Πώς να καθορίσετε ένα ωριαίο ποσοστό γραφικού σχεδιασμού

01 από 07

Η σημασία του ωριαίου ρυθμού γραφικού σχεδιασμού

Klaus Vedfelt / Getty Images

Ο καθορισμός ωριαίας συχνότητας γραφικού σχεδιασμού θεωρείται συχνά μια δύσκολη διαδικασία, αλλά πρέπει να γίνει. Η ωριαία σας ισοτιμία είναι σημαντική επειδή θα σας τοποθετήσει σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας, θα καθορίσετε τις κατ 'αποκοπή τιμές σας για τα έργα και φυσικά θα επηρεάσετε άμεσα αυτό που κερδίζετε. Ευτυχώς, υπάρχει μια μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε για να υπολογίσετε τουλάχιστον ένα γήπεδο για το ποσοστό σας, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί με βάση την αγορά.

02 του 07

Επιλέξτε έναν στόχο μισθών και κέρδους για τον εαυτό σας

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται περίεργο να "επιλέξετε το δικό σας μισθό", είναι απαραίτητο να το κάνετε για να καθορίσετε το ωριαίο σας επιτόκιο. Καταλάβετε έναν ρεαλιστικό ετήσιο μισθό για τον εαυτό σας, ο οποίος μπορεί να βασίζεται σε διάφορους παράγοντες:

Αν είστε freelancing από μόνος σας, ο μισθός σας θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο το ποσό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τον επιθυμητό τρόπο ζωής σας, αλλά και ένα λογικό ποσό κέρδους. Αυτό το κέρδος μπορεί να είναι εξοικονόμηση ή μπορεί να επιστρέψει στην επιχείρησή σας. Επίσης, θυμηθείτε να υπολογίσετε το εισόδημά σας μετά την πληρωμή φόρων, φροντίζοντας να μπορείτε να ζήσετε από την αμοιβή σας για το σπίτι σας. Αφού ολοκληρώσετε αυτή την έρευνα, λάβετε υπόψη τον ετήσιο στόχο μισθών σας.

03 του 07

Καθορίστε τα ετήσια έξοδα σας

Κάθε επιχείρηση έχει έξοδα και μια γραφιστική επιχείρηση δεν διαφέρει. Υπολογίστε τα έξοδα της επιχείρησής σας για ένα ολόκληρο έτος, τα οποία περιλαμβάνουν:

04 του 07

Προσαρμόστε τις δαπάνες που σχετίζονται με την εργασία για τον εαυτό σας

Καθώς θα εργάζεστε για τον εαυτό σας, δεν θα έχετε κάποια από τα οφέλη της εργασίας για μια εταιρεία, όπως η ασφάλιση, οι αμειβόμενες διακοπές, οι ασθενείς ημέρες, τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών και οι συνεισφορές σε ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης. Αυτές οι δαπάνες μπορεί να επηρεάσουν τα ετήσια έξοδα (έξοδα) ή το μισθό σας. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές.

05 του 07

Προσδιορίστε τις χρεωστικές ώρες

Οι "χρεωστικές ώρες" είναι απλώς ώρες εργασίας που μπορείτε να χρεώσετε τους πελάτες σας, η οποία είναι συνήθως ο χρόνος που ξοδεύετε για τα έργα ή τις συναντήσεις σας. Ο αριθμός των χρεωστικών ωρών είναι πολύ διαφορετικός από τις πραγματικές ώρες εργασίας που προσθέτουν δραστηριότητες όπως μάρκετινγκ, εργασία στο χαρτοφυλάκιό σας, λογιστική και αναζήτηση νέων πελατών. Υπολογίστε τις χρεώσιμες ώρες σας για μια εβδομάδα, η οποία μπορεί να γίνει με τον μέσο όρο των χρεωστικών ωρών για αρκετές προηγούμενες εβδομάδες και μήνες ή με την εκτίμηση βάσει του μέσου φόρτου εργασίας σας. Αφού έχετε αυτήν την εβδομαδιαία εικόνα, πολλαπλασιάστε την κατά 52 για να καθορίσετε τις ετήσιες χρεωστικές ώρες.

06 του 07

Υπολογίστε την ωριαία σας χρέωση

Για να υπολογίσετε την ωριαία σας ισοτιμία, προσθέστε πρώτα τον ετήσιο μισθό σας στις δαπάνες σας. Αυτό είναι το ποσό των χρημάτων που πρέπει να κάνετε σε ένα χρόνο για να διατηρήσετε τον επιθυμητό τρόπο ζωής σας. Στη συνέχεια, διαιρέστε αυτό με τις χρεώσιμες ώρες (όχι τις συνολικές ώρες εργασίας σας). Το αποτέλεσμα είναι η ωριαία σας τιμή.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλατε να φτιάξετε 50.000 δολάρια ετησίως και έχετε έξοδα ύψους 10.000 δολαρίων, τα οποία περιλαμβάνουν προσαρμογές για εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ας πούμε επίσης ότι εργάζεστε μια πλήρη 40ωρη εβδομάδα, αλλά μόνο 25 από αυτές τις ώρες χρεώνονται. Αυτό θα σας αφήσει 1.300 χρεώσιμες ώρες το χρόνο. Χωρίστε 1.300 σε 60.000 (μισθός συν έξοδα) και το ωριαίο σας επιτόκιο θα ήταν περίπου $ 46. Θα το ρυθμίσετε πιθανώς σε $ 45 ή $ 50 για να κρατήσει τα πράγματα απλά.

07 του 07

Εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόστε την αγορά

Στην ιδανική περίπτωση, θα διαπιστώσετε ότι οι πελάτες σας θα μπορούσαν να πληρώσουν αυτήν την ωριαία τιμή $ 45 έως $ 50 και ότι σας έβαλε σε ανταγωνιστική θέση με άλλους σχεδιαστές στην περιοχή σας. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι απλώς ένα σημείο εκκίνησης. Προσπαθήστε να μάθετε τι χρεώνουν άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες στην περιοχή σας, ειδικά όσοι κάνουν παρόμοια δουλειά. Μπορεί να βρείτε ότι χρεώνετε πολύ υψηλότερα ή χαμηλότερα και ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε ανάλογα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποφασίσετε αν θα λειτουργήσει το επιτόκιο σας, αφού ασχολείστε με πολλούς πελάτες και δείτε την αντίδρασή τους (και το σημαντικότερο, εάν προσγειώσετε την εργασία ή όχι!). Αφού κάνετε αυτή την έρευνα, μπορείτε να ορίσετε το τελικό σας ποσοστό.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν χρόνοι για να προσαρμόσετε την ισοτιμία σας σε βάση έργου, όπως για παράδειγμα αν εργάζεστε για μη κερδοσκοπικό σκοπό με χαμηλότερο προϋπολογισμό αλλά θέλετε να αναλάβετε τη δουλειά. Αυτή είναι η έκκλησή σας να κάνετε, με βάση το πόσο θέλετε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, το όφελος για το χαρτοφυλάκιο σας, καθώς και τις δυνατότητες για εργασία παρακολούθησης ή οδηγεί. Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι τα ποσοστά σας θα πρέπει να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου, προκειμένου να αντισταθμιστούν τα αυξημένα έξοδα διαβίωσης και τα έξοδα διαβίωσης. Για να το κάνετε αυτό, περάστε ξανά τη διαδικασία, καθορίστε ένα νέο ποσοστό και κάντε την κατάλληλη έρευνα για να καθορίσετε τι θα φέρει η αγορά.