Πώς να ανοίξετε ξανά τις κλειδωμένες καρτέλες Safari και τα Windows

Πρόσβαση στο παρελθόν ιστορικό

Το Safari έχει εδώ και καιρό ένα χαρακτηριστικό αναίρεσης, επιτρέποντάς σας να ανακάμψετε από τυχαία λάθη, όπως σφάλματα εισόδου και γενικά λάθη δακτυλογράφησης. Αλλά από το Safari 5 και το OS X Lion , το feature undo έχει αυξηθεί ώστε να συμπεριλαμβάνει την δυνατότητα επαναλειτουργίας καρτελών και παραθύρων που κλείσατε τυχαία.

Επαναφορά κλειστών καρτελών

Εάν έχετε δουλέψει ποτέ στο Safari με πολλές καρτέλες ανοιχτές, ίσως ερευνώντας ένα πρόβλημα, τότε γνωρίζετε την αγωνία του να κλείσετε τυχαία μία από τις καρτέλες. Σε λίγες στιγμές, οι ερευνητικές ώρες που πέρασαν έφυγαν, όλα με ένα μόνο κλικ του ποντικιού ή του trackpad.

Ευτυχώς, το Safari θα θυμάται την καρτέλα που μόλις έκλεισα και με ένα ταξίδι σε ένα μενού Safari ή μια γρήγορη εντολή πληκτρολογίου, η χαμένη καρτέλα σας μπορεί να ξανανοίξει.

  1. Στο Safari, επιλέξτε Αναίρεση Κλείσιμο καρτέλας από το μενού Επεξεργασία.
  2. Ή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή πληκτρολογίου: εντολή (⌘) Z.

Πρέπει να ανοίξετε ξανά μια κλειστή καρτέλα αρκετά γρήγορα. Το Safari χρησιμοποιεί την κανονική εντολή αναίρεσης για να επαναφέρει την κλειστή καρτέλα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το προσωρινό buffer διατηρεί μόνο μία καρτέλα. Εάν κλείσετε μια άλλη καρτέλα, μπορείτε να ανοίξετε ξανά μόνο την τελευταία καρτέλα που έκλεισα.

Επαναφορά κλειστών Windows

Εάν κλείσετε ένα παράθυρο Safari , μπορείτε να ανοίξετε ξανά το παράθυρο ακριβώς όπως μπορείτε να ανοίξετε ξανά μια κλειστή καρτέλα. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική, αλλά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Το Safari θα ανοίξει μόνο το τελευταίο κλειστό παράθυρο. Δεν μπορείτε να πάτε πιο πίσω, να πω για να ανοίξετε ξανά τα τρία τελευταία παράθυρα. Το Safari διατηρεί μόνο ένα παράθυρο στο buffer αναίρεσής του.

Για να ανοίξετε ξανά ένα κλειστό παράθυρο:

Δεν υπάρχει ενσωματωμένη συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε ξανά ένα κλειστό παράθυρο στο Safari, ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας συντόμευση πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό: Προσθέστε συντομεύσεις πληκτρολογίου για οποιοδήποτε στοιχείο του μενού στο Mac σας .

Επαναλάβετε τα Windows Safari από την τελευταία συνεδρία

Εκτός από το γεγονός ότι μπορείτε να ανοίξετε εκ νέου κλειστά παράθυρα και καρτέλες Safari, μπορείτε επίσης να ανοίξετε όλα τα παράθυρα του Safari που ήταν ανοιχτά την τελευταία φορά που αφαιρέσατε το Safari.

Το Safari, όπως και όλες οι εφαρμογές της Apple, μπορεί να κάνει χρήση της δυνατότητας Resume του OS X , η οποία εισήχθη με το OS X Lion. Το Resume αποθηκεύει την κατάσταση όλων των ανοιχτών παραθύρων μιας εφαρμογής, στην περίπτωση αυτή, κάθε παράθυρο Safari που έχετε ανοίξει. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται όταν τερματίσετε το Safari. Η ιδέα είναι ότι την επόμενη φορά που ξεκινάτε το Safari, μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταμάτησες.

Πολλοί χρήστες Mac απενεργοποιούν τη λειτουργία συνέχισης ή απενεργοποιούν το για συγκεκριμένες εφαρμογές. Εάν έχετε απενεργοποιήσει το Resume για το Safari, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα από την τελευταία συνεδρία του Safari με αυτήν την εντολή:

Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν εγκαταλείψετε το Safari και, στη συνέχεια, συνειδητοποιήσετε ότι δεν ολοκληρώσατε την εφαρμογή ή εάν το Safari σας παραιτηθεί εξαιτίας κάποιου άγνωστου προβλήματος .

Χρησιμοποιώντας το Ιστορικό για να ανοίξετε ξανά ένα παράθυρο Safari

Έχουμε ήδη δει ότι το μενού Ιστορικό στο Safari έχει κάποιες πολύ τακτικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης από την κατά λάθος κλείσιμο ενός παραθύρου του Safari. Αλλά μπορεί να κάνει αρκετά περισσότερα. Μπορεί ακόμη και να σας βγάλει από τη δέσμευση που μπορεί να βρεθείτε όταν ένα παράθυρο του Safari που κλείσατε κατά λάθος δεν μπορεί να ξανανοίξει χρησιμοποιώντας τις εντολές Undo ή Reopen επειδή το παράθυρο Safari που θέλετε να ανοίξετε ξανά δεν είναι το τελευταίο που έκλεισα.

Το Safari διατηρεί ιστορικό των ιστότοπων που επισκέπτεστε και οργανώνει αυτό το ιστορικό χρονολογικά. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό Safari και να ανοίξετε ξανά έναν ιστότοπο που επισκεφθήκατε νωρίτερα την ημέρα, την εβδομάδα, τον τελευταίο μήνα ή περισσότερο. Όλα εξαρτώνται από τη ρύθμιση "Κατάργηση στοιχείων ιστορικού" στην καρτέλα Γενικές ρυθμίσεις των Προτιμήσεων Safari. Υποθέτοντας ότι δεν περιηγείστε σε ένα ιδιωτικό παράθυρο (το Safari δεν αποθηκεύει το ιστορικό από ιδιωτικά παράθυρα), μπορείτε να δείτε τη λίστα ιστορικού και να επιλέξετε τον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να επιστρέψετε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αρκετά εύκολο να βρείτε έναν ιστότοπο στη λίστα ιστορικού, αλλά μερικές φορές ενδέχεται να μην έχετε παρατηρήσει το πραγματικό όνομα του ιστότοπου κατά την περιήγησή σας. Αν συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε να αναζητήσετε ιστοσελίδες στο μενού Ιστορικό που παρατίθενται γύρω από το ίδιο χρονικό πλαίσιο όπως και κατά την περιήγηση.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δείτε και να ανοίξετε ξανά έναν ιστότοπο που επισκεφθήκατε:

Η δεύτερη μέθοδος παρέχει κάποιες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του ιστότοπου και της διεύθυνσης URL. Επιπλέον, μπορείτε να κοιτάξετε ξανά ολόκληρο το αποθηκευμένο ιστορικό σας, όχι μόνο την τρέχουσα εβδομάδα.

Η σελίδα του προγράμματος περιήγησης Safari θα εμφανίζει ένα ιστορικό αξίας ενός έτους σε μια λίστα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε σάρωση μέσω αυτής της λίστας για να βρείτε τον ιστότοπο που αναζητάτε.

Μπορείτε να αφήσετε τη λίστα Ιστορικό είτε πηγαίνοντας σε μια νέα διεύθυνση URL είτε επιλέγοντας Απόκρυψη ιστορικού από το μενού Ιστορικό.