Ορισμός προβολών του Finder για φακέλους και υποφακέλους

01 από 05

Ρύθμιση οθονών προβολής - Επισκόπηση

Η ρύθμιση των προβολών του Finder μπορεί να φανεί τόσο εύκολη όσο κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί της γραμμής εργαλείων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Μια περιοχή όπου το OS X αφήνει ένα κομμάτι για να είναι επιθυμητό είναι στη ρύθμιση των προβολών φακέλων. Εάν θέλετε να ανοίξει κάθε φάκελος σε έναν τύπο προβολής Finder, έχετε όλοι ρυθμιστεί. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή να ορίσετε την προεπιλεγμένη προβολή Finder.

Αλλά αν είστε σαν εμένα και θέλετε να ορίσετε διαφορετικούς φακέλους σε διαφορετικές απόψεις, τότε είστε για έναν πονοκέφαλο. Θέλω να εμφανίζονται οι περισσότεροι από τους φακέλους μου στην προβολή Λίστας αναζήτησης , αλλά θέλω να εμφανίζεται το φάκελο "Εικόνες" στην προβολή " Προσωρινή κάλυψη" και όταν ανοίγω τον ριζικό φάκελο ενός σκληρού δίσκου, θέλω να δω την προβολή στήλης .

Δείτε Προβολές Finder: Χρησιμοποιώντας τις προβολές του Finder για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προβάλετε ένα φάκελο.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Finder για να ορίσετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προβολής του Finder, όπως:

Πώς να ορίσετε μια προεπιλογή σε επίπεδο συστήματος για την οποία το Finder View θα χρησιμοποιηθεί όταν ανοίγει ένα παράθυρο φακέλου.

Πώς να ρυθμίσετε μια προτίμηση προβολής του Finder για έναν συγκεκριμένο φάκελο, ώστε να ανοίγει πάντα στην προτιμώμενη προβολή σας, ακόμα και αν είναι διαφορετική από την προεπιλεγμένη σε επίπεδο συστήματος.

Θα μάθουμε επίσης πώς να αυτοματοποιήσουμε τη διαδικασία ορισμού της προβολής Finder στους υποφακέλους. Χωρίς αυτό το μικρό τέχνασμα, θα πρέπει να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο την προτίμηση προβολής για κάθε φάκελο μέσα σε ένα φάκελο.

Τέλος, θα δημιουργήσουμε μερικές προσθήκες για το Finder, έτσι ώστε να μπορείτε να ορίσετε πιο εύκολα τις προβολές στο μέλλον.

Δημοσιεύθηκε: 9/9/2010

Ενημερώθηκε: 8/7/2015

02 του 05

Ορίστε την Προεπιλεγμένη προβολή ανίχνευσης

Μπορείτε να ορίσετε μια προεπιλεγμένη προβολή Finder που θα χρησιμοποιηθεί όταν ένας φάκελος δεν έχει καθορίσει την προτιμώμενη προβολή.

Τα παράθυρα του Finder μπορούν να ανοίξουν σε μία από τις τέσσερις διαφορετικές προβολές: Εικονίδιο , Λίστα , Στήλη και Ροή Εξωφύλλου . Αν δεν ορίσετε προεπιλεγμένη προβολή, οι φάκελοι θα ανοίξουν ανάλογα με τον τρόπο που έχουν προβληθεί για τελευταία φορά ή με την τελευταία προβολή που χρησιμοποιήθηκε.

Αυτό μπορεί να ακούγεται καλά, αλλά εξετάστε αυτό το παράδειγμα: Θέλετε να δείτε τα παράθυρα του Finder χρησιμοποιώντας την προβολή Λίστας, αλλά κάθε φορά που εγκαθιστάτε μια εφαρμογή από ένα CD / DVD ή μια εικόνα δίσκου, οι προβολές του Finder έχουν ρυθμιστεί στο εικονίδιο, που χρησιμοποιείται για την εικόνα CD / DVD ή δίσκου που ανοίξατε.

Ρύθμιση της προεπιλεγμένης προβολής του προβολέα

Η ρύθμιση της προεπιλεγμένης προβολής του προβολέα είναι μια απλή εργασία. Απλά ανοίξτε ένα παράθυρο Finder, επιλέξτε την προβολή που θέλετε και ορίστε την ως προεπιλογή για το σύστημά σας. Αφού το κάνετε αυτό, όλα τα παράθυρα του Finder θα ανοίξουν χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη προβολή που έχετε ορίσει, εκτός εάν ένας συγκεκριμένος φάκελος έχει διαφορετική προβολή.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock ή κάνοντας κλικ σε κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας και επιλέγοντας 'New Window Finder' από το μενού του File Finder.
  2. Στο παράθυρο Finder που ανοίγει, επιλέξτε ένα από τα τέσσερα εικονίδια προβολής στη γραμμή εργαλείων του παραθύρου Finder ή επιλέξτε τον τύπο προβολής Finder που θέλετε από το μενού View του Finder.
  3. Αφού επιλέξετε μια προβολή Finder, επιλέξτε 'Show Show Options' από το μενού του Finder's View.
  4. Στο παράθυρο διαλόγου "Επιλογές προβολής" που ανοίγει, ορίστε τις παραμέτρους που επιθυμείτε για τον επιλεγμένο τύπο προβολής και κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση ως προεπιλογές κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου.

Αυτό είναι. Έχετε ορίσει την προεπιλεγμένη προβολή για την εμφάνιση του Finder κάθε φορά που ανοίγετε ένα φάκελο στον οποίο δεν έχει εκχωρηθεί συγκεκριμένη προβολή.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να αντιστοιχίσετε διαφορετική προβολή σε συγκεκριμένους φακέλους.

Δημοσιεύθηκε: 9/9/2010

Ενημερώθηκε: 8/7/2015

03 του 05

Ορισμός μόνιμης προβολής προτιμώμενου φακέλου

Μπορείτε να αναγκάσετε έναν φάκελο να ανοίγει πάντα στην προτιμώμενη μορφή προβολής τοποθετώντας ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο "Άνοιγμα πάντα στο Χ".

Έχετε ορίσει μια προεπιλογή σε επίπεδο συστήματος για χρήση για τα παράθυρα Finder , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αντιστοιχίσετε διαφορετική προβολή σε συγκεκριμένους φακέλους.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την προβολή λίστας ως την προεπιλογή, αλλά προτιμώ να εμφανίζω το φάκελο των εικόνων μου στην προβολή Cover Flow, ώστε να μπορώ εύκολα να μετακινήσω τις εικόνες για να βρω εκείνη που θέλω. Εάν δεν αντιστοιχίσω μια προβολή στο φάκελο Εικόνες, τότε κάθε φορά που θα το ανοίξω, θα επανέλθει στην προβολή που αντιστοιχίσαμε ως προεπιλογή σε ολόκληρο το σύστημα.

Ορισμός μόνιμης προβολής φακέλου στο Finder

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και περιηγηθείτε σε ένα φάκελο του οποίου την επιλογή προβολής επιθυμείτε να ορίσετε.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα από τα τέσσερα κουμπιά προβολής στην κορυφή του παραθύρου φακέλου για να ορίσετε την προβολή του φακέλου.
  3. Για να το κάνετε μόνιμο, επιλέξτε 'Προβολή, Εμφάνιση επιλογών προβολής' από το μενού Finder.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο κουτάκι με την ένδειξη "Άνοιγμα πάντα στην προβολή X" (όπου το Χ είναι το όνομα της τρέχουσας προβολής Finder).

Αυτό είναι. Αυτός ο φάκελος θα χρησιμοποιεί πάντα την προβολή που μόλις επιλέξατε κάθε φορά που το ανοίγετε.

Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Τι γίνεται εάν θέλετε όλους τους υποφακέλους αυτού του φακέλου να χρησιμοποιούν την ίδια προβολή; Θα μπορούσατε να περάσετε μερικές ώρες με το χέρι αναθέτοντας προβολές σε καθέναν από τους υπο-φακέλους, αλλά ευτυχώς, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος? διαβάστε για να μάθετε τι είναι.

Δημοσιεύθηκε: 9/9/2010

Ενημερώθηκε: 8/7/2015

04 του 05

Αυτόματη εκχώρηση προβολής εύρεσης σε όλους τους υποφακέλους

Χρησιμοποιώντας το Automator, μπορείτε να εφαρμόσετε μια συγκεκριμένη προβολή Finder σε όλους τους υποφακέλους ενός φακέλου, κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας μόνο το Finder. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Finder δεν έχει καμία μέθοδο για να ρυθμίσετε εύκολα μια ομάδα υποφακέλων στην ίδια προβολή Finder ως γονικό φάκελο. Αν θέλετε όλοι οι υποφακέλοι να ταιριάζουν με τον γονικό φάκελο, μπορείτε να αφιερώσετε μερικές ώρες με μη αυτόματο τρόπο τις αναφορές σε καθέναν από τους υποφακέλους, αλλά ευτυχώς, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος.

Στο παράδειγμά μου ότι ο φάκελος "Εικόνες" και όλοι οι υποφάκελοί του χρησιμοποιούν την προβολή "Κάλυψη ροής", θα έπρεπε να ορίσω περισσότερες από 200 προβολές φακέλων με μη αυτόματο τρόπο, ένα φάκελο κάθε φορά.

Δεν είναι παραγωγική χρήση του χρόνου. Αντίθετα, θα χρησιμοποιήσω το Automator , μια εφαρμογή που περιλαμβάνει η Apple με το OS X για να αυτοματοποιήσει τις ροές εργασίας, να ρυθμίσει τις επιλογές προβολής φακέλων για το φάκελο Εικόνες και να μεταδώσει αυτές τις ρυθμίσεις σε όλους τους υποφακέλους.

Ορίστε μόνιμα όλες τις προβολές υπο-φακέλων

  1. Ξεκινήστε με την περιήγηση στο γονικό φάκελο των οποίων οι επιλογές προβολής θέλετε να ορίσετε και να προωθηθούν σε όλους τους υποφακέλους. Μην ανησυχείτε αν έχετε ήδη ρυθμίσει τις επιλογές προβολής του γονικού φακέλου νωρίτερα. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να κάνετε διπλό έλεγχο των ρυθμίσεων ενός φακέλου προτού τα μεταδώσετε σε όλους τους υποφακέλους.
  2. Χρησιμοποιήστε τα βήματα που περιγράφονται στη σελίδα 3: "Επιλογές μόνιμης προβολής φακέλων".
  3. Αφού ορίσετε την προβολή του Finder του γονικού φακέλου, ξεκινήστε τον Automator, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications.
  4. Όταν ανοίγει το Automator, επιλέξτε το πρότυπο ροής εργασίας από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή.
  5. Η διεπαφή του Automator χωρίζεται σε τέσσερις βασικούς πίνακες. Το παράθυρο "Βιβλιοθήκη" περιέχει όλες τις ενέργειες και μεταβλητές που ο Automator ξέρει να χρησιμοποιεί. Το παράθυρο "Ροή εργασίας" είναι το σημείο όπου δημιουργείτε μια ροή εργασίας συνδέοντας τις ενέργειες. Το παράθυρο "Περιγραφή" παρέχει μια σύντομη περιγραφή της επιλεγμένης ενέργειας ή μεταβλητής. Το παράθυρο διαλόγου εμφανίζει τα αποτελέσματα μιας ροής εργασίας όταν εκτελείται.
  6. Για να δημιουργήσετε τη ροή εργασίας μας, επιλέξτε το κουμπί Ενέργειες στο παράθυρο "Βιβλιοθήκη".
  7. Επιλέξτε το στοιχείο Αρχεία και φάκελοι στη Βιβλιοθήκη των διαθέσιμων ενεργειών.
  8. Στη δεύτερη στήλη, αρπάξτε τη δράση "Λήψη συγκεκριμένων στοιχείων ανίχνευσης" και σύρετέ την στο παράθυρο ροής εργασίας.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στις ενέργειες Λήψη ειδικών στοιχείων ανίχνευσης που μόλις τοποθετήσατε στο παράθυρο ροής εργασίας.
  10. Μεταβείτε στο φάκελο των οποίων οι ρυθμίσεις προβολής επιθυμείτε να μεταφερθούν σε όλους τους υποφακέλους του και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.
  11. Επιστρέψτε στο παράθυρο "Βιβλιοθήκη" και σύρετε την ενέργεια "Ορισμός προβολών φακέλων" στο παράθυρο "Ροή εργασίας". Απελευθερώστε τη δράση ακριβώς κάτω από την ενέργεια "Λήψη ειδικών στοιχείων ανίχνευσης" ήδη στο παράθυρο "Ροή εργασίας".
  12. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές που εμφανίζονται στην ενέργεια Ορισμός προβολών φακέλων για να τροποποιήσετε τον τρόπο εμφάνισης του συγκεκριμένου φακέλου. Θα πρέπει ήδη να εμφανίζει τη διαμόρφωση του τρέχοντος φακέλου για προβολές, αλλά μπορείτε να συντονίσετε μερικές παραμέτρους εδώ.
  13. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Εφαρμογή αλλαγών σε υποφακέλους".
  14. Αφού ρυθμίσετε όλα όσα θέλετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση στην επάνω δεξιά γωνία.
  15. Οι επιλογές προβολής του ανιχνευτή θα αντιγραφούν σε όλους τους υποφακέλους.
  16. Κλείστε τον αυτοματισμό.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικές ενδιαφέρουσες πρόσθετες χρήσεις για το Automator.

Δημοσιεύθηκε: 9/9/2010

Ενημερώθηκε: 8/7/2015

05 του 05

Δημιουργία προεπιλογών προβολής φακέλων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Automator για να δημιουργήσετε μενού με βάση τα συμφραζόμενα που θα σας επιτρέψουν να εφαρμόσετε μια συγκεκριμένη προβολή Finder σε όλους τους υποφακέλους ενός φακέλου με ένα μόνο κλικ ή δύο. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ένα από τα ωραία χαρακτηριστικά του Automator είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει υπηρεσίες. Θα χρησιμοποιήσουμε το Automator για να δημιουργήσουμε ένα μενού με βάση τα συμφραζόμενα που θα εφαρμόσει μια προκαθορισμένη προβολή Finder σε έναν επιλεγμένο φάκελο και σε όλους τους υποφακέλους του.

Για να δημιουργήσετε αυτό το στοιχείο μενού με βάση τα συμφραζόμενα, πρέπει να ανοίξουμε τον Automator και να του πούμε να δημιουργήσει μια υπηρεσία.

Δημιουργία υπηρεσίας προβολής ανεύρεσης στο Automator

  1. Launch Automator, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications.
  2. Όταν ανοίγει το Automator, επιλέξτε το πρότυπο υπηρεσίας από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή.
  3. Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο εισόδου που θα λάβει η υπηρεσία. Σε αυτήν την περίπτωση, η μοναδική εισαγωγή που χρειάζεται η υπηρεσία θα είναι ο φάκελος που έχει επιλεγεί στο Finder.
  4. Για να ορίσετε τον τύπο εισόδου, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Service Receives Selected και ορίστε την τιμή σε 'Files or Folders'.
  5. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού In και ρυθμίστε την τιμή στο Finder.
  6. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η υπηρεσία που δημιουργούμε θα λάβει ως είσοδο το αρχείο ή το φάκελο που επιλέγουμε στο Finder. Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να αντιστοιχίσετε ιδιότητες προβολής Finder σε ένα αρχείο, αυτή η υπηρεσία θα λειτουργήσει μόνο όταν έχει επιλεγεί ένας φάκελος.
  7. Στο παράθυρο "Βιβλιοθήκη", επιλέξτε "Αρχεία και φάκελοι" και, στη συνέχεια, σύρετε το στοιχείο Ορισμός προβολών φακέλων στο παράθυρο ροής εργασίας.
  8. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού στην ενέργεια Ορισμός προβολών φακέλων για να επιλέξετε την προβολή Finder που θέλετε να εφαρμόσει η υπηρεσία στον επιλεγμένο φάκελο.
  9. Ορίστε τυχόν πρόσθετες παραμέτρους που επιθυμείτε για την επιλεγμένη προβολή Finder.
  10. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Εφαρμογή αλλαγών σε υποφακέλους".
  11. Από το μενού Αρχείο του Automator, επιλέξτε 'Αποθήκευση'.
  12. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την υπηρεσία. Δεδομένου ότι το όνομα που θα επιλέξετε θα εμφανιστεί στο μενού περιεχομένου του Finder, η σύντομη και περιγραφική είναι καλύτερη. Ανάλογα με την προβολή του Finder που δημιουργείτε, προτείνω: Εφαρμογή εικονιδίου, Εφαρμογή λίστας, Εφαρμογή στήλης ή Εφαρμογή ροής ως κατάλληλα ονόματα.

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για κάθε τύπο υπηρεσίας προβολής Finder που θέλετε να δημιουργήσετε.

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία που δημιουργείτε

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε ένα φάκελο.
  2. Ανάλογα με τον αριθμό των υπηρεσιών που έχετε δημιουργήσει, το αναδυόμενο μενού δεξιού κλικ είτε θα εμφανίσει τις υπηρεσίες στο κάτω μέρος του μενού ή σε ένα δευτερεύον μενού Υπηρεσίας.
  3. Επιλέξτε την υπηρεσία από το μενού ή το δευτερεύον μενού.

Η υπηρεσία θα εφαρμόσει την εκχωρημένη προβολή Finder στο φάκελο και σε όλους τους υποφακέλους.

Αφαίρεση στοιχείων υπηρεσίας αυτοματισμού από τα μενού συμφραζομένων

Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, μπορείτε να τη διαγράψετε:

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και περιηγηθείτε στο φάκελο Home / Library / Services.
  2. Σύρετε το στοιχείο υπηρεσίας που δημιουργήσατε στον Κάδο απορριμμάτων.

Δημοσιεύθηκε: 9/9/2010

Ενημερώθηκε: 8/7/2015