Τρόπος επεξεργασίας και αλλαγής μεγέθους φωτογραφιών στο iPad

Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε μια ειδική εφαρμογή μόνο για να αλλάξετε το μέγεθος μιας φωτογραφίας στο iPad. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας χωρίς την ανάγκη για εφαρμογή τρίτου μέρους. Απλώς ξεκινήστε την εφαρμογή Φωτογραφίες , μεταβείτε στην εικόνα που θέλετε να επεξεργαστείτε και πατήστε το κουμπί "Επεξεργασία" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό τοποθετεί τη φωτογραφία στη λειτουργία επεξεργασίας και στην οθόνη εμφανίζεται μια γραμμή εργαλείων. Εάν βρίσκεστε σε κατάσταση πορτραίτου, η γραμμή εργαλείων θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης λίγο πάνω από το πλήκτρο Home . Εάν βρίσκεστε σε λειτουργία οριζόντιου χαρακτήρα, η γραμμή εργαλείων θα εμφανιστεί είτε στην αριστερή είτε στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Η μαγική ραβδί

Το πρώτο κουμπί είναι ένα μαγικό ραβδί. Το μαγικό ραβδί αναλύει τη φωτογραφία για να βρει το σωστό μείγμα φωτεινότητας, αντίθεσης και παλέτας χρωμάτων για να βελτιώσει τα χρώματα της φωτογραφίας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για χρήση σε σχεδόν οποιαδήποτε φωτογραφία, ειδικά αν τα χρώματα φαίνονται ελαφρώς ξεθωριασμένα.

Πώς να περικόψετε (Αλλαγή μεγέθους) ή Περιστροφή μιας φωτογραφίας

Το κουμπί για την περικοπή και την περιστροφή της εικόνας βρίσκεται ακριβώς στα δεξιά του κουμπιού μαγικού ραβδιού. Φαίνεται να είναι ένα κιβώτιο με δύο βέλη σε ημικυκλικά κατά μήκος της άκρης. Αν πατήσετε αυτό το κουμπί, θα τεθεί σε κατάσταση αλλαγής μεγέθους και περιστροφής της εικόνας.

Όταν αγγίξετε αυτό το κουμπί, παρατηρήστε ότι οι άκρες της εικόνας είναι επισημασμένες. Μπορείτε να περικόψετε τη φωτογραφία σύροντας μια πλευρά της φωτογραφίας προς το μέσον της οθόνης. Απλά τοποθετήστε το δάχτυλό σας στην άκρη της φωτογραφίας όπου τονίζεται και χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη, μετακινήστε το δάχτυλό σας προς το κέντρο της εικόνας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να σύρετε από μια γωνία της φωτογραφίας, η οποία σας επιτρέπει να περικόψετε δύο πλευρές της εικόνας ταυτόχρονα.

Παρατηρήστε το πλέγμα που εμφανίζεται κατά τη μεταφορά του επισημασμένου άκρου της εικόνας. Αυτό το πλέγμα θα σας βοηθήσει να κεντράρετε το τμήμα της εικόνας που θέλετε να περικόψετε.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μεγέθυνση στην εικόνα, να σμικρύνετε την εικόνα και να σύρετε την εικόνα γύρω από την οθόνη για να έχετε την ιδανική θέση για την περικομμένη φωτογραφία. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση χρησιμοποιώντας τις χειρονομίες που ταιριάζουν με το τσίμπημα, το οποίο βασικά κάνει τσίμπημα με το δάχτυλο και τον αντίχειρα να ακουμπούν στην οθόνη. Αυτό θα σμικρύνει τη φωτογραφία. Μπορείτε να μεγεθύνετε την εικόνα κάνοντας το ίδιο πράγμα αντίστροφα: τοποθετώντας το δάκτυλο και τον αντίχειρά σας στην οθόνη και στη συνέχεια τους απομακρύνοντας κρατώντας τα δάχτυλα στην οθόνη.

Μπορείτε να μετακινήσετε τη φωτογραφία στην οθόνη αγγίζοντας ένα δάχτυλο στην οθόνη και, χωρίς να την σηκώσετε από την οθόνη, μετακινώντας το άκρο του δακτύλου. Η φωτογραφία θα ακολουθήσει το δάχτυλό σας.

Μπορείτε επίσης να περιστρέψετε τη φωτογραφία. Στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχει ένα κουμπί που μοιάζει με ένα γεμάτο κιβώτιο με ένα βέλος που περιβάλλει την πάνω δεξιά γωνία. Πατώντας αυτό το κουμπί θα περιστραφεί η φωτογραφία κατά 90 μοίρες. Υπάρχει επίσης ένα ημικύκλιο αριθμών ακριβώς κάτω από τις περικομμένες εικόνες. Εάν τοποθετήσετε το δάχτυλό σας σε αυτούς τους αριθμούς και μετακινήσετε το δάχτυλό σας αριστερά ή δεξιά, η εικόνα θα περιστραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Όταν ολοκληρώσετε τις τροποποιήσεις σας, πατήστε το κουμπί "Τέλος" στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Μπορείτε επίσης να πατήσετε σε άλλο κουμπί της γραμμής εργαλείων για να μετακινηθείτε απευθείας σε ένα διαφορετικό εργαλείο.

Άλλα εργαλεία επεξεργασίας

Το κουμπί με τους τρεις κύκλους σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε την εικόνα μέσω διαφορετικών εφέ φωτισμού. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία χρησιμοποιώντας τη διαδικασία Mono ή να χρησιμοποιήσετε ελαφρώς διαφορετικά ασπρόμαυρα εφέ όπως τη διαδικασία Tonal ή Noir. Θέλετε να κρατήσετε το χρώμα; Η διαδικασία Instant θα κάνει τη φωτογραφία να μοιάζει σαν να έχει ληφθεί με μία από αυτές τις παλιές φωτογραφικές μηχανές Polaroid. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Fade, Chrome, Process ή Transfer, το καθένα από τα οποία προσθέτει τη δική του γεύση στη φωτογραφία.

Το κουμπί που μοιάζει με κύκλο με κουκκίδες γύρω του θα σας δώσει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στο φως και το χρώμα της φωτογραφίας. Όταν βρίσκεστε σε αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να σύρετε το ρολό φιλμ αριστερά ή δεξιά για να ρυθμίσετε το χρώμα ή το φωτισμό. Μπορείτε επίσης να αγγίξετε το κουμπί με τρεις γραμμές ακριβώς δεξιά από το ρολό φιλμ για να αποκτήσετε ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο.

Το κουμπί με ένα μάτι και μια γραμμή που τρέχει μέσα από αυτό είναι για να απαλλαγούμε από τα κόκκινα μάτια. Απλώς πατήστε το κουμπί και αγγίξτε τα μάτια που έχουν αυτό το εφέ. Θυμηθείτε, μπορείτε να μεγεθύνετε και να σμικρύνετε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας τις χειρονομίες με τσίμπημα. Η μεγέθυνση στη φωτογραφία μπορεί να διευκολύνει τη χρήση αυτού του εργαλείου.

Το τελευταίο κουμπί είναι ένας κύκλος με τρεις κουκίδες σε αυτό. Αυτό το κουμπί θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε γραφικά στοιχεία τρίτου μέρους στη φωτογραφία. Αν έχετε κατεβάσει εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών που υποστηρίζουν τη χρήση τους ως γραφικό στοιχείο, μπορείτε να πατήσετε αυτό το κουμπί και στη συνέχεια να πατήσετε το κουμπί "Περισσότερα" για να ενεργοποιήσετε το γραφικό στοιχείο. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο γραφικό στοιχείο μέσω αυτού του μενού. Αυτά τα γραφικά στοιχεία μπορούν να κάνουν οτιδήποτε, από την παροχή περισσότερων επιλογών για την περικοπή της φωτογραφίας, την προσθήκη γραμματοσήμων για τη διακόσμηση της φωτογραφίας ή την επισήμανση της φωτογραφίας με κείμενο ή άλλες διεργασίες για την εκτέλεση της φωτογραφίας.

Εάν έχετε κάνει λάθος

Μην ανησυχείτε για λάθη. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην αρχική εικόνα.

Αν επεξεργάζεστε ακόμα μια φωτογραφία, πατήστε απλά το κουμπί "Ακύρωση" στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Θα επιστρέψετε στη μη έκδοση.

Αν κατά λάθος αποθηκεύσατε τις αλλαγές σας, εισάγετε ξανά τη λειτουργία επεξεργασίας. Όταν πατήσετε "Επεξεργασία" με μια εικόνα που έχει επεξεργαστεί προηγουμένως επισημασμένη, θα εμφανιστεί ένα κουμπί "Επαναφορά" στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Πατώντας αυτό το κουμπί θα επαναφέρετε την αρχική εικόνα.