, την κατακόρυφη γραμμή μεταξύ της τελευταίας εφαρμογής και του πρώτου εγγράφου ή φακέλου στην κορδέλα του Dock. Ο δρομέας θα αλλάξει σε κάθετο βέλος διπλού άκρου.
  2. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο ενώ σύρετε το Dock σε μία από τις τρεις προκαθορισμένες θέσεις στην οθόνη σας. Δυστυχώς, το Dock παραμένει αγκυροβολημένο στο σημείο εκκίνησης μέχρι ο δρομέας σας να μετακινηθεί σε μία από τις τρεις πιθανές θέσεις Dock, οπότε η Dock ασφαλίζει στη θέση του στο νέο σημείο. Δεν υπάρχει περίγραμμα φαντασμάτων του Dock καθώς το μετακινείτε. απλά πρέπει να πιστεύετε ότι αυτό το τέχνασμα θα λειτουργήσει πραγματικά.
  3. Μόλις το Dock ασφαλίσει στην αριστερή πλευρά, στο κάτω μέρος ή στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας, μπορείτε να απελευθερώσετε το κλικ και να αφήσετε το πλήκτρο shift.

Κολλήστε την αποβάθρα σε μία άκρη ή στην άλλη

Η αποβάθρα χρησιμοποιεί μια μεσαία ευθυγράμμιση σε όλες τις θέσεις στις οποίες μπορεί να τοποθετηθεί. Δηλαδή, η αποβάθρα είναι αγκυροβολημένη στο μέσον και αυξάνει ή συρρικνώνει τις άλλες άκρες της για να φιλοξενήσει τον αριθμό των αντικειμένων στην αποβάθρα.

Μέχρι το OS X Mavericks , μπορείτε να αλλάξετε την ευθυγράμμιση του Dock από τη μέση σε κάθε άκρη χρησιμοποιώντας μια εντολή τερματικού . Για κάποιο λόγο, η Apple παρέλειψε την ικανότητα να καρφώνει την αποβάθρα από τις άκρες στο OS X Yosemite και αργότερα.

Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Mavericks ή παλαιότερα και θέλετε να συνδέσετε την αποβάθρα με μία από τις άκρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες εντολές:

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Για να συνδέσετε το Dock με την άκρη έναρξης (αυτή είναι η αριστερή άκρη όταν η βάση είναι στο κάτω μέρος ή η επάνω άκρη όταν η βάση βρίσκεται σε οποιαδήποτε πλευρά της οθόνης), κάντε τα εξής:
  3. Καταχωρίστε τα ακόλουθα στη γραμμή εντολών στο Terminal. Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε την παρακάτω εντολή ή να κάνετε τριπλό κλικ σε μία από τις λέξεις στην εντολή για να επιλέξετε ολόκληρη την εντολή και στη συνέχεια να αντιγράψετε / επικολλήσετε εύκολα το επιλεγμένο κείμενο: προεπιλογή write com.apple.dock pinning start
  4. Πατήστε το πλήκτρο Enter ή Return στο πληκτρολόγιό σας για να εκτελέσετε την εντολή.
  5. Εισαγάγετε τα ακόλουθα στην προτροπή τερματικού: killall Dock
  6. Πατήστε Enter ή Επιστροφή.
  7. Η αποβάθρα θα εξαφανιστεί για μια στιγμή και θα επανεμφανιστεί ξανά στην επιλεγμένη άκρη ή μέση.

Για να προσαρτήσετε την αποβάθρα στο τέλος, αυτή είναι η δεξιά άκρη όταν η βάση είναι στο κάτω μέρος ή η κάτω άκρη όταν η βάση είναι στα πλάγια, αντικαταστήστε την ακόλουθη εντολή για αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω στο βήμα 3:

προεπιλογές γράψτε το αρχείο com.apple.dock,

Για να επιστρέψετε το Dock στην προεπιλεγμένη μεσαία ευθυγράμμιση, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:

προεπιλογές γράφουν com.apple.dock πληκτρολογώντας τη μέση

Μην ξεχνάτε την εντολή Dock killall αφού εκτελέσετε την εντολή προεπιλογής write.

Μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις διάφορες επιλογές θέσεων Dock που αναφέραμε σε αυτόν τον οδηγό μέχρι να βρείτε τη διαμόρφωση που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Η προτίμησή μου είναι το Dock να βρίσκεται στο κάτω μέρος του υπολογιστή μου Mac και στο πλάι του MacBook μου.