Ο 30-30-30 σκληρός κανόνας επαναφοράς για τους δρομολογητές επεξηγήθηκε

Επαναφορά έναντι επανεκκίνησης και πώς να επαναφέρετε σκληρά έναν δρομολογητή Με τον κανόνα 30/30/30

Οι ευρυζωνικοί δρομολογητές που χρησιμοποιούνται για την οικιακή δικτύωση παρέχουν έναν διακόπτη επαναφοράς, ένα πολύ μικρό κουμπί με εσοχή στο πίσω ή το κάτω μέρος της μονάδας. Αυτό το κουμπί σάς επιτρέπει να αντικαταστήσετε την τρέχουσα κατάσταση της συσκευής και να την επαναφέρετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που είχε κατά την πρώτη της κατασκευή.

Κάτι συχνά παρεξηγημένο είναι ότι η πίεση ενός πλήκτρου επαναφοράς του δρομολογητή για ένα δευτερόλεπτο ή δύο μπορεί να μην κάνει τίποτα. Ανάλογα με τον τύπο του δρομολογητή και την τρέχουσα κατάσταση του (συμπεριλαμβανομένης της φύσης τυχόν προβλημάτων που μπορεί να έχει), μπορεί να χρειαστεί να κρατήσετε πατημένο το κουμπί περισσότερο.

Οι ενθουσιώδες δικτύωσης έχουν αναπτύξει αυτή τη λεγόμενη διαδικασία 30-30-30 σκληρού επαναφοράς , η οποία θα πρέπει να επαναφέρει πλήρως τον οικείο δρομολογητή στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή.

Πώς να εκτελέσετε μια επαναφορά δρομολογητή 30-30-30

Ακολουθήστε αυτά τα τρία απλά βήματα για να κάνετε μια σκληρή επαναφορά στον δρομολογητή σας:

  1. Με το δρομολογητή συνδεδεμένο και ενεργοποιημένο, κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς για 30 δευτερόλεπτα .
  2. Ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί, αποσυνδέστε το δρομολογητή από την πηγή τροφοδοσίας για άλλα 30 δευτερόλεπτα . Μπορείτε να το κάνετε αποσυνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας από τον τοίχο ή αποσυνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας από το
  3. Ακόμα και με το πάτημα του κουμπιού επαναφοράς, ενεργοποιήστε το ξανά και κρατήστε το για ακόμη 30 δευτερόλεπτα .

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία των 90 δευτερολέπτων, ο δρομολογητής σας θα πρέπει να αποκατασταθεί στην εργοστασιακή του κατάσταση. Σημειώστε ότι ο συγκεκριμένος δρομολογητής σας μπορεί να μην απαιτεί την πλήρη 30-30-30 διαδικασία. Παραδείγματος χάριν, ορισμένοι δρομολογητές μπορούν μερικές φορές να επαναφέρουν σκληρά μετά από μόλις 10 δευτερόλεπτα και χωρίς ποδηλασία.

Παρ 'όλα αυτά, η απομνημόνευση και η εφαρμογή αυτού του κανόνα 30-30-30 συνιστάται ως γενική κατευθυντήρια γραμμή.

Συμβουλή: Μετά την επαναφορά του δρομολογητή, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτήν με την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP και το combo όνομα χρήστη / κωδικού πρόσβασης που είχε διαμορφωθεί κατά την αγορά του. Αν ο δρομολογητής σας είναι από έναν από αυτούς τους κατασκευαστές, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτούς τους συνδέσμους για να βρείτε τις προεπιλεγμένες πληροφορίες για το δρομολογητή σας NETGEAR , Linksys , Cisco ή D-Link .

Επιλέγοντας να επανεκκινήσετε ή να επαναφέρετε έναν δρομολογητή

Η επανεκκίνηση ενός δρομολογητή και η επαναφορά ενός δρομολογητή είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες. Πρέπει να γνωρίζετε τη διαφορά, διότι ορισμένα σεμινάρια σε απευθείας σύνδεση σας λένε να επαναφέρετε ένα δρομολογητή όταν πραγματικά σημαίνει μόνο επανεκκίνηση.

Μια επανεκκίνηση του δρομολογητή τερματίζεται και επανεκκινεί όλες τις λειτουργίες της μονάδας, αλλά διατηρεί όλες τις ρυθμίσεις του δρομολογητή. Είναι παρόμοιο με το πώς η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας απλά κλείνει και στη συνέχεια ενεργοποιεί ξανά. Οι δρομολογητές μπορούν να επανεκκινηθούν απλά απενεργοποιώντας την τροφοδοσία ή μέσω των μενού της κονσόλας, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε από τη διαδικασία επαναφοράς 30-30-30.

Μια επαναφορά του δρομολογητή κάνει επανεκκίνηση του δρομολογητή και αλλάζει τις ρυθμίσεις του, διαγράφοντας τυχόν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που ενδεχομένως έχουν εφαρμοστεί σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου. οι προσαρμοσμένοι διακομιστές DNS , οι ρυθμίσεις προώθησης θύρας κ.λπ. έχουν αφαιρεθεί και το λογισμικό έχει αποκατασταθεί στην προεπιλεγμένη κατάσταση.

Παρόλο που μπορεί να φανεί προφανές, πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται να κάνουν επανεκκίνηση ενός δρομολογητή ως τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων οικιακής δικτύωσης. Η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας μπορεί να σας βοηθήσει στις παρακάτω περιπτώσεις:

Μπορεί ένας δρομολογητής να επανεκκινήσει ή να επαναφέρει πολύ χρόνο;

Όπως οι υπολογιστές, τα τηλέφωνα και άλλες συσκευές, ένας οικιακός δρομολογητής μπορεί τελικά να αποτύχει αν η ισχύς του είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, οι σύγχρονοι δρομολογητές μπορούν να επανεκκινηθούν ή να επαναληφθούν χιλιάδες φορές πριν γίνει θέμα.

Ελέγξτε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή για την αξιολόγηση της αξιοπιστίας τους εάν ανησυχείτε για τις επιπτώσεις της συχνής ποδηλασίας στο δρομολογητή σας.