Πώς να δημιουργήσετε ένα προφίλ Google Plus (Google+)

Με όλα αυτά τα νέα κοινωνικά δίκτυα που εμφανίζονται εδώ και στο διαδίκτυο, δεν είναι εύκολο να τα παρακολουθείτε όλα, πόσο μάλλον να υπολογίσετε ποιες αξίζει να ενταχθούν.

Αν θυμάστε το μη επιτυχημένο δίκτυο κοινωνικών ειδήσεων του Google Buzz και το ακόμη χειρότερο Google Wave, ίσως να αναρωτιέστε αν το Google Plus αξίζει τον χρόνο και την ενέργεια σας. Όταν υπάρχουν ήδη καθιερωμένα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το LinkedIn και το Twitter, μπορεί να απογοητευτικό να μάθουμε ότι ένα επερχόμενο κοινωνικό δίκτυο προορίζεται να είναι μια προτομή.

Εδώ, θα ανακαλύψετε τα βασικά του Google Plus με απλά και απλά λόγια, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν το χρόνο στο κοινωνικό δίκτυο ή όχι θα αξίζει τον κόπο σας.

Το Google Plus εξηγείται

Με απλά λόγια, το Google Plus είναι το επίσημο κοινωνικό δίκτυο της Google . Όπως το Facebook, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσωπικό προφίλ, να συνδεθείτε με άλλους που δημιουργούν ένα προφίλ Google Plus, να μοιράζονται συνδέσμους πολυμέσων και να συνεργάζονται με άλλους χρήστες.

Όταν το Google Plus κυκλοφόρησε αρχικά στα τέλη Ιουνίου 2011, οι χρήστες μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνο με την πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Google άνοιξε το κοινωνικό δίκτυο στο κοινό, οπότε ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν.

Εγγραφή για λογαριασμό Google Plus

Για να εγγραφείτε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τη διεύθυνση plus.google.com και να πληκτρολογήσετε μερικές βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "Συμμετοχή", το Google Plus θα προτείνει κάποια από φίλους που είναι ήδη στο Google Plus για να προσθέσουν στο δίκτυό σας ή στους "κύκλους σας".

Τι είναι οι κύκλοι στο Google Plus;

Οι κύκλοι είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του Google Plus. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσους κύκλους θέλετε και να τις οργανώσετε με ετικέτες. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε έναν κύκλο για φίλους, έναν άλλο για οικογένεια και έναν άλλο για συναδέλφους.

Όταν συναντάτε νέα προφίλ στο Google Plus, μπορείτε να τα σύρετε και να τα ρίξετε χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας σε οποιονδήποτε κύκλο της επιλογής σας.

Δημιουργία του προφίλ σας

Στην επάνω πλοήγηση της σελίδας σας, θα πρέπει να υπάρχει ένα εικονίδιο με την ένδειξη "Προφίλ", το οποίο θα εμφανίζεται μόλις μετακινήσετε το ποντίκι πάνω από αυτό. Από εκεί, μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε το προφίλ σας στο Google Plus.

Φωτογραφία προφίλ: Όπως το Facebook, το Google Plus σας δίνει μια κύρια φωτογραφία προφίλ που λειτουργεί ως μικρογραφία σας όταν δημοσιεύετε πράγματα ή αλληλεπιδράτε με άλλους ανθρώπους.

Tagline: Όταν συμπληρώσετε την ενότητα "tagline", θα εμφανιστεί κάτω από το όνομά σας στο προφίλ σας. Δοκιμάστε να γράψετε κάτι που συνοψίζει την προσωπικότητά σας, την εργασία ή τα χόμπι σε μια σύντομη πρόταση.

Απασχόληση: Συμπληρώστε το όνομα του εργοδότη, τον τίτλο εργασίας σας και την ημερομηνία έναρξης και λήξης σε αυτή την ενότητα.

Εκπαίδευση: Καταχωρίστε όλα τα σχολικά ονόματα, τους κύριους τομείς σπουδών και τα χρονικά πλαίσια για τα οποία παρακολουθήσατε το σχολείο.

Λευκωσία: Προσθέστε προαιρετικές φωτογραφίες που θέλετε να μοιραστείτε με άτομα στους κύκλους σας.

Μόλις αποθηκεύσετε αυτές τις ρυθμίσεις, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα "Σχετικά" και να επεξεργαστείτε μερικά ακόμη πεδία πατώντας το πλήκτρο "Επεξεργασία προφίλ".

Εισαγωγή: Εδώ, μπορείτε να γράψετε μια σύντομη ή μακρά σημείωση για ό, τι θέλετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιλαμβάνουν ένα φιλικό μήνυμα καλωσορίσματος ή μια περίληψη αυτού που κάνουν και τι δραστηριότητες που τους αρέσει να κάνουν τα μέγιστα.

Δικαιώματα κακοποίησης: Μπορείτε να γράψετε μια σύντομη πρόταση εδώ για κάποιο επίτευγμα που είστε περήφανοι να μοιραστείτε με τους κύκλους σας.

Επάγγελμα: Σε αυτή την ενότητα, καταγράψτε την τρέχουσα θέση εργασίας σας.

Ζωντανές τοποθεσίες: Καταγράψτε τις πόλεις και τις χώρες στις οποίες έχετε ζήσει. Αυτό θα εμφανίζεται σε ένα μικρό χάρτη Google για να βλέπουν οι χρήστες όταν επισκέπτονται το προφίλ σας.

Άλλα προφίλ & συνιστώμενοι σύνδεσμοι: Στην πλαϊνή μπάρα της σελίδας "Σχετικά με", μπορείτε να καταχωρίσετε άλλα προφίλ κοινωνικών μέσων όπως τα προφίλ σας στο Facebook, το LinkedIn ή το Twitter . Μπορείτε επίσης να αναφέρετε τους συνδέσμους που θέλετε, όπως ένας προσωπικός ιστότοπος ή ένα blog που σας αρέσει να διαβάζετε.

Εύρεση ατόμων και προσθήκη τους στους κύκλους σας

Για να βρείτε κάποιον στο Google Plus, απλά χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή για να αναζητήσετε το όνομά του. Αν τα βρείτε στην αναζήτησή σας, πατήστε το κουμπί "Προσθήκη σε κύκλους", για να τα προσθέσετε σε οποιονδήποτε κύκλο ή κύκλους που θέλετε.

Κοινή χρήση περιεχομένου

Κάτω από την καρτέλα "Αρχική σελίδα" υπάρχει μια μικρή περιοχή εισόδου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημοσιεύσετε ιστορίες στο προφίλ σας, οι οποίες θα εμφανιστούν στα ρεύματα ατόμων που σας έχουν προσθέσει στους δικούς τους κύκλους. Μπορείτε να επιλέξετε θέσεις που μπορούν να προβληθούν από το κοινό (από όλους στο Google Plus, ακόμη και εκείνοι που βρίσκονται εκτός των κύκλων σας), μπορούν να προβληθούν από συγκεκριμένους κύκλους ή να προβληθούν από ένα ή περισσότερα άτομα.

Σε αντίθεση με το Facebook, δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε μια ιστορία απευθείας στο προφίλ κάποιου άλλου. Αντ 'αυτού, μπορείτε να κάνετε μια ενημέρωση και να προσθέσετε "+ FullName" στις επιλογές κοινής χρήσης, έτσι ώστε μόνο το συγκεκριμένο άτομο ή τα άτομα να βλέπουν αυτήν την ανάρτηση.

Παρακολούθηση των ενημερώσεων

Στη δεξιά πλευρά της επάνω γραμμής μενού, θα παρατηρήσετε το όνομά σας με έναν αριθμό δίπλα του. Όταν δεν έχετε καμία ειδοποίηση, αυτός ο αριθμός θα είναι μηδέν. Όταν κάποιος σας προσθέτει στους κύκλους του, δίνει ένα στοιχείο +1 στο προφίλ σας, μοιράζεται μια ανάρτηση μαζί σας ή σχολιάζει μια ανάρτηση την οποία έχετε σχολιάσει προηγουμένως, τότε αυτός ο αριθμός θα είναι ένας ή μεγαλύτερος. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, θα εμφανιστεί μια λίστα με τις ειδοποιήσεις σας με συνδέσμους με δυνατότητα κλικ στις αντίστοιχες ιστορίες τους.