Τα καλύτερα αξεσουάρ PSP για το PSP-1000

Τα καλύτερα πρόσθετα PSP που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, εκτός εάν έχετε ένα PSP-1000

Το PSP ήταν συναρπαστικό και γεμάτο δυνατότητες όταν βγήκε για πρώτη φορά. Πολλοί κατασκευαστές αξεσουάρ τρίτων άρχισαν να παράγουν όλα τα είδη των δροσερών πρόσθετων για το σύστημα που επέκτεινε τις δυνατότητές του. Αλλά όταν το PSP δεν ήταν το τεράστιο χτύπημα που ήλπιζαν, αυτά τα κομψά καινοτόμα αξεσουάρ άρχισαν να εξαφανίζονται και πολύ λίγα από αυτά κατασκευάστηκαν για το PSP-2000 και οι αρχικές εκδόσεις δεν ταιριάζουν με το νέο, πιο αδύνατο , υπόθεση. Εδώ είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα add-ons για το PSP-1000 που ποτέ δεν είχαν αρκετά την ευκαιρία να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους, καθώς και μερικά που έφεραν στα μεταγενέστερα μοντέλα.

Στερεοφωνική βάση

Θέατρο Nyko Θέατρο PSP υπόθεση. Nyko

Δεδομένου ότι το PSP κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εμπόριο όχι μόνο ως χειρός παιχνιδιών αλλά ως φορητή συσκευή πολυμέσων πλήρους λειτουργίας, ήταν λογικό ότι αρκετές εταιρείες θα προσέφεραν μια αποβάθρα στερεοφωνικών ηχείων. Η Logitech, για παράδειγμα, πώλησε το PlayGear Amp της και πολλές μικρότερες εταιρείες διέθεταν συσκευές σε διάφορες τιμές. Συνδέστε το PSP σε ένα από αυτά τα gizmos και θα έχετε ένα ωραίο μικρό μουσικό player που ήταν αρκετά μικρό για να το μεταφέρετε (μερικοί ακόμη χτίστηκαν σε μια σκληρή κασέτα, όπως η θέατρο του Nyko), αλλά αρκετά ωραίο να έχει στο σαλόνι σας. Δυστυχώς, καμία από αυτές τις προσφορές δεν μπορούσε να ενισχύσει πραγματικά τον ήχο πολύ αποτελεσματικά, οπότε ενώ μια στερεοφωνική βάση ήταν μια ωραία εναλλακτική λύση στα ακουστικά, δεν μπορούσε να αντικαταστήσει ένα πραγματικό στερεοφωνικό.

Δέκτης GPS

GPS Sony για το PSP-1000. Sony

Ο δέκτης GPS PSP ήταν στην πραγματικότητα ένα επίσημο προϊόν Sony, αλλά δεν καταλήγει να υποστηρίζεται πολύ καλύτερα από τις συσκευές τρίτων - τουλάχιστον όχι στη Βόρεια Αμερική. Υπήρχαν διάφορα παιχνίδια και πακέτα λογισμικού για το PSP στην Ιαπωνία που χρησιμοποίησαν το συνημμένο GPS και υπήρξαν πρόωρες ενδείξεις ότι θα ήταν ένας τακτικός τρόπος για την αύξηση του λογισμικού ταξιδιών και χαρτών. Δυστυχώς, η υποστήριξη για το δέκτη GPS PSP-290 (όπως ήταν επίσημα γνωστό) σύντομα μειώθηκε και τώρα είναι χρήσιμο μόνο αν έχετε hacked το PSP σας για να χρησιμοποιήσετε προγράμματα homebrew.

Τηλεοπτικός δέκτης

PSP TV Tuner. Sony
Ο τηλεοπτικός δέκτης PSP αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κατάλογο, επειδή παρόλο που κυκλοφόρησε σε μια περιορισμένη γεωγραφική περιοχή και δεν υποστηρίχθηκε ευρέως, δεν ήταν εξάλλου ένα εξάρτημα PSP-1000. Στην πραγματικότητα, ο δέκτης τηλεόρασης PSP-S310 1-seg ήταν ένα εξάρτημα PSP-2000. Απελευθερώθηκε στην Ιαπωνία και δεν είναι πραγματικά χρησιμοποιήσιμο σε πολλές άλλες περιοχές, επειδή λαμβάνει μόνο 1-seg εκπομπές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

PSP Camera. Sony

Η κάμερα PSP - αρχικά γνωστή ως Go! Cam ή Chotto Shot, ανάλογα με το πού βρισκόταν - είναι ένα άλλο επίσημο προϊόν της Sony και ένα από τα λίγα αξεσουάρ που μεταφέρθηκαν σε μεταγενέστερα μοντέλα PSP. Στην πραγματικότητα, τα δημοφιλή παιχνίδια InviZimals της Sony εξαρτώνται από την κάμερα για την επαυξημένη πραγματικότητά τους , οπότε τελικά έγινε διαθέσιμος παγκοσμίως (αρχικά κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία και την Ευρώπη). Όχι μόνο όλα τα PSP μοντέλα έκαναν κάμερα (εκτός από το PSPgo, αν και μπορείτε να πάρετε έναν προσαρμογέα από την Ιαπωνία που θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε μια κανονική κάμερα PSP σε ένα PSPgo), αλλά το PS Vita θα έχει ενσωματωμένες κάμερες.

Δέκτης IR

Ο δέκτης PSP IR (υπέρυθρης ακτινοβολίας) δεν ήταν καν ένα πρόσθετο πρόσθετο πρόσθετο. Χτίστηκε ακριβώς στο υλικό PSP-1000. Δυστυχώς, δεν ήταν μόνο ότι δεν υποστηρίχτηκε ποτέ (εκτός από την επίφοβη homebrewers, που είναι ένας λόγος για το PSP-1000 εξακολουθεί να είναι το ευνοϊκό μοντέλο για hacking), οι περισσότεροι ιδιοκτήτες PSP πιθανότατα δεν ήξεραν ότι ήταν εκεί. Ο δέκτης IR έσπασε ήσυχα όταν το υλικό PSP ενημερώθηκε στο μοντέλο PSP-2000 και μαζί του κινήθηκαν τα όνειρά μας να χρησιμοποιήσουμε τα PSP μας ως τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης.

Αισθητήρας κίνησης

Datel TiltFX Motion Control για το PSP. Datel και Sony

Επειδή το PSP ταιριάζει όμορφα στα χέρια ενός gamer, φαίνεται σχεδόν φυσικό να θέλουμε να γυρίσουμε και να μετακινήσουμε τη συσκευή για να ελέγξουμε τι συμβαίνει στην οθόνη. Ο Datel, γνωστός για τις εξαπατήσεις του "Action Replay", αποφάσισε να εκπληρώσει την επιθυμία του με τη συσκευή ελέγχου κίνησης Tilt-FX. Αν και δεν φαίνεται να έχει πιάσει ευρέως, θα πρέπει να έχει υπάρξει κάποια ζήτηση για το προϊόν, καθώς δεν έκανε μόνο μια έκδοση PSP-1000, αλλά ακολούθησε την έκδοση PSP-2000/3000. Αν νομίζετε ότι θα θέλατε να δοκιμάσετε τον έλεγχο κίνησης στο PSP σας, διαβάστε πρώτα αυτό το άρθρο, καθώς δεν είναι πραγματικά τόσο δροσερό όσο ίσως ελπίζετε. Είναι ενδιαφέρον ότι ο έλεγχος κίνησης έχει προσκυνήσει πρόσφατα με τις μεγάλες κονσόλες και τα smarthphones και το PS Vita θα έχει ενσωματωμένες δυνατότητες ανίχνευσης κίνησης (και χωρίς αμφιβολία υποστήριξη από τους πραγματικούς προγραμματιστές παιχνιδιών).

Εκτεταμένη μπαταρία

PSP 15hr Extended Battery. Τεχνολογία Blue Raven

Ο ορίζοντας οποιασδήποτε φορητής συσκευής είναι σύντομη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και διάφοροι κατασκευαστές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα με πρόσθετες και εξωτερικές μπαταρίες για όσο διάστημα υπήρχαν φορητές συσκευές. Για το PSP-1000, για παράδειγμα, η Blue Raven παρήγαγε μια 15ωρη Εκτεταμένη Μπαταρία η οποία πράγματι επέκτεινε τη διάρκεια ζωής του PSP χωρίς σύνδεση. Δυστυχώς, προστέθηκε επίσης σημαντικά στα μεγέθη και το κορμό του PSP, καθώς ήταν σχεδόν τόσο μεγάλο όσο το ίδιο το PSP. Εάν μπορεί να χρεωθεί με το δικό του προσαρμογέα AC του PSP, αλλά κοστίζει πολύ. Ευτυχώς, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το PSP-2000, η ​​Sony είχε βελτιώσει τη ζωή της μπαταρίας αρκετά.