Μια σύγκριση των προγραμμάτων περιήγησης Web για Macintosh (OS X)

01 από 10

Apple Safari εναντίον του Mozilla Firefox 2.0

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαΐου 2007

Εάν είστε χρήστης Macintosh με λειτουργικό σύστημα OS 10.2.3 ή νεότερο, δύο από τα πιο ισχυρά προγράμματα περιήγησης που είναι διαθέσιμα σε εσάς είναι το Apple Safari και το Mozilla Firefox. Και τα δύο προγράμματα περιήγησης είναι διαθέσιμα δωρεάν, και το καθένα έχει τα δικά του ξεχωριστά πλεονεκτήματα. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τον Firefox έκδοση 2.0 και με διάφορες εκδόσεις του Safari. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η έκδοση του Safari εξαρτάται από την έκδοση του OS X που έχετε εγκαταστήσει.

02 από 10

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Safari

Ο φυλλομετρητής Safari της Apple, τώρα ένα βασικό κομμάτι του Mac OS X, ενσωματώνεται άψογα σε κάποιες από τις κύριες εφαρμογές σας, όπως το Apple Mail και το iPhoto. Αυτό είναι ένα από τα προφανή πλεονεκτήματα της Apple να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα περιήγησης στο σπίτι. Πηγαίνουν τις ημέρες του εικονιδίου του Internet Explorer που διαμένουν στην αποβάθρα σας. Στην πραγματικότητα, οι νεώτερες εκδόσεις του OS 10.4.x δεν υποστηρίζουν επίσημα την IE καθόλου, αν και μπορεί να λειτουργούν για εσάς, εάν έχουν εγκατασταθεί σωστά.

03 από 10

Ταχύτητα

Είναι προφανές ότι οι προγραμματιστές της Apple δεν έτρεχαν σε πράγματα όταν σχεδίαζαν την υποδομή του Safari. Αυτό γίνεται σαφές όταν ξεκινάτε την εφαρμογή για πρώτη φορά και παρατηρήστε πόσο γρήγορα αντλεί το κύριο παράθυρο και φορτώνει την αρχική σας σελίδα. Η Apple δημοσίως αξιολόγησε το Safari v2.0 (για το OS 10.4.x) ότι έχει ταχύτητες φόρτωσης σελίδας HTML σχεδόν δύο φορές εκείνη του αντίστοιχου του Firefox και περίπου τέσσερις φορές εκείνη του Internet Explorer.

04 από 10

Νέα και Blog Reading

Εάν είστε ένας μεγάλος ειδήσεων ή / και αναγνώστης ιστολογίων, έχοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης που χειρίζεται RSS (επίσης γνωστό ως Really Simple Syndication ή Rich Site Summary) είναι ένα σημαντικό επίδομα. Με το Safari 2.0, υποστηρίζονται όλα τα πρότυπα RSS πηγαίνοντας πίσω στο RSS 0.9. Αυτό που σημαίνει για εσάς δεν έχει σημασία τι τεχνολογία χρησιμοποιεί η αγαπημένη πηγή ειδήσεων ή το ιστολόγιό σας, θα μπορείτε να προβάλλετε τίτλους και περιλήψεις απευθείας από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Οι επιλογές προσαρμογής εδώ είναι επίσης πολύ λεπτομερείς και χρήσιμες.

05 από 10

... κι αλλα ...

Μαζί με όλα τα χαρακτηριστικά που περιμένετε πιθανώς σε ένα νεότερο πρόγραμμα περιήγησης, όπως η περιήγηση με καρτέλες και οι ρυθμίσεις ιδιωτικής περιήγησης, το Safari προσφέρει πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους από εσάς έχετε λογαριασμό .Mac ή χρησιμοποιείτε Automator, καθώς το Safari συνδέεται πολύ καλά με τα δύο.

Όσον αφορά τους γονικούς ελέγχους, το Safari διαθέτει ρυθμίσεις που προσαρμόζονται εύκολα, επιτρέποντάς σας να προωθήσετε ένα περιβάλλον ασφαλές για παιδιά. Σε άλλα προγράμματα περιήγησης, αυτά τα στοιχεία ελέγχου δεν είναι εύκολα διαμορφώσιμα και συνήθως απαιτούν λήψεις τρίτων.

Επιπλέον, το Safari είναι, ως επί το πλείστον, ανοιχτό λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν plug-ins και add-ons για να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία περιήγησης.

06 από 10

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον Firefox

Το Firefox v2.0 του Mozilla για το Macintosh OS X είναι ένα πολύ δημοφιλές υποκατάστατο του Safari. Παρόλο που δεν μπορεί να είναι τόσο γρήγορη, η διαφορά δεν φαίνεται να αρκεί για να δικαιολογηθεί η απόλυτη έκπτωση του προϊόντος της Mozilla ως του προγράμματος περιήγησης που προτιμάτε. Ενώ η ταχύτητα του Safari και η ενσωμάτωσή του με το λειτουργικό σύστημα μπορεί να του δώσει ένα πόδι επάνω από την πρώτη ματιά, ο Firefox έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά που παρέχουν έκκληση.

07 από 10

Επαναφορά συνόδου

Ο Firefox, ως επί το πλείστον, είναι ένα σταθερό πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, ακόμη και η πιο σταθερή συντριβή φυλλομετρητών. Το Firefox v2.0 έχει ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που είναι γνωστό ως "Επαναφορά Session". Με παλαιότερες εκδόσεις του Firefox χρειάστηκε να εγκαταστήσετε την επέκταση της Επαναφοράς Αναφοράς για να αποκτήσετε αυτή τη λειτουργία. Σε περίπτωση συντριβής προγράμματος περιήγησης ή τυχαίας απενεργοποίησης, έχετε τη δυνατότητα να επαναφέρετε όλες τις καρτέλες και τις σελίδες που είχατε ανοίξει πριν κλείσει πρόωρα το πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το χαρακτηριστικό μόνο κάνει τον Firefox πολύ ελκυστικό.

08 από 10

Πολλαπλές αναζητήσεις

Ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό μοναδικό για τον Firefox είναι οι πολλαπλές επιλογές που παρέχονται σε σας στη γραμμή αναζήτησης, επιτρέποντάς σας να περάσετε τους όρους αναζήτησης σε ιστότοπους όπως το Amazon και το eBay. Αυτή είναι μια ευκολία που μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα βήμα ή δύο πιο συχνά από ότι μπορείτε να συνειδητοποιήσετε.

09 από 10

... κι αλλα ...

Όπως και το Safari, ο Firefox διαθέτει αρκετά ολοκληρωμένη υποστήριξη RSS. Επίσης, όπως το Safari, ο Firefox παρέχει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν ισχυρά πρόσθετα και επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Safari, ο Firefox διαθέτει χιλιάδες πρόσθετα. Παρόλο που η κοινότητα προγραμματιστών του Safari συνεχίζει να αναπτύσσεται, παραμορφώνεται σε σύγκριση με αυτήν του Mozilla.

10 από 10

Περίληψη

Και τα δύο προγράμματα περιήγησης έχουν πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά, καθώς και κάποια λειτουργικότητα μοναδική για τον εαυτό τους. Όταν πρόκειται για την επιλογή μεταξύ των δύο, θα πρέπει να λάβετε μερικά πράγματα υπόψη. Εδώ είναι μερικοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε κατά τη λήψη της απόφασής σας.

Εάν κανένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά δεν ξεχωρίζει και απλά ψάχνετε για ένα ποιοτικό πρόγραμμα περιήγησης για να κάνετε καθημερινή σέρφιν σας, μπορεί να είναι μια εκτίναξη σε ποιο πρόγραμμα περιήγησης είναι στην πραγματικότητα καλύτερα για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει καμία ζημιά στην προσπάθεια και των δύο. Ο Firefox και το Safari μπορούν να εγκατασταθούν ταυτόχρονα χωρίς επιπτώσεις, οπότε δεν υπάρχει καμία ζημιά στο να δώσουμε και μια δοκιμαστική διαδρομή. Τελικά θα ανακαλύψετε ότι το ένα είναι πιο άνετο από το άλλο και αυτό θα γίνει το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης.