Προσθήκη πολλών χρηστών στο Chrome για OS X

01 από 13

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome

Εικόνα © Scott Orgera

Εάν δεν είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας τότε διατηρώντας ανέπαφα τις ατομικές σας ρυθμίσεις, όπως σελιδοδείκτες και θέματα , μπορεί να είναι δίπλα στο αδύνατο. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση που ψάχνετε για προστασία προσωπικών δεδομένων με τους ιστότοπους που έχετε αποθηκεύσει σελιδοδείκτες και άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Το Google Chrome παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών χρηστών, το καθένα από τα οποία έχει το δικό του εικονικό αντίγραφο του προγράμματος περιήγησης στο ίδιο μηχάνημα. Μπορείτε ακόμη να πάρετε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας το λογαριασμό σας στο Chrome με τον λογαριασμό σας Google, συγχρονίζοντας σελιδοδείκτες και εφαρμογές σε πολλές συσκευές.

Αυτό το σεμινάριο σε βάθος περιγράφει τον τρόπο δημιουργίας πολλών λογαριασμών στο Chrome, καθώς και τον τρόπο ενσωμάτωσης αυτών των λογαριασμών στους λογαριασμούς Google των αντίστοιχων χρηστών τους, αν το επιλέξουν.

02 από 13

Το μενού Εργαλεία

Εικόνα © Scott Orgera

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome Κάντε κλικ στο εικονίδιο "κλειδί" Chrome, το οποίο βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Προτιμήσεις .

Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί για κλικ στο παραπάνω στοιχείο μενού: COMMAND + COMMA (,)

03 από 13

Προσωπικά πράγματα

Εικόνα © Scott Orgera

Η οθόνη Προτιμήσεις Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο, ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσωπικά στοιχεία που βρίσκεται στο παράθυρο αριστερού μενού.

04 από 13

Προσθήκη νέου χρήστη

Εικόνα © Scott Orgera

Θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται οι Προτιμήσεις Προσωπικού Περιεχομένου του Chrome. Αρχικά, εντοπίστε την ενότητα Χρήστες . Στο παραπάνω παράδειγμα, υπάρχει μόνο ένας χρήστης του Chrome. την τρέχουσα. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου χρήστη .

05 από 13

Νέο παράθυρο χρηστών

Εικόνα © Scott Orgera

Ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί αμέσως. Αυτό το παράθυρο αντιπροσωπεύει μια νέα περίοδο περιήγησης για τον χρήστη που μόλις δημιουργήσατε. Ο νέος χρήστης θα λάβει ένα τυχαίο όνομα προφίλ και ένα σχετικό εικονίδιο. Στο παραπάνω παράδειγμα, το εικονίδιο (σε κύκλο) είναι ένα νόστιμο φαγητό χάμπουργκερ. Έχει επίσης δημιουργηθεί μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας για το νέο σας χρήστη, καθιστώντας εύκολη την άμεση εκκίνησή της στην αντίστοιχη περίοδο λειτουργίας περιήγησης ανά πάσα στιγμή.

Οποιεσδήποτε ρυθμίσεις προγράμματος περιήγησης που ο χρήστης τροποποιεί, όπως η εγκατάσταση ενός νέου θέματος, θα αποθηκευτούν τοπικά μόνο για αυτούς και για αυτούς. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στην πλευρά του διακομιστή και να συγχρονιστούν με το Λογαριασμό σας Google. Θα πραγματοποιήσουμε συγχρονισμό σελιδοδεικτών, εφαρμογών, επεκτάσεων και άλλων ρυθμίσεων αργότερα σε αυτό το σεμινάριο.

06 από 13

Επεξεργασία χρήστη

Εικόνα © Scott Orgera

Είναι πιθανό να μην θέλετε να διατηρήσετε το τυχαία δημιουργημένο όνομα χρήστη και εικονίδιο που έχει επιλέξει το Chrome για εσάς. Στο παραπάνω παράδειγμα, η Google επέλεξε το όνομα Pickles για το νέο μου χρήστη. Ενώ μπορείτε να απολαύσετε ένα μισό-ξινό με το γεύμα σας, μπορείτε να βρείτε ένα καλύτερο όνομα για τον εαυτό σας.

Για να τροποποιήσετε το όνομα και το εικονίδιο, επιστρέψτε πρώτα στη σελίδα Προτιμήσεις προσωπικών αντικειμένων ακολουθώντας τα βήματα 2 και 3 αυτού του σεμιναρίου. Στη συνέχεια, επισημάνετε το όνομα χρήστη που θέλετε να επεξεργαστείτε κάνοντας κλικ σε αυτό. Μόλις επιλέξετε, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία ....

07 από 13

Επιλέξτε Όνομα και εικονίδιο

Εικόνα © Scott Orgera

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο " Επεξεργασία" , επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Εισαγάγετε το επιθυμητό δείκτη στο πεδίο Όνομα:. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο που θέλετε . Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο του Chrome.

08 από 13

Το μενού χρήστη

Εικόνα © Scott Orgera

Τώρα που έχετε δημιουργήσει έναν πρόσθετο χρήστη του Chrome, στο πρόγραμμα περιήγησης προστίθεται ένα νέο μενού. Στην επάνω δεξιά γωνία, θα βρείτε το εικονίδιο για όποιο χρήστη είναι ενεργό. Αυτό δεν είναι απλώς ένα εικονίδιο, ωστόσο, καθώς κάνοντας κλικ πάνω του εμφανίζεται το μενού Χρήστη του Chrome. Μέσα σε αυτό το μενού, μπορείτε να δείτε γρήγορα αν κάποιος χρήστης έχει συνδεθεί ή όχι με τον Λογαριασμό Google, να αλλάξει ενεργούς χρήστες, να επεξεργαστεί το όνομα και το εικονίδιο του και ακόμα και να δημιουργήσει έναν νέο χρήστη.

09 από 13

Συνδεθείτε στο Chrome

Εικόνα © Scott Orgera

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτό το σεμινάριο, το Chrome επιτρέπει σε μεμονωμένους χρήστες να συνδέσουν το λογαριασμό τοπικού τους προγράμματος περιήγησης με το Λογαριασμό τους Google. Το κύριο όφελος από αυτό είναι η δυνατότητα άμεσου συγχρονισμού όλων των σελιδοδεικτών, των εφαρμογών, των επεκτάσεων, των θεμάτων και των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης στο λογαριασμό. κάνοντας όλες τις αγαπημένες σας τοποθεσίες, πρόσθετα και προσωπικές προτιμήσεις διαθέσιμες σε πολλές συσκευές. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως αντίγραφο ασφαλείας αυτών των στοιχείων σε περίπτωση που η αρχική σας συσκευή δεν είναι πλέον διαθέσιμη για οποιονδήποτε λόγο.

Για να συνδεθείτε στο Chrome και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συγχρονισμού, πρέπει πρώτα να έχετε ενεργό Λογαριασμό Google. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο " κλειδί " Chrome, το οποίο βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Σύνδεση στο Chrome ...

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να συνδεθείτε από το μενού Χρήστη του Chrome, καθώς και από τη σελίδα Προτιμήσεις προσωπικών αντικειμένων.

10 από 13

Συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google

Εικόνα © Scott Orgera

Το παράθυρο " Σύνδεση ..." του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας Google και κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση .

11 από 13

Επιβεβαίωση προτιμήσεων συγχρονισμού

Εικόνα © Scott Orgera

Από προεπιλογή, το Chrome θα συγχρονίσει αυτόματα τα ακόλουθα στοιχεία: Εφαρμογές, Δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης, Σελιδοδείκτες, Επεκτάσεις, Ιστορικό γενικού πλαισίου , Κωδικοί πρόσβασης, Προτιμήσεις και Θέματα. Ένας πιο προσεκτικός χρήστης μπορεί να μην θέλει τα πάντα συγχρονισμένα, αν και τα δεδομένα κρυπτογραφούνται με πολλούς τρόπους. Αυτό περιλαμβάνει τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης κρυπτογραφημένους τόσο στην τοπική σας συσκευή όσο και στους διακομιστές της Google που χρησιμοποιούν κρυπτογραφικό κλειδί.

Αν θέλετε να προχωρήσετε και να συγχρονίσετε όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία, κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη OK, συγχρονίστε τα πάντα . Αν θέλετε να καθορίσετε τι συγχρονίζεται και τι παραμένει τοπικό, κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Για προχωρημένους ".

12 από 13

Προτιμώμενες προτιμήσεις συγχρονισμού

Εικόνα © Scott Orgera

Το παράθυρο προχωρημένων προτιμήσεων συγχρονισμού του Chrome σάς επιτρέπει να καθορίζετε ποια στοιχεία συγχρονίζονται στον Λογαριασμό σας Google κάθε φορά που συνδέεστε στο πρόγραμμα περιήγησης. Από προεπιλογή, όλα τα στοιχεία θα συγχρονιστούν. Για να το τροποποιήσετε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος του παραθύρου. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλέξτε τι πρέπει να συγχρονίσετε . Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αφαιρέσετε τα σημάδια ελέγχου από τα στοιχεία που δεν θέλετε να συγχρονιστούν.

Επίσης, βρίσκεται σε αυτό το παράθυρο μια επιλογή να υποχρεώσετε το Chrome να κρυπτογραφήσει όλα τα συγχρονισμένα δεδομένα σας, όχι μόνο τους κωδικούς πρόσβασής σας. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε αυτή την ασφάλεια κάνοντας τη δική σας φράση πρόσβασης κρυπτογράφησης, αντί του κωδικού πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google.

13 από 13

Αποσύνδεση του Λογαριασμού Google

Εικόνα © Scott Orgera

Για να αποσυνδέσετε τον Λογαριασμό σας Google από την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας περιήγησης του χρήστη, πρώτα επιστρέψτε στη σελίδα Προτιμήσεις Προσωπικών Στοιχείων ακολουθώντας τα βήματα 2 και 3 αυτού του οδηγού. Σε αυτό το σημείο, θα δείτε μια ενότητα Σύνδεση στο επάνω μέρος της σελίδας.

Αυτή η ενότητα περιέχει έναν σύνδεσμο στον Πίνακα ελέγχου Google , ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης οποιωνδήποτε δεδομένων έχει ήδη συγχρονιστεί. Περιέχει επίσης ένα κουμπί ... , το οποίο ανοίγει το αναδυόμενο παράθυρο προτιμήσεων για προχωρημένους συγχρονισμού του Chrome.

Για να αποσυνδέσετε τον τοπικό χρήστη του Chrome με τον σύντροφό του που βασίζεται σε διακομιστή, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί με τίτλο Αποσύνδεση του Λογαριασμού σας Google ...