Μεγέθυνση στο Excel: Αλλαγή μεγέθυνσης φύλλου εργασίας

Επιλογές μεγέθυνσης στο Excel: Ολισθητήρας ζουμ και ζουμ με το πληκτρολόγιο

Η λειτουργία ζουμ στο Excel αλλάζει την κλίμακα ενός φύλλου εργασίας στην οθόνη, επιτρέποντας στους χρήστες να μεγεθύνουν συγκεκριμένες περιοχές με μεγέθυνση ή σμίκρυνση, ώστε να βλέπουν όλα τα φύλλα εργασίας ταυτόχρονα.

Ωστόσο, η ρύθμιση του επιπέδου ζουμ δεν επηρεάζει το πραγματικό μέγεθος ενός φύλλου εργασίας, έτσι ώστε οι εκτυπώσεις του τρέχοντος φύλλου να παραμένουν οι ίδιες, ανεξάρτητα από το επιλεγμένο επίπεδο ζουμ.

Μεγέθυνση θέσεων

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Excel (2007 και αργότερα), η μεγέθυνση σε ένα φύλλο εργασίας μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας:

  1. το ρυθμιστικό ζουμ που βρίσκεται στη γραμμή κατάστασης όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
  2. η επιλογή μεγέθυνσης που βρίσκεται στην καρτέλα Προβολή της κορδέλας του Excel.
  3. το Zoom on roll με επιλογή IntelliMouse.

Σμίκρυνση ζουμ

Αλλάζοντας τη μεγέθυνση ενός φύλλου εργασίας χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό ζουμ πραγματοποιείται σύροντας το πλαίσιο ολισθήσεων εμπρός και πίσω.

Η σύρσιμο του πλαισίου ολισθήσεων προς τα δεξιά μεγεθύνεται με αποτέλεσμα να εμφανίζεται λιγότερος από το φύλλο εργασίας και αυξάνει το μέγεθος των αντικειμένων - όπως κελιά , κεφαλίδες γραμμών και στηλών και δεδομένα - στο φύλλο εργασίας.

Η σύρσιμο του κιβωτίου ταχυτήτων προς τα αριστερά γίνεται με ζουμ και έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η ποσότητα του φύλλου εργασίας που παρατηρείται αυξάνεται και τα αντικείμενα στο φύλλο εργασίας μειώνονται στο μέγεθος.

Μια εναλλακτική λύση στη χρήση του κιβωτίου ολίσθησης είναι να κάνετε κλικ στα κουμπιά Σμίκρυνση και ζουμ σε κάθε άκρο του ρυθμιστικού. Τα κουμπιά προσεγγίζουν ή αυξάνουν το φύλλο εργασίας σε αυξήσεις του 10%.

Επιλογή επιλογής μεγέθυνσης - καρτέλα προβολής

Στην καρτέλα Προβολή, η περιοχή Ζουμ της ταινίας περιέχει τρεις επιλογές:

Η επιλογή της επιλογής Μεγέθυνση στην καρτέλα Προβολή της κορδέλας ανοίγει το πλαίσιο διαλόγου Ζουμ , όπως φαίνεται στην αριστερή πλευρά της εικόνας. Αυτό το παράθυρο διαλόγου περιέχει προκαθορισμένες επιλογές μεγέθυνσης που κυμαίνονται από 25% έως 200%, καθώς και επιλογές για προσαρμοσμένη μεγέθυνση και ζουμ για να ταιριάζει με την τρέχουσα επιλογή .

Αυτή η τελευταία επιλογή σάς δίνει τη δυνατότητα να επισημάνετε μια σειρά κελιών και, στη συνέχεια, να ρυθμίσετε το επίπεδο ζουμ για να εμφανίσετε την επιλεγμένη περιοχή στο σύνολό της στην οθόνη.

Μεγέθυνση με πλήκτρα συντόμευσης

Οι συνδυασμοί πλήκτρων πληκτρολογίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγέθυνση και σμίκρυνση ενός φύλλου εργασίας περιλαμβάνουν τη χρήση του πλήκτρου ALT. Αυτές οι συντομεύσεις έχουν πρόσβαση στις επιλογές ζουμ στην καρτέλα Προβολή της κορδέλας χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα πληκτρολογίου και όχι το ποντίκι.

Για τις συντομεύσεις που αναφέρονται παρακάτω, πατήστε και αφήστε τα πλήκτρα που παρατίθενται με τη σωστή σειρά.

Αφού το παράθυρο διαλόγου Ζουμ είναι ανοιχτό, πατώντας ένα από τα παρακάτω πλήκτρα που ακολουθεί το πλήκτρο Enter θα αλλάξει το επίπεδο μεγέθυνσης.

Προσαρμοσμένο ζουμ

Η χρήση των παραπάνω πλήκτρων πληκτρολογίου για την ενεργοποίηση της επιλογής Προσαρμοσμένο ζουμ απαιτεί επιπλέον πληκτρολογήσεις εκτός από εκείνες που απαιτούνται για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Ζουμ .

Μετά την πληκτρολόγηση : ALT + W + Q + C, εισάγετε αριθμούς - όπως 33 για 33% επίπεδο μεγέθυνσης. Ολοκληρώστε την ακολουθία πατώντας το πλήκτρο Enter .

Μεγέθυνση στο Roll με το IntelliMouse

Εάν προσαρμόζετε συχνά το επίπεδο ζουμ των φύλλων εργασίας, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Zoom on roll με επιλογή IntelliMouse

Όταν ενεργοποιηθεί, αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση χρησιμοποιώντας τον τροχό ενός IntelliMouse ή οποιουδήποτε ποντικιού με έναν τροχό κύλισης αντί να μετακινηθείτε πάνω και κάτω σε ένα φύλλο εργασίας.

Αυτή η επιλογή ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Επιλογές Excel - όπως φαίνεται στη δεξιά πλευρά της εικόνας.

Στις πρόσφατες εκδόσεις του Excel (2010 και αργότερα):

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο της κορδέλας για να ανοίξετε το μενού Αρχείο.
  2. Κάντε κλικ στις επιλογές στο μενού για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Excel.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Προηγμένη στο αριστερό πλαίσιο του παραθύρου διαλόγου.
  4. Κάντε κλικ στο Μεγέθυνση με κύλιση με IntelliMouse στο δεξιό πίνακα για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Σμίκρυνση για εμφάνιση ονομαστικών καναλιών

Εάν ένα φύλλο εργασίας περιέχει μία ή περισσότερες ονοματολογίες , τα επίπεδα ζουμ κάτω από το 40% θα εμφανίζουν αυτές τις ονομαζόμενες περιοχές που περιβάλλουν ένα περίγραμμα, παρέχοντας έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να ελέγξετε την τοποθεσία τους σε ένα φύλλο εργασίας.