Απαιτούμενοι πόροι ZBrush

Το ZBrush είναι εξαιρετικό από το κουτί, αλλά θα είμαι ψέματα αν είπα ότι δεν υπήρχαν τρόποι να το βελτιώσουν. Η κοινότητα του ZBrush έχει βάλει ένα τεράστιο περιεχόμενο κατά τη διάρκεια των ετών που μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη γλυπτική ροή εργασίας και την αποτελεσματικότητά σας.

Από matcaps, σε βούρτσες, σε προσαρμοσμένα σχέδια διεπαφής χρήστη, εδώ είναι δεκαπέντε απαραίτητα μέσα ZBrush:

01 από 15

Κέντρο ψηφιακών λήψεων

ZBrush
Καταρχάς. Εάν χρησιμοποιείτε το Zbrush, είναι σχεδόν αδύνατο να μην γνωρίζετε ήδη για το ZbrushCentral, το ZClassroom και το κέντρο λήψεων του Zbrush, αλλά θεωρήστε αυτό μια υπενθύμιση αν το έχετε αγνοήσει. Το Zclassroom έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών μέχρι το σημείο όπου έχουν κάποια από τις καλύτερες προπονήσεις Zbrush διαθέσιμες οπουδήποτε, δωρεάν ή premium. Είναι επίσης καλά οργανωμένο σε κομμάτια τσιμπήματος, γι 'αυτό είναι ιδανικό για την εκμάθηση ενός συγκεκριμένου εργαλείου ή ροής εργασίας. Μην το χάσετε! Περισσότερο "

02 από 15

Zbro Matcap Σετ

Έχω χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά σύνολα Zbrush Matcap, αλλά τα Zbro's έχουν γίνει σταδιακά μερικά από τα αγαπημένα μου γλυπτικά υλικά γύρω. Εάν μεταβείτε στο ιστολόγιο του Zbro, θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων λήψεων ZMT, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαιρετικού σκίαστρα δέρματος, ένα χρήσιμο υλικό σιλουέτας και ένα εκτεταμένο σύνολο αργίλου. Αυτά τα υλικά αισθάνονται υπέροχα να γλυπτούν έξω από τα σύνολα Ralph Stumpf Gnomonology (premium), είναι μερικά από τα καλύτερα εκεί έξω. Περισσότερο "

03 από 15

Orb Cracks Brush

Μου αρέσει πολύ αυτό το πινέλο. Για πολύ καιρό, το πρότυπο Damian ήταν το βούρτσισμα ραφής / ρωγμή / πτύχωση, αλλά ο Orb's είναι τόσο καθαρότερο. Αντί να τσιμπήσετε το βουνό από τη γεωμετρία σας, ο Orb χρησιμοποιεί ένα τέλεια σχηματισμένο άλφα σε συνδυασμό με το τεμπέλης ποντίκι για να δώσει μια καθαρή, καλά καθορισμένη γραμμή. Θα βρείτε χρήσεις για το Orb Cracks τόσο σε περιβάλλοντα όσο και σε οργανικά γλυπτά, αλλά πραγματικά λάμπει όταν κάνετε στυλιζαρισμένα πράγματα, ένα DOTA, Blizzard, Torchlight, Darksiders, κλπ. Αν σας ενδιαφέρει το πώς λειτουργεί η βούρτσα, ξεκινήστε το σεμινάριο για το Vimeo ή απλά μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ. Περισσότερο "

04 από 15

Αρχείο sIBL HDR

Το sIBL δεν είναι αποκλειστικά ένας πόρος του Zbrush - ένα αρχείο αρχείων HDR με καλές λήψεις μπορεί να έρθει σε πρακτικό, ανεξάρτητα από το 3D πακέτο που χρησιμοποιείτε! Η SIBL παρέχει ένα ευρύ φάσμα HDR ποιότητας που είναι ιδανικοί για φωτισμό με βάση την εικόνα, χάρτες περιβάλλοντος και δημιουργία φωτός στο Zbrush. Πήγαινε σε αυτό και μεταφέρετε τα BPR σε επόμενο επίπεδο. Περισσότερο "

05 από 15

xNormal

Εάν ξοδεύετε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα γλυπτική στο Zbrush, πιθανότατα θα τελικά θέλετε να πάρετε τα μοντέλα, τις υφές και τους κανονικούς χάρτες σε κάποιο άλλο πακέτο σε κάποιο σημείο. Παρόλο που ο Zbrush παρέχει ένα σύνολο εργαλείων ενσωματωμένων σε εργαλεία που είναι απόλυτα ικανά να το επιτύχουν, τα Xnormals είναι καλύτερα και το λογισμικό έχει γίνει η de facto επιλογή για highpoly → lowpoly κανονικό ψήσιμο χαρτών. Το Xnormal μπορεί επίσης να εξαγάγει μια μεγάλη ποικιλία πρόσθετων χαρτών, συμπεριλαμβανομένης της απόφραξης του περιβάλλοντος, της κοιλότητας, της καμπυλότητας, του ύψους κλπ. Κλπ. Αν ψάχνετε να γίνετε προγραμματιστής παιχνιδιών, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το XNormal αμέσως «θα το χρειαστεί τελικά.

06 από 15

50 δωρεάν ετικέτες Alpha Alpha

Τα πινέλα Mech όπως αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο να δημιουργήσετε για τον εαυτό σας (στην πραγματικότητα, ίσως θα κάνω ένα σεμινάριο σε αυτό κάποτε σύντομα!), Αλλά αν εργάζεστε σε ένα σκληρό έργο και χρειάζεστε μια γρήγορη λύση, αυτό το σετ από 50 γραμματοκιβώτια mech θα σας κρατήσει πάνω σε ένα τσίμπημα. Το πακέτο περιλαμβάνει όλα τα είδη τεχνικών μπιτς και παξιμαδιών, μπουλόνια, βαλβίδες εισαγωγής, ένθετα σωλήνων κλπ. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για να περάσετε μια τελική λεπτομέρεια σε ένα μοντέλο σκληρής επιφάνειας. Περισσότερο "

07 από 15

Η κλίμακα Alphas του Damir G. Martin

Εάν έχετε δουλέψει ποτέ σε ένα ερπετό κομμάτι, γνωρίζετε ότι η γλυπτική μεμονωμένες κλίμακες ένα προς ένα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάτε για πράγματα. Πριν από μερικά χρόνια, ο Damir Martin ολοκλήρωσε έναν μαραθώνιο με γλυπτά, όπου έκλεψε 55 κεφάλια δράκων σε 30 ημέρες - ευτυχώς για εμάς, έγραψε επίσης το άλφα σετ, γεμάτο δέρμα και κλίμακα ερπετών, πάνω στο ZbrushCentral. Έχω χρησιμοποιήσει αυτά σε μια σειρά από έργα, και λειτούργησαν πολύ καλά για μένα. Ελέγξτε τα έξω εδώ. Περισσότερο "

08 από 15

Οργανικά και πέτρινα πακέτα Alpha

Πιο άλφα, αυτή τη φορά για τη γλυπτική σε βιολογικό και περιβάλλον. Δεν είμαι σίγουρος για το πού ήταν αρχικά δημοσιεύτηκε, αλλά σίγουρα έκαναν τους γύρους. (Επεξεργασία: Είναι από την Sophia Vale Cruz). Περισσότερο "

09 από 15

Πολλαπλή βιτρίνα UI

Η διασύνδεση Zbrush είναι απεριόριστα προσαρμόσιμη και οι πολυάριθμοι φίλοι στο Polycount έχουν κάνει αρκετά μεγάλη προσαρμογή σε αυτό το τεράστιο thread thread / repository. Εγώ προσωπικά δεν έκανα πάρα πολλά προβλήματα με το Zbrush UI, αλλά είναι κάτι που θέλω να εξερευνήσω σύντομα - πολλοί άνθρωποι έχω μιλήσει για να πω ότι μόνο μερικές βελτιώσεις διεπαφής βελτίωσαν την αποτελεσματικότητά τους πολύ. Υπάρχουν δεκάδες προσαρμοσμένες λήψεις UI στο συνδεδεμένο νήμα, οπότε μην διστάσετε να δοκιμάσετε μερικούς και να δείτε αν βρίσκετε κάτι που σας αρέσει! Περισσότερο "

10 από 15

Βούρτσες ύφασμα Selwy

Τα πινέλα είναι ένα πολύ προσωπικό πράγμα - αυτό που δουλεύει για μένα δεν θα λειτουργήσει κατ 'ανάγκη για εσάς ή για οποιονδήποτε άλλο, αλλά αυτά είναι αρκετά καλά αν σμιλεύετε πολλές ρυτίδες και πτυχές. Selwy είναι εκπληκτικό, έτσι ακόμα και αν δεν κατεβάσετε τις βούρτσες, αξίζει να ταξιδέψετε στην περιοχή του μόνο για να δείτε το έργο του. Περισσότερο "

11 από 15

Michael Dunnam - μαζικό σύνολο συνήθειας brushsets

Ένα τεράστιο σύνολο βούρτσες από τον Michael Dunnam. Έχω διαπιστώσει ότι μερικές από αυτές είναι πιο χρήσιμες από άλλες, αλλά υπάρχουν μερικοί πραγματικοί πολύτιμοι λίθοι εκεί. Περισσότερο "

12 από 15

ZBrushCentral - Εισαγωγή αποθετηρίου ματιών

Η λειτουργία Insert Multi Mesh του ZBrush είναι απίστευτα ισχυρή και αποτελεσματική όταν πρόκειται να αναδείξετε και να διακοσμήσετε το γλυπτό σας. Σε αυτό το νήμα στο ZBrushCentral διατίθενται πάνω από 15 σελίδες βούρτσες εισαγωγής για λήψη. Περισσότερο "

13 από 15

ZBrushCentral - Αποθήκη Matcap

Ίδια με τα παραπάνω, εκτός από τα matcaps αντί για τις βούρτσες εισαγωγής! Περισσότερο "

14 από 15

BadKing

Το BadKing προσφέρει μια χούφτα δωρεάν μαθήματα, καθώς και μια τεράστια επιλογή αλφα, βούρτσες και πλέγματα.

15 από 15

Ακολουθήστε τους Zbro Z, JMC3D και Ravenslayer2000 στο YouTube

Μεταξύ των τριών αυτών, έχουν αρκετούς γλυπτικούς χρονικούς περιορισμούς που είναι διαθέσιμοι για να παρακολουθήσουν όταν τραυματίζετε για έμπνευση ή απλά πρέπει να σκοτώσετε λίγα λεπτά. Έχω διαπιστώσει ότι οι ενδιάμεσοι ή ακόμα και οι προηγμένοι καλλιτέχνες τείνουν να κερδίζουν περισσότερα από αυτά τα είδη βίντεο επειδή. Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο από αυτό, όχι πολύ καιρό πριν, δημοσίευσα μια λίστα φανταστικών καναλιών YouTube για 3D / ψηφιακούς καλλιτέχνες.