Διαχειριστείτε μηχανές αναζήτησης Google Chrome σε επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε λειτουργικά συστήματα Chrome OS, Linux, Mac OS X, macOS Sierra ή Windows.

Στο Google Chrome, η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης έχει οριστεί ως Google (δεν υπάρχει μεγάλη έκπληξη!). Οποιεσδήποτε λέξεις-κλειδιά χρόνου εισάγονται στη συνδυασμένη γραμμή διευθύνσεων / αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης, επίσης γνωστή ως Omnibox, μεταβιβάζονται στη μηχανή αναζήτησης της Google. Ωστόσο, μπορείτε να τροποποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση για να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μηχανή αναζήτησης, αν επιλέξετε. Το Chrome παρέχει επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε τον δικό σας κινητήρα, υποθέτοντας ότι γνωρίζετε την κατάλληλη συμβολοσειρά αναζήτησης. Επιπλέον, αν θέλετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσω μιας άλλης εγκατεστημένης επιλογής του Chrome, μπορείτε να το ολοκληρώσετε εισάγοντας πρώτα την καθορισμένη λέξη-κλειδί πριν από τον όρο αναζήτησης. Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς να διαχειριστείτε τις ολοκληρωμένες μηχανές αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Κάντε κλικ στο κουμπί κύριου μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες κουκίδες. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Ρυθμίσεις . Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο, ανάλογα με τη διαμόρφωσή σας. Προς το κάτω μέρος της σελίδας βρίσκεται η ενότητα " Αναζήτηση ", στην οποία εμφανίζεται ένα αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζει την τρέχουσα μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται στα δεξιά του μενού για να δείτε τις άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Διαχειρίζομαι μηχανές αναζήτησης

Επίσης, στην ενότητα " Αναζήτηση " υπάρχει ένα κουμπί με τίτλο " Διαχείριση μηχανών αναζήτησης". Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις μηχανές αναζήτησης που είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, χωρισμένες σε δύο ενότητες. Η πρώτη, Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αναζήτησης , περιέχει τις επιλογές που έχουν προεγκατασταθεί με το Chrome. Αυτά είναι το Google, το Yahoo !, Bing, Ask και AOL. Αυτή η ενότητα μπορεί επίσης να περιέχει οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης που επιλέξατε να είναι η προεπιλεγμένη επιλογή σας σε ένα σημείο.

Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο " Άλλες μηχανές αναζήτησης" , παραθέτει πρόσθετες επιλογές που είναι διαθέσιμες προς το παρόν στο Chrome. Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Chrome μέσω αυτής της διασύνδεσης, κάντε πρώτα κλικ στο όνομά της για να επισημάνετε την κατάλληλη σειρά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση προεπιλογής . Τώρα έχετε ρυθμίσει μια νέα προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Για να καταργήσετε / απεγκαταστήσετε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης, εκτός από την προεπιλεγμένη επιλογή, κάντε πρώτα κλικ στο όνομά της για να επισημάνετε την κατάλληλη σειρά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο 'X' που βρίσκεται ακριβώς δεξιά από το κουμπί Εκτέλεση προεπιλογής . Η επισημασμένη μηχανή αναζήτησης θα αφαιρεθεί αμέσως από τη λίστα διαθέσιμων επιλογών του Chrome.

Προσθήκη νέας μηχανής αναζήτησης

Το Chrome σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε μια νέα μηχανή αναζήτησης, υποθέτοντας ότι διαθέτετε τη σωστή σύνταξη ερωτήματος. Για να γίνει αυτό, κάντε πρώτα κλικ στο πεδίο Προσθήκη νέας μηχανής αναζήτησης που βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας " Λοιπά μηχανήματα αναζήτησης ". Στα πεδία επεξεργασίας που παρέχονται, πληκτρολογήστε το επιθυμητό όνομα, λέξη-κλειδί και ερώτημα αναζήτησης για τον προσαρμοσμένο σας κινητήρα. Αν όλα έχουν εισαχθεί σωστά, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσαρμοσμένη μηχανή αναζήτησής σας αμέσως.