Πώς να κάνετε Splice και να επεξεργαστείτε βίντεο στο iPad

Το iPad έχει καταφέρει να βγάλει άριστο βίντεο, με το τελευταίο iPad Pro 9,7 ιντσών να διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή 12 MP που μπορεί να ανταγωνιστεί τα περισσότερα smartphone και προηγούμενα μοντέλα που κάνουν εκπληκτικά καλή χρήση της φωτογραφικής μηχανής iSight 8 MP. Αλλά ξέρατε ότι το iPad έρχεται με αρκετά ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο; Ως μέρος της σουίτας εφαρμογών iLife, ο καθένας μπορεί να μεταφορτώσει το iMovie δωρεάν. Το iMovie είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενώσετε βίντεο, να επεξεργαστείτε ή να επεξεργαστείτε κλιπ και να προσθέσετε ετικέτες κειμένου στο βίντεο. Το iMovie έρχεται επίσης με πολλά πρότυπα για να δημιουργήσει ψεύτικα ρυμουλκούμενα Hollywood.

Αν δεν έχετε αγοράσει iPad τα τελευταία χρόνια, μπορείτε να κάνετε λήψη του iMovie. Η καλύτερη χρήση του iMovie συνδυάζει αρκετά μικρά βίντεο σε μια ενιαία ταινία. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια πολύ μεγάλη ταινία, να κόψετε συγκεκριμένες σκηνές και να τις ενώσετε μαζί.

Τρόπος επεξεργασίας και αλλαγής μεγέθους φωτογραφιών στο iPad

Θα ξεκινήσουμε με την εκκίνηση της εφαρμογής iMovie , επιλέγοντας "Έργα" από το μενού καρτελών στην κορυφή της εφαρμογής και, στη συνέχεια, πατώντας το μεγάλο κουμπί με ένα σύμβολο συν για να ξεκινήσετε ένα νέο έργο. Η πρώτη ερώτηση που θα σας ζητηθεί είναι εάν θέλετε ένα έργο ταινίας, το οποίο είναι ένα ελεύθερο έργο που σας επιτρέπει να κόψετε και να κόψετε το βίντεο στην επιθυμία της καρδιάς σας ή εάν θέλετε ένα έργο Trailer, ένα συγκεκριμένο πρότυπο μικρών βίντεο κλιπ που δημιουργούν ένα ρυμουλκό σε στιλ Χόλιγουντ.

Προς το παρόν, θα ξεκινήσουμε με ένα έργο ταινίας. Τα έργα Trailer μπορούν να είναι πολύ διασκεδαστικά, αλλά μπορούν να καταλήξουν να παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο, σκέψη και ακόμη και κάποιες φορές εκ νέου γυρίσματα βίντεο για να πάρουν τα πάντα ακριβώς.

01 από 05

Επιλέξτε ένα πρότυπο ταινίας για τον έλεγχο των μεταβάσεων και του κειμένου του τίτλου

Αφού πιέστε Ταινία, ήρθε η ώρα να επιλέξετε ένα στυλ για τη νέα σας ταινία. Η επιλογή του στυλ καθορίζει δύο δυνατότητες για την ταινία σας: την κινούμενη εικόνα μετάβασης που αναπαράγεται ανάμεσα σε βίντεο κλιπ και το εξειδικευμένο κείμενο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον τίτλο ενός κλιπ.

Αν θέλετε απλά μια οικιακή ταινία με κάποια βίντεο κλιπ αρματωμένα μαζί και καμία φανταχτερά χαρακτηριστικά, επιλέξτε το Απλό πρότυπο. Αν θέλετε κάτι διασκεδαστικό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βίντεο ψεύτικων ειδήσεων επιλέγοντας Νέα ή CNN iReport. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα πρότυπα ταξιδιού, παιχνιδιού ή νέον για να προσθέσετε λίγο pizzazz. Τα πρότυπα μοντέρνα και φωτεινά είναι παρόμοια με το απλό πρότυπο.

Μπορείτε αργότερα να αλλάξετε το πρότυπό σας αγγίζοντας το εικονίδιο των ρυθμίσεων στο επάνω μέρος της οθόνης επεξεργασίας.

02 του 05

Επιλέξτε αρχεία βίντεο από το ρολό κάμερας του iPad σας για να εισάγετε την ταινία σας

Αν δεν έχετε ήδη κρατήσει το iPad σε οριζόντια λειτουργία, πρέπει να το κάνετε ενώ βρίσκεστε στην οθόνη επεξεργασίας. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο χώρο για την επεξεργασία βίντεο. Αυτές οι οδηγίες υποθέτουν ότι κρατάτε το iPad σε οριζόντια λειτουργία, η οποία συγκρατεί το iPad με το κουμπί Home που είναι προσανατολισμένο σε κάθε πλευρά του iPad και όχι στην κορυφή ή στο κάτω μέρος.

Όταν φτάσετε στην οθόνη επεξεργασίας βίντεο, η οθόνη χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Στην επάνω αριστερή πλευρά βρίσκεται το πραγματικό βίντεο. Μόλις τοποθετήσετε ένα βίντεο κλιπ, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση αυτού του τμήματος. Το επάνω δεξιά είναι όπου επιλέγετε συγκεκριμένα βίντεο και το κάτω μέρος της οθόνης αντιπροσωπεύει το βίντεο που δημιουργείτε. Το πάνω δεξιά τμήμα μπορεί να κρυφτεί και να εμφανιστεί ξανά πατώντας το κουμπί φιλμ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Επομένως, αν δεν το δείτε από την αρχή, πατήστε το κουμπί φιλμ.

Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα βίντεο. Μπορείτε να πατήσετε την επιλογή "Όλα" στην επάνω δεξιά γωνία για να περιηγηθείτε σε όλα τα βίντεό σας, αλλά εάν επεξεργάζεστε ένα βίντεο που τραβήξατε πρόσφατα στο iPad σας, ίσως είναι ευκολότερο να επιλέξετε "Πρόσφατα προστιθέμενο". Αλλά ακόμα κι αν επιλέξετε Όλα τα βίντεο, τα βίντεο θα ρυθμιστούν πρώτα με τα νεώτερα βίντεο.

Αφού φορτωθούν τα βίντεο στο επάνω δεξιά παράθυρο, μπορείτε να μετακινηθείτε στη λίστα, μετακινώντας το δάχτυλό σας προς τα επάνω ή προς τα κάτω από την κορυφή προς τα κάτω και μπορείτε να επιλέξετε ένα μεμονωμένο βίντεο πιέζοντας το. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις συνήθεις χειρονομίες του iPad.

Εάν δείτε το βίντεο που έχετε επιλέξει για να βεβαιωθείτε ότι είναι το σωστό βίντεο, πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής (πλευρικό τρίγωνο) που εμφανίζεται κάτω από το επιλεγμένο βίντεο. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε το βίντεο πιέζοντας το βέλος που δείχνει προς τα κάτω ακριβώς στα αριστερά του κουμπιού αναπαραγωγής.

Αλλά τι γίνεται αν δεν θέλετε ολόκληρο το βίντεο;

03 του 05

Πώς να Clip Video και να εισαγάγετε ειδικά χαρακτηριστικά όπως το Picture-in-a-Picture

Μπορείτε να αποσυνδέσετε ένα βίντεο σύροντας το κίτρινο τμήμα στην αρχή ή στο τέλος του βίντεο. Απλώς αγγίξτε το δάχτυλό σας στην κίτρινη περιοχή και μετακινήστε το δάχτυλό σας προς το μέσο του βίντεο. Παρατηρήστε πώς το βίντεο στην επάνω αριστερή γραμμή ακολουθεί την κίνηση του δακτύλου σας. Αυτό σας επιτρέπει να διακρίνετε ακριβώς πού βρίσκεστε στο βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι το έχετε κολλήσει τέλεια. Αφού τελειώσετε το βίντεο, μπορείτε να το βάλετε χρησιμοποιώντας το βέλος που βλέπει προς τα κάτω.

Ακολουθούν μερικά ακόμα πιο ξεκάθαρα πράγματα που μπορείτε να κάνετε από αυτήν την περιοχή: Μπορείτε να προσθέσετε ένα βίντεο κλιπ μορφής εικόνας σε μια εικόνα, πρώτα εισάγοντας ένα βίντεο στην κίνηση σας, αποσυνδέοντας το νέο βίντεο που θέλετε να εισάγετε πάνω από αυτό το βίντεο όπως κανονικά θα κάνατε ένα βίντεο, αλλά αντί να αγγίζετε το κουμπί εισαγωγής, αγγίξτε το κουμπί με τις τρεις τελείες. Αυτό θα φέρει ένα υπομενού με μερικά κουμπιά πάνω του. Αγγίξτε το κουμπί με ένα μικρό τετράγωνο μέσα σε ένα μεγαλύτερο τετράγωνο για να εισαγάγετε το επιλεγμένο βίντεο κλιπ ως εικόνα-σε-εικόνα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα βίντεο split-screen επιλέγοντας το κουμπί που μοιάζει με ένα τετράγωνο με μια γραμμή μέσα από τη μέση. Τα άλλα δύο κουμπιά σε αυτήν την ενότητα σάς επιτρέπουν να εισαγάγετε μόνο τον ήχο ή να εισαγάγετε ένα "κουτάλι", το οποίο ουσιαστικά κόβει σε ένα νέο βίντεο χωρίς να εμφανίζεται μια μετάβαση.

Πώς να επαναφέρετε μια φωτογραφία στο iPad

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτογραφίες και τραγούδια στην ταινία σας από αυτήν την ενότητα. Οι φωτογραφίες θα εμφανιστούν με τρόπο διαφανειών με το βίντεο να μετακινείται στη φωτογραφία. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα τραγούδι μαζί με τον ήχο του βίντεο ή απλά να απενεργοποιήσετε την ένταση του βίντεο κλιπ για να ακούσετε μόνο το τραγούδι. Θα χρειαστεί να έχετε κατεβάσει το τραγούδι στο iPad σας και δεν πρέπει να προστατεύεται με τρόπο που να περιορίζει τη χρήση του σε βίντεο.

04 του 05

Πώς να οργανώσετε τα βίντεο κλιπ σας, να προσθέσετε κείμενα και βίντεο φίλτρα

Το κάτω τμήμα του iMovie σάς επιτρέπει να αναδιατάξετε και να αφαιρέσετε κλιπ από την ταινία σας. Μπορείτε να μετακινηθείτε στην ταινία σας σύροντας το δάχτυλό σας από τα δεξιά προς τα αριστερά ή τα αριστερά προς τα δεξιά. Η κατακόρυφη γραμμή στη μέση αυτής της ενότητας ορίζει το πλαίσιο που εμφανίζεται στην επάνω αριστερή οθόνη. Αν θέλετε να μετακινήσετε ένα κλιπ, πατήστε και κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας πάνω στο κλιπ μέχρι να βγει από την οθόνη και να περάσει πάνω από αυτήν την περιοχή. Μπορείτε να μετακινήσετε το δάχτυλό σας αριστερά ή δεξιά χωρίς να το σηκώσετε από την οθόνη για να μετακινηθείτε στην ταινία σας και στη συνέχεια απλά σηκώστε το δάχτυλό σας για να το «πιάσετε» σε ένα νέο σημείο.

Αν θέλετε να αφαιρέσετε ένα κλιπ από την ταινία, ακολουθήστε την ίδια κατεύθυνση, αλλά αντί να την αφήσετε σε μια νέα θέση εντός της ταινίας, μετακινήστε την επάνω από την κάτω περιοχή και στη συνέχεια αφήστε την. Αυτό θα καταργήσει την ενότητα του βίντεο από την ταινία.

Τι γίνεται με την προσθήκη κάποιου κειμένου στο βίντεο; Αντί να πιέζετε το δάκτυλό σας σε ένα τμήμα και να το κρατάτε, πατήστε γρήγορα και σηκώστε το δάκτυλό σας για να εμφανίσετε ένα ειδικό μενού. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί "Τίτλοι" από αυτό το μενού για να προσθέσετε κείμενο σε ένα κλιπ.

Όταν πατήσετε το κουμπί τίτλων, θα δείτε διάφορες επιλογές για την εμφάνιση του κειμένου. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν τίτλο με συγκεκριμένη κινούμενη εικόνα. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε το κείμενο από το κέντρο της οθόνης στο κάτω μέρος της οθόνης αγγίζοντας τον σύνδεσμο με τίτλο "Κάτω" ακριβώς κάτω από τις επιλογές κινούμενων εικόνων. Εάν εισάγετε έναν τίτλο αλλά αργότερα αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να εμφανίζεται το κείμενο, μπορείτε να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις αυτών των τίτλων και να επιλέξετε "Κανένα" για να διαγράψετε την ετικέτα.

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας

Μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το μενού είναι να χωρίσετε ένα κλιπ. Αυτό γίνεται μέσω του στοιχείου μενού ενεργειών. Ο διαχωρισμός ενός κλιπ χρησιμοποιείται αν έχετε προσθέσει έναν τίτλο σε ένα κλιπ, αλλά δεν θέλετε ο τίτλος αυτός να εμφανίζεται σε ολόκληρο το κλιπ. Μπορείτε να προσθέσετε ένα σχόλιο όπου θέλετε να τελειώσει ο τίτλος, κάτι που είναι υπέροχο εάν προσθέτετε κείμενο σε ένα μεγάλο βίντεο.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ταχύτητα του κλιπ για να γίνει πιο αργή ή πιο γρήγορη. Αυτό είναι εξαιρετικό για να πάρετε μια γρήγορη κίνηση προς τα εμπρός για να παραλείψετε την πραγματική δράση ή ένα εφέ αργής κίνησης.

Αλλά ίσως το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό αυτής της ενότητας είναι τα φίλτρα. Όταν έχετε επιλέξει ένα τμήμα βίντεο και πατήσετε για να εμφανιστεί το μενού, μπορείτε να επιλέξετε φίλτρα για να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης του βίντεο. Αυτό είναι πολύ παρόμοιο με την προσθήκη φίλτρου σε μια φωτογραφία. Μπορείτε να γυρίσετε το βίντεο ασπρόμαυρο, να φανεί σαν ένα vintage βίντεο από τον περασμένο αιώνα, ή να προσθέσετε μια σειρά από άλλα φίλτρα.

05 του 05

Ονομασία της ταινίας σας και κοινή χρήση της στο Facebook, στο YouTube, κ.λπ.

Έχουμε καλύψει όλες τις ενότητες για την επεξεργασία των βίντεο κλιπ για να δημιουργήσουμε μια ταινία, αλλά τι γίνεται με την ονομασία του βίντεο ή την πραγματικότητα να κάνουμε κάτι με αυτό;

Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία, πατήστε το σύνδεσμο "Τέλος" στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια νέα οθόνη όπου μπορείτε να αγγίξετε το κουμπί επεξεργασίας για να ξεκινήσετε την επεξεργασία ή να πατήσετε την ετικέτα "My Movie" για να πληκτρολογήσετε έναν νέο τίτλο για την ταινία σας.

Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε την ταινία από την οθόνη αγγίζοντας το κουμπί αναπαραγωγής στο κάτω μέρος, διαγράφοντας την ταινία πατώντας το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων και, το πιο σημαντικό, μοιράζεστε την ταινία σας αγγίζοντας το κουμπί κοινής χρήσης . Αυτό είναι το κουμπί που μοιάζει με κουτί με βέλος που βγαίνει από αυτό.

Το κουμπί κοινής χρήσης θα σας επιτρέψει να μοιραστείτε τη νέα σας ταινία στο Facebook ή στο YouTube. Εάν επιλέξετε κάποια από αυτές τις επιλογές, θα σας καθοδηγήσουμε δημιουργώντας έναν τίτλο και μια περιγραφή. Εάν δεν έχετε ήδη συνδέσει το iPad στο Facebook ή συνδεθείτε στο YouTube, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε. Αφού τελειώσετε, το iMovie θα εξάγει την ταινία σε κατάλληλη μορφή και θα την μεταφορτώσει σε αυτές τις ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί κοινής χρήσης για να κατεβάσετε την ταινία ως κανονικό βίντεο που είναι αποθηκευμένο στην εφαρμογή "Φωτογραφίες", να το μετακινήσετε στο iMovie Theatre όπου μπορείτε να το δείτε στο iMovie σε άλλες συσκευές, να το αποθηκεύσετε στο iCloud Drive σε μερικές άλλες επιλογές. Μπορείτε επίσης να το στείλετε στους φίλους σας μέσω iMessage ή email.

Πώς να Rock το iPad σας στην εργασία