Γιατί δεν εκτυπώνεται ο εκτυπωτής μου;

6 ζητήματα εκτύπωσης που μπορείτε να διορθώσετε

Τις περισσότερες φορές, οι εκτυπωτές μας είναι σαν τους φιλικούς αλλά αξιόπιστους φίλους μας. Ξέρετε, δουλεύουν πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια σταματούν την εκτύπωση και ξεκινούν να εκτοξεύουν μηνύματα σφάλματος. Μερικές φορές ακόμη φαίνεται ότι κρύβονται από την οπτική γωνία όταν είναι σαφώς μπροστά μας. Τι γίνεται με τον περιστασιακό κρύο ώμο;

Εδώ θα επικεντρωθούμε σε αυτό το άρθρο:

Ελέγξτε πρώτα τα βασικά

Είναι καταπληκτικό πόσες φορές τα βασικά είναι συχνά παραβλεφθούν. Ακόμη και όταν συμβαίνει κάτι όπως η έξοδος εξουσίας. Θυμηθείτε, είναι δυνατό να συνεχίσετε να εργάζεστε με το φορητό σας υπολογιστή και να ξεχάσετε το προφανές και να αναρωτιέστε γιατί ο εκτυπωτής δεν εμφανίζεται στον φορητό υπολογιστή σας.

Ο εκτυπωτής δικτύου απέτυχε να εκτυπώσει

Ένας ενσύρματος δικτυακός εκτυπωτής ήταν κάποτε ο κανόνας. Τώρα, οι ασύρματες εκτυπωτές από την HP, Epson, Brother, και πολλοί άλλοι κατασκευαστές είναι κοινά. Ενώ παρέχουν έναν εύκολο τρόπο για να μοιράζονται έναν εκτυπωτή με πολλές συσκευές, όπως έναν υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, tablet και smartphone, εισάγουν επίσης ένα άλλο επίπεδο αντιμετώπισης προβλημάτων όταν σταματούν να εκτυπώνονται.

Εάν ρυθμίζετε έναν ασύρματο εκτυπωτή και αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκτύπωση του εκτυπωτή, ανατρέξτε στον οδηγό μας: Πώς να συνδέσετε έναν εκτυπωτή . Εάν ο εκτυπωτής εργάστηκε στο παρελθόν, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις συμβουλές:

Οι εκτυπωτές USB δεν λειτουργούν

Οι εκτυπωτές που συνδέονται μέσω USB είναι λίγο πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν. Θυμηθείτε να ξεκινήσετε με το προφανές. Είναι συνδεδεμένο το καλώδιο USB; Ενεργοποιείται η τροφοδοσία στον υπολογιστή και στον εκτυπωτή; Αν ναι, ο εκτυπωτής πρέπει να είναι ορατός στον υπολογιστή σας.

Ο εκτυπωτής σταμάτησε να λειτουργεί μετά από αναβάθμιση του συστήματος

Αυτός είναι ένας λόγος να περιμένετε λίγο πριν εγκαταστήσετε νέες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. ας είναι κάποιος άλλος το ινδικό χοιρίδιο. Εάν ο εκτυπωτής σας σταματήσει ξαφνικά να λειτουργεί μετά από μια ενημέρωση συστήματος, πιθανόν να χρειαστείτε νέο πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή . Ελέγξτε με τον κατασκευαστή του εκτυπωτή και δείτε εάν υπάρχουν διαθέσιμα νέα προγράμματα οδήγησης και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης για τα προγράμματα οδήγησης.

Εάν δεν υπάρχουν νέα προγράμματα οδήγησης, στείλτε στον κατασκευαστή μια σημείωση που θα σας ρωτά πότε θα είναι διαθέσιμα. Αν ανακαλύψετε ότι ο εκτυπωτής δεν πρόκειται πλέον να υποστηρίζεται, μπορεί να συνεχίσετε να δουλεύετε. Δείτε εάν ένας εκτυπωτής της ίδιας σειράς με τον δικό σας έχει ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης. Θα λειτουργούν πιθανώς για τον εκτυπωτή σας, αν και μπορεί να χάσετε κάποια λειτουργικότητα. Αυτό είναι ένα κομμάτι μακριά, αλλά αν δεν λειτουργεί ήδη δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

Ο εκτυπωτής προκαλεί πάντα εμπλοκές χαρτιού

Ανεξάρτητα από το πόσο εύκολο είναι η εκκαθάριση των εμπλοκών χαρτιού, δεν είναι ποτέ. Και αυτό είναι συχνά η κύρια αιτία μελλοντικών εμπλοκών χαρτιού.

Συχνά, όταν βγάζετε το κομμάτι χαρτοπολτού που ήταν κάποτε ένα φύλλο χαρτιού, ένα μικρό κομμάτι θα αποκολληθεί πάντα και θα παραμείνει στη διαδρομή του χαρτιού, περιμένοντας το επόμενο φύλλο χαρτιού να έρθει κοντά και να προκαλέσει την επόμενη εμπλοκή .

Μελάνης ή γραφίτη στον εκτυπωτή σας

Τα προβλήματα μελάνης και γραφίτη μπορεί να περιλαμβάνουν ραβδώσεις και ξεθώριασμα (που συνήθως υποδεικνύουν μια βρώμικη κεφαλή εκτύπωσης) ή γραφίτη σε έναν εκτυπωτή λέιζερ που λειτουργεί χαμηλά.