Λήψεις του Microsoft Internet Explorer

Η Microsoft έχει εκδώσει εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης Web του Internet Explorer (IE) που χρονολογείται από το 1995. Συνεχίζει να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο Διαδίκτυο, που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια για να περιηγηθείτε στο World Wide Web (WWW) , κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά Microsoft Windows. Το πρόγραμμα περιήγησης και διάφορα πρόσθετα βοηθητικά προγράμματα λογισμικού μπορούν να μεταφορτωθούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Λήψη της σωστής έκδοσης του Internet Explorer

Οι τρέχουσες εκδόσεις του Internet Explorer διατίθενται από την ενότητα Browsers του Κέντρου λήψης της Microsoft στη διεύθυνση http://microsoft.com/download. Το τελευταίο υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης για έναν συγκεκριμένο υπολογιστή εξαρτάται από την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που εκτελείται. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής με Windows 7 δεν μπορεί να εκτελέσει τις νεότερες εκδόσεις του IE που υποστηρίζονται στα Windows 10.

Ενώ γενικά δεν συνιστάται, οι παλιές εκδόσεις του IE μπορούν να εγκατασταθούν σε υπολογιστές. Τα πακέτα εγκατάστασης για παλιές εκδόσεις του IE μπορούν να ληφθούν από το oldversion.com.

Κάντε λήψη των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας του Internet Explorer

Αναμφισβήτητα, το πιο σημαντικό όλων των λήψεων λογισμικού που σχετίζονται με τον Internet Explorer είναι ενημερωμένες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που εκδίδει η Microsoft τακτικά. Οι ενημερώσεις κώδικα λογισμικού είναι μικρές τροποποιήσεις σε υπάρχουσες εφαρμογές που ανανεώνουν και αντικαθιστούν συγκεκριμένα αρχεία της εφαρμογής, χωρίς να απαιτείται η απεγκατάσταση ή η απώλεια των ρυθμίσεων του χρήστη. Λόγω του μεγάλου αριθμού επιθέσεων ασφαλείας που εμφανίζονται καθημερινά στο διαδίκτυο, τα μπαλώματα έχουν καταστεί ουσιώδη για τον καθορισμό πιθανών ζητημάτων ασφάλειας που εμφανίζονται στο διαδίκτυο, ιδίως με δημοφιλείς εφαρμογές όπως το IE.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να αποκτήσουν τακτικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας του Internet Explorer μέσω του Windows Update. Οι ειδικοί συστήνουν να ενεργοποιείται η δυνατότητα "αυτόματης ενημέρωσης" του Windows Update για "συνιστώμενες" λήψεις, έτσι ώστε η εγκατάσταση των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας να μην καθυστερεί, αναμένοντας την εκκίνηση του χρήστη.

Λήψη προσθέτων του Internet Explorer

Η εγκατάσταση προαιρετικών στοιχείων του προγράμματος περιήγησης που ονομάζονται "πρόσθετα" μπορεί να βελτιώσει τη χρησιμότητα του Internet Explorer. Η Microsoft ορίζει τέσσερις κατηγορίες προσθέτων:

Οι γραμμές εργαλείων του προγράμματος περιήγησης έχουν ιστορικά ως το πιο δημοφιλές προαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης για προγράμματα περιήγησης Web γενικά, όχι μόνο για IE. Αυτές οι γραμμές εργαλείων παρέχουν συνδέσμους συντόμευσης και τρόπους εξοικονόμησης χρόνου για τη μετάδοση δεδομένων από μια ιστοσελίδα σε μια τοποθεσία Web τρίτου μέρους.

Τα πρόσθετα του παρόχου αναζήτησης επιτρέπουν σε ένα χρήστη να λαμβάνει κείμενο που πληκτρολογείται στη γραμμή διευθύνσεων του Internet Explorer και να το κατευθύνει σε μια συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης Ιστού που το πρόγραμμα περιήγησης στέλνει τα αιτήματά του αναζήτησης.

Ένας επιταχυντής επιτρέπει την επιλογή κειμένου από μια ιστοσελίδα και την αποστολή του σε μια υπηρεσία Web μέσω του μενού με το δεξί κλικ.

Τέλος, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν πρόσθετα που αυξάνουν την ιδιωτική τους ζωή μέσω του αποκλεισμού ορισμένων μορφών περιεχομένου ιστού. Αυτοί οι λεγόμενοι κατάλογοι προστασίας παρακολούθησης διατηρούνται από διάφορες ομάδες στο Διαδίκτυο.

Η λίστα των πρόσθετων του Internet Explorer που είναι εγκατεστημένα σε ένα σύστημα μπορεί να προσπελαστεί από το μενού Εργαλεία IE και την επιλογή μενού "Διαχείριση προσθέτων". Τα επιπρόσθετα πρόσθετα μπορούν επίσης να απενεργοποιηθούν ή / και να καταργηθούν μέσω αυτής της διεπαφής.

Η Microsoft διατηρεί μια συλλογή από πρόσθετα IE διαθέσιμα για λήψη στο iegallery.com.